Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Dynamics

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2009
Like
141
Πόντοι
16
Εχω ψαχτεί να βοηθησω φίλο της ειδικότητάς σου,όταν έμενα Γερμανία και δε βγήκε άκρη..

Όταν λέω αξιοπρεπές,εννοώ απλά ατομα που μπορουν να μπορούν να "υπερασπιστούν" σε γνωσεις το πτυχίο τους και το βιογραφικο τους να έχει μια άλφα συνέχεια όσο αφορ΄΄ά το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Γιατρός,νοσοκομος,προγραμματιστής,μηχανικός H/Y,νηπιαγωγός,
είναι κάποιες από τις ειδικότητες που βρισκουν κυριολεκτικά,ΑΥΡΙΟ,
δουλειά άμα το θελήσουν.
για γερμανια μιλας?οταν λες μηχανικος η/υ?εγω πτυχιο απο τεε με ειδικοτητα τεχνικος η/υ  ειναι το ιδιο?η καταλαβα λαθος?Να υποθεσω μετραει το χαρτι η πρεπει να ειναι πχ απο Τει?

xenitemenipsixi

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2014
Like
58
Πόντοι
6
για γερμανια μιλας?οταν λες μηχανικος η/υ?εγω πτυχιο απο τεε με ειδικοτητα τεχνικος η/υ  ειναι το ιδιο?η καταλαβα λαθος?Να υποθεσω μετραει το χαρτι η πρεπει να ειναι πχ απο Τει?

καλυτερα μεινει ελλαδα φιλε η γερμανια ειναι γαλερα ακου με

xenitemenipsixi

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2014
Like
58
Πόντοι
6
ποιός στο είπε αυτό ?? καμμιά δεκαριά μεγάλες ελληνικές εταιρείες έχουν τα γραφεία τους στο Λουξεμβούργο (Μαίλης, ΦΑΓΕ, Eurobank κλπ) ... και δεν ασχολούμαι με ελληνικές επιχειρήσεις παίκτη μου...

ποιες ελληνικες εταιριες εχει το λουξεμβουργο εχεις λιστα? προσλαμαβανουν ελληνες εκει η ντοπιους? ειναι καλα εκει η σαν γερμανια ενα ξεροκοματο και δουλεια σπιτι ριπιτ?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ποιες ελληνικες εταιριες εχει το λουξεμβουργο εχεις λιστα? προσλαμαβανουν ελληνες εκει η ντοπιους? ειναι καλα εκει η σαν γερμανια ενα ξεροκοματο και δουλεια σπιτι ριπιτ?
Maillis
Fage
EFG
Grivalia
Lamda Developments

Πολυ καλά είναι ... κατώτατος μισθός 1700 ευρώ τον μήνα ...

αλλά παίκτη μου οι καλές δουλειές είναι για τους σπουδασμένους και με εμπειρία... ο εργατης εργατης θα είναι ανα τον κόσμο ... οι τεχνίτες αμείβονται καλύτερα αλλά θέλουν πιστοποιήσεις και δεν είναι ότι δηλώσεις όπως στην Ελλάδα..

φίλος οικονομικός υπεύθυνος στην EFG καθαρίζει τον μήνα 7.000 ευρώ και του έχουν πληρωμένο το σχολείο των παιδιών του (2 παιδιά από 7.500 τον χρόνο έκαστο)...

εγώ που είμαι με contract είμαι στα 600 ευρώ την μέρα (κάπου 530 καθαρά στην τσέπη)... αλλά έχω και 20 χρόνια εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο που δουλεύω

η καθαρίστρια που πάει σε σπίτια παίρνει το επτάωρο καθαρά 90 ευρώ... αλλά όταν λέμε επτάωρο εννοούμε επτάωρο (δεν έχει στάσεις για τσιγάρα και μαλακίες)...

xenitemenipsixi

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2014
Like
58
Πόντοι
6
Maillis
Fage
EFG
Grivalia
Lamda Developments

Πολυ καλά είναι ... κατώτατος μισθός 1700 ευρώ τον μήνα ...

αλλά παίκτη μου οι καλές δουλειές είναι για τους σπουδασμένους και με εμπειρία... ο εργατης εργατης θα είναι ανα τον κόσμο ... οι τεχνίτες αμείβονται καλύτερα αλλά θέλουν πιστοποιήσεις και δεν είναι ότι δηλώσεις όπως στην Ελλάδα..

φίλος οικονομικός υπεύθυνος στην EFG καθαρίζει τον μήνα 7.000 ευρώ και του έχουν πληρωμένο το σχολείο των παιδιών του (2 παιδιά από 7.500 τον χρόνο έκαστο)...

εγώ που είμαι με contract είμαι στα 600 ευρώ την μέρα (κάπου 530 καθαρά στην τσέπη)... αλλά έχω και 20 χρόνια εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο που δουλεύω

η καθαρίστρια που πάει σε σπίτια παίρνει το επτάωρο καθαρά 90 ευρώ... αλλά όταν λέμε επτάωρο εννοούμε επτάωρο (δεν έχει στάσεις για τσιγάρα και μαλακίες)...

τα λεφτα που λες ειναι καθαρα η μειτκα? ποιο ειναι το κοστος ζωης? οι ελληνικες εταιριες εκει τι θεσεις ψαχνουν? ξερεις κανενα ελληνα εκει που να δουλευει εκτος ελληνικων εταιριων η δημοσιου?

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.032
Πόντοι
5.506
θεωρητικες σπουδες ειχες τυπε πριν βγεις εξω?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

παίκτη μου οι άνθρωποι χωρίς προσόντα, δεξιότητες και εμπειρίες σε όλον τον κόσμο αμείβονται χαμηλά... και ο λόγος είναι απλός για να μιλήσουμε με την μαρξιστική θεώρηση των πραγμάτων.. η υπεραξία που παράγουν είναι χαμηλή και το κατα κεφαλήν κέρδος που προκύπτει για τον κεφαλαιοκράτη είναι μικρό (είδες τι ωραία τα μιλάω τα μαρξιστικά ο πούστης)...

οπότε μην μου τσαμπουνάς περί ξεροκόματου κλπ κλπ κλπ...

xenitemenipsixi

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2014
Like
58
Πόντοι
6
παίκτη μου οι άνθρωποι χωρίς προσόντα, δεξιότητες και εμπειρίες σε όλον τον κόσμο αμείβονται χαμηλά... και ο λόγος είναι απλός για να μιλήσουμε με την μαρξιστική θεώρηση των πραγμάτων.. η υπεραξία που παράγουν είναι χαμηλή και το κατα κεφαλήν κέρδος που προκύπτει για τον κεφαλαιοκράτη είναι μικρό (είδες τι ωραία τα μιλάω τα μαρξιστικά ο πούστης)...

οπότε μην μου τσαμπουνάς περί ξεροκόματου κλπ κλπ κλπ...

ολοι ομως θα πρεπει να μπορουμε να ζησουμε αξιοπρεπως

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
τα λεφτα που λες ειναι καθαρα η μειτκα? ποιο ειναι το κοστος ζωης? οι ελληνικες εταιριες εκει τι θεσεις ψαχνουν? ξερεις κανενα ελληνα εκει που να δουλευει εκτος ελληνικων εταιριων η δημοσιου?

μικτά είναι αλλά τα 1.700 είναι αφορολόγητα...

το κόστος ζωής είναι μεγάλο ειδικά τα ενοίκια... μιλάμε για γκαρσονιέρα αν θες στο κέντρο 1000-1200 ευρώ τον μήνα... το σούπερ μάρκετ 20% ακριβότερο από ελλάδα... φτηνα είναι βενζίνη, ποτά και τσιγάρα..

δεν ξέρω για τις ελληνικές εταιρείες ... και ξέρω αρκετούς έλληνες που δουλεύουν εκτός ελληνικών εταιρειών μεταξύ αυτών και την αφεντιά μου...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
πηγες εξω μονο με εμπειρια δλδ?

φυσικά ... το αντικείμενο είναι πληροφορική και στις συγκεκριμένες τεχνολογίες έχω εμπειρία 19 χρόνια (από το 1998 ασχολούμαι) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό...

xenitemenipsixi

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2014
Like
58
Πόντοι
6
μικτά είναι αλλά τα 1.700 είναι αφορολόγητα...

το κόστος ζωής είναι μεγάλο ειδικά τα ενοίκια... μιλάμε για γκαρσονιέρα αν θες στο κέντρο 1000-1200 ευρώ τον μήνα... το σούπερ μάρκετ 20% ακριβότερο από ελλάδα... φτηνα είναι βενζίνη, ποτά και τσιγάρα..

δεν ξέρω για τις ελληνικές εταιρείες ... και ξέρω αρκετούς έλληνες που δουλεύουν εκτός ελληνικών εταιρειών μεταξύ αυτών και την αφεντιά μου...

εκτος ελληνικων εταιριων εννοεις μονο κοντρακτορσ σαν εσενα? δυστυχως δεν εχω εμπειρια και βιογραφικο να υποστηριξω κοντακτορ

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.032
Πόντοι
5.506
φυσικά ... το αντικείμενο είναι πληροφορική και στις συγκεκριμένες τεχνολογίες έχω εμπειρία 19 χρόνια (από το 1998 ασχολούμαι) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό...
οκ ενδιαφερον...εχω πολυ εμπειρια και πολυ καλο βιογραφικο

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ολοι ομως θα πρεπει να μπορουμε να ζησουμε αξιοπρεπως

δεν νομίζω να πεινάει κανένας ο οποίος εργάζεται... από κει και πέρα είναι το τι θεωρείς αξιοπρέπεια...

για παράδειγμα αξιοπρέπεια είναι
ένα σπίτι 70 τμ
δεκαπέντε μέρες διακοπές τον χρόνο σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο σε ένα ελληνικό νησί
υγεία, παιδεία εξασφαλισμένα
καθημερινό φαγητό εξασφαλισμένο
αντε μια φορά την βδομάδα ένα καφεδάκι/ποτάκι σε ένα καφέ και μια φορά τον μήνα σε ένα ταβερνάκι

και αξιοπρέπεια είναι

ένα σπίτι 250 τμ
διακοπές σε θέρετρα ανα τον κόσμο έναμιση μηνα τον χρόνο
ένα συμβόλαιο υγείας με καλυμένα τα έξοδα στα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία
σχολεία και πανεπιστήμια παιδιών χωρίς να σκας για δίδακτρα
φαγητό κατά βούληση
δυνατότητα καθημερινής εξόδου στα καλύτερα μαγαζιά...

και τα δύο αξιοπρέπεια είναι... το κοινωνικό κράτος πρέπει να εξασφαλίζει το πρώτο το δεύτερο αν το θέλεις πρέπει να κοπιάσεις να το αποκτήσεις...

και δεν νομίζω στην Γερμανία να μην στα εξασφαλιζουν

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.032
Πόντοι
5.506
δεν νομίζω να πεινάει κανένας ο οποίος εργάζεται... από κει και πέρα είναι το τι θεωρείς αξιοπρέπεια...

για παράδειγμα αξιοπρέπεια είναι
ένα σπίτι 70 τμ
δεκαπέντε μέρες διακοπές τον χρόνο σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο σε ένα ελληνικό νησί
υγεία, παιδεία εξασφαλισμένα
καθημερινό φαγητό εξασφαλισμένο
αντε μια φορά την βδομάδα ένα καφεδάκι/ποτάκι σε ένα καφέ και μια φορά τον μήνα σε ένα ταβερνάκι

και αξιοπρέπεια είναι

ένα σπίτι 250 τμ
διακοπές σε θέρετρα ανα τον κόσμο έναμιση μηνα τον χρόνο
ένα συμβόλαιο υγείας με καλυμένα τα έξοδα στα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία
σχολεία και πανεπιστήμια παιδιών χωρίς να σκας για δίδακτρα
φαγητό κατά βούληση
δυνατότητα καθημερινής εξόδου στα καλύτερα μαγαζιά...

και τα δύο αξιοπρέπεια είναι... το κοινωνικό κράτος πρέπει να εξασφαλίζει το πρώτο το δεύτερο αν το θέλεις πρέπει να κοπιάσεις να το αποκτήσεις...

και δεν νομίζω στην Γερμανία να μην στα εξασφαλιζουν
εδω με μπερδεψες λιγο

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
εδω με μπερδεψες λιγο

γιατί... ένα σωστό κράτος πρέπει να διασφαλίζει ότι οι συνθήκες εργασίας είναι τέτοιες ώστε όλοι θα μπορούν να έχουν τουλάχιστον την πρώτη μορφή αξιοπρέπειας (δηλαδή ότι ο μισθός δεν θα είναι λιγότερος από όσος χρειάζεται για να εξασφαλίσει κάποιος τον πρώτο τρόπο διαβίωσης)...

αν κάποιος θέλει το παραπάνω ας δουλέψει να το κερδίσει...

Dynamics

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2009
Like
141
Πόντοι
16
καλυτερα μεινει ελλαδα φιλε η γερμανια ειναι γαλερα ακου με
Για Αγγλια ψαχνομαι εδω κ καιρο ειχα κανει συζ και με τον τραμου..απλα ρωτησα γενικα γερμανια τι παιζει για να εχω μια ιδεα

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.492
Πόντοι
2.356
Για Αγγλια ψαχνομαι εδω κ καιρο ειχα κανει συζ και με τον τραμου..απλα ρωτησα γενικα γερμανια τι παιζει για να εχω μια ιδεα

Στην Αγγλία παίζει πολύ το κωλοσυστημα. Σε χρονομετρούν σε κάθε τι. Σαν ρομποτάκι είσαι εκεί. όπως όλα τα πράγματα υπάρχουν και πολλά θετικά σε αυτό. Γενικά στο εξωτερικό και δη σε χώρες όπως Αγγλία αν σκύβεις και δουλεύεις σκληρά κάτι θα φτιάξεις. Εδώ Ελλάδα μόνο με κωλφαρδία...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom