Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
κυπρο εκτος δγμοσιου τομεα τα λεφτα ειναι τριχες
τυπε νομιζω εισαι  λάθος,ο ιδιωτικος λένε ειναι καλά εκει και απο δημοσιο για εκπαιδευση μόνο εχω ακουσει
Ελβετια πχ εχει γεμισςι σλοβακους γιατρους
και απο γιουγκία,δικους μας και σλαβους
Εχει βέβαια και τα μειονεκτήματα του το θέμα. Οι κουμπάροι είναι ιδιότροποι τόσο σαν άνθρωποι όσο και ως εργοδότες.
τύπε αυτό ειναι το λιγότερο,στο νησι ο τουρκος ειναι διπλα σου και ανα πάσα στιγμη μεσα σου και πάνω σου  :grin: αυτο ειναι ειλικρινα το βασικο μειονεκτημα της κυπρου και ισως και για αυτο πληρωνει καλά

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.804
Πόντοι
3.656
Οχι δεν τρολάρω !!

Οι  ακαθάριστοι μισθοί ( gross ) στην Κύπρο είναι κατά πολύ καλύτεροι από αυτούς αντιστοίχων θέσεων στην Ελλάδα.

Επιπλέον ο μέγιστος φορολογικός συντελεστής τους για τους μισθωτούς είναι 25%.

Ετσι τα καθαρά τους ( net ) βγαίνουν κατά πολύ υψηλότερα απο την Ελλάδα αλλά και υψηλότερα απο πολλές ευρωπαικές χώρες.

5000 μικτά στην Ελλάδα δίνουν 2723 καθαρα ( με 14 μισθους ).

3700 μικτά στην Κύπρο δίνουν 2923 καθαρά ( με 13 μισθούς ).

Δηλαδή 5000 μικτά το μήνα Ελλάδα δίνουν τα ίδια καθαρά που δινουν 3700 μικτά στη κύπρο.

Επιπλέον ο καιρός είναι σχεδόν πάντα καλός, το κόστος ζωής μέτριο, και κυκλοφορούν πολλά ρωσσάκια. :grin: :grin:

Για έναν Ελληνα που μιλάει και ίδια γλώσσα, και σε 1,5 ώρα περίπου γυρίζει Ελλάδα με απ'ευθείας πτήσεις που αν προκρατήσεις είναι στα πλαίσια των 70 ευρώ, είναι συνολικά μια εξαιρετική περίπτωση εργασίας στο εξωτερικό.

Εχει βέβαια και τα μειονεκτήματα του το θέμα. Οι κουμπάροι είναι ιδιότροποι τόσο σαν άνθρωποι όσο και ως εργοδότες.

Ειχα κάποτε πρόταση για μεταγραφή εκεί και το είχα ψάξει καλά, αλλά δεν πήγα γιατί, με τη μαλακία που τότε με έδερνε, πήγα τελικά Νιγηρία !!! :grin: :grin: :grin:  Χωρίς ποτέ βέβαια να το μετανοιώσω !! :grin: :grin:
συμφωνω με πολλα
Το μείον στην κυπρο ότι ο κοσμος ειναι πιο γκαου κι απο ελλαδα καθως κι οτι οι κυπρ;ιοι ειναι σκατοβλαχοθ γενικώς σε νοοτροπια
Δεμ συγκρινεται με ευρωπη η κυπρος ειναι μεση ανατολη
Σε σχεση με ελλαδα ειναι πιο καλα ισως ομως η αγορα ειναι πολυ μικρη
Ιμοπ.ειναι ημιμετρο. Αν δεν περπατησει το θεμα λονγκ τερμ εχασες τον χρονο σου  οσον αφορα προσαρμογη σε ευρωπαικη νοοτροπία κ αλλο τροπο ζωης
Βεβαια  επαναλαμβάνω απο ελλαδα το κρατος ειναι παρασαγγας καλύτερο
Υγ το θα Τούρκος το ξεπερνας με τον καιρο

Επισκέπτης
αν εισβαλει η Τουρκια στην ελευθερη Κυπρο θα ειστε ετοιμοι να πολεμησετε και να σκοτωθειτε ή θα ψαχνετε τρυπα να κρυφτειτε;

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
αν εισβαλει η Τουρκια στην ελευθερη Κυπρο θα ειστε ετοιμοι να πολεμησετε και να σκοτωθειτε ή θα ψαχνετε τρυπα να κρυφτειτε;

Οι Κυπριοι θα ερχονταν να πολεμησουν για την Ελλαδα τυπε  :think: :S :S :S

Επισκέπτης
Οι Κυπριοι θα ερχονταν να πολεμησουν για την Ελλαδα τυπε  :think: :S :S :S
δεν ξερω αλλα αν ζεις στην Κυπρο, μια νησο στο στομα του λυκου, και δεν εισαι διατεθειμενος να πολεμησεις, τοτε λογικο ειναι να υφιστασαι διακρισεις απο αυτους που θα πανε να διακινδυνευσουν τη ζωη τους

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606

Μόνο οι Ελλαδίτες θα πολεμήσουν σε αυτή την περίπτωση που δε θα γίνει βέβαια.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.869
Πόντοι
3.846
Πάλι αρχίσαμε τα χαζά.
Ποιος Τούρκος θα τολμήσει να πλησιάσει Ρωσικό ή αγγλικό έδαφος;
Γιατί αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι οι άσχετοι που μιλάτε για φόβο τουρκικής εισβολής, το νησί είναι προτεκτοράτο των Ρώσων και εγγλεζων.
Όχι επειδή μένουν χιλιάδες τέτοιο εδώ, αλλά επειδή υπάρχουν τρελά ξένα κεφάλαια που διακινούνται μέσω των εταιρειών εδώ, αλλά και λόγω των επενδύσεων που έχουν γίνει.

Συν υπάρχουν αγγλικές βάζεις με Άγγλους κομάντο σε διάφορα σημεία.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Αναγνωρίζοναι αμέσως γιατί είναι οδηγία της Ευρωπα'ι'κής Ένωσης αλλά οι Γερμανοί γελάνε με τα Ελληνικά διπλώματα  :2funny:.
  Το δίπλωμα μου είναι αληθινότατο.Όπως και το ένα διμέρισμα μου που σας έβαλα και έλεγες ότι κάνει 15.000 ευρώ ενώ κάνει 80.000  :2funny:και λούφαξες :jerking: :2funny:.Εγώ δε βάζω 2 μήνες μετά 2 φώτο από γραφεία να λέω ότι είναι το σπίτι μου  :2funny:ούτε από μεσητικά γραφεία φωτογραφίες  :jerking: :2funny:.ή η μισθοδοσία που μας έβαλες 2 μήνες μετά που σου το ζητήσαμε  :jerking: :2funny:.
  Σιγά μην πάω να δουλεύω  :jerking: :2funny:τι είμαι μαύρος σαν εσένα ? :2funny: ή φουκαράς σαν τον άλλον να κυκλοφορώ με παπάκια 25 χρονών  :2funny:

Δηλαδή η υπογραφή σου δεν αξίζει ούτε μισό σκατό αφού δεν είσαι μέλος του δικηγορικού συλλόγου.Μπορείς να υπογράψεις μόνο σαν πρόεδρος της ένωσης κτηνοβατών,όχι σα δικηγόρος.
Εντάξει δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο.
Το διαμέρισμα που λες,12000 ευρώ το αγόρασες με λεφτά των γονιών σου,το είπες και ο ίδιος.Αν περιμένεις άλλα 10 χρόνια θα πιάνει 300000 ευρώ.Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?
Πόσο για τον πούτσο είστε?Αλλά τέτοιοι είναι οι γόνοι.Ο πατέρας μου θα σε πλάκωνε στις μπουνιές,ο παππούς μου θα σε κρέμαγε ανάποδα στο δέντρο αλλά κάπως ξεφύγατε,είναι το ίδιο μοντέλο του ψωλαρχίδη.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.804
Πόντοι
3.656
Πάλι αρχίσαμε τα χαζά.
Ποιος Τούρκος θα τολμήσει να πλησιάσει Ρωσικό ή αγγλικό έδαφος;
Γιατί αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι οι άσχετοι που μιλάτε για φόβο τουρκικής εισβολής, το νησί είναι προτεκτοράτο των Ρώσων και εγγλεζων.
Όχι επειδή μένουν χιλιάδες τέτοιο εδώ, αλλά επειδή υπάρχουν τρελά ξένα κεφάλαια που διακινούνται μέσω των εταιρειών εδώ, αλλά και λόγω των επενδύσεων που έχουν γίνει.

Συν υπάρχουν αγγλικές βάζεις με Άγγλους κομάντο σε διάφορα σημεία.
ολα αυτα που αναφερεις ειναι στην λεμεςο
Γι αυτο αν ποτε πηγαινα κυπρο σιγουρα λεμεσο η παφο θα εμενα
Ουτε λευκωσιαν ουτε λαρνακαν

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Ο αδερφός μου ήταν ΕΛΔΥΚ και μου είπε ενώ τους είχαν ξεσκίσει στις ασκήσεις και την ετοιμότητα, έβλεπε απέναντι στα παρατήρια τον Κυπραίο να σκύβει από το φυλάκιο και να παίζει μια γιγαντιαία κομπολόγα.
Κάπως έτσι είναι η κατάσταση στην Κύπρο και έτσι ήταν πάντα δηλαδή.Το φίδι από την τρύπα τους Ελλαδίτες περιμένουν να το βγάλουν.

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
851
Πόντοι
96
Ειναι πιο πιθανο να πεθανεις απο τσιμπημα φιδιου η πτωση κεραιας-κεραμιδιου στο κεφαλι σου οταν φυσαει πολυς αερας, παρα να μπουν Τουρκοι στην Κυπρο και να σε πειραξουν κι ολας
Οποτε παμε παρακατω

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Δηλαδή η υπογραφή σου δεν αξίζει ούτε μισό σκατό αφού δεν είσαι μέλος του δικηγορικού συλλόγου.Μπορείς να υπογράψεις μόνο σαν πρόεδρος της ένωσης κτηνοβατών,όχι σα δικηγόρος.
Εντάξει δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο.
Το διαμέρισμα που λες,12000 ευρώ το αγόρασες με λεφτά των γονιών σου,το είπες και ο ίδιος.Αν περιμένεις άλλα 10 χρόνια θα πιάνει 300000 ευρώ.Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?
Πόσο για τον πούτσο είστε?Αλλά τέτοιοι είναι οι γόνοι.Ο πατέρας μου θα σε πλάκωνε στις μπουνιές,ο παππούς μου θα σε κρέμαγε ανάποδα στο δέντρο αλλά κάπως ξεφύγατε,είναι το ίδιο μοντέλο του ψωλαρχίδη.
Και το άλλο 32.369 και στη Βαροβία 25.000 βέβαια τότε είχε άλλη αξία το $ από το τώρα,Αν βάλεις τα λεφτά που μου έδιναν οι γονείς μου δεν βγαίνουν τα νούμερα!
 Μαγκιά μου που έπαιρνα διμερίσματα στα 20 μου χρόνια όταν οι υπόλοιποι στην ηλικία μου  :jerking:.
  Πάλι βλάκειες λες στη Ρωσσία μπορεί όποιος θέλει να σε εκπρωσοπίσει στο δικαστήριο με πληρεξούσιο,από 01.01.2018 αυτός πρέπει όμως να έχει ανώτατη νομική εκπαίδευση.Σιγά μην πάω να δουλέψω δικηγόρος!Συνέχεια μου κάνουν προτάσεις να πάω νομικός σύμβουλος σε εταιρίες μέχρι και γιά διευθυντή μου πρότειναν φυσικά και αρνήθηκα αν γίνει κάτι θα κυνηγάν εμένα  :2funny:ο διευθυντής την πληρώνει πάντα  :2funny:.
  Το δίπλωμα μου έκανε περισσότερο κακό παρά καλό!Όταν οι γονείς μου έμαθαν ότι έχω δίπλωμα με εκβίαζαν γιά να το φέρω στη Ελλάδα να το αναγνωρίσουν!Ευτυχώς με τον αγώνα που έκανα το απέτρεψα!Τώρα πέτυχα ένα πράγμα που ονειρευόμουν!Να μη χρειάζεται να μπαίνω στα αεροπλάνα να έρχομαι Ελλάδα  :)και αυτό με αγώνα το πέτυχα!
  Εσύ τι έκανες στα 20σου χρόνια?είχες τελειώσει τεχνική επαγγελματική σχολή και δούλευες ηλεκτρολόγος?ή κάτι παρόμοιο :2funny:και τώρα που δεν έβγαινε το μεροκάματο αναγκάστηκες να πας στη Γερμανία  :2funny:
  Μακαρι να είχα σωστούς γονείς και όχι αυτούς τους προβληματικούς που να ακούγαν αμέσως και να μην είχα περάσει όλα αυτά που πέρασα.

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86

Εσυ ρε γιωτομπαλο ουτε εν καιρώ ειρηνης δεν υπηρετησες
ΤΡΥΠΙΕ

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
ειναι γνωστο πως στους αεροταριφες δεν .... σηκωνεται ....
πως  βιαγκρα παιρνεις την ημερα  μπας  και ..;

Ενας ΑΡΓΥΡΟΣ ΜΙΣΤΕΡ ΜΑΛΑΚΑΣ με δυο ακομη ΤΡΥΠΙΟΥΣ πικεριστες σπαμαρουν σε θρεντ ασχετο αφου ουτε δουλευουν ουτε εχουν βγει ποτε εξωτερικο

Επισκέπτης
Ο αδερφός μου ήταν ΕΛΔΥΚ και μου είπε ενώ τους είχαν ξεσκίσει στις ασκήσεις και την ετοιμότητα, έβλεπε απέναντι στα παρατήρια τον Κυπραίο να σκύβει από το φυλάκιο και να παίζει μια γιγαντιαία κομπολόγα.
Κάπως έτσι είναι η κατάσταση στην Κύπρο και έτσι ήταν πάντα δηλαδή.Το φίδι από την τρύπα τους Ελλαδίτες περιμένουν να το βγάλουν.

οσοι δεν υπηρετησαν ελδυκ δεν δικαιουνται να λενε οτι θα βγαλουν κανενα φιδι απ την τρυπα. η ελδυκ ειναι ειδκη στρατιωτικη δυναμη.

Οι κυπριοι ειναι μεροληπτικοι με τους ελληνες που διαμενουν εκει γιατι γνωριζουν οτι την κρισιμη ωρα δεν θα τους βοηθησουν, ας μην παραπονιουνται λοιπον.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom