Οι περισσότεροι κάνουν τα ίδια ακριβώς αναμενόμενα λάθη.
1.Θεωρία του ελατηρίου.Αφού η Ελλάδα ήταν έτσι προ 2008,θα γίνει και πάλι έτσι.Εχουμε αναλύσει γιατί η θεωρία ελατηρίου ήταν θεμελιωδώς λάθος.
2.Αν έχω σπιτάκι να μένω,καλύτερα να μη ρισκάρω και να μείνω Ελλάδα γιατί μπορεί να φτιάξουν τα πράγματα αντί να ταλαιπωρούμαι εξωτερικό.
3.Αν οι γέροι μου έχουν ακόμα λεφτά ή σύνταξη καλύτερα Ελλάδα να τσιμπάω καμιά σύνταξη,εισοδήματα κτλ μέχρι να φτιάξουν τα πράγματα και να βολευτώ.
4.Αν έχω γκόμενα Ελλάδα καλύτερα να μείνω αντί να πάω εξωτερικό και να χάσω τα γαμήσια να γίνω αυνάνας κτλ
Γενικά όλοι κάνουν το ίδιο ακριβώς λάθος και είναι ακριβώς αυτό που έχουμε αναλύσει.
Με τη συσσώρευση ψωλάδων,γόνων δεν υπάρχει καμιά απολύτως πιθανότητα να φτιάξουν τα πράγματα Ελλάδα την επόμενη εικοσαετία μέχρι δηλαδή να περάσει μια γενιά.
Αν αυτό το παρεις σα δεδομένο,αξίωμα που αποδεικνύεται αλλά θέλει περίπλοκους συλλογισμούς και στατιστικές αναλύσεις που βαριέμαι να περιγράψω,τότε βλέπεις το φως το αληθινό.Αν παρασυρθείς από παπαροθεωρίες,ελατήριο,θα φτιάξουν τα πράγματα,οικονομικός κύκλος,ελληνικό δαιμόνιο,υποσχέσεις πολιτικών,οικονομολόγων κτλ,μάλλον την έκατσες.
Δεν είναι θέμα ηττοπάθειας ή πατριωτισμού είναι οτι αυτοί δεν αφήνουν έτσι κι αλλιώς την αντίθετη άποψη να εκφραστεί οπότε δε θα διαβάσεις τίποτα αντίστοιχο σε mainstream.
Δε μας αφήνουν να εκφραστούμε,εμείς τους γράφουμε στα αρχίδια μας,τώρα ποιος έχει δίκιο ψάξτο.Μπορεί να έχει δίκιο και ο άλλος που είναι εναντίον και έχει λάθος αλλά το υποστηρίζει σθεναρά.Θέλει ψάξιμο.Πλήρες επιχείρημα δεν υπάρχει γιατί η Generation X βαριέται.Η πληρότητα,διεκδίκηση,αγώνας,ολοκλήρωση επιχειρήματος και η παρουσίαση δεν ήταν ποτέ τα δυνατά μας σημεία.Η το πιστεύεις ως έχει ή όχι.Κανείς δε σου προσφέρει πλήρη απόδειξη στο πιάτο.Δεν είμαστε σαν τους παλαιούς,δεν πολεμάμε ιδιαίτερα.
Δηλαδή και να βγούμε αληθινοί,αυτοί θα πούνε είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία.Γιάνης κερνάει Γιάννης πίνει.Δεν τους πιάνεις πουθενά.Για αυτό και ουσιαστικά είναι συζήτηση άνευ νοήματος.
Είναι σαν ένας τερματοφύλακας να λέει θα φάω γκολ και να φάει γκολ τελικά.Είχε δίκιο ή μήπως έπαιζε αυτοεκπληρούμενη προφητεία?Για αυτό λέμε είναι για τον πούτσο,δεν μπορούν να κάνουν πρόβλεψη.