Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.295
Πόντοι
5.506
Οχι ακριβως.Ηρθα εδώ 9 Νοεμβρίου 1992 να σπουδάσω γυμναστική ακαδημία (Γιατί αυτο αναγνωριζόταν στην Ελλαδα) Πανεπιστήμιο δεν πήγαινα μόνο 2 χρόνια τελείωσα μάζευα λεφτά έκανα ότι μπορούσα για να αγοράσω ακίνητα όσο ήταν φτηνά.Το 1997 έμαθαν οι γονείς μου ότι έχω παιδί και έφαγα αγρίους εκβιασμους για να γυρισω Ελλαδα.Αναγκαστηκα να πάω Ελλάδα γιατί χρωσταγες την τελευταία δόση του σπιτιού που είναι τωρα 1125$ από τα 32.369 που έκανε.Αναγκασυηκα και πήγα γι να σώσω το σπίτι από το τελος του 1997 μεχρι το τελος του 1999 πηγαινοερχομουν.Το σπίτι αυτό το πήρα στα μέσα του 1998.
  Αρχές του 2000 έφυγα μόνιμα πια για Ρωσσία.Ελλαδα ξαναπηγα το 2005 και πήγαινα κάθε 2-3 χρόνια.Μετα το 2012 ερχόμουν για 2 φορές το χρόνο 10 μέρες την κάθε φορά μεχρι το 2015.
  Σχετικά με τη νομική καταφεραωκαι μπήκα στη βορειοδυτική ακαδημία μετεκπαίδευσης κρατικών υπαλλήλων το 2000 σε ένα τμήμα σπουδών 4 χρόνια αντί για 6 γιατι είχα ανώτατη μη τελειωμένη εκπαίδευση.Το δίπλωμα μου υπάρχει στο σάϊτ με τη βαθμολογία μου.
  Τώρα με τσακομο καταφέρα να μην ξανάρθω Ελλάδα γιατί κακοπερνουσα.
 Αν γίνουν όμως εκλογές και κατέβω υποψηφιος θα πρέπει να έρθω.

Εκεί που γράφεις κάτι σοβαρό και σε παρακολουθούμε, στην τελευταία πρόταση, δεν κρατιέσαι, το γαμάς τα ράμματα.  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.209
Πόντοι
606
Έχω πετύχει αρκετούς τέτοιους τύπε, όσοι δεν αποφάσισαν να δουλέψουν στη ζωή τους, έστω και σαν χόμπυ, είτε είχαν θέματα ή έμειναν εγκεφαλικά ανάπηροι.

Εγκεφαλικά ανάπηροι ή τέζα, στα 30 , βρέθηκαν πολλοί περισσότεροι αθληταράδες, από οικογένειες σουβλατζίδων , δεν λέει κάτι. Ντόπα/αναβολικά με ξύδια, θάβουν κόσμο  .

Υπάρχουν πάρα πολλοί στην ελλάδα, που ζουν με έτοιμα λεφτά ή απλά εισπράττουν ενοίκια. Μην πας στα ψηλά.
Ανπας σε κάτι αρβανιτοχώρια όπως ο ασπρόπυργος αττικής, υπάρχουν τύποι , που έχουν κάνει σιδηροκατασκευές στα χωράφια που πήρε προίκα ο παππούς τους και μαζεύουν , εύκολα , άλλος 200, άλλος 300 , άλλος 700 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ το μήνα.

Υπαρχουν βέβαια και πολύ υψηλότερα λέβελ . Σε επίπεδο εκατομμυρίων μηνιαίως.

Πολλούς, δεν τους υπολογίζεις με τίποτε αν δεν ξέρεις.
Γιατί σε αντίθεση με κάτι ιατρούς, δικηγόρους ή τραμουντάνες, δεν πουλάνε μούρη , δεν τρώνε σούσι ή μπρικ και γενικά είναι στα @@ τους.

Αλλά τους περισσότερους επαγγελματίες, ακόμη και κορυφαίους σαν τον κούγια κτλ , τους βλέπουν σαν μύγες.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.295
Πόντοι
5.506
Εγκεφαλικά ανάπηροι ή τέζα, στα 30 , βρέθηκαν πολλοί περισσότεροι αθληταράδες, από οικογένειες σουβλατζίδων , δεν λέει κάτι. Ντόπα/αναβολικά με ξύδια, θάβουν κόσμο  .

Υπάρχουν πάρα πολλοί στην ελλάδα, που ζουν με έτοιμα λεφτά ή απλά εισπράττουν ενοίκια. Μην πας στα ψηλά.
Ανπας σε κάτι αρβανιτοχώρια όπως ο ασπρόπυργος αττικής, υπάρχουν τύποι , που έχουν κάνει σιδηροκατασκευές στα χωράφια που πήρε προίκα ο παππούς τους και μαζεύουν , εύκολα , άλλος 200, άλλος 300 , άλλος 700 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ το μήνα.

Γιατί σε αντίθεση με κάτι ιατρούς, δικηγόρους ή τραμουντάνες, δεν πουλάνε μούρη , δεν τρώνε σούσι ή μπρικ και γενικά είναι στα @@ τους.

Αλλά τους περισσότερους επαγγελματίες, ακόμη και κορυφαίους σαν τον κούγια κτλ , τους βλέπουν σαν μύγες.

Τύπε, δεν τους ξέρει και δεν τους βλέπει κανείς γιατί είναι αόρατοι. Καλά τα λεφτά, καλύτερα τα πολλά λεφτά αλλά αν δεν ξέρεις πως βγαίνουν δεν ξέρεις και πως να τα ζήσεις και να τα χαρείς.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.453
Πόντοι
216
Εγκεφαλικά ανάπηροι ή τέζα, στα 30 , βρέθηκαν πολλοί περισσότεροι αθληταράδες, από οικογένειες σουβλατζίδων , δεν λέει κάτι. Ντόπα/αναβολικά με ξύδια, θάβουν κόσμο  .

Δεν υπαρχουν αυτα τα εισοδηματα σημερα. Εννοεις απο ακινητα, φωτοβολταικα, κερδη εταιριων, τι ακριβως; Και ειναι μαυρα ολα αυτα, αφορολογητα;
Μονο στον τουρισμο ισως, υπαρουν καποια υψηλα εισοδηματα και φυσικα μονο με μαυρα

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.209
Πόντοι
606
Λονδινο ναι, μονο εκει αλλα με 3000 καθαρα τουλαχιστον μονο γα φαγωμα (μετα απο ενοικια, κλπ). Για διαμονη δε θα με ενοιαζε πολυ αφου ολη μερα θα την εβγαζα σε παμπ, καζινα, hostel για να γαμαω πιτσιρικες, φοιτητικες εστιες, παρκα, κλαμπ κλπ

Αυτά που λες, είναι ψίχουλα για πιτσιρικάδες. Στο λονδίνο , μπορεί να κάνει ζωάρα κάποιος που ξοδεύει 150Κ λίρες το μήνα.
Τα 3 που λες, είναι μόνο για να έχει αμάξι με σωφέρ. Διαμέρισμα χλίδα επιπλωμένο , με υπηρεσία, θέλει 7Κ- 10κ λίρες τη βδομάδα . Για πλύσιμο πουκάμισων και σιδέρωμα , να δίνει 1,5 το μήνα ... σνακ , μεσημεριανά ή κανά τσάϊ-μπουφέ  σε γνωστά μπολ ρουμ , από 250 λίρες και βάλε .

Μιλάμε  λοιπόν για τεξανούς, άραβες ή ινδούς μαχαραγιάδες. Αποκλειστικά.

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.209
Πόντοι
606
Δεν υπαρχουν αυτα τα εισοδηματα σημερα. Εννοεις απο ακινητα, φωτοβολταικα, κερδη εταιριων, τι ακριβως;

Κυρίως ακίνητα.
Δεν υπάρχουν ;;;;;
Ξέρω άτομα . Όταν ο άλλος νοικιάζει 40 μαγαζιά και 200 διαμερίσματα, πόσα λες ότι παίρνει ;;;
Όσα παίρνει ο ιατρός του ΕΣΥ ;;;
Φόρο πληρώνει , φόρο ενοικίων .

XMan19

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2017
Like
146
Πόντοι
1
Παιδια, ειστε δεν ειστε Αγγλια. Μη λετε τοσα φιδια για λεφτα και περιβαλλον εργασιας και κοροιδευετε τον κοσμο.Σας διαβαζει κοσμος και θα παρει λαθος επιλογες.  Ο αλλος  μιλαει για λεφτα και οποιος ξερει την φορολογια που παιζει εδω δεν βγαινει τιποτα απο αυτα

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.209
Πόντοι
606
Τύπε, δεν τους ξέρει και δεν τους βλέπει κανείς γιατί είναι αόρατοι. Καλά τα λεφτά, καλύτερα τα πολλά λεφτά αλλά αν δεν ξέρεις πως βγαίνουν δεν ξέρεις και πως να τα ζήσεις και να τα χαρείς.

Αυτοί που τα έχουν , ξέρουν πως βγαίνουν και ξέρουν και να τα χαρούν και επίσης ξέρουν και πως να μη φαίνονται .
Αυτοί που κοζάρουν στην ελλάδα, είναι νύχτα, αθλητές, μοντέλες ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥΤΑΝΕΣ που περιτριγυρίζουν τους προαναφερθέντες και λοιπά στοιχεία του περιθωρίου.

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.209
Πόντοι
606
Παιδια, ειστε δεν ειστε Αγγλια. Μη λετε τοσα φιδια για λεφτα και περιβαλλον εργασιας και κοροιδευετε τον κοσμο.Σας διαβαζει κοσμος και θα παρει λαθος επιλογες.  Ο αλλος  μιλαει για λεφτα και οποιος ξερει την φορολογια που παιζει εδω δεν βγαινει τιποτα απο αυτα

Τα είπες όλα. Με δουλειά δεν βγαίνουν λεφτά. Πολύ σωστό . Μεροκάματο βγαίνει .
Το πως ζουν αυτοί που έχουν λεφτά και δεν δουλεύουν για ... μεροκάματο , δεν το βλέπουν οι μεροκαματιάρηδες ούτε στην τηλεόραση .

Ζήτω η δημοκρατία. Ίσες ευκαιρίες για όλους και ίση φορολογία για όλους , ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 01.15.
Να αλλάξουν πλευρό οι κοιμισμένοι ή είναι ακόμη νωρίς ;;;;;

Ανάλογα τι ώρα ξυπνάνε για το μεροκάματο !!!

Οι εγγλέζοι μεροκαματιάρηδες, λόγω 11.15 μπορούν να ξενυχτήσουν κι άλλο !!!!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Κυρίως ακίνητα.
Δεν υπάρχουν ;;;;;
Ξέρω άτομα . Όταν ο άλλος νοικιάζει 40 μαγαζιά και 200 διαμερίσματα, πόσα λες ότι παίρνει ;;;
Όσα παίρνει ο ιατρός του ΕΣΥ ;;;
Φόρο πληρώνει , φόρο ενοικίων .

αυτος που νοικιάζει 40 μαγαζιά και 200 διαμερίσματα πληρώνει 45% φόρο στα νοίκια έναν σκασμό ΕΝΦΙΑ τρώει και έναν ωκεανό φέσια από νοίκια...

και εχει έναν σκασμό δάνεια να ξεπληρώνει... ακίνητη περιουσία είναι η μεγαλύτερη μαλακία σε επένδυση βλάκα τραλαλάκη...

τράβα τώρα να κοιμηθείς αύριο θα σου έρθει ο γύφτος με το στόμα που βρωμάει να του βάλεις εκείνη την κορώνα μπροστά ..

και σύρε και γαμίσου...

και που είσαι όπως σου ξαναείπα μάζεψε και κανένα φράγκο να αλλάξεις λάστιχα στο μεταχειρισμένο από τρίτο χέρι χρέπι που το κάνεις σέρβις στον μάστρο Μήτσο γιατί σε βλέπω να στουκάρεις σε κανένα πάρκιν σαν τον γιό του Βακάκη... και να είσαι μόνος σου πάει στο διάολο δεν θα χάσει η βενετιά βελόνι να μην πάρεις και άλλους μαζί σου...

Επισκέπτης
Λονδινο ναι, μονο εκει αλλα με 3000 καθαρα τουλαχιστον μονο γα φαγωμα (μετα απο ενοικια, κλπ). Για διαμονη δε θα με ενοιαζε πολυ αφου ολη μερα θα την εβγαζα σε παμπ, καζινα, hostel για να γαμαω πιτσιρικες, φοιτητικες εστιες, παρκα, κλαμπ κλπ

Μετα το Λονδινο η δευτερη πιο ευχαριστη πολη ειναι 100 φορες χειροτερη, φυσικα αν εχεις λεφτα και μονο...
πως θα μπεις στη φοιτητικη εστια χωρις να μενεις εκει και που θα γαμησει στο χοστελ που ειναι ολοι μαζι σε ενα δωματιο (κυριως αντρες)

XMan19

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2017
Like
146
Πόντοι
1
Τα είπες όλα. Με δουλειά δεν βγαίνουν λεφτά. Πολύ σωστό . Μεροκάματο βγαίνει .
Το πως ζουν αυτοί που έχουν λεφτά και δεν δουλεύουν για ... μεροκάματο , δεν το βλέπουν οι μεροκαματιάρηδες ούτε στην τηλεόραση .

Ζήτω η δημοκρατία. Ίσες ευκαιρίες για όλους και ίση φορολογία για όλους , ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 01.15.
Να αλλάξουν πλευρό οι κοιμισμένοι ή είναι ακόμη νωρίς ;;;;;

Ανάλογα τι ώρα ξυπνάνε για το μεροκάματο !!!

Οι εγγλέζοι μεροκαματιάρηδες, λόγω 11.15 μπορούν να ξενυχτήσουν κι άλλο !!!!

Αγγλια εδω :) ειναι 11:25 :)

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.453
Πόντοι
216
και που θα γαμησει στο χοστελ που ειναι ολοι μαζι σε ενα δωματιο (κυριως αντρες)

στα ντουζ γινεται ολο το παιχνιδι
φυσικα μπορεις να μεινεις σε μονο δωματιο και απλα να παιζεις μπαλα

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.209
Πόντοι
606
αυτος που νοικιάζει 40 μαγαζιά και 200 διαμερίσματα πληρώνει 45% φόρο στα νοίκια έναν σκασμό ΕΝΦΙΑ τρώει και έναν ωκεανό φέσια από νοίκια...

και εχει έναν σκασμό δάνεια να ξεπληρώνει... ακίνητη περιουσία είναι η μεγαλύτερη μαλακία σε επένδυση βλάκα τραλαλάκη...

και σύρε και γαμίσου...

και που είσαι όπως σου ξαναείπα μάζεψε και κανένα φράγκο να αλλάξεις λάστιχα στο μεταχειρισμένο από τρίτο χέρι χρέπι που το κάνεις σέρβις στον μάστρο Μήτσο γιατί σε βλέπω να στουκάρεις σε κανένα πάρκιν σαν τον γιό του Βακάκη... και να είσαι μόνος σου πάει στο διάολο δεν θα χάσει η βενετιά βελόνι να μην πάρεις και άλλους μαζί σου...

Δεν μπορείς να καταλάβεις μπάρμπα , ότι δεν μιλάμε για τύπους που τα απέκτησαν πριν 5-10 χρόνια, στα 60 τους ...
αλλά τα είχαν από ... ΠΑΛΙΑ ;;;;;;;
Και κατά συνέπεια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ;;;;;

Υπάρχουν και παλιά πορτοφόλια .

Το να βρίζεις εμένα, το αμάξι μου ή τη δουλειά μου, δεν έχω καταλάβει σε τι εξυπηρετεί .
Αν σου κάνει καλό , μετά χαράς συνέχισέ το !!!
Θέλεις μήπως να σε βοηθήσω ;;;
Να σου πω ότι χθες έφαγα μία τυρόπιτα που βρήκα σε κάδο ;;;
Ότι αγόρασα μεταχειρισμένα λάστιχα από την κούβα, μοντέλα του 1959 , εποχής μπατίστα ;;;
Και ότι άλλαξα σώβρακο τελευταία φορά το 2004 που βγήκε ο Καραμανλής ;;;;;
Δεν θα το αλλάξω , γιατί έγινε αλεξίσφαιρο και αντέχει και σε βολές ναυτικού c-ram των 20mm.

Πες μου αν χρειάζεσαι κι άλλα.

Υ.Γ. Το dental crown στα ελληνικά , μετά τη χούντα του 1967, το λέμε συνήθως στεφάνη , όχι κορώνα.
Παλιότερα, είσαι σωστός, τις έλεγαν κορώνες.

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.951
Πόντοι
216
serviced apartment είναι μητσακο ένα διαμέρισμα (σε μια διώροφη οικοδομή 4 διαμερισμάτων κατασκευής 2014 στην οποία έχω ένα από τα διαμερίσματα του ισογείου) στο οποίο ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει πλήρως την υποστήριξη των λειτουργιών του σε όλη την διάρκεια της διαμονής σου...

δηλαδή είναι πλήρως επιπλωμένο με τα πάντα μέσα (μέχρι και ανοιχτήρι για μπουκάλια έχει) και εσύ πληρώνεις το ενοίκιο και δεν έχεις καμμία άλλη υποχρέωση... ούτε λογαριασμούς ούτε καθαριότητα ούτε τίποτε... το μόνο που κάνω είναι να πλένω τα πιάτα μου όταν τρώω και τίποτε άλλο... έρχεται καθαρίστρια μια φορά την βδομάδα, αλλάζει πετσέτες, σεντόνια, καθαρίζει κλπ κλπ κλπ... και θέρμανση έχω όλο το εικοσιτετράωρο σε όποια θερμοκρασία θέλω, νερό .. οι λογαριασμοί, δημοτικά τέλη κλπ πληρώνονται από τον ιδιοκτήτη...

μόνο το ιντερνετ και η τηλεόραση έχουν λογαριασμό γύρω στις 80-100 λίρες τον μήνα και το σπίτι έχει 95 λίρες council tax που τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης και όχι εγώ... βάλε και 4-5 φορες τον μήνα καθάρισμα από 2 ώρες κάθε φορά δηλαδή 100 λίρες περίπου μόνο 250-300 λίρες είναι τα έξοδα που δεν πληρώνω χωρίς το ρεύμα και το φυσικό αέριο (που επίσης τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης)

και το σπίτι έχει υπνοδωμάτιο, σαλόνι με κουζίνα, μπάνιο, αυλή και δικό του χώρο στάθμευσης...

φυσικά πληρώνω +4% ΦΠΑ τον οποίο όμως τον συμψηφίζω με τον ΦΠΑ που χρεώνω στα τιμολόγια που εκδίδω στους πελάτες μου

και ο μισθός μου είναι αρκετά παραπάνω από το νούμερο που λες...

κατάλαβες δημητράκη ... ?

Καλή μαγκιά τα serviced apartments. Δεν αγχώνεσαι για τίποτα παρά μόνο για τη δουλειά. Κάποια καλά διαμερίσματα στην airbnb έχω τσεκάρει οτι υποστηρίζουν κάποιες από αυτές τις παροχές επίσης (εντάξει council tax ευτυχώς δεν έχουμε ακόμα στο Ελλάντα :cheesy: εκτός αν θεωρήσεις τα τέλη του λογ/σμού ΔΕΗ) + καθαριότητα..Για κάποιον ο οποίος ταξιδεύει συχνά ίσως είναι μια καλή λύση η long term διαμονή σε αυτά, μιας και όσο περισσότερο χρόνο το κλείσεις, τόσο η συνολική έκπτωση είναι μεγαλύτερη.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.453
Πόντοι
216
Δεν μπορείς να καταλάβεις μπάρμπα , ότι δεν μιλάμε για τύπους που τα απέκτησαν πριν 5-10 χρόνια, στα 60 τους ...
αλλά τα είχαν από ... ΠΑΛΙΑ ;;;;;;;
Και κατά συνέπεια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ;;;;;

Υπάρχουν και παλιά πορτοφόλια .

Η Ελλαδα ανηκει στις χωρες που γιονται συχνα ανακαταταξεις και μηδενισμοι, πχ κατοχη, χουντες, υποτιμησεις, πολεμοι, ανατροπες κλπ και οι περισσοτερες περιουσιες χανονται-διασπαθιζονται στην πορεια του χρονου.

Παλιο πολυ χρημα θα βρεις σε παλιες χωρες με λιγες αναταραξεις, πχ Ελβετια, Αγγλια, Γαλλια, κλπ

Εκει ναι, υπαρχουν ατομα με 2 πολυκατοικιες στο Λονδινο, Παρισι κλπ που καθαριζουν μισο εκατομμυριο απο μηνιατικα, η αλλους που νοικιαζουν κρατικα κτιρια κλπ με ενοικια εκατομμυριων

Ελλαδα υπαρχουν μεν τετοιοι, αλλα οι περισσοτεροι ειναι οι γνωστοι αγνωστοι που βλεπουμε στην τηλεοραση, πολιτικοι, κλπ

Υπολογισε οτι 1 εκατομμυριο εισπραξις απο ενοικια μηνιαως, σημαινει αξια ακινητης περιουσιας περιπου 200 εκατομμυρια.

Δεν υπαρχει πολυς κοσμος που εχει τοσα λεφτα στην Ελλαδα

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.209
Πόντοι
606
Η Ελλαδα ανηκει στις χωρες που γιονται συχνα ανακαταταξεις και μηδενισμοι, πχ κατοχη, χουντες, υποτιμησεις, πολεμοι, ανατροπες κλπ και οι περισσοτερες περιουσιες χανονται-διασπαθιζονται στην πορεια του χρονου.

Υπολογισε οτι 1 εκατομμυριο εισπραξις απο ενοικια μηνιαως, σημαινει αξια ακινητης περιουσιας περιπου 200 εκατομμυρια.

Δεν υπαρχει πολυς κοσμος που εχει τοσα λεφτα στην Ελλαδα

Μηδενισμοί ακινήτων ;;; Δεν νομίζω. Αντιθέτως, οι πωλήσεις της κατοχής ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΣΒΩΛΟΥ
(αλλά αυτή είναι μεγάλη κουβέντα).
Οι αντικειμενικές και οι αξίες, δεν λένε πολλά , όταν μιλάμε για ΠΑΛΙΑ ακίνητα.
Είχε ο άλλος οικόπεδο , το έδινε αντιπαροχή, έπαιρνε 6 διαμερίσματα. Στα @@ του οι λεπτομέρειες.
Από κάποιο επίπεδο και πάνω , δεν τρώγονται τα λεφτά, οπότε οι περιουσίες αυγατίζανε.

Ο πολύς κόσμος, δεν ξέρω πόσοι είναι . Σίγουρα, αν βγεις στο δρόμο και δεις 10.000 άτομα,
δεν θα εισπράττουν 1 μύριο ενοίκια ! Μπορεί ούτε ένας να μην είναι τέτοιος.

Επειδή έχω περάσει τα 40 αρκετά χρόνια και γνώριζα σε μόνιμη βάση κόσμο , πρέπει να ξέρω πολύ πάνω από 100 τέτοιες οικογένειες. Με εισοδήματα τέτοια, που το έχουν για πλάκα , να στείλουν τους κανακάρηδες για σπουδές στις ηπα, με δαπάνη κανά μύριο .

Δεν θεωρώ λοιπόν απίθανο ,  τέτοιοι γόνοι , να διαλέγουν το δρόμο του δημητράκη.
Το σίγουρο είναι,  ότι δεν γίνονται πληροφορικάριοι στην αγγλία !!!!! Ούτε καν στην καλιφόρνια.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Καλή μαγκιά τα serviced apartments. Δεν αγχώνεσαι για τίποτα παρά μόνο για τη δουλειά. Κάποια καλά διαμερίσματα στην airbnb έχω τσεκάρει οτι υποστηρίζουν κάποιες από αυτές τις παροχές επίσης (εντάξει council tax ευτυχώς δεν έχουμε ακόμα στο Ελλάντα :cheesy: εκτός αν θεωρήσεις τα τέλη του λογ/σμού ΔΕΗ) + καθαριότητα..Για κάποιον ο οποίος ταξιδεύει συχνά ίσως είναι μια καλή λύση η long term διαμονή σε αυτά, μιας και όσο περισσότερο χρόνο το κλείσεις, τόσο η συνολική έκπτωση είναι μεγαλύτερη.

κοίταξε για μένα που δουλεύω on contract basis που σημαίνει το συμβόλαιο μπορεί να μην ανανεωθεί μετά από το (συνήθως) εξάμηνο είναι ιδανική λύση... και αυτό γιατί (1) δεν έχω μεσιτικά έξοδα (στην Αγγλία δεν βρίσκεις αξιόλογο σπίτι αν δεν πας σε μεσίτη και μάλιστα μεγάλο της αγοράς) που είναι συνήθως κοντά στο ένα μηνιάτικο (2) δύσκολα βρίσκεις αξιόλογο σπίτι για short term (3) αν κάνεις μεγαλύτερο συμβόλαιο και το σπάσεις πρέπει να σκάσεις 2 νοίκια (4) θέλει 2 νοικια εγγύηση

αυτά δεν τα έχεις στο serviced apartment... το κλείνεις για όσο διάστημα το χρειάζεσαι και αν φύγεις νωρίτερα σου χρεώνουν το νοίκι δύο εβδομάδων...

χωρια που δεν ασχολείσαι με έπιπλα, να γυρίσεις στο όνομα σου λογαριασμούς κλπ...

και επιπλέον εκδίδουν τιμολόγιο που σημαίνει ότι περνάει στα έξοδα της εταιρείας σαν επαγγελματική δαπάνη αρα εκπίπτει από τα έσοδα πλήρως...

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.209
Πόντοι
606
Η μαγκιά στην ελλάδα, είναι ότι εδώ που είμαι εγώ τώρα (Αττική και θεωρείται ότι έχει σούπερ ψόφο) ....

το accuweather λέει

θερμοκρασία 9 C ,  realfeel 11 C , υγρασία 65%

ενώ άλλοι έχουν
θερμοκρασία 1 C , realfeel -4 , υγρασία 97% .

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

βεβαια στις τιμές τσιμπάνε λίγο αλλά ευτυχώς τα εισοδήματα μου είναι τέτοια που το επιτρέπουν...

αυτό το σπίτι αν το νοίκιαζα κανονικά ήθελα 700 λίρες τον μήνα... που σημαίνει +700 στον μεσίτη +500 για κάποιον εξοπλισμό (σεντόνια, πετσέτες, κουβέρτες κλπ) 1200 για να μπεις μέσα + 1400 εγγύηση

έχει τον μήνα 100 council tax βάλε και 25 internet και 50 γκάζι και 25 ρεύμα άλλα διακόσια πιάσαμε 900 τον μήνα ... αν πείς καθαρίστρια θέλεις άλλα 100-150 τον μήνα οπότε να το χιλιάρικο ... και αν πεις εξάμηνο βάλε και 100 τον μήνα για τον εξοπλισμό του 1100...και 100 τα μεσιτικά που έχεις δώσει 1200 ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom