Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
844
Πόντοι
96
1. ο εργοδοτης εχει δικαιωμα να ζητησει να μαθει αν πασχεις απο χρονιες ασθενειες πριν σε προσλαβει; υπογραφεις κατι σχετικα;

2. επισης ποια ειναι η χρονικη περιοδος μετα την προσληψη κατα την οποια μπορεις να απολυθεις ανευ αποζημιωσης;

3. για γερμανια ισχυει αυτο; αδεια με' αποδοχων; και ποιο ειναι το οριο που μπαινεις στο ματι του εργοδοτη και σε απολυουν; Εγραψες πριν οτι δεν ειναι καλο για την καριερα να χαρακτηριστεις φιλασθενος, αλλα μηνας μπαινει, μηνας βγαινει ο μισθος μπαινει στο λογαριασμο.  :grin: Ποιο ειναι το σημειο που σε απολυουν;

1. Δεν εχει κανενα δικαιωμα, θεωρειται discrimination, εκτος φυσικα απο συγκεκριμενα επαγγελματα που υποχρεωτικα πρεπει να μην εχεις καποια συγκεκριμενα προβληματα (πχ, νοσοκομα με aids, καθηγητρια με καταθλιψη, πιλοτος με σοβαρα προβληματα ορασης, κλπ)

2. Αγγλια δικαιουσαι αποζημιωση μετα τα 2 χρονια στην ιδια εταιρια. Ωστοσο δε μπορει να σε απολυσει αμεσως, συνηθως δινουν μια προειδοποιηση που μπορει να ειναι απο 1-3 μηνες η και παραπανω

3. Δεν καταλαβες την ειρωνια, ειπα 26 μερες αδεια ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ εφ ορου ζωης, δηλαδη τον πουλο = απολυση

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
844
Πόντοι
96
Σε ολα τα ελληνικα εστιατορια σε δηλωνουν. Αν οχι απο τις πρωτες μερες μετα το δεκαημερο σιγουρα. Δεν ρισκαρουν να εχουν αδηλωτους εργαζομενους για μεγαλο χρονικο διαστημα.

Για 4ωρο φανταζομαι ε;

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Πετάχτηκε και ο "ΜΙΣΤΕΡ ΜΑΛΑΚΑΣ - ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΠΟΥ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΠΟΤΕ"
δεν βρηκα ποτε γκομενα γιατι δεν χρειαστηκε
οταν ημασταν στο πανεπιστημιο ερχοταν ο ακτωρ, η χαλυβουργικη, η ιντρακομ, η πετρολα κλπ και μας εδιναν χορηγιες για ταξιδια, πουτανες, αμαξια, παρτυ της δαπ νδφκ στη μυκονο κλπ
θυμαμαι τους λεγαμε οτι φτιαχνουμε κομπολογια για κουλους και τους ενδιεφεραν πολυ οι πατεντες

Επισκέπτης
Γαμάνε τα ταμεία και φυσικά αν μετά τους πιάσουν το παίζουν τρελλοί η κλαίγονται ασύστολα.

Σωστο κι αυτο. Εγω εχω ηδη κλεισει ραντεβου με Γερμανιδα ψυχολογο ωστε αν εχω οτιδηποτε προβλημα με το job center να μου δωσει χαρτι οτι εχω ψυχολογικα προβλημα που δημιουργηθηκαν απο τη μετανστευση σε συνδιασμο με τα προβληματα υγειας που αντιμετωπιζει η μητερα μου στην Ελλαδα και δεν μπορω να ειμαι διπλα της.
Οι βαλκανιοι πουτσαραδες μαχητες παντα θα βρισκουν λυσεις να επιβιωνουν, αυτο δεν λες κι εσυ τοσο καιρο. :rockon:

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
844
Πόντοι
96
Ειδικά άμα είναι μουσλίμια,αράπηδες,πούστηδες,lgbt,κ.λ.π. το κράτος παίζει να τους αποζημιώσει κιόλας για την αναστάτωση. :S

Ακόμη πιο απατεώνες είναι οι δήθεν πρόσφυγες και πολιτικά διωκόμενοι, που με τα επιδόματα παραμάσχαλα πήγαιναν διακοπές στις χώρες προέλευσής τους.
Και postαραν και φωτό στo fb τους.

Και οι Γερμανοί φυσικά δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για αυτά τα φαινόμενα.

Η βασικη αιτια του Brexit

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
ενδιαφερον

ο εργοδοτης εχει δικαιωμα να ζητησει να μαθει αν πασχεις απο χρονιες ασθενειες πριν σε προσλαβει; υπογραφεις κατι σχετικα;

επισης ποια ειναι η χρονικη περιοδος μετα την προσληψη κατα την οποια μπορεις να απολυθεις ανευ αποζημιωσης;

για γερμανια ισχυει αυτο; αδεια με' αποδοχων; και ποιο ειναι το οριο που μπαινεις στο ματι του εργοδοτη και σε απολυουν; Εγραψες πριν οτι δεν ειναι καλο για την καριερα να χαρακτηριστεις φιλασθενος, αλλα μηνας μπαινει, μηνας βγαινει ο μισθος μπαινει στο λογαριασμο.  :grin: Ποιο ειναι το σημειο που σε απολυουν;

Ο ερογοδότης δε δύναται να ζητήσει στοιχεία για την κατάσταση της υγείας σου γιατί είναι προσωπικά δεδομένα.Ούτε ο Betriebsarzt(γιατρός εργασίας),από τον οποίο εξετάζεσαι υποχρεωτικά μετά την πρόσληψη μπορεί να του δώσει στοιχεία εκτός ίσως από την περίπτωση που κάποιος πάσχει από λοιμώδη νόσο(π.χ. ηπατίτιδα,φυματίωση) και δουλεύει σε δουλειά υγιεονομικού ενδιαφέροντος(π.χ. σε εστιατόριο).
Τότε ίσως μπορεί να δώσει ο Betriebsarzt στοιχεία αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος.100% θα υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία όπου θα ζητάει κάποια άδεια αρχών ή δικαστηρίου για να το κάνει.Γενικά είναι πολύ ευαίσθητοι σε τέτοια ζητήματα Γερμανία,δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε.
Οι πρώτοι έξι μήνες από την πρόσληψη είναι δοκιμαστική περίοδος(Probezeit).Στη διάρκεια αυτή μπορούν να σε απολύσουν όποτε θέλουν και χωρίς ιδιαίτερο λόγο,δε χρειάζεται δηλαδή να το τεκμηριώσουν.Το ίδιο και εσύ μπορείς να φύγεις όποτε θες στους πρώτους 6 μήνες άμα δε σου αρέσει η δουλειά.Το Kündigungsfrist είναι 6 εβδομάδες,δηλαδή σε πληρώνουν 6 εβδομάδες ακόμα από τη στιγμή που σου ανακοινώνουν την απόλυση.

Για τις αναρρωτικές υπάρχει ένα σημείο που σε απολύουν,δεν ξέρω πόσο είναι ακριβώς.Πρέπει να είναι στον ένα μήνα και πάνω.Βέβαια πρώτα θα φας Abmahnung(προειδοποίηση) και αν συνεχίσεις να μένεις άρρωστος θα έρθει η απόλυση.(Kündigung).Αν είσαι για πολύ μεγάλο διάστημα άρρωστος(πάνω από 2 μήνες),σταματάει να σε πληρώνει η επιχείρηση και αρχίζει να σε πληρώνει το ταμείο υγείας,αλλά δεν ξέρω τα όρια,τα ποσά και τις διάρκειες όλων αυτών.

Επισκέπτης
Για 4ωρο φανταζομαι ε;

Αυτο ειναι ζητημα διαπραγματευσης με το αφεντικο. Τωρα προσπαθουν να δηλωνουν πολλες ωρες ωστε να γλυτωνουν λεφτα απο την εφορια, αλλα αυτο εχεις σαν αποτελεσμα να χανει ο εργαζομενος τα λεφτα της προνοιας.

Επισκέπτης
Εγω σου λεω τι κανω εγω και πολλοι αλλοι κι εσυ βγαλε τα συμπερασματα σου.
Πηγα στο γιατρο και του λεω στα ισια, θελω να μου γραψεις 10 μερες αδεια. Με ρωταει αν εχω καποιο προβλημα και του απαντω οτι ειμαι κουρασμενος. Πηρα τις 10 μερες και δουλευω σε αλλο εστιατοριο αδηλωτος. Μετα επειδη θελω να σταματησω απο το εστιατοριο που δουλευω εδω και πανω απο ενα χρονο, θα παρω αλλες 10 απο ψυχολογο κι αν χρειαστουν κι αλλες ωστε να αναγκαστει να με διωξει. Υποψην οσο ειμαι σε αδεια δεν μπορει να με απολυσει. Μονο αν τελειωσει η αδεια. Αλλα του εχω πει πως αν δεν με απολυσει θα βγαινω συνεχεια σε αδεια.
Αρα σε αντιθεση με τα οσα αναφερει ο κμαν ειναι ευκολο να εκμεταλλευτεις το συστημα. Δεν ειναι σαν τους γιατρους στην Ελλαδα που σου ψηνουν το ψαρι στα χειλη. Και απο τα συμφραζομενα συμπεραινω οτι κλεινεις ραντεβου με γιατρο σε λιγες μερες και οχι σε 2 εβδομαδες ως 2 μηνες οπως στην Ελλαδα.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.936
Πόντοι
2.356
εισαι μεγαλο νουμερο!

Σπας αρχίδια...
Η δημόσια επιχορήγηση στη Γερμανία είναι ελεγχομενη και ακόμη και για τα κωλόχαρτα, προσκομίζεις απόδειξη.
Επιπροσθέτως έχουμε και ιδιωτική.
Η ιδιωτική, ΔΕΝ είναι ελεγχόμενη, είναι σαν δωρεές που κάνουν οι μεγάλες εταιρείες στα πανεπιστήμια.
Και δεν το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους...

Για παράδειγμα πολλά συστήματα που έχει παρουσιάσει η BMW τα τελευταία χρόνια,δεν τα σχεδίασε/εξέλιξε αυτή.
Ας όψονται οι ρήτρες που δεν μπορώ να αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα...

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Ας όψονται οι ρήτρες που δεν μπορώ να αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα...
χαχαχαχαχαχαχαχ
ο τυπος ειναι κλοουν
δεν μπορει να φερει παραδειγματα καθολου γιατι αμα μπει η bmw στο μπουρδελα και το διαβασει του χρονου θα τους κοψει το μαρουλι για να πηγαινουν για σκι

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
844
Πόντοι
96
Σωστο κι αυτο. Εγω εχω ηδη κλεισει ραντεβου με Γερμανιδα ψυχολογο ωστε αν εχω οτιδηποτε προβλημα με το job center να μου δωσει χαρτι οτι εχω ψυχολογικα προβλημα που δημιουργηθηκαν απο τη μετανστευση σε συνδιασμο με τα προβληματα υγειας που αντιμετωπιζει η μητερα μου στην Ελλαδα και δεν μπορω να ειμαι διπλα της.
Οι βαλκανιοι πουτσαραδες μαχητες παντα θα βρισκουν λυσεις να επιβιωνουν, αυτο δεν λες κι εσυ τοσο καιρο. :rockon:

Τυπε, εκ πρωτης οψης ακουγεται παρεξηγησιμο για καποιον που το διαβαζει πρωτη φορα, οτι προσπαθεις να λουφαρεις, να εκμεταλλευτεις το συστημα κλπ
Για μας ομως που ξερουμε τη πουτσα εφαγες ολα αυτα τα χρονια στα εστιατορια και τι αγωνα εδωσες ολομοναχος στην κρυα και αφιλοξενη deutchland, ειναι πληρως δικαιολογημενο, το να τους παρεις οποιοδηποτε ποσο, με 'αθεμιτα' μεσα
Το δικαιουσαι περισσοτερο απ ολους, ειδικα οταν το συστημα ειναι στημενο τοσο καταφωρα αδικο, και δεδομενου του τι μασα ριχνει ολη η αραπια και η τουρκια που ανεβαινουν οικογενειακως 10-10

Επισκέπτης
Αρα σε αντιθεση με τα οσα αναφερει ο κμαν ειναι ευκολο να εκμεταλλευτεις το συστημα. Δεν ειναι σαν τους γιατρους στην Ελλαδα που σου ψηνουν το ψαρι στα χειλη. Και απο τα συμφραζομενα συμπεραινω οτι κλεινεις ραντεβου με γιατρο σε λιγες μερες και οχι σε 2 εβδομαδες ως 2 μηνες οπως στην Ελλαδα.

Φυσικα και μπορεις να εκμεταλευτεις το συστημα. Χιλιαδες κοσμος Γερμανοι και ξενοι ζουν απο τα επιδοματα.
Ραντεβου με τους γιατρους αν ειναι για αδεια δεν χρειαζεται. Για εξεταση μπορει να παρει μηνες.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.936
Πόντοι
2.356
δεν βρηκα ποτε γκομενα γιατι δεν χρειαστηκε ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ

χαχαχαχαχαχαχαχ
ο τυπος ειναι κλοουν
δεν μπορει να φερει παραδειγματα καθολου γιατι αμα μπει η bmw στο μπουρδελα και το διαβασει του χρονου θα τους κοψει το μαρουλι για να πηγαινουν για σκι

Εκτός από ΜΙΣΤΕΡ ΜΑΛΑΚΑΣ είσαι και ΑΣΧΕΤΟΣ.
Δεν έχεις ΙΔΕΑ τι έχουμε υπογράψει για να πάρουμε τη συγκεκριμένη επιχορήγηση από τη BMW και τι προβλέπεται αν διαρρεύσει οτιδήποτε.
Δεν έχεις ΙΔΕΑ πως λειτουργεί το σύστημα εδώ.

Επισκέπτης
Με τα ψυχολογικα παιζει θεμα αν τα ειχες απο πριν ή αν σου δημιουργηθηκαν μετα την προσληψη;

Ας πουμε οτι εχω τη δυνατοτητα να ετοιμασω ενα φακελο ιατρικων εξετασεων και γνωματευσεων πριν φυγω μεταναστης στη Γερμανια. Τι με συμφερει να εχει μεσα ο φακελος, και τι ειναι καλυτερο να αποκρυψω για να ισχυριστω οτι το επαθα εκει;

τελος υπαρχει περιπτωση να τσεκαρουν με τα αρχεια του ΕΣΥ ή ειναι παρανομο;

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Και εγώ δεν τους παρεξηγώ όλους τους Ελληνες που το κάνουν αυτό.Η κρίση έστειλε πολύ κόσμο Γερμανία και πολλοί έχουν όντως σοβαρά προβλήματα υγείας(μερικές φορές πάνε να τα κρύψουν στην αρχή για να βρουν δουλειά) ή τα αποκτούν γρήγορα γιατί δεν αντέχουν τη σκληρή εργασία,άλλοι είναι πολύ μεγάλοι για να προσαρμοστούν,άλλοι δεν ξέρουν καθόλου γερμανικά και συχνά όλα τα παραπάνω.Οπότε τα επιδόματα είναι σημαντικά για όλο αυτό τον κόσμο,διαφορετικά θα την είχαν πολύ άσχημα.

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Εκτός από ΜΙΣΤΕΡ ΜΑΛΑΚΑΣ είσαι και ΑΣΧΕΤΟΣ.
Δεν έχεις ΙΔΕΑ τι έχουμε υπογράψει για να πάρουμε τη συγκεκριμένη επιχορήγηση από τη BMW και τι προβλέπεται αν διαρρεύσει οτιδήποτε.
Δεν έχεις ΙΔΕΑ πως λειτουργεί το σύστημα εδώ.
το ξερω οτι φυλαγεσαι μηπως μπει κανενας ελληνομαθης υπαλληλος της BMW στο ελληνικο σαιτ για πουτανες bourdela.com και ειδικα στο νημα εργασια στο εξωτερικο και διαπιστωσει οτι ο συνεργαζομενος καθηγητης πανεπιστημιου με το κωδικο ονομα ΒΑΛΚΑΝΙΟΣ ΠΟΥΤΣΑΡΑΣ μοιραζεται εταιρικα μυστικα στο ιντερνετ που μπορει να καταληξουν στην Crysler-Mercedes η στο VW group και σπαει τις ρητρες εμπιστευτικοτητας

ΟΡΣΕ ΒΕΓΓΟ

155px-Double_Moutza.jpg

Επισκέπτης
Με τα ψυχολογικα παιζει θεμα αν τα ειχες απο πριν ή αν σου δημιουργηθηκαν μετα την προσληψη;

Ας πουμε οτι εχω τη δυνατοτητα να ετοιμασω ενα φακελο ιατρικων εξετασεων και γνωματευσεων πριν φυγω μεταναστης στη Γερμανια. Τι με συμφερει να εχει μεσα ο φακελος, και τι ειναι καλυτερο να αποκρυψω για να ισχυριστω οτι το επαθα εκει;

Σιγουρα δεν τσεκαρουν αρχεια του ΕΣΥ.
Για πιο λογο να κανεις ενα φακελο που να λεει οτι ηρθες στη Γερμανια με προβληματα υγειας ? Τα "ψυχολογικα" μου ειναι συμβουλες της γιατρου που τυγχανει να ειναι φιλη ενος φιλου μου.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606

Η συμβουλή μου πάντως είναι αν είσαι άρρωστος,να μην έρθεις Γερμανία γιατί η δουλειά είναι τόσο σκληρή που θα σε αποτελειώσει.Γερμανία είναι καλά για δυνατούς,υγιείς,άτομα που στίβουν την πέτρα,δεν είναι για ψοφίμια γιατί θα λιώσεις.Είναι κάπως άγρια εδώ,δεν υπάρχει έλεος.
Εγώ και Ελλάδα π.χ. στο στρατό όταν ήμουνα μου φαίνονταν όλα πολύ εύκολα χαβαλές,ενώ οι άλλοι βαρυγκομούσαν.Βέβαια αυτό δεν είναι και τόσο καλό,εδώ πρέπει κάπως να δείχνεις οτι υποφέρεις από τη δουλειά,όχι οτι είσαι χαλαρός και ευδιάθετος αλλιώς λένε έχεις Valenzen,Bock(αντοχές) και σου φορτώνουν και άλλα καθήκοντα.

Souker

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2018
Like
103
Πόντοι
16
γουσταρω παραλιμνιακες βαλκανικες στραβοτιμονιες ! :wanker:

Επισκέπτης
Και εγώ δεν τους παρεξηγώ όλους τους Ελληνες που το κάνουν αυτό.Η κρίση έστειλε πολύ κόσμο Γερμανία και πολλοί έχουν όντως σοβαρά προβλήματα υγείας(μερικές φορές πάνε να τα κρύψουν στην αρχή για να βρουν δουλειά) ή τα αποκτούν γρήγορα γιατί δεν αντέχουν τη σκληρή εργασία,άλλοι είναι πολύ μεγάλοι για να προσαρμοστούν,άλλοι δεν ξέρουν καθόλου γερμανικά και συχνά όλα τα παραπάνω.Οπότε τα επιδόματα είναι σημαντικά για όλο αυτό τον κόσμο,διαφορετικά θα την είχαν πολύ άσχημα.
ε ναι ρε συ. Σκεψου να παω εγω ας, πουμε, μονο το κρυο θα με τσακισει. Ασε που πρεπει να χεσω τρεις φορες πριν βγω απο το σπιτι, δηλαδη πολυ πρωινο ξυπνημα. Καποιοι γελανε που τα λεω, αλλα ειναι διαφορετικο να εχεις τη βολη σου και καποιο προβλημα, και διαφορετικο να εισαι στα ορια σωματικα/ψυχολογικα λογω κλιματος και βαριας εργασιας.

Σιγουρα δεν τσεκαρουν αρχεια του ΕΣΥ.
Για πιο λογο να κανεις ενα φακελο που να λεει οτι ηρθες στη Γερμανια με προβληματα υγειας ? Τα "ψυχολογικα" μου ειναι συμβουλες της γιατρου που τυγχανει να ειναι φιλη ενος φιλου μου.

Τον φακελο θα τον φτιαξω για να μπορω να ισχυριστω οτι εχω αυτο που ισχυριζομαι και να μη μου φερθουν με καχυποψια. Στην Ελλαδα τσακωνομαι με τους γιατρους, παντα υποτιμουν την κατασταση, και συμπεριφερονται σαν να προσπαθω να τους εξαπατησω, πρεπει να καμψω πολλες αντιρρησεις, να πω οριστε, πηγαινοερχομαι χρονια για αυτο το προβλημα, εχω παρει ολα αυτα τα φαρμακα, δε με εχει βοηθησει τιποτα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom