Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Καλά μην κολλάς και εσύ που ο άλλος μιλάει μόνο για Γερμανία.
Λες και υπάρχει μόνο μια χώρα στο εξωτερικό.

Και Σκανδιναβία φίλε δεν είναι μια χώρα. Περιλαμβάνει πολλές χώρες.

Σημασια εχει πως στο εξωτερικό κατα κυριο λογο κρατας την τυχη σου στα χερια σου. Δεν εχει σημασια τι ακρες εχεις εσυ η ο γερος σου αλλα ποσο ικανος και εργατικος εισαι για να προκοψεις
Αν εισαι δυνατος και σπιταρωνα ιδιοκτητη θα αποκτησεις και επαγγελματικη καταξιωση θα λαβεις

julian73

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2005
Κριτικές
4
Like
73
Πόντοι
1
Τυπε εχω κολλητο που δουλεύει Σκανδιναβία στο πανεπιστημιο και εχει ΑΓΟΡΑΣΕΙ σπιτι. Και η γυναικα του ελληνιδα δουλευει σε μεγαλη εταιρεία εκει
Τύπε κ εμένα φίλος μου απτό σχολείο, νευροχειρουργός σε μικρή γερμανική πόλη, αγόρασε σπίτι τώρα κ που ανέβηκε κ η γυναίκα με τα παιδιά πάνω.
Εδώ θα περίμενε μια θέση στο εσυ, με 1600€

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Εχω νοικιάσει τρομερά διαμερίσματα Γερμανία με 500 ευρώ μηνιαίως 100 τμ στο κέντρο με πάτωμα,ολοκαίνουργια,υποδαπέδια θέρμανση όλες τις ανέσεις,απόλυτη μόνωση(δεν ακούς τίποτα και δίπλα να είναι ο δρόμος).Τώρα βέβαια πληρώνω 700 ευρώ Kaltmiete για 80 τμ στο κέντρο αλλά είναι γενικά πολύ ακριβή η συγκεκριμένη πόλη(έχει πολλούς πλούσιους,ας πούμε μέσο εισόδημα διπλό από Κολωνία).Βασικά συμφέρει περισσότερο να αγοράσεις διαμέρισμα αν σκοπεύεις να μείνεις εδώ.Σκας τα ίδια π.χ. 700 ευρώ το μήνα αλλά σου μένει το ακίνητο.
Αν όμως το κάνεις δεσμεύεσαι να μείνεις όλη σου τη ζωή στην ίδια πόλη μέχρι να το εξοφλήσεις,εκτός αν σκοπεύεις να το πουλήσεις.Αλλιώς πληρώνοντας ενοίκιο έχεις μεγάλη ευελιξία,αν αποφασίσεις να φύγεις το κάνεις σε dt.
Πιστεύω για όσους έχουν οικογένεια συμφέρει η αγορά ακινήτου(τα στεγαστικά δάνεια έχουν γελοίους τόκους στο 1.5%) αλλιώς καλύτερα να νοικιάσεις.
Εχω συναδέλφους που έχουν αγοράσει μικρές τριώροφες πολυκατοικίες,μένουν σε ένα διαμέρισμα και νοικιάζουν τα υπόλοιπα.

Επισκέπτης
κμαν γιατι δεν κανεις μπιζνα ρηαλ εστεητ να αγοραζεις ακινητα σε καλες περιοχες που θα παρουν αξια και να τα πουλας μετα απο λιγα χρονια με κερδος; Κεφαλαια εχεις.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Σημασια εχει πως στο εξωτερικό κατα κυριο λογο κρατας την τυχη σου στα χερια σου. Δεν εχει σημασια τι ακρες εχεις εσυ η ο γερος σου αλλα ποσο ικανος και εργατικος εισαι για να προκοψεις
Αν εισαι δυνατος και σπιταρωνα ιδιοκτητη θα αποκτησεις και επαγγελματικη καταξιωση θα λαβεις

Ετσι είναι.Μετράει αν είσαι υγιής,ανθεκτικός,ικανός προς εργασία,γρήγορος και αποτελεσματικός.Επίσης αν σου κόβει,αν μιλάς καλά τη γλώσσα και τα πας καλά με τους άλλους γύρω,πρέπει να είσαι επικοινωνιακός.
Κυρίως έχει να κάνει με φυσική αντοχή,αν μπορείς να μείνεις όρθιος όταν οι άλλοι τα φτύνουν από την κούραση και αν μπορείς να δουλέψεις υπό συνθήκες χρονικής και ψυχολογικής πίεσης.Πόσο κρατάς τις διαδικασίες και χίλια δυο πράγματα.
Κυρίως παίζει ρόλο η φυσική αντοχή αν μένεις δηλαδή όρθιος όταν οι άλλοι λιώνουν και πέφτουν κάτω από την κούραση και τις ευθύνες.
Δηλαδή δεν έχει καμία σημασία τι κάνεις ξεκούραστος και άνετος αλλά πώς αντιδράς μετά 24 ώρες συνεχούς εργασίας αν μπορείς να κρατήσεις το τέμπο όταν οι άλλοι κλάνουν.Είναι αυτή η παραπάνω ώρα στην επίδοση που κάνει όλη τη διαφορά.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
κμαν γιατι δεν κανεις μπιζνα ρηαλ εστεητ να αγοραζεις ακινητα σε καλες περιοχες που θα παρουν αξια και να τα πουλας μετα απο λιγα χρονια με κερδος; Κεφαλαια εχεις.

Γερμανία οι πιο πολλοί μένουν στο νοίκι και γενικά το real estate δεν είναι καλή επένδυση,δεν αυξάνουν οι τιμές των ακινήτων.Δεν ξέρω τι θα γίνει με την εισβολή των λαθρο αλλά δεν το βλέπω.
Καλύτερα είναι με τα λεφτά από Γερμανία να αγοράζεις ακίνητα σε τουριστικές περιοχές Ελλάδα και να τα νοικιάζεις μέσω air bnb αλλά είναι μπελλάς.
Ετσι κι αλλιώς από ακίνητα ξέρει ο πατέρας μου που είναι στη δουλειά.Εγώ δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει.Αν δεν διοχέτευα τόση ρευστότητα στα σλαβικά μουνολίβαδα θα μπορούσα τώρα να έχω αγοράσει τρία ακόμα ακίνητα Ελλάδα να τα νοικιάζω και να ξύνω τα αρχίδια μου ψωλάροντας.
Αλλά μας έχει φάει το μυαλό το μουνί,οπότε αδυνατώ να πάρω ορθολογικές αποφάσεις σε αυτά τα ζητήματα όπως οι γονείς μου,εμένα με ενδιαφέρει να γαμάω μόνο,δεν κοιτάζω τόσο τη μελλοντική κατάσταση.
Οι γονείς με λιγότερα από εμένα συχνά,έκαναν καλύτερες τοποθετήσεις αλλά σκέφτονταν με άλλο τρόπο.Εμείς δυστυχώς αγόμαστε και φερόμαστε από τον πούτσο μας που θολώνει κάθε αντικειμενική θεώρηση.

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Γερμανία οι πιο πολλοί μένουν στο νοίκι και γενικά το real estate δεν είναι καλή επένδυση,δεν αυξάνουν οι τιμές των ακινήτων.Δεν ξέρω τι θα γίνει με την εισβολή των λαθρο αλλά δεν το βλέπω.
Καλύτερα είναι με τα λεφτά από Γερμανία να αγοράζεις ακίνητα σε τουριστικές περιοχές Ελλάδα και να τα νοικιάζεις μέσω air bnb αλλά είναι μπελλάς.
Ετσι κι αλλιώς από ακίνητα ξέρει ο πατέρας μου που είναι στη δουλειά.Εγώ δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει.Αν δεν διοχέτευα τόση ρευστότητα στα σλαβικά μουνολίβαδα θα μπορούσα τώρα να έχω αγοράσει τρία ακόμα ακίνητα Ελλάδα να τα νοικιάζω και να ξύνω τα αρχίδια μου ψωλάροντας.
Αλλά μας έχει φάει το μυαλό το μουνί,οπότε αδυνατώ να πάρω ορθολογικές αποφάσεις σε αυτά τα ζητήματα όπως οι γονείς μου,εμένα με ενδιαφέρει να γαμάω μόνο,δεν κοιτάζω τόσο τη μελλοντική κατάσταση.

Καλα κανεις
Αν ψωλαριζες ζωντας απο ενοικια ακινητων θα βαλτωνες. Οσο δουλευουμε τοσο ακονιζουμε δεξιοτητες σε ολους τους τομεις

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.453
Πόντοι
216
Αν όμως το κάνεις δεσμεύεσαι να μείνεις όλη σου τη ζωή στην ίδια πόλη μέχρι να το εξοφλήσεις,εκτός αν σκοπεύεις να το πουλήσεις.

Και γιατι να μην το νοικιασεις και να φυγεις απο εκει αν θες;

Επισκέπτης
.
Οι γονείς με λιγότερα από εμένα συχνά,έκαναν καλύτερες τοποθετήσεις αλλά σκέφτονταν με άλλο τρόπο.Εμείς δυστυχώς αγόμαστε και φερόμαστε από τον πούτσο μας που θολώνει κάθε αντικειμενική θεώρηση.

Με μερικες καλες τοποθετησεις κεφαλαιου θα μπορουσες να γαμας συχνοτερα.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
23.302
Πόντοι
5.006
Κυρίως έχει να κάνει με φυσική αντοχή,αν μπορείς να μείνεις όρθιος όταν οι άλλοι τα φτύνουν από την κούραση και αν μπορείς να δουλέψεις υπό συνθήκες χρονικής και ψυχολογικής πίεσης.Πόσο κρατάς τις διαδικασίες και χίλια δυο πράγματα.
Κυρίως παίζει ρόλο η φυσική αντοχή αν μένεις δηλαδή όρθιος όταν οι άλλοι λιώνουν και πέφτουν κάτω από την κούραση και τις ευθύνες.

κριμα που καταργηθηκε η δουλεια...πρωτη φορα βλεπω να το ευχαριστιεται καποιος το να είναι δουλος...ουτε τα πακια που μαζευουν φραουλες στην μανωλαδα ετσι….
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Bιντεο βαλκανιοπουτσιστων επι τω εργω

Οι Ελληνες έχουν αυτό το πλεονέκτημα οτι έχουμε φιλότιμο και είμαστε φυσικοί σκλάβοι.Οι ψωλιές των άλλων ξένων και οι προσπάθειες των Γερμανών να εκμεταλευτούν νόμους και κανόνες μου φαίνονται αδιανόητα.
Ο Ελληναράς πουτσαράς δεν αναγνωρίζει ουσιαστικά νόμους,δικαιώματα,είναι υπεράνω.Είμαστε μια κατηγορία μόνοι μας,αντικείμενο θαυμασμού δεν έχουμε καμία σχέση με τους άλλους.
Ο συμβατικός Δυτικός θα επιβάλει τα δικαιώματά του,θα αρνηθεί να κάνει υπερωρίες,θα τρίψει νομοθεσίες και χαρτιά στη μούρη του αφεντικού,θα αξιοποιήσει το σύστημα για να πάρει όλα τα δικαιώματά του,ο Ελληναράς πουτσαράς θεωρεί όλα αυτά γκαίυ και μαλακίες αφού είναι ο άρχων,ο κάπταιν,ο μάστορας του συστήματος.Στα αρχίδια μας δηλαδή όλο το δυτικό σύστημα και όσοι πάνε να το εκμεταλευτούν αφού είμαστε πάντα οι άρχοντες και οι νικητές.
Βασικά η υπεροχή μας πηγάζει από τη βαθιά περιφρόνηση των Δυτικών άσχετα αν αυτοί το βλέπουν σα ραγιαδισμό και τρελαίνονται από τις ευκαιρίες κέρδους που έχουν.
Ο επικίνδυνος και ο άλλος ήταν πάντα ο Ελληνας,όχι ο ψωλοβρώντας Αραβας,ο Ασιάτης κτλ ή ό,τι άλλο εμφανίζουν σαν κίνδυνο.
Και επί οθωμανικής αυτοκρατορίας,τους Ελληνες φοβόνταν οι Δυτικοί οτι θα τους καρφώσουν,όχι τους μπουνταλάδες Τούρκους και τους λοιπούς.

Επισκέπτης
Οι Ελληνες έχουν αυτό το πλεονέκτημα οτι έχουμε φιλότιμο και είμαστε φυσικοί σκλάβοι.Οι ψωλιές των άλλων ξένων και οι προσπάθειες των Γερμανών να εκμεταλευτούν νόμους και κανόνες μου φαίνονται αδιανόητα.
Ο Ελληναράς πουτσαράς δεν αναγνωρίζει ουσιαστικά νόμους,δικαιώματα,είναι υπεράνω.Είμαστε μια κατηγορία μόνοι μας,αντικείμενο θαυμασμού δεν έχουμε καμία σχέση με τους άλλους.
Ο συμβατικός Δυτικός θα επιβάλει τα δικαιώματά του,θα αρνηθεί να κάνει υπερωρίες,θα τρίψει νομοθεσίες και χαρτιά στη μούρη του αφεντικού,θα αξιοποιήσει το σύστημα για να πάρει όλα τα δικαιώματά του,ο Ελληναράς πουτσαράς θεωρεί όλα αυτά γκαίυ και μαλακίες αφού είναι ο άρχων,ο κάπταιν,ο μάστορας του συστήματος.Στα αρχίδια μας δηλαδή όλο το δυτικό σύστημα και όσοι πάνε να το εκμεταλευτούν αφού είμαστε πάντα οι άρχοντες και οι νικητές.
Βασικά η υπεροχή μας πηγάζει από τη βαθιά περιφρόνηση των Δυτικών άσχετα αν αυτοί το βλέπουν σα ραγιαδισμό και τρελαίνονται από τις ευκαιρίες κέρδους που έχουν.
Ο επικίνδυνος και ο άλλος ήταν πάντα ο Ελληνας,όχι ο ψωλοβρώντας Αραβας,ο Ασιάτης κτλ ή ό,τι άλλο εμφανίζουν σαν κίνδυνο.
Προσεξες οτι ο δουλος οραματιζεται οτι γαμαει το μουνι για να παιρνει δυναμη στο κουπι

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.453
Πόντοι
216
κριμα που καταργηθηκε η δουλεια...πρωτη φορα βλεπω να το ευχαριστιεται καποιος το να είναι δουλος...ουτε τα πακια που μαζευουν φραουλες στην μανωλαδα ετσι….
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Δουλος ειναι οποιος δεν πληρωνεται.
Οποιος δουλευει σκληρα και αμοιβεται ειναι επαγγελματιας.
Με τον ιδιο τροπο βλεπεις και τον Μεσι, τον Φεντερερ, τους μαραθωνοδρομους,τους αρσιβαριστες που γαμιουνται για να βγαλουν το ψωμι τους;

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.453
Πόντοι
216
Bιντεο βαλκανιοπουτσιστων επι τω εργω

Πολυ καλυτερο απο το να κανεις πουμσε μονος σου σε ενα ημισκοτεινο δωματιο, χτυπωντας φανταστικους εχθρους που ποτε δεν θα ερθουν χωρις να πληρωνεσαι :S

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
23.302
Πόντοι
5.006
Δουλος ειναι οποιος δεν πληρωνεται.
Οποιος δουλευει σκληρα και αμοιβεται ειναι επαγγελματιας.
Με τον ιδιο τροπο βλεπεις και τον Μεσι, τον Φεντερερ, τους μαραθωνοδρομους,τους αρσιβαριστες που γαμιουνται για να βγαλουν το ψωμι τους;

γιατι, και τα πακια που μαζευουν φραουλες, πληρωνονται..παιρνουν 1 ευρω την μερα...ετσι και ο κμαν δουλευει 30 ωρες σερι για να μπορει να δινει 3 χιλιαρικα στα μουνολιβαδα κάθε εξαμηνο…
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

υγ: μου φαινεται οτι η κατασταση του κμαν είναι πιο κοντα στα πακια της μανωλαδας, παρα στον μεσι και τον φεντερερ...λεω εγω τωρα... :rolleyes:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Αυτό που λέω είναι οτι αν κάποιος δει τον εαυτό του σα σκλάβο της Δύσεως σώματι είναι ουσιαστικά στη θέση Σουηδού Βάραγγος Σουηδού φρουρού του Βυζαντινού βασιλέως του 12 αιώνος που ναι μεν ήταν νομικά σκλάβος αλλά κρατούσε την τύχη και την κεφαλή του Βασιλέως στη σπάθα του επομένως υποχρεώνονταν να τον αποζημιώνουν αδρά.
Εχουμε δηλαδή εισβάλει σε όλα τα νευραλγικά πόστα και τους πάμε πίπα κώλο με τη βαλκανική υπεροχή άσχετα πώς αντιδρούν.Είναι μετάθεση δυνάμεως.Μας έχουν ανάγκη και μας δίνουν ποσοστό κυριαρχίας έναντι.Αλλιώς πρέπει να συμβιβαστούν με τουρκοάραβες και πάκια και να ξεφτελιστούν εντελώς.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.453
Πόντοι
216
γιατι, και τα πακια που μαζευουν φραουλες, πληρωνονται..παιρνουν 1 ευρω την μερα...ετσι και ο κμαν δουλευει 30 ωρες σερι για να μπορει να δινει 3 χιλιαρικα στα μουνολιβαδα κάθε εξαμηνο…
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

υγ: μου φαινεται οτι η κατασταση του κμαν είναι πιο κοντα στα πακια της μανωλαδας, παρα στον μεσι και τον φεντερερ...λεω εγω τωρα... :rolleyes:

Η μαλακια (για εναν εξωτερικο θεατη) του kman ειναι οτι δεν αποταμιευει-επανεπενδυει τους κοπους του. Αν το εκανε αυτο, θα ηταν απ τους πιο επιτυχημενους Ελληνες του εξωτερικου, ασχετως της κουρασης.
Τα 4000+ που βγαζει το μηνα ειναι 8 μισθοι ενος "σκλαβου" στα Public, Πλαισιο, Lidl κλπ στην Ελλαδα

Επισκέπτης
Πολυ καλυτερο απο το να κανεις πουμσε μονος σου σε ενα ημισκοτεινο δωματιο, χτυπωντας φανταστικους εχθρους που ποτε δεν θα ερθουν χωρις να πληρωνεσαι :S
Σε ποναει η δυναμη του ΤΑΕ ΚΟΥΟΝ ΝΤΟ που εγω και ο Μπολντης κατεχουμε!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom