Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
nonsense

Τι καθεσαι και εξηγεις, δεν μπορουν να καταλαβουν οτι οι δεξιοτητες πληρωνονται. Δεν καταλαβαινουν οτι οσο αυξανεις τις κινησεις σου και τις δεξιοτητες τοσο ανεβαινει το cv στα queues των recruiters οπως επισης και το salary.

Πολυ καλη αναλυση Mind, αλλα πιστεψε με αν καποιος δεν εχει δουλεψει ποτε στη ζωη του ή μοχθησει για να αποκτησει δεξιοτητες δεν προκειται ποτε να σε καταλαβει  :hi:

Φίλε το οτι "Αν δεν βρέξεις κώλο,ψάρι δεν τρως" είναι κάτι που όλοι το καταλαβαίνουν.

Απλά στην Ελλάδα η αναξιοκρατία μας εχει κσταντήσει να θεωρούμε αυτόν που δουλεύει και προσπαθεί μαλάκα. Και μας κάνει όλους να προσπαθούμε για τη λαμογιά και την μισοκρυπτοκλεψιά.

Και στο εξωτερικό υπάρχει η απάτη. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ !!!

Στις ΗΠΑ καλύτερα να εκτελέσεις 5 ανθρώπους παρά να σε τσιμπήσουν για φοροδιαφυγή για παράδειγμα.

Στην Ελλάδα το να κλέβεις το κράτος θεωρείται κάτι ανάμεσα σε αρετή και εθνικό σπορ. Ακόμα και ο Τσοχατζόπουλος έξω είναι.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Για να το λες κάτι θα ξέρεις.
Τα Έχετε μπερδέψει λιγάκι.Εγω δεν είμαι οικονομικός μετανάστης δεν έφυγα από την Ελλάδα γιατί είχα οικονομικό πρόβλημα.Εφυγα για να γαμάω περισσότερο  :2funny:να έχω γκομενίτσες και να μη χρειάζεται να πηγαίνω Φυλής και Μεταξουργείο συνέχεια.Εδω όσοι έφυγαν έφυγαν γιατί Ελλάδα είχαν οικονομικό πρόβλημα.
Δε μπορει να εισαι τοσο κασμας, πραγματικα, δε μπορει. Ειδικα αυτο με τους γονεις ηταν ξεκαρδιστικο, μπαγασακο, μπροστα στη γυαλινη σφαιρα εισαι.  :2funny:
Αν Ελλάδα δεν είχες που να μείνεις και δεν είχες να φας τότε θα σκεφτόσουν να φύγεις στο εξωτερικό.Γιατιβδε φεύγεις Αφού είναι τόσο ωραία εκεί? :2funny:

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.165
Πόντοι
506
Ο Πίκερ ζει πολύ καλύτερα απ αυτούς  :2funny:
περιεγραψα την ζωη του πικερ σε συμφοιτητες και τους ρωτησα για τη γνωμη τους

σχεδον ολοι μου ειπαν οτι θα αυτοκτονουσαν στην θεση του

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.410
Πόντοι
5.506
Τα Έχετε μπερδέψει λιγάκι.Εγω δεν είμαι οικονομικός μετανάστης δεν έφυγα από την Ελλάδα γιατί είχα οικονομικό πρόβλημα.Εφυγα για να γαμάω περισσότερο  :2funny:να έχω γκομενίτσες και να μη χρειάζεται να πηγαίνω Φυλής και Μεταξουργείο συνέχεια.Εδω όσοι έφυγαν έφυγαν γιατί Ελλάδα είχαν οικονομικό πρόβλημα.Αν Ελλάδα δεν είχες που να μείνεις και δεν είχες να φας τότε θα σκεφτόσουν να φύγεις στο εξωτερικό.Γιατιβδε φεύγεις Αφού είναι τόσο ωραία εκεί? :2funny:

Που να καταλαβεις οτι γι αυτους που παλευουν να ζησουν με 6-7 κατοσταρικα στη μπανανια ειναι απειρως προτιμοτερο να ζησουν σε ενα κανονικο κρατος με 2500 λιρες το μηνα, τετοιος ψωλας που εισαι......

Εν τω μεταξυ, μας αναφερεις συνεχεια σαν πρωτιστο λογο και σκοπο που μεταναστευσες τα μουνακια και τα γαμησια ενω ειναι γνωστο σε ολους οτι εχει πανω απο 6-7 χρονια που δε σου κανει κουκου. Μηπως πλεον να γυρισεις την ιστορια στα αξιοθεατα και τα μουσεια που εχει εκει σαν εγκυκλοπαιδικος/φυσιολατρης μεταναστης;

XMan19

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2017
Like
146
Πόντοι
1
Φίλε το οτι "Αν δεν βρέξεις κώλο,ψάρι δεν τρως" είναι κάτι που όλοι το καταλαβαίνουν.

Απλά στην Ελλάδα η αναξιοκρατία μας εχει κσταντήσει να θεωρούμε αυτόν που δουλεύει και προσπαθεί μαλάκα. Και μας κάνει όλους να προσπαθούμε για τη λαμογιά και την μισοκρυπτοκλεψιά.

Και στο εξωτερικό υπάρχει η απάτη. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ !!!

Στις ΗΠΑ καλύτερα να εκτελέσεις 5 ανθρώπους παρά να σε τσιμπήσουν για φοροδιαφυγή για παράδειγμα.

Στην Ελλάδα το να κλέβεις το κράτος θεωρείται κάτι ανάμεσα σε αρετή και εθνικό σπορ. Ακόμα και ο Τσοχατζόπουλος έξω είναι.

Το κακο ειναι οτι υπαρχει πολυς κοσμος που δεν το καταλαβαινει αυτο. Περιμενει να εκλεγει καποιος μηπως και βρεθει τροπος να παρουν καποιο επιδομα ή καποιο βραχυπροθεσμο προγραμμα. Αισθανομαι τυχερος που δεν χρειαστηκε ποτε να παρακαλεσω καποιον. Δεν πιστευω οτι υπαρχει μεγαλυτερος ξεπεσμος απο το να παρακαλας καποιον να σε βοηθησει να παρεις τη θεση καποιου με καλυτερα τυπικα προσοντα απο εσενα. Εδω στην Αγγλια ποτε κανενας δεν με πληρωσε στο χερι, αυτο τα λεει ολα. Επισης κανενας δεν με ρωτησε ποιοι ειναι οι γονεις σου και απο που εισαι, αυτο επισης λεει πολλα για εμενα.  Μακαρι να μπορουσε να ενσωματωθει στο συνταγμα της ελλαδος και ολοι να το μαθαινουμε απο παιδια τη φραση του Chanakya "A man is great by deeds, not by birth"

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Που να καταλαβεις οτι γι αυτους που παλευουν να ζησουν με 6-7 κατοσταρικα στη μπανανια ειναι απειρως προτιμοτερο να ζησουν σε ενα κανονικο κρατος με 2500 λιρες το μηνα, τετοιος ψωλας που εισαι......

Εν τω μεταξυ, μας αναφερεις συνεχεια σαν πρωτιστο λογο και σκοπο που μεταναστευσες τα μουνακια και τα γαμησια ενω ειναι γνωστο σε ολους οτι εχει πανω απο 6-7 χρονια που δε σου κανει κουκου. Μηπως πλεον να γυρισεις την ιστορια στα αξιοθεατα και τα μουσεια που εχει εκει σαν εγκυκλοπαιδικος/φυσιολατρης μεταναστης;
Εγώ όταν είχα έρθει Ελλάδα κάθε μέρα Φυλής και Μεταξουργείο γάμαγα οπότε άστο  :2funny:βρες κάτι άλλο  :2funny:
  Ε,τότε αφού ζεις τόσο χάλια στην Ελλάδα για δε πας στη Γερμανία ή στην Αγγλία? :2funny:να ζεις άνετα και με αξιοπρέπεια  :2funny:στον πολιτισμένο κόσμο  :2funny:
περιεγραψα την ζωη του πικερ σε συμφοιτητες και τους ρωτησα για τη γνωμη τους

σχεδον ολοι μου ειπαν οτι θα αυτοκτονουσαν στην θεση του
Ποτέ δεν είπα ότι ο Πίκερ ζει καμία καλή ζωή αλλά σε σχέση με το Βλάκμαν  :2funny:που δουλεύει 15ωρα για 2.000 και κάτι ψιλά  :2funny:και ζει στο γραφείο  :2funny: Ο Πίκερ ζει πολύ καλύτερα  :2funny:.Ο Πίκερ γαμάει μια φορά στις τρεις μέρες ο Βλάκμαν μια φορά στους 6 μήνες  :2funny:ο Πίκερ μπορεί να πάρει το αμάξι των γονιών του ο Βλάκμαν δεν έχει ούτε πατίνι  :2funny:Πες στους φίλους σου και για το Βλάκμαν να δούμε τι θα σου πούνε? :2funny:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.410
Πόντοι
5.506
Εγώ όταν είχα έρθει Ελλάδα κάθε μέρα Φυλής και Μεταξουργείο γάμαγα οπότε άστο  :2funny:βρες κάτι άλλο  :2funny:
  Ε,τότε αφού ζεις τόσο χάλια στην Ελλάδα για δε πας στη Γερμανία ή στην Αγγλία? :2funny:να ζεις άνετα και με αξιοπρέπεια  :2funny:στον πολιτισμένο κόσμο  :2funny:
Ποτέ δεν είπα ότι ο Πίκερ ζει καμία καλή ζωή αλλά σε σχέση με το Βλάκμαν  :2funny:που δουλεύει 15ωρα για 2.000 και κάτι ψιλά  :2funny:και ζει στο γραφείο  :2funny: Ο Πίκερ ζει πολύ καλύτερα  :2funny:.Ο Πίκερ γαμάει μια φορά στις τρεις μέρες ο Βλάκμαν μια φορά στους 6 μήνες  :2funny:ο Πίκερ μπορεί να πάρει το αμάξι των γονιών του ο Βλάκμαν δεν έχει ούτε πατίνι  :2funny:Πες στους φίλους σου και για το Βλάκμαν να δούμε τι θα σου πούνε? :2funny:

ΛΕΣ ΟΤΙ γαμαγες Ελλαδα. Τοσο χαλια ειναι εκει πανω ή τοσο ακριβα για σενα τα γκομενετα και ηρθες μεταξι να γαμησεις; Σκατα πορνομεταναστευση εκανες τοτε.

Εν τω μεταξυ εισαι αρκετα χαζουλης για να καταλαβεις οτι εγω δε ζω με 700 το μηνα, γενικα περιγραφω την κατασταση. Και φυσικα για να μην περνιεμαι για φιδεμπορας σαν και σενα, ουτε λεω οτι βγαζω τα 5000+ του κμαν.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
1. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.
2. Όταν ο ζήλος του νεοφώτιστου δεν ξεθωριάζει με τον χρόνο, υπάρχει θέμα.

Όσα γράφονται ως δήθεν ειδικό ελληνικό πρόβλημα είναι στην πραγματικότητα παθογένειες ενός μεγάλου μέρους του δυτικού κόσμου - προφανέστατα επιδεινωμένο από τα κακώς κείμενα της "ελληνικής ιδιαιτερότητας", πλην όμως όχι ξένο προς τις διεθνείς πρακτικές.

πχ

Όσοι δε μιλάνε για το ελληνικό μπουρδέλο ας διαβάσουν στον διεθνή τύπο τα καραγκιοζιλίκια πχ του ΗΒ και της ΕΕ με το Brexit, των ΗΠΑ με τον Τραμπ και το επιτελείο του, τα καραγκιοζιλίκια του βελγίου την περίοδο 2007-2011, τις γαλλικές και ιταλικές πολιτικές ξεφτίλες της τελευταίας 10ετίας ... Όσο για την σωστή εταιρική διακυβέρνηση οι ενδιαφερόμενοι ας ψάξουν να δουν το ιστορικό σκανδάλων των Enron, Lehman Brothers,Bernard Madoff, Volkswagen, Samsung, Facebook κτλ όπου τα μεγαλύτερα ελληνικά σκάνδαλα και λαθροχειρίες ωχριούσαν μπροστά τους.

ΝΑΙ η Ελλάδα είναι μπουρδέλο. ΌΧΙ δεν είναι μόνον η Ελλάδα μπουρδέλο.

Το θέμα της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ποιότητας ζωής: Ελλάδα vs Εξωτερικό το αφήνω ασχολίαστο, αφού ο καθένας ζει εντός των δικών του παραμέτρων. Πάντως αν κανείς ανατρέξει σε προηγούμενες φωτό του ζωτικού χώρου και δημοσιεύσεις κάποιων εκ των "μεγαλοπιασμένων" του θρέντ δεν θα ξέρει αν θα πρέπει να κλάψει ή να γελάσει ... και επειδή κάμποσοι έχουμε περάσει καμιά δυο δεκαετίες σπουδάζοντας, ζώντας και δουλεύοντας στο εξωτερικό καλό θα ήταν να μην γενικεύουμε (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου από αυτό).

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
ΛΕΣ ΟΤΙ γαμαγες Ελλαδα. Τοσο χαλια ειναι εκει πανω ή τοσο ακριβα για σενα τα γκομενετα και ηρθες μεταξι να γαμησεις; Σκατα πορνομεταναστευση εκανες τοτε.

Εν τω μεταξυ εισαι αρκετα χαζουλης για να καταλαβεις οτι εγω δε ζω με 700 το μηνα, γενικα περιγραφω την κατασταση. Και φυσικα για να μην περνιεμαι για φιδεμπορας σαν και σενα, ουτε λεω οτι βγαζω τα 5000+ του κμαν.
Εγώ θέλω να γαμαω κάθε μέρα ή το πολύ κάθε 2-3 μέρες και οχι κάθε 6 μήνες σα το Βλακμαν :2funny:για σας αυτό είναι κάτι το εξωπραγματικό.
  Εσύ δε ζεις με 700 το πολύ 400-500 να βγάζεις  :2funny:.Και κάθεσαι Ελλάδα γιατί την παλεύεις δεν πεινάς.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.410
Πόντοι
5.506
Εγώ θέλω να γαμαω κάθε μέρα ή το πολύ κάθε 2-3 μέρες και οχι κάθε 6 μήνες σα το Βλακμαν :2funny:για σας αυτό είναι κάτι το εξωπραγματικό.
   Εσύ δε ζεις με 700 το πολύ 400-500 να βγάζεις  :2funny:.Και κάθεσαι Ελλάδα γιατί την παλεύεις δεν πεινάς.

Οσο βγαζω εγω 400-500 αλλο τοσο γαμας εσυ μητσο, μεταξυ μας. Δε λεω, μπορει εκεινα τα χρονια που πρωτοπηγες να γαμησες λιγακι, ισως περισσοτερο απ οτι γαμουσες εδω, αλλα πλεον τα τελευταια 6-7 χρονια αποστρατευτηκες. Δεν ειναι κακο, οποιοσδηποτε μπορει να το παθει, εχει κι αλλες χαρες η ζωη για σενα.

averkios

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
63
Πόντοι
1
MIND σωστό το ποστ σου αλλά για να τα λέμε όλα αυτή που τραβάει το ζόρι είναι η Ευρώπη γιατί είχε καλομάθει,να δουλευουν οι αποικίες για αυτήν ,να έχει την αποκλειστικοτητα στα βιομηχανικα προιοντα μαζι με αμερική και ολοι να δουλευουν για να αγοραζουν τα προιοντα της.Την κινεζικη μεσαια ταξη που εχει ψευτοδημιουργηθει δεν νομιζω να τη χαλασε ιδιαιτερα η παγκοσμιοποιηση γιατι η εναλλακτικη της τρελη αγροτικη φτωχεια

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Οσο βγαζω εγω 400-500 αλλο τοσο γαμας εσυ μητσο, μεταξυ μας. Δε λεω, μπορει εκεινα τα χρονια που πρωτοπηγες να γαμησες λιγακι, ισως περισσοτερο απ οτι γαμουσες εδω, αλλα πλεον τα τελευταια 6-7 χρονια αποστρατευτηκες. Δεν ειναι κακο, οποιοσδηποτε μπορει να το παθει, εχει κι αλλες χαρες η ζωη για σενα.
Κάθε μέρα ήμουν Φυλής και Μεταξουργείο και γάμαγα μαζί με δεκαδες μέλη του σάϊτ.Λες σε μερικούς μήνες να σταμάτησε να μου σηκώνετε? :2funny:
 Εσύ άφραγκος είσαι και πολλά είπα ότι βγάζεις  :2funny:μακάρι να βγάζεις 400-500 το μήνα  :2funny:

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
1. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.
2. Όταν ο ζήλος του νεοφώτιστου δεν ξεθωριάζει με τον χρόνο, υπάρχει θέμα.

Όσα γράφονται ως δήθεν ειδικό ελληνικό πρόβλημα είναι στην πραγματικότητα παθογένειες ενός μεγάλου μέρους του δυτικού κόσμου - προφανέστατα επιδεινωμένο από τα κακώς κείμενα της "ελληνικής ιδιαιτερότητας", πλην όμως όχι ξένο προς τις διεθνείς πρακτικές.

πχ

Όσοι δε μιλάνε για το ελληνικό μπουρδέλο ας διαβάσουν στον διεθνή τύπο τα καραγκιοζιλίκια πχ του ΗΒ και της ΕΕ με το Brexit, των ΗΠΑ με τον Τραμπ και το επιτελείο του, τα καραγκιοζιλίκια του βελγίου την περίοδο 2007-2011, τις γαλλικές και ιταλικές πολιτικές ξεφτίλες της τελευταίας 10ετίας ... Όσο για την σωστή εταιρική διακυβέρνηση οι ενδιαφερόμενοι ας ψάξουν να δουν το ιστορικό σκανδάλων των Enron, Lehman Brothers,Bernard Madoff, Volkswagen, Samsung, Facebook κτλ όπου τα μεγαλύτερα ελληνικά σκάνδαλα και λαθροχειρίες ωχριούσαν μπροστά τους.

ΝΑΙ η Ελλάδα είναι μπουρδέλο. ΌΧΙ δεν είναι μόνον η Ελλάδα μπουρδέλο.

Το θέμα της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ποιότητας ζωής: Ελλάδα vs Εξωτερικό το αφήνω ασχολίαστο, αφού ο καθένας ζει εντός των δικών του παραμέτρων. Πάντως αν κανείς ανατρέξει σε προηγούμενες φωτό του ζωτικού χώρου και δημοσιεύσεις κάποιων εκ των "μεγαλοπιασμένων" του θρέντ δεν θα ξέρει αν θα πρέπει να κλάψει ή να γελάσει ... και επειδή κάμποσοι έχουμε περάσει καμιά δυο δεκαετίες σπουδάζοντας, ζώντας και δουλεύοντας στο εξωτερικό καλό θα ήταν να μην γενικεύουμε (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου από αυτό).
Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι το εξωτερικό και ιδιαίτερα η ΔΥΣΗ είναι παράδεισος.

Υπάρχει και εκεί διαφθορά, έχει και εκεί η κοινωνία τις παθογένειές της.

Ομως για παράδειγμα η διαφθορά  περιορίζεται στην ''άρχουσα'' τάξη τους.
Αντίθετα στην Ελλάδα το κάθε τσόλι στις δημόσιες επιχειρήσεις δεν το έχει σε τίποτα να σου ζητήσει ''γρηγορόσημο'' για να κάνει απλώς την δουλειά του.

Οι ποιοτικές διαφορές είναι οι παρακάτω.

Στην Ελλάδα οι όποιες παθογένειες διαχέονται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Στην Ελλάδα υπάρχει εμφανής ατιμωρησία, που στη Δύση δεν υπάρχει.
Στην Δύση η ποιότητα και η ποσότητα στην δουλειά σου αναγνωρίζεται, και κυρίως αμοίβεται, στην Ελλάδα όχι.

Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που η μεσαία τους τάξη θέλει και μπορεί να ζεί σχετικά αξιοπρεπώς χωρίς απατεωνιές και λαμογιές.

Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι ως ''μεγαλοπιασμένους'' του θρέντ και στις όποιες αναρτήσεις τους. Καλό θα ήταν να γίνεις πιο συγκεκριμένος αν θέλεις να συζητήσουμε.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.410
Πόντοι
5.506
Κάθε μέρα ήμουν Φυλής και Μεταξουργείο και γάμαγα μαζί με δεκαδες μέλη του σάϊτ.Λες σε μερικούς μήνες να σταμάτησε να μου σηκώνετε? :2funny:
 Εσύ άφραγκος είσαι και πολλά είπα ότι βγάζεις  :2funny:μακάρι να βγάζεις 400-500 το μήνα  :2funny:

Τα ιδια και τα ιδια, σπρωξε λιγο τη βελονα να ξεκολλησει. Ολο μελι μελι και απο τηγανιτα, κατι φωτο απο σκαιπ που η γκομενα παιζει να ειναι χιλια μιλια μακρυα σου, φεικ, τσατουρμπειτ κλπ κλπ.... α, εχεις και μερικες προσφατες φωτο με τα... γατια.  :2funny:

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Ανατέλλει η εποχή του πραγματικού του ''παγκόσμιου'' μάγκα.
τύπε το να επιβιωνεις κυνηγημενος δε ξερω κατα πόσο ειναι μαγκια,ασε που οπως βλέπεις και εσυ σε λιγο η Δυση δεν θα εχει άλλα μέρη να ξεφυγεις

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
MIND σωστό το ποστ σου αλλά για να τα λέμε όλα αυτή που τραβάει το ζόρι είναι η Ευρώπη γιατί είχε καλομάθει,να δουλευουν οι αποικίες για αυτήν ,να έχει την αποκλειστικοτητα στα βιομηχανικα προιοντα μαζι με αμερική και ολοι να δουλευουν για να αγοραζουν τα προιοντα της.Την κινεζικη μεσαια ταξη που εχει ψευτοδημιουργηθει δεν νομιζω να τη χαλασε ιδιαιτερα η παγκοσμιοποιηση γιατι η εναλλακτικη της τρελη αγροτικη φτωχεια
Σωστά !!! Συμφωνώ απόλυτα !!

Απλά δεν ήθελα να γράψω ακόμη μεγαλύτερο σεντόνι από αυτό που ήδη έγραψα.

Το ''κίνημα'' με τα κίτρινα γιλέκα στη Γαλλία σε αυτό ακριβώς που αναφέρθηκες οφείλεται.

Εχεις στη Γαλλία ένα σύστημα σε πολύ μεγάλο βαθμό δημόσιο που καλομαθημένοι υπάλληλοι έχουν συνηθίσει να απολαμβάνουν ένα τρόπο ζωής βασισμένο στη μεταπώληση προιόντων και υπηρεσιών τρίτων ( των αποικιών ).

Μέσω των διαδικασιών της παγκοσμιοποίησης το σύστημα αυτό πλεον δεν είναι ανταγωνιστικό άρα δεν είναι και βιώσιμο. Θα πρέπει λοιπόν να αλλάξει για να επιζήσει. Οι αλλαγές όμως θίγουν δικαιώματα, πονάνε και ασφαλώς δημιουργούν αντίδραση. Αυτή που βλέπουμε.

Ο κινέζος που απο την ακραία φτώχια της αγροτιάς παίρνει πρόσβαση σε ένα οικονομικό μοντέλο με το 30% ( παράδειγμα ) των αποδοχών του ευρωπαίου και με διπλάσιες εργασιακές υποχρεώσεις είναι ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ. Για αυτό και αναπτύσεται ιλλιγιωδώς την τελευταία εικοσαετία. Μπορεί φέτος η ανάπτυξή τους να έπεσε στο 6% σε σχέση με τα προηγούμενα διψήφια νούμερα αλλά σε συγκριτική με τη δύση βάση ακόμη ανάπτυξη είναι.

Επίσης πέρα απο τα νούμερα. Πρόσφατα προσελήνωσαν σεληνάκατο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Η ανάπτυξή τους πέρα απο το οικονομικό στοιχείο έχει και το τεχνολογικό. Και τεχνολογία σημαίνει και στρατιωτική δύναμη. Είναι φανερό που παει το πράγμα. Η Δυση δεν έχει άμεση απάντηση σε αυτό. Και όταν λεω Δυση εννοώ ΗΠΑ γιατί η εκγερμανοποιημένη ευρώπη είναι στο κόσμο της και γενικώς για τα κλάματα.

Οι πρόσφατοι λεονταρισμοί του Τράμπ με τους δασμούς δεν απέφεραν τίποτα. Και δεν υπάρχει και τίποτα άλλο που να διαφαίνεται αυτή τη στιγμή.

wasabi

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2019
Like
66
Πόντοι
1
Κι ο Ινδός,όχι μόνο ο κινέζος

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Τα ιδια και τα ιδια, σπρωξε λιγο τη βελονα να ξεκολλησει. Ολο μελι μελι και απο τηγανιτα, κατι φωτο απο σκαιπ που η γκομενα παιζει να ειναι χιλια μιλια μακρυα σου, φεικ, τσατουρμπειτ κλπ κλπ.... α, εχεις και μερικες προσφατες φωτο με τα... γατια.  :2funny:
Τι σχέση έχεις εσυ με το εξωτερικό? :2funny:Πρόκειται να πας ποτέ? :2funny:το thread ο νόμος του Πίκερ σου ταιριάζει καλύτερα  :2funny:
  Καλά απ τη ναφθαλίνη σε βγάλανε? :2funny:Η Κορεάτισα μου έχει παίξει σε κάμποσα βιντεάκια μου :2funny:τόσο άσχετος είσαι?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom