Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Επισκέπτης
Και εγώ δεν τους παρεξηγώ όλους τους Ελληνες που το κάνουν αυτό.Η κρίση έστειλε πολύ κόσμο Γερμανία και πολλοί έχουν όντως σοβαρά προβλήματα υγείας(μερικές φορές πάνε να τα κρύψουν στην αρχή για να βρουν δουλειά) ή τα αποκτούν γρήγορα γιατί δεν αντέχουν τη σκληρή εργασία,άλλοι είναι πολύ μεγάλοι για να προσαρμοστούν,άλλοι δεν ξέρουν καθόλου γερμανικά και συχνά όλα τα παραπάνω.Οπότε τα επιδόματα είναι σημαντικά για όλο αυτό τον κόσμο,διαφορετικά θα την είχαν πολύ άσχημα.

Σε ποιες δουλειες ζητανε οι Γερμανοι το ιατρικο ιστορικο του εργαζομενου ?
Εγω εχω δουλεψει σε 2 εταιρειες σαν οδηγος και σε 10 εστιατορια πουθενα δεν μου ζητησαν ιατρικο ιστορικο.
Επισης γνωριζω πολλα ατομα και μεγαλης ηλικιας, ο λατζερης που ειχαμε σ΄ενα εστιατοριο ηταν 64 χρονων κι ο μαγειρας σ΄ενα αλλο 61, που δεν γνωριζουν καθολου γερμανικα κι ας ειναι εδω πανω απο 7 χρονια και μια χαρα εχουν προσαρμοστει.
Ορεξη για δουλεια να υπαρχει και στοχος.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
ε ναι ρε συ. Σκεψου να παω εγω ας, πουμε, μονο το κρυο θα με τσακισει. Ασε που πρεπει να χεσω τρεις φορες πριν βγω απο το σπιτι, δηλαδη πολυ πρωινο ξυπνημα.

Ναι,άμα καθυστερήσεις στη δουλειά αυτό να πεις συγγνώμη ρε πούστηδες,άργησα αλλά είχα να χέσω τρεις φορές ενώ εσείς οι κωλόφαρδοι χέζετε μόνο μία.Θα δείξουν καταννόηση οι Γερμανοί.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.936
Πόντοι
2.356
το ξερω οτι φυλαγεσαι μηπως μπει κανενας ελληνομαθης υπαλληλος της BMW στο ελληνικο σαιτ για πουτανες bourdela.com και ειδικα στο νημα εργασια στο εξωτερικο και διαπιστωσει οτι ο συνεργαζομενος καθηγητης πανεπιστημιου με το κωδικο ονομα ΒΑΛΚΑΝΙΟΣ ΠΟΥΤΣΑΡΑΣ μοιραζεται εταιρικα μυστικα στο ιντερνετ που μπορει να καταληξουν στην Crysler-Mercedes η στο VW group και σπαει τις ρητρες εμπιστευτικοτητας

ΜΙΣΤΕΡ ΜΑΛΑΚΑ, να σε ενημερώσω ότι με όλες τις λεπτομέρειες που κακώς έχω γράψει εδώ για να αποδείξω πράγματα σε ΑΧΥΤΟΥΣ σαν εσένα, με έχει πλησιάσει Έλληνας φοιτητής και με έχει ρωτήσει αν γράφω στο bourdela.com

Οι Γερμανοί για τέτοια θέματα κάνουν σε χρόνο dt άρσεις απορρήτου και στη ρήτρα γράφει ότι εκτός από χρηματικό πρόστιμο κινδυνεύω και με 4 χρόνια φυλάκιση.

Εσύ σαν ΑΣΧΕΤΟΣ συνέχισε να πιστεύεις πως αυτό που παρουσιάζει μια αυτοκινητοβιομηχανία το δημιούργησε μόνη της και δεν μπορεί να προέκυψε από άλλο ερευνητικό τμήμα,π.χ.πανεπιστήμια,αεροναυπηγική,στρατός,κ.ά.

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
844
Πόντοι
96
Βέβαια αυτό δεν είναι και τόσο καλό,εδώ πρέπει κάπως να δείχνεις οτι υποφέρεις από τη δουλειά,όχι οτι είσαι χαλαρός και ευδιάθετος αλλιώς λένε έχεις Valenzen(αντοχές) και σου φορτώνουν και άλλα καθήκοντα.

Καλυτερα απο ολους περναν αυτοι που παραπονιονται συνεχεια φωναχτα, για το καθε τι
Αν εισαι υπομονετικος, με αντοχες, παραγωγικος δε γκρινιαζεις κλπ (δηλαδη οπως ακριβως πρεπει να ειναι ενας σωστος υπαλληλος) τη γαμησες, το burn out σε περιμενει στη γωνια

Ειναι αθλια τα συστηματα δουλειας τους, υποτιθεται οτι ειναι οργανωμενα και μελετημενα, αλλα ειναι ακριβως το αντιθετο, τελειως για τον πουτσο

Εξωτερικο ειναι να πας οντας ανετος οικονομικα, και να τους θεσεις αυστηρους ορους για το πως δουλευεις και να μην κανεις πισω σε τιποτα. Αποκλειεται να βγεις χαμενος.

Οι πιο πολλοι πηγαινουν σαν κακομοιρηδες και φτωχοι, ζητιναοι εργασιας και στο τελος τρωνε μεγαλο αγγουρι

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Σε ποιες δουλειες ζητανε οι Γερμανοι το ιατρικο ιστορικο του εργαζομενου ?
Εγω εχω δουλεψει σε 2 εταιρειες σαν οδηγος και σε 10 εστιατορια πουθενα δεν μου ζητησαν ιατρικο ιστορικο.
Επισης γνωριζω πολλα ατομα και μεγαλης ηλικιας, ο λατζερης που ειχαμε σ΄ενα εστιατοριο ηταν 64 χρονων κι ο μαγειρας σ΄ενα αλλο 61, που δεν γνωριζουν καθολου γερμανικα κι ας ειναι εδω πανω απο 7 χρονια και μια χαρα εχουν προσαρμοστει.
Ορεξη για δουλεια να υπαρχει και στοχος.

Εννοώ οτι δεν το αναφέρουν στη συνέντευξη.Δηλαδή αν ο άλλος έχει πάθει δυο εμφράγματα δεν είναι καλό να το αποκρύπτει για να πιάσει θέση στη βαριά βιομηχανία.Γιατί με τη βαριά χειρωνακτική εργασία θα πάθει και τρίτο.
Αυτά όμως την απόκρυψη προβλημάτων τα κάνουν πολλοί Ελληνες.

Επισκέπτης
Η συμβουλή μου πάντως είναι αν είσαι άρρωστος,να μην έρθεις Γερμανία γιατί η δουλειά είναι τόσο σκληρή που θα σε αποτελειώσει.Γερμανία είναι καλά για δυνατούς,υγιείς,άτομα που στίβουν την πέτρα,δεν είναι για ψοφίμια γιατί θα λιώσεις.Είναι κάπως άγρια εδώ,δεν υπάρχει έλεος.
Εγώ και Ελλάδα π.χ. στο στρατό όταν ήμουνα μου φαίνονταν όλα πολύ εύκολα χαβαλές,ενώ οι άλλοι βαρυγκομούσαν.Βέβαια αυτό δεν είναι και τόσο καλό,εδώ πρέπει κάπως να δείχνεις οτι υποφέρεις από τη δουλειά,όχι οτι είσαι χαλαρός και ευδιάθετος αλλιώς λένε έχεις Valenzen,Bock(αντοχές) και σου φορτώνουν και άλλα καθήκοντα.

Εδω διαφωνει ο Παραλιμνιος. Με εχετε μπερδεψει.

Ραντεβου με τους γιατρους αν ειναι για αδεια δεν χρειαζεται. Για εξεταση μπορει να παρει μηνες.

Ωχ ασχημο το τελευτιο. Περιμενα το γερμανικο συστημα υγειας να ειναι πολυ ανωτερο του ελληνικου. Γιατι χαλασε ετσι; :rolleyes:

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
ΜΙΣΤΕΡ ΜΑΛΑΚΑ, να σε ενημερώσω ότι με όλες τις λεπτομέρειες που κακώς έχω γράψει εδώ για να αποδείξω πράγματα σε ΑΧΥΤΟΥΣ σαν εσένα, με έχει πλησιάσει Έλληνας φοιτητής και με έχει ρωτήσει αν γράφω στο bourdela.com
:2funny:  :2funny: :2funny: :2funny:
κλαιω με το μαλακα
οχι ειρωνικα, as we speak εχω legit δακρυα στα ματια μου
μου επιτρεπεις να το κανω υπογραφη αυτο;

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.936
Πόντοι
2.356
Aυτό που ζητάνε σε μια σειρά εργασιών οι Γερμανοί είναι το polizeiliches Führungszeugnis,
δηλαδή το ποινικό σου μητρώο και φυσικά το αιτούνται από τις ελληνικές αρχές.

:2funny:  :2funny: :2funny: :2funny:
κλαιω με το μαλακα
οχι ειρωνικα, as we speak εχω legit δακρυα στα ματια μου
μου επιτρεπεις να το κανω υπογραφη αυτο;

Στα αρχίδια μου τι υπογραφή θα έχει ο ΜΙΣΤΕΡ ΜΑΛΑΚΑΣ :hi:

Επισκέπτης
Καλυτερα απο ολους περναν αυτοι που παραπονιονται συνεχεια φωναχτα, για το καθε τι
Αν εισαι υπομονετικος, με αντοχες, παραγωγικος δε γκρινιαζεις κλπ (δηλαδη οπως ακριβως πρεπει να ειναι ενας σωστος υπαλληλος) τη γαμησες, το burn out σε περιμενει στη γωνια

Ειναι αθλια τα συστηματα δουλειας τους, υποτιθεται οτι ειναι οργανωμενα και μελετημενα, αλλα ειναι ακριβως το αντιθετο, τελειως για τον πουτσο

Εξωτερικο ειναι να πας οντας ανετος οικονομικα, και να τους θεσεις αυστηρους ορους για το πως δουλευεις και να μην κανεις πισω σε τιποτα. Αποκλειεται να βγεις χαμενος.

Οι πιο πολλοι πηγαινουν σαν κακομοιρηδες και φτωχοι, ζητιναοι εργασιας και στο τελος τρωνε μεγαλο αγγουρι

Αν ισχυουν αυτα καλυτερα Ελλαδα και φραπε.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606

Ναι,όντως ισχύει αυτό,οι ικανοί και παραγωγικοί τρώνε το μεγαλύτερο αγγούρι.Οι άλλοι που σπάνε αρχίδια για να ψωλάρουνε,έχουν μια σειρά διατάξεις να τους προστατεύουν.Δεν μπορείς καν να τους βρίσεις γιατί θα διαμαρτυρηθούν για bullying.Ηθελα να ήθερα ποιος αρχίδας έχει εφεύρει αυτά τα συστήματα αλλά είναι έργο πολλών μαστόρων,εκφράζουν κάπως τη λαική βούληση.Δηλαδή στηρίζονται στην άγρια εκμετάλευση των καλύτερων που υποτίθεται πρέπει να προσφέρουν στο σύνολο λόγω γενετικής υπεροχής.
Είναι όμως έτσι το γερμανοειδές σύστημα,έχει και σχέση με την αποτελεσματικότητα,την παραγωγικότητα κτλ.
Δηλαδή από τη μια έχεις το αμερικάνικο μοντέλο του κινήτρου που στάζει τα εκατομμύρια στα πόδια των ικανότερων σαν πριμ για να δουλέψουν και από την άλλη το καταναγκαστικό γερμανικό μοντέλο που υποχρεώνει τους ικανούς να δουλέψουν για το καλό του συνόλου με μια σειρά νόμων και διατάξεων.

Επισκέπτης

Αυτη ειναι η μαλακια πολλων που ζητουν εργασια στα ελληνικα εστιατορια. Πανε σαν ζητουλες κι αν τους προσλαβουν δεν κοιτανε να μαθουν τη δουλεια ωστε να μπορουν να ζητησουν παραπανω χρημα.
Εγω εκοψα τις μαγκιες εμαθα τη δουλεια και πλεον διαπραγματευομαι το μεροκαματο. Δεν εχει να κανει ουτε με το στρατο που λεει ο Kman, εγω Ι5 εχω παρει, ουτε με τη σωματικη διαπλαση ή την ηλικια. Εχει να κανει με τη θεληση, το μυαλο και τους στοχους του καθενος.

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
ελληνας φοιτητης χωρις να ενδιαφερεται για τη γνωμη που θα σχηματισει ο καθηγητης του για τον ιδιο και κυριως χωρις να ενδιαφερεται εαν προσβαλει τον καθηγητη του και τι αντικτυπο θα εχει αυτο στις σπουδες του παει και βρισκει καθηγητη και τον ρωταει: συγγνωμη κυριε καθηγητα εσεις ειστε ο ΒΑΛΚΑΝΙΟΣ ΠΟΥΤΣΑΡΑΣ που γραφει στο σαιτ για πουτανες bourdela.com

Υ.Γ.1: μυαλο μεγεθους μπιζελιου
Υ.Γ.2: τωρα θα γραψει αυτος ο φοιτητης με ρωτησε μολις πηρε το πτυχιο του πριν φυγει για ελλαδα

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Οντως Γερμανία είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα στόχο.Αν έχεις ένα στόχο στα πλαίσια του εφικτού π.χ.
1.Να δημιουργήσω οικογένεια
2.Να πάρω καλό αμάξι
3.Να αγοράσω διαμέρισμα
4.Να έχω μια καλή σταθερή δουλειά
είναι πολύ πιθανό να τον πετύχεις αν δουλεύεις,είσαι συνεπής κτλ.
Αν έχεις στόχο τύπου να γαμάω,να κάνω μεγάλη ζωή,να γίνω πλούσιος κτλ είναι πολύ πιο δύσκολα γιατί τα έχεις όλα εναντίον σου.Γίνεται βέβαια αλλά θα δυσκολευτείς πολύ.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.936
Πόντοι
2.356
ελληνας φοιτητης χωρις να ενδιαφερεται για τη γνωμη που θα σχηματισει ο καθηγητης του για τον ιδιο και κυριως χωρις να ενδιαφερεται εαν προσβαλει τον καθηγητη του και τι αντικτυπο θα εχει αυτο στις σπουδες του παει και βρισκει καθηγητη και τον ρωταει: συγγνωμη κυριε καθηγητα εσεις ειστε ο ΒΑΛΚΑΝΙΟΣ ΠΟΥΤΣΑΡΑΣ που γραφει στο σαιτ για πουτανες bourdela.com

Υ.Γ.2: τωρα θα γραψει αυτος ο φοιτητης με ρωτησε μολις πηρε το πτυχιο του πριν φυγει για ελλαδα

Δεν είμαι καθηγητής του.
Τι σκατά αντίκτυπο να έχει στις σπουδές του δηλαδή; :jerking:
Σκέφτεσαι πολύ ελληνικά, είσαι και ΜΑΛΑΚΑΣ, δεν περίμενα κάτι περισσότερο..

Souker

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2018
Like
103
Πόντοι
16

ισως επεσε θυμα εκβιασμου !!!!

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
ισως επεσε θυμα εκβιασμου !!!!
διασκεδαζω με τις μαλακιες που λεει για να καλυψει το προηγουμενο ψεμα του

κοινως δε μιλαω για τις πατεντες που εφτιαξα και πουλησα στην BMW οχι γιατι ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΚΑΜΠΙΝΕΔΕΣ και δεν ξερω γρι απο αυτα τα πραγματα αλλα γιατι φοβαμαι οτι θα μπω 4 χρονια φυλακη για παραβιαση εταιρικων μυστικων αφου και στο παρελθον ηρθε ενας φοιτητης αλλου καθηγητη και με ρωτησε εαν γραφω στα μπουρδελα

τζιμ καρρευ τελειως
εντι μερφυ
αυτος εχει πιο πολυ ψωμι απο τον ακαποειρα τον βλακα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom