Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.492
Πόντοι
2.356
γιατί... ένα σωστό κράτος πρέπει να διασφαλίζει ότι οι συνθήκες εργασίας είναι τέτοιες ώστε όλοι θα μπορούν να έχουν τουλάχιστον την πρώτη μορφή αξιοπρέπειας (δηλαδή ότι ο μισθός δεν θα είναι λιγότερος από όσος χρειάζεται για να εξασφαλίσει κάποιος τον πρώτο τρόπο διαβίωσης)...

αν κάποιος θέλει το παραπάνω ας δουλέψει να το κερδίσει...

Πολύ σωστός!

taxidiaris

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Κριτικές
20
Like
306
Πόντοι
5.785
Ρε μαγκες να ρωτησω περιμενετε καποιος απο δω να σας πει πως ζει εξω για να σας πεισει να μετακομισετε; αν δεν το εχετε παρει εσεις αποφασει και τον παραδεισο να σας περιγραψουν δεν προκειται να κουνησετε απο ελλαδα. Εχω πολλους φιλους που μου λενε ψαχνω να φυγω κλπ αλλα μονο στη σκεψη εχουν μεινει. Το εξωτερικο θελει θυσιες αρκετες που πολλοι δεν ειναι διατεθιμενοι να κανουν. Εγω Γαλλια δουλευω κ ειχα αξιοπρεπη δουλεια στην Ελλαδα.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Ρε μαγκες να ρωτησω περιμενετε καποιος απο δω να σας πει πως ζει εξω για να σας πεισει να μετακομισετε; αν δεν το εχετε παρει εσεις αποφασει και τον παραδεισο να σας περιγραψουν δεν προκειται να κουνησετε απο ελλαδα. Εχω πολλους φιλους που μου λενε ψαχνω να φυγω κλπ αλλα μονο στη σκεψη εχουν μεινει. Το εξωτερικο θελει θυσιες αρκετες που πολλοι δεν ειναι διατεθιμενοι να κανουν. Εγω Γαλλια δουλευω κ ειχα αξιοπρεπη δουλεια στην Ελλαδα.
Αληθευει οτι στη Γαλλια αν δε ξερεις γαλλικα,δυσκολευεσαι;Εννοω στην Ελλαδα,στην Ολλανδια,στη Γερμανια και αλλου που ο πληθυσμος σε μεγαλο βαθμο γνωριζει αγγλικα,ειναι ευκολοτερο για εναν ξενο να εγκατασταθει και να ζησει.Στη Γαλλια τι ισχυει;

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Στην Αγγλία παίζει πολύ το κωλοσυστημα. Σε χρονομετρούν σε κάθε τι. Σαν ρομποτάκι είσαι εκεί. όπως όλα τα πράγματα υπάρχουν και πολλά θετικά σε αυτό. Γενικά στο εξωτερικό και δη σε χώρες όπως Αγγλία αν σκύβεις και δουλεύεις σκληρά κάτι θα φτιάξεις. Εδώ Ελλάδα μόνο με κωλφαρδία...
Παραγωγικοτητα.Και στην Ελλαδα υπαρχει αυτο και στις μεγαλες εταιριες μετραται σε καθημερινη βαση με το εργο που πρεπει να παραξεις στο ωραριο σου,με το διαλλειμα σου,να φας,κανονικα ολα.Και φαινεται και πιο συγκεντρωτικα με την ετησια αξιολογηση καθε υπαλληλου που κανει ο προισταμενος και ειναι συνισταμενη αρκετων παραμετρων,δεκαδων,στις οποιες παιρνεις τον αναλογο βαθμο.

taxidiaris

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Κριτικές
20
Like
306
Πόντοι
5.785
Αληθευει οτι στη Γαλλια αν δε ξερεις γαλλικα,δυσκολευεσαι;Εννοω στην Ελλαδα,στην Ολλανδια,στη Γερμανια και αλλου που ο πληθυσμος σε μεγαλο βαθμο γνωριζει αγγλικα,ειναι ευκολοτερο για εναν ξενο να εγκατασταθει και να ζησει.Στη Γαλλια τι ισχυει;

Αληθεια ειναι οτι χωρις γαλλικα δεν κανεις τπτ. Εκτος αν μπλεξεις με διεθνης οργανισμους οπου κ αγγλικα αρκουν. Η καθημερηνοτητα ομως απαιτει να γνωριζεις ωστε να μπορεις να συννενοηθεις. Αυτο ισχυει και σε γερμενοφωνες χωρες. Μην περιμενεις να πιασεις καλη δουλεια αν δεν ξερεις τη γλωσσα της χωρας. Και εννοειται σε αντιμετωπιζουν διαφορετικα αν μιλας τη γλωσσα τους εστω και χωρις προφορα. Η προσπαθεια αρκει για να εχεις καλες ευκαιριες. Παντως 1 χρονο αφοτου ηρθα μου στελνουν καθε βδομαδα προτασεις για συνεντευξη σε διαφορες εταιριες. 

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.543
Πόντοι
216
Αληθεια ειναι οτι χωρις γαλλικα δεν κανεις τπτ. Εκτος αν μπλεξεις με διεθνης οργανισμους οπου κ αγγλικα αρκουν. Η καθημερηνοτητα ομως απαιτει να γνωριζεις ωστε να μπορεις να συννενοηθεις. Αυτο ισχυει και σε γερμενοφωνες χωρες. Μην περιμενεις να πιασεις καλη δουλεια αν δεν ξερεις τη γλωσσα της χωρας. Και εννοειται σε αντιμετωπιζουν διαφορετικα αν μιλας τη γλωσσα τους εστω και χωρις προφορα. Η προσπαθεια αρκει για να εχεις καλες ευκαιριες. Παντως 1 χρονο αφοτου ηρθα μου στελνουν καθε βδομαδα προτασεις για συνεντευξη σε διαφορες εταιριες. 

Εχει τοσο δυνατη αγορα εργασιας η Γαλλια,
(κι εισαι κι εσυ καλος φυσικα),
που εχεις καθε βδομαδα προτασεις για συνεντευξη;;;;

taxidiaris

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Κριτικές
20
Like
306
Πόντοι
5.785
Εχει τοσο δυνατη αγορα εργασιας η Γαλλια,
(κι εισαι κι εσυ καλος φυσικα),
που εχεις καθε βδομαδα προτασεις για συνεντευξη;;;;

Αναλογα τον τομεα και την εμπειρια..εγω με πληροφορικη ασχολουμαι. Εχει πολλες θεσεις και αν εχεις καλο βιογραφικο - εμπειρια κυριως, ανεργος δεν μενεις

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
γιατί... ένα σωστό κράτος πρέπει να διασφαλίζει ότι οι συνθήκες εργασίας είναι τέτοιες ώστε όλοι θα μπορούν να έχουν τουλάχιστον την πρώτη μορφή αξιοπρέπειας (δηλαδή ότι ο μισθός δεν θα είναι λιγότερος από όσος χρειάζεται για να εξασφαλίσει κάποιος τον πρώτο τρόπο διαβίωσης)...

αν κάποιος θέλει το παραπάνω ας δουλέψει να το κερδίσει...

Δηλαδη θες να μας πεις οτι με τα 1700 μεικτα καποιος στο Λουξεμβουργο εχει τον πρωτο τροπο ζωης; 70τμ σπιτι; Εκτος αν εννοεις 70τμ με αλλους 5 συγκατοικους...

Μην πας μακρια, παρε την περιπτωση της Ελλαδας. Μπορει καποιος με το βασικο στην Αθηνα να εχει τον πρωτο τροπο ζωης; Με τα 450-500 μεικτα;

Με αυτα που λες στα λογια του λεφτη ερχεσαι  ;)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δηλαδη θες να μας πεις οτι με τα 1700 μεικτα καποιος στο Λουξεμβουργο εχει τον πρωτο τροπο ζωης; 70τμ σπιτι; Εκτος αν εννοεις 70τμ με αλλους 5 συγκατοικους...

Μην πας μακρια, παρε την περιπτωση της Ελλαδας. Μπορει καποιος με το βασικο στην Αθηνα να εχει τον πρωτο τροπο ζωης; Με τα 450-500 μεικτα;

Με αυτα που λες στα λογια του λεφτη ερχεσαι  ;)

με τον βασικό δεν ζείς στο Λουξεμβουργο ... σπίτι δωμάτιο μόνον και αυτό μακρυά από το κέντρο (1.5 ώρα) και οπωσδήποτε και δεύτερη δουλειά...

Επισκέπτης
Ρε τραμουντάνα δε βάζεις για πρωθυπουργός (καλά θα σε ψηφίσω και με τα πόδια).......
Άκου αξιοπρέπεια να σου διασφαλίζει η εργασία και διακοπές (εννοώ το πρώτο).....
Που γ****μαι 8ωρο πλήρες για 30Ε κι εργασία άστο, μάλλον αγγαρεία......
Ευτυχώς που βοηθήσανε λίγο οι μπακαλιάροι να βγει και κάτι παραπάνω :grin:

Μην περιμενεις να πιασεις καλη δουλεια αν δεν ξερεις τη γλωσσα της χωρας.
Σε αυτό συμφωνώ γιατί θα μπορούσα να την έκανα Γερμανία αλλά δεν ξέρω την τύφλα μου τη μαύρη και στα 40+ δεν κάθομαι να μάθω ούτε την αλφαβήτα.

Συνημμένα

• κασαουτ ΜΠΑΚΑΛΕΩΝ & ΒΑΚΑΛΑΩΝ.png
    κασαουτ ΜΠΑΚΑΛΕΩΝ & ΒΑΚΑΛΑΩΝ.png
    23,6 KB · Εμφανίσεις: 27

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ρε τραμουντάνα δε βάζεις για πρωθυπουργός (καλά θα σε ψηφίσω και με τα πόδια).......
Άκου αξιοπρέπεια να σου διασφαλίζει η εργασία και διακοπές (εννοώ το πρώτο).....
Που γ****μαι 8ωρο πλήρες για 30Ε κι εργασία άστο, μάλλον αγγαρεία......
Ευτυχώς που βοηθήσανε λίγο οι μπακαλιάροι να βγει και κάτι παραπάνω :grin:

Σε αυτό συμφωνώ γιατί θα μπορούσα να την έκανα Γερμανία αλλά δεν ξέρω την τύφλα μου τη μαύρη και στα 40+ δεν κάθομαι να μάθω ούτε την αλφαβήτα.

παίκτη μου δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ με το άθλημα και να ακούω τις παπαριές του κάθε νικολιού και του κάθε αποκαμένου...

taxidiaris

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Κριτικές
20
Like
306
Πόντοι
5.785
με τον βασικό δεν ζείς στο Λουξεμβουργο ... σπίτι δωμάτιο μόνον και αυτό μακρυά από το κέντρο (1.5 ώρα) και οπωσδήποτε και δεύτερη δουλειά...

1,5 ωρα πολυ λες... με το τρενο σε 15-20λεπτα εισαι Γαλλία ή Γερμανία. Πάντως η ακρίβεια του Λουξεμβούργου δεν υπάρχει..παίζει να κοντράρει την Ελβετία.

xenitemenipsixi

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2014
Like
58
Πόντοι
6
αλλος ενας λογος για να δουλεψει καποιος στο εξωτερικο πως γλυτωνει απο τις ελλεεινιδες  :rolleyes:

pussy addicted

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2014
Κριτικές
4
Like
519
Πόντοι
306
αλλος ενας λογος για να δουλεψει καποιος στο εξωτερικο πως γλυτωνει απο τις ελλεεινιδες  :rolleyes:

εξαρτάται που θα είσαι μαν. γιατί εμένα Ντύσελντορφ μου χανε ζαλίσει τα παπάρια

Εγγρ.
24 Νοε 2014
Κριτικές
2
Like
71
Πόντοι
0
Εαν εχεις την νοοτροπια του ελληναρα οπως εγω πχ δεν μπορεις να προκοψεις και να την παλεψεις στο εξωτερικο... η αδερφη μου που ειναι ακριβως αντιθετη απο εμενα εφυγε ελβετια εδω κ 5 χρονια... τα πρωτα 2 χρονια περασε πολυ δυσκολα μεχρι να εξελιχθει και να παιρνει πολλα λεφτα... τωρα ειναι απλα ομως!! Γενικα αν αξιζεις στο εξωτερικο θα ανεβεις.. δεν ειναι σαν την ελλαδα που πρεπει να εισαι τσατσος η να δωσεις κωλο για να πας μπροστα..

xenitemenipsixi

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2014
Like
58
Πόντοι
6
Εαν εχεις την νοοτροπια του ελληναρα οπως εγω πχ δεν μπορεις να προκοψεις και να την παλεψεις στο εξωτερικο... η αδερφη μου που ειναι ακριβως αντιθετη απο εμενα εφυγε ελβετια εδω κ 5 χρονια... τα πρωτα 2 χρονια περασε πολυ δυσκολα μεχρι να εξελιχθει και να παιρνει πολλα λεφτα... τωρα ειναι απλα ομως!! Γενικα αν αξιζεις στο εξωτερικο θα ανεβεις.. δεν ειναι σαν την ελλαδα που πρεπει να εισαι τσατσος η να δωσεις κωλο για να πας μπροστα..

ρωτα την ομως και ποσα ξοδευει το μηνα. η ελβετια ειναι ανακριβη

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.391
Πόντοι
3.656
ρωτα την ομως και ποσα ξοδευει το μηνα. η ελβετια ειναι ανακριβη
2500 einai ta exoda soy an eisai solo,1700 αν εισαι με συγκατοικο,εννοω ενοικιο διατροφη ασφαλειες μεταφορες
ο μισθος ειναι απο 4000 κ ανω για απλες δουλειες κ στα 6-10000 για επιστημονικες δουλειες
μια χαρα ειναι μην λεμε ολο μαλ..ιες εδω μεσα δηλ αν δεν ειναι καλα στην ελεβτια που ειναι?????

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom