Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.453
Πόντοι
216
Δεν ισχύει αυτό.Οι φιλοδοξοι Γερμανοί κάνουν υπερωρίες και παραβιάζουν τους κανόνες συνέχεια για να έχουν προβάδισμα.Απλα το κάνουν με κυριλε τρόπο τηρωντας τα προσχήματα.Εχει σχέση με τη δυτική κουλτούρα,κράτος δικαίου,δυτική υποκρισία κτλ.
Δε λειτουργούν με βαλκανικο βλάχικο στυλ.

Σε δουλειες γραφειου, οι υπερωριες ειναι συνηθως απληρωτες, οικειοθελεις και γινονται συνηθως ως ενδειξη αφοσιωσης στην εταιρια, με σκοπο την απλη συμπαθεια των προσιταμενων, την αυξηση στο μισθο, τα καλα references και την προαγωγη. Γινονται κυριως απο υπαλληλους με υποδεεστερες σπουδες και καταρτιση.

Στη δουλεια μου Αγλλία, οι αδιαφοροι για το μελλον τους στην εταιρια, αλλα και οι αρχιδατοι με βαρβατη καταρτιση που θα εβρισκαν δουλεια την επομενη μερα αλλου, 18:01 ηταν εξω απ το γραφειο, πιο γρηγορα κι απο μαθητες οταν χτυπαει το κουδουνι

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.939
Πόντοι
2.356
@Centrino αυτά που γράφεις, τουλάχιστον όσο αφορά τη Γερμανία, ίσχυαν κάποτε..

Πλέον γίνεται συνεχής παραβίαση κανόνων με σκοπό την κερδοφορία,απλά οι Γερμανοί ξέρουν να καλύπτουν τον κώλο τους.

Π.χ.τα γερμανικά ταχυδρομεία έχουν προσλάβει Πολωνούς που έχουν βανάκια/μικρά φορτηγά και έχουν συνάψει μέσω τρίτων εταιρειών ατομικές συμβάσεις μαζί τους,
με τελείως καταχρηστικούς όρους που εκπίπτουν του γερμανικού δίκαιου.

Σε νοσοκομεία προσλαμβάνονται π.χ.απολυμαντές μέσω τρίτων εταιρειών, που ούτε εκπαίδευση έχουν λάβει,ούτε εμβολιασμό, ούτε καν το ιατρικό τους ιστορικό ελέγχεται.
Και πάει ο καημένος ο ανειδίκευτος/αναλώσιμος σε θάλαμο με σταφυλόκοκκο χύμα στο κύμα..
Πάει και κάνει απολύμανση στις ΜΕΘ και αντί να απολυμαίνει, μολύνει περισσότερο..

Και άλλα πολλά παραδείγματα..

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146

Πλέον γίνεται συνεχής παραβίαση κανόνων με σκοπό την κερδοφορία,απλά οι Γερμανοί ξέρουν να καλύπτουν τον κώλο τους.

Π.χ.τα γερμανικά ταχυδρομεία έχουν προσλάβει Πολωνούς που έχουν βανάκια/μικρά φορτηγά και έχουν συνάψει μέσω τρίτων εταιρειών ατομικές συμβάσεις μαζί τους,

Σε νοσοκομεία προσλαμβάνονται π.χ.απολυμαντές μέσω τρίτων εταιρειών, που ούτε εκπαίδευση έχουν λάβει,ούτε εμβολιασμό, ούτε καν το ιατρικό τους ιστορικό ελέγχεται.
Και πάει ο καημένος ο ανειδίκευτος/αναλώσιμος σε θάλαμο με σταφυλόκοκκο χύμα στο κύμα..
Πάει και κάνει απολύμανση στις ΜΕΘ και αντί να απολυμαίνει, μολύνει περισσότερο..

Αυτό που έγραψε ο Kman2 και σχολίασα δεν είναι αυτό που περιγράφεις νομίζω: πχ "Οι αρχιδάτοι δουλεύουν άπειρες ώρες με υπερωρίες για να αποκτήσουν εξτρά εμπειρίες και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα."

Πουθενά δεν έχω δει να επιτρέπεται στον οποιοδήποτε να δουλεύει ανεξέλεγκτα υπερωριακά γιατί έτσι γουστάρει - για πολλούς λόγους - δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός εργοδότης που θα το επέτρεπε στον δυτικό κόσμο. Διευκρινίζω ότι το πλαίσιο της συζήτησης δεν αφορούσε σε πχ μια εργαζόμενη σε συνεργείο καθαρισμού με καθεστώς body leasing/outsourcing αλλά για θέσεις ευθύνης στην φάμπρικα ή σε μεγάλες εταιρίες.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.939
Πόντοι
2.356
Αυτό που έγραψε ο Kman2 και σχολίασα δεν είναι αυτό που περιγράφεις νομίζω: πχ "Οι αρχιδάτοι δουλεύουν άπειρες ώρες με υπερωρίες για να αποκτήσουν εξτρά εμπειρίες και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα."

Πουθενά δεν έχω δει να επιτρέπεται στον οποιοδήποτε να δουλεύει ανεξέλεγκτα υπερωριακά γιατί έτσι γουστάρει - για πολλούς λόγους - δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός εργοδότης που θα το επέτρεπε στον δυτικό κόσμο. Διευκρινίζω ότι το πλαίσιο της συζήτησης δεν αφορούσε σε πχ μια εργαζόμενη σε συνεργείο καθαρισμού με καθεστώς body leasing/outsourcing αλλά για θέσεις ευθύνης στην φάμπρικα ή σε μεγάλες εταιρίες.

Ανεξέλεγκτα υπερωριακά και ιδία βουλήσει, όντως σπανίζουν και ειδικά σε θέσεις ευθύνης.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
79.086
Πόντοι
12.756
οι μισοι που φευγουν στο εξωτερικο είναι αυτοι που δουλευουν ως σκλαβοι σε λιντλ, public, γερμανο κτλ για 500 ευρω και πηγαινουν στο εξωτερικο να παιρνουν 1500-2000 ευρω δουλεύοντας παλι ως σκλαβοι!!!! :S
υπαρχει περιπτωση ελληνας που βγαζει στην ελλαδα 1000+ ευρω με το 8ωρο του ψωλαροντας, να σηκωθεί να παει στο εξωτερικο????

(και αναφέρομαι στην πλειοψηφια...δεν μιλαω για νευροχειρουργούς, αστροφυσικούς, πυρηνικούς φυσικους κτλ..)

για το πρωτο κομματι που λες , οκ.

Το δευτερο δεν υπαρχει τετοια μερίδα κοσμου , και αν υπαρχει μιλαμε για εξαιρέσεις

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
γιατι, και τα πακια που μαζευουν φραουλες, πληρωνονται..παιρνουν 1 ευρω την μερα...ετσι και ο κμαν δουλευει 30 ωρες σερι για να μπορει να δινει 3 χιλιαρικα στα μουνολιβαδα κάθε εξαμηνο…
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

υγ: μου φαινεται οτι η κατασταση του κμαν είναι πιο κοντα στα πακια της μανωλαδας, παρα στον μεσι και τον φεντερερ...λεω εγω τωρα... :rolleyes:
Συγγενεις απο Αχαια, με καλες θεσεις οικονομικα και κοινωνικα αλλα που εχουν και πατρικες εκτασεις αγροτικες που τις εκμεταλευονται, λεμονια, σταφιδα, κηπευτικα, κλπ, μου ειπαν οταν ηρθαν Αθηνα οτι οι Πακιστανοι απο μισος προς τους Ελληνες και τον τοπο που τους φιλοξενει, δε φερονται καλα στις φραουλες. <Εγω εχω σταματησει να τρωω φραουλες μετα απο αυτα που εμαθα>, ηταν τα λογια του.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Συγγενεις απο Αχαια, με καλες θεσεις οικονομικα και κοινωνικα αλλα που εχουν και πατρικες εκτασεις αγροτικες που τις εκμεταλευονται, λεμονια, σταφιδα, κηπευτικα, κλπ, μου ειπαν οταν ηρθαν Αθηνα οτι οι Πακιστανοι απο μισος προς τους Ελληνες και τον τοπο που τους φιλοξενει, δε φερονται καλα στις φραουλες. <Εγω εχω σταματησει να τρωω φραουλες μετα απο αυτα που εμαθα>, ηταν τα λογια του.

Tι κανουν στις φραουλες?

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.594
Πόντοι
4.765

Επισκέπτης
Δύση υπάρχει τεράστια κοινωνική αλληλεγγύη γιατί είναι ίδιοι οι πληθυσμοί γενετικά και νιώθουν συγγενείς.Οταν προσβάλλουν τα συμφέροντα ενός ατόμου,ο άλλος ο παίρνει προσωπικά οτι στρέφονται κατά αυτουνού αφού έχει κοινά γονίδια.Οπότε τους μπλοκάρει,είναι μαχητικός.
Ο Ελληνας στα αρχίδια του,βλέπει τους γύρω να καίγονται και γελάει αν δε στήνει τέντα να απολαύσει το θέαμα.
Αυτό δεν καταλαβαίνουν οι Δυτικοί,πώς γίνεται.

Λες καποιες αληθειες μεσα στην τρελα σου που δε μπορει να τις πει αλλος ανθρωπος!

Οι κοινωνιολογοι προσπαθουν να ερμηνευσουν γιατι καποιες χωρες εχουν υψηλο social capital και καποιες χαμηλο. Κανεις δεν εχει σκεφτει να ερευνησει την παραμετρο της γενετικης ομοιογενειας

Επισκέπτης
βασική ερώτηση Ελληνα γίνεται διευκόλυνση?(να κάνω τη δουλειά μου παραβιάζοντας τον κανόνα?) ενώ η βασική ερώτηση Δυτικού αυτό επιτρέπεται?(δηλαδή μπορούμε να προχωρήσουμε ή θα παραβιάσουμε κανόνα?)
:kneel:

Επισκέπτης

Κι εσυ αναλωσιμος εισαι.

Σαν τελικο συμπερασμα παρατηρω οτι οι Ελληνες βρωμισαν, μολυναν, και κατεστρεψαν τη Γερμανια που ξεραμε!

Ισως γι αυτο οι απλοι Γερμανοι πολιτες εκφραζουν μισος για τη χωρα μας, εξ αιτιας του κακου που εσεις εχετε κανει.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.939
Πόντοι
2.356
Κι εσυ αναλωσιμος εισαι.

Σαν τελικο συμπερασμα παρατηρω οτι οι Ελληνες βρωμισαν, μολυναν, και κατεστρεψαν τη Γερμανια που ξεραμε!

Ισως γι αυτο οι απλοι Γερμανοι πολιτες εκφραζουν μισος για τη χωρα μας, εξ αιτιας του κακου που εσεις εχετε κανει.

Όλοι είμαστε αναλώσιμοι,αλλά όχι στο βαθμό που θα ήμασταν αν παραμέναμε στην Ελλάδα.

Τη μεταπολεμική Γερμανία που ξέραμε κατέστρεψαν:
Α.Ο πνευματικός καρκίνος της αριστεράς
Β.Ο μη επαναπατρισμός των τούρκων Gastarbeiter
Γ.Η πρόσφατη πολιτική ανοιχτών συνόρων

Όσοι απλοί Γερμανοί εκφράζουν μίσος για την Ελλάδα, είναι πνευματικής αξίας των Ελλήνων που υποστηρίζουν σώρρα,βλέπουν τατιάνα και διαβάζουν εσπρέσο.
Τους γράφουμε στα αρχίδια μας.

Επισκέπτης
Δε μπορω να κατηγορησω το Γερμανο που πηγαινει στο νοσοκομειο που πληρωνε με τους φορους του μια ζωη, περιμενοντας γερμανικου επιπεδου περιθαλψη, και πεφτει πανω σε Ελληνες που λυγιζουν τους κανονες οπως ευγλωττα μας περιγραψατε εσυ και ο κμαν.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.939
Πόντοι
2.356
Δε μπορω να κατηγορησω το Γερμανο που πηγαινει στο νοσοκομειο που πληρωνε με τους φορους του μια ζωη, περιμενοντας γερμανικου επιπεδου περιθαλψη, και πεφτει πανω σε Ελληνες που λυγιζουν τους κανονες οπως ευγλωττα μας περιγραψατε εσυ και ο κμαν.

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις..

Επισκέπτης
Πιστευω υπαρχουν και στην Ελλαδα Αλβανοι που λενε οτι την Ελλαδα χαλασαν οι Πακιστανοι. :cheesy:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.880
Πόντοι
3.846
Μάγκες δεν υπάρχει μόνο Γερμανία στον χάρτη, ξεκολλείστε.
Ούτε να συνδέετε όλους τους Έλληνες στο εξωτερικό με αυτούς στην Γερμανία, ούτε όλες οι χώρες είναι σαν την Γερμανία.

Υπάρχουν πολλές επιλογές έξω και η κάθεμία χώρα προσφέρει συν και πλυν.
Όπως κάτι που ακούω, ά δεν του άρεσε έξω και γύρισε. Ποιο είναι το έξω; Σε πόσες χώρες πήγε; Γιατί αν αυτός ο κάποιος πήγε μόνο σε μια χώρα, πχ Αγγλία, δεν του άρεσε και γύρισε πίσω, τότε είναι μεγάλος μαλάκας. Αν κάποιος κάνει τον μεγάλο κόπο και ξενιτεύεται, τότε πρέπει να δώσει ευκαιρείες σε διάφορα περιβάλλοντα μέχρι να βρει αυτό που του αρέσει. Αλλιώς. από την αρχή ήταν καμμένο χαρτί και απλά πήγε για βόλτα έξω. Αυτός που θέλει να πετύχει έξω, θα βάλει κόπο και θα τα καταφέρει Βλέπω οικογένειες με 2 παιδιά που στην Ελλάδα πεινούσαν και αγανακτούσαν, να πηγαίνουν στο εξωτερικό και να βρίσκουν γρήγορα δουλειά και οι 2 γονείς και να ζούνε αξιοπρεπώς. Βλέπω και άλλους που πάνε έξω χωρίς οικογένεια, βρίσκουν μια καλή δουλίτσα και βρίζουν γιατί δεν είναι Ελλάδα. Ε, αυτοί είναι τελειωμένοι. Δεν θα περάσουν ποτέ καλά στο εξωτερικό με τέτοια μυαλά.

Προσωπικά πάω σε μια χώρα, κάθομαι μερικά χρόνια και όταν βαρεθώ βρίσκω άλλον προορισμό. Ελλάδα μόνο για διακοπές εδώ και αρκετά χρόνια. Έρχομαι Αθήνα για 4-5 μέρες και τσαντίζομαι με όσα βλέπω γύρω μου.
Για σύνταξη βλέπουμε..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom