dimitrakis29
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 19 Νοε 2007
- Κριτικές
- 13
- Like
- 2.355
- Πόντοι
- 4.765
..............τώρα τι δεν θα αρέσει σε έναν Ελληνα εδώ:Αν συγκρίνω Μόσχα με Αγία Πετρούπολη από τη Μόσχα δεν μου αρέσει που είναι πιό αγενείς γιατί όλοι έχουν έρθει από κάπου.Στη Μόσχα όμως ο καιρός είναι καλύτερος από εδώ που μένω π.χ. στη Μόσχα υπάρχει σεζόν που ανοίγουν οι λίμνες γιά μπάνιο από τέλη ιουνίου μέχρι τέλη αυγούστου,σε εμάς εδώ ένα ΄στα δύο χρόνια μπορεί να μην μπορείς να κάνεις μπάνιο καμία μέρα.Δηλαδή στη Μόσχα κάνει κάθε καλοκαίρι 23-25 βαθμούς γιά πάνω από 1 μήνα.Βέβαια εμένα αυτό δε μου αρέσει γιατί όταν η θερμοκρασία πάει πάνω από 22 βαθμούς μπλοκάρω και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έφυγα από την Ελλάδα!Μμε το που κάνει ζέστη εδώ κάθομαι στ αμάξι και ανοίγω τέρμα το αρκουδίσιον (το φράνω 9-10 βαθμους) ευτυχώς η ζέστη εδώ είναι μιά φορά στα 5 χρόνια να κάνει 25 βαθμους γιά 3 βδομάδες και μιά φορά στα 2 χρόνια να κάνει πάνω από 25 γιά 4-5 μέρες.Το καλοκαίρι στη Αγία Πετρούπολη είναι παραδεισένιο!Της κρύες μέρες με βοριά (το πολύ μιά βδομάδα) να κάνει 13 βαθμους συνηθως έχει 17-20 βαθμους και είναι τέλεια .
Το μεγαλο αρνητικό στην Αγία Πετρούπολη είναι πολλές φορές ο καιρός,έχει υγρασία 90% (και η Αθήνα έχει υγρασία 70%-75%) και όταν φυσάει και βρέχει η χιονίζει (συνηθως όταν βρέχει) είναι απαίσια αν θες να πας να περπατίσεις.Γ'αυτό πρέπει να έχεις οποσδήποτε αυτοκίνητο.Οι Ρωσσοι μετράνε πολύ τα λεφτά (αυτό εμένα δε με αφορά) βέβαια από την ξεφτίλα των Ελλήνων που πετάνε λεφτά σε είναι πολύ καλύτερο να μην ξοδευει κάποιος!π.χ. αυτός με τη φακλάνα που ζει στα 13 τερταγωνικά και είναι ντυμένος χάλια όπως στην Ελλάδα και είχε ενα κινητο χάλια πήγε στο Ελληνικό και έπαιρνε τα πάντα,κρασιά,γλυκα (εγώ πήρα ενα σουβλάκι και μιά κόκα κόλα).Εγώ για πράγατα δεν τσιγκουνεύτηκα ποτέ,γιά μένα παίρνω πάντα τα καλύτερα.Θα μπορούσε ο άνθρωπος στη φωτογραφία να δώσει 4.500-5.000 ρουβλια το μηνα και να βάλει το αμαξι του στο υπογειο πάρκινγκ που είναι δίπλα και να μην το ξεχιονίζει! να πω ότι είχε κανενα πάρα πολύ φτηνό αμάξι να πω δεν έχει!Βασικά ο καιρός είναι πολλές φορες (όχι πάντα) τελείως στην Αγία Πετρούπολη.Αλλά μπορείς εκείνες της μέρες να πάρεις το αμαξι απο το υπογειο παρκινγκ και να πας σε κάποιο τεράστιο εμπορικό που είναι ολκληρη πόλη και έχει το πάρκινγκ του και εκεί.
Ενα άλλο αρνητικό στην Αγία Πετρούπολη είνα το νερό είναι άγευστο τελείως ουτε γλυφο μια περίεργη γευση!Της Αθήνας θα το χαρακτήριζα μέτριο ουτε τέιλειο ουτε χάλια.Το καλύτερο νερό το συνάντησα στην ΠΜΡ το νερό του Τιράσπολ είναι φοβερό σε γεύση λες και ήταν μεταλλικό!
Μέχρι πριν από 5 χρόνια θα έβαζα στα αρνητικά και το ψωμί αλλά τώρα έχει παντού Ιταλική τσιαπάτα οπότε αυτό το πρόβλημα λύθικε.......
Στην Αγία Πετρούπολη πιό πολύ από παντου είναι πολύ τοπικιστές,αν δεν μιλας Ρωσσικά είσαι σα νεκρός,οι μισθοί είναι 500 ευρω!Και τα ενοικια φωτιά (αν εχεις δικο σου σπιτι δεν εχεις πρόβλημα),εννοειεται ότι χρειάζεσαι αμάξι και να έχει υπόγειο πάρκινγκ κοντα στο σπίτι.Αν κάποιος είναι μαυριδερός ας ξεχασει της γκόμενες οι μόνοι που θα ασχολειθουν μαζι του θα ειναι οι αστυνομικοί!Η βίζα και οι άδειες παραμονής είναι μεγάλο πρόβλημα ακόμα και παντρεμένος να είσαι (εκτός αν πας σε κάποιο δικηγόρο σχετικό που με 1000-1500 θα στην βγάλει) αν πας μόνος σου θα πρέπει να στειθείς στις ουρές με τους Ουζμπέκους με της ώρες και να ετοιμάσεις δεκάδες χαρτιά που θα σου ζητήσουν .
Σχετικά με το δανεισμό κάνεις λάθος ο δανεισμός εδώ γίνεται με τρελλά επιτόκια γιά σπίτι από 12% το χρόνο καταναλωτικό δάνειο 23%-35% (σε ρούβλια) (αυτό εμένα δε με αφορά καθόλου).
Σχετικά με της γκόμενες πρέπει κάποιος να αποβάλει αν θέλει να έχει γκόμενες την Ελληνική βλαχιά,Ελληνική κουραδομαγκιά και ενοείται το Ελληνικό ντυσιμο και στυλ με μουσια και φτηνά ρούχα που φοράνε στην Ελλάδα ξεχάστε της γκόμεενεςοι γκόμενες είναι πανέξυπνες και τα κοιτάνε όλα δυστηχώς αν δεν μετράει κάποιος είναι πρακτικά αδύνατον να της κορο'ι'δέψει!