Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

XMan19

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2017
Like
146
Πόντοι
1
Πουθενά ούτε Τσεχία.Στις χώρες αυτές το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις ακίνητα,να τα νοικιάσεις και να τα πουλήσεις όταν ανέβουν οι τιμές.
Επίσης Τσεχία και μόνο παίζει ίσως να ανοίξει κανείς ελληνικό εστιατόριο με κάποια επιτυχία,στις άλλες σλαβικές χώρες είναι καταδικασμένη υπόθεση.

Εγω μιλουσα για τον τομεα μου,software engineering or It in general, οπου υπαρχουν ευκαιριες στη Τσεχια

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
σε ευχαριστω για τις πληροφοριες, και  παλι ειναι λιγα. Βλεπω οτι δεν υπαρχει χωρα στα ανατολικα (με εξαιρεση Τσεχια ισως) που να υπαρχει ενα σωστο συστημα παροχων

Παντως επειδη σε αυτες τις χωρες τωρα εχουν ρυθμους αναπτυξης, αναλογα "γεμιζουν" τωρα και τα ασφαλιστικα τους ταμεια. Επομενως στην ηλικια ενος σημερινου 30αρη, οταν θα ειναι να βγει στη συνταξη, τα ασφαλιστικα ταμεια τους θα ειναι " ωριμα" και θα μπορουν να αποδοσουν συνταξη.
Μη ξεχνας οτι εχουν ολες αυτες οι χωρες και πολυ χαμηλο δημοσιο χρεος οπως και ελλειματα.
Και λογικο καθως μετα την πτωση του κομμουνισμου, εδωσαν βαρος και προτεραιοτητα στην οικοδομηση οικονομιας της αγορας ( τουλαχιστον οι της κεντρικης Ευρωπης,οι Βαλτικες και εσχατως και η Ρουμανια) εις βαρος των κοινωνικων παροχων.
Σε οτι αφορα παντως παροχες νοσοκομειακη περιθαλψη, εκπαιδευση , φροντιδα οικογενειας παιδιων, αρρωστων ειναι αρκετα πιο αναπτυγμενο το συστημα απο την Ελλαδα .Στην Ελλαδα οι οποιες παροχες εξαντλουνται σε υψηλες συνταξεις διαφορων προνομιουχων ομαδων και απο εκει και περα το χαος.
Ενα αλλο στοιχειο ειναι οτι γενικα ο πλυθησμος αντιστεκεται στο να  φορολογηθει για να λαμβανουν παροχες διαφορες κοινωνικες ομαδες. Γενικα το κρατος εκει ειναι πιο " σφιχτο" στο να ξοδεψει και το καθε σεντ που ξοδευεται ελεγχεται αυστηρα γιατι και που παει.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Πουθενά ούτε Τσεχία.Στις χώρες αυτές το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις ακίνητα,να τα νοικιάσεις και να τα πουλήσεις όταν ανέβουν οι τιμές.
Επίσης Τσεχία και μόνο παίζει ίσως να ανοίξει κανείς ελληνικό εστιατόριο με κάποια επιτυχία,στις άλλες σλαβικές χώρες είναι καταδικασμένη υπόθεση.

Παλι ετεροχρονισμενος. Παλια στο τεξας αυτα. Ποια ακινητα να παρεις τωρα σε Τσεχια Ουγγαρια Πολωνια??? Εχεις δει τις τιμες??

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
61
Like
3.081
Πόντοι
7.216
μητσο  ειχα γνωρισει απο σαιτ , μια ρωσσοποντια γιατρινα ..
οντως ισχυει αυτο που λες .. στην ρωσσια τους εχουν κλασμενους τους  γιατρους .. οι μπατσοι πιο πολλα  παιρνουν  απο αυτους.
Τυπε στην Ρωσία τους έχουν κλασμένους όλους από ότι φαίνεται... :S

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356

Χλωμό αρχηγέ.
Οι τιμές Τσεχία,Πράγα όχι στα χωριά,είναι πλέον γερμανικές.

dionisiakos

Μέγας
Εγγρ.
5 Ιαν 2008
Κριτικές
51
Like
779
Πόντοι
4.530
Ψοφάς για τραμπούκο ρε πορδομετανάστη, σου το αναγνωρίζω.

ρε παλουκαρια στην Αμερικη μονο Νεα υορκη ξερετε? για να τρελαθω δηλαδη, κι ολοοι πρεπει να μεινετε αστορια? Σε χαλαει το μετρο δηλαδη? σε πεντε στασεις αποσταση βρισκεις μια χαρα να νοικιασεις και νορμαλ ενοικια. Ενα το κρατουμενο δευτερο εχει πενηντα μια πολιτειες λες να μην μπορεις να ξεστραβωθεις να βρεις μια να κανεις την τυχη σου? εγω πηγα Κλαιφορνια που ειναι πιο ακριβη πολιτεια σχετικα και μια χαρα τα βρηκα. Το 1998 εβγαζα καπου 2,000 με ενοικιο 600- 800(τελικη πριν φυγω) και με αμαξι 3ετιας ΒMV και σε περιοχη γαματη συγκριτικα με πολλες, γενικα στην αμερικη.(Huntington Beach αν θετε να ψαχτειτε). Μην ακουω παπαριες περι δεν βγανω μανα μου δεν θα μπορεσετε και ειναι ακριβα και μαλακιες. Αμα θες και βρισκεις και μπορεις! Κι αμα θελει καποιος περισσοτερες λεπτομεριες του χω και διευθυνσεις και εταιριες part time απασχολησης για να ξεκινησει. Κι αν δεν του κανει ξερω και κανα δυο ακομα πολιτιες που μπορεις να ξεκινησεις και να κανεις καριερα. ΚΑι μην ακουσω το : Εσυ γιατι εισαι εδω? γιατι εαν μπορουσα θα σας εγραφ απο εκει. Φιλουκια  

dionisiakos

Μέγας
Εγγρ.
5 Ιαν 2008
Κριτικές
51
Like
779
Πόντοι
4.530
σορυ η απαντηση αναφεροταν στο παλουκαρι που μιλαγε για την Αμρικη ακι την Νεα Υορκη.

Souker

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2018
Like
103
Πόντοι
16
ρε παλουκαρια στην Αμερικη μονο Νεα υορκη ξερετε? για να τρελαθω δηλαδη, κι ολοοι πρεπει να μεινετε αστορια? Σε χαλαει το μετρο δηλαδη? σε πεντε στασεις αποσταση βρισκεις μια χαρα να νοικιασεις και νορμαλ ενοικια. Ενα το κρατουμενο δευτερο εχει πενηντα μια πολιτειες λες να μην μπορεις να ξεστραβωθεις να βρεις μια να κανεις την τυχη σου? εγω πηγα Κλαιφορνια που ειναι πιο ακριβη πολιτεια σχετικα και μια χαρα τα βρηκα. Το 1998 εβγαζα καπου 2,000 με ενοικιο 600- 800(τελικη πριν φυγω) και με αμαξι 3ετιας ΒMV και σε περιοχη γαματη συγκριτικα με πολλες, γενικα στην αμερικη.(Huntington Beach αν θετε να ψαχτειτε). Μην ακουω παπαριες περι δεν βγανω μανα μου δεν θα μπορεσετε και ειναι ακριβα και μαλακιες. Αμα θες και βρισκεις και μπορεις! Κι αμα θελει καποιος περισσοτερες λεπτομεριες του χω και διευθυνσεις και εταιριες part time απασχολησης για να ξεκινησει. Κι αν δεν του κανει ξερω και κανα δυο ακομα πολιτιες που μπορεις να ξεκινησεις και να κανεις καριερα. ΚΑι μην ακουσω το : Εσυ γιατι εισαι εδω? γιατι εαν μπορουσα θα σας εγραφ απο εκει. Φιλουκια  

πολυ δυσκολα να μπορεσει καποιος να παει ...

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.602
Πόντοι
606
τυπε για savannah αμερικη τι λεει ?ξερεις κατι

dionisiakos

Μέγας
Εγγρ.
5 Ιαν 2008
Κριτικές
51
Like
779
Πόντοι
4.530
τυπε για savannah αμερικη τι λεει ?ξερεις κατι

Κοιτα σε Georgia δεν ειχα παει ειχα γνωσους που ηταν ομως απο εκει. Η Savannah ειναι ωραια πολη σαν επισκεψη θα δεις πολυ ωραια κτηρια, ειδικα του παλιου στυλ, εξου και πολλες ταινιες που εχουν γυριστει εκει. Εχει ωραια ζωη σαν πολη και τρελοχαρακτηρες βεβαια. Απο θεμα δουλειας τωρα ειναι το ιδιο οπως στις περισσοτερες πολιτειες. Οταν καταφερεις να πας (γιατι πλεον ειναι πιο δυσκολο) βρισκεις πρωτα μια εταιρια Part time απασχολησης να σε βαλει καπου να βγαζεις τα πρωτα και να προσαρμοστεις και μετα ψαχνεις. Εαν πας με καποιο επαγελματικο πτυχιο κανε ερευνα αγορας πριν και ετοιμασε το εδαφος. Σαν περιοχη η Georgia ειναι ωραια εχει και θαλασσα, απλα ειναι λιγο βλαχαδερα στην ενδοχωρα τους, λογω αγροτικης ενασχολησεις, καταλαβαινεις δεν ασχολουνται και πολυ με οτι συμβαινει στον κοσμο. Η πολη τους - χωριο τους κι αντε και καμμια πενηνταρια μιλια πιο κει. Παράλια και μεγαλουπολεις ειναι λιγο καλυτερα. Επισης πρεπει να αντεχεις την υγρασια, πολυ βροχη ρε φιλε πολυ βροχη!! Εχει και χαμηλο φορολογικο δεικτη, οποτε εαν εχεις καλη δουλιτσα και ψιλοτσιγγουνευτεις στην αρχη μπορεις να φτιαξεις ενα κομποδεματακι. Βεβαια εαν δοκιμασεις Ατλαντα (πολη της ΚΟΚΑ -ΚΟΛΑ) ισως εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να βρεις πιο ευκολα δουλεια, δεν ξερω το κρινω απο οτι εχω ακουσει απο φιλους.
Αυτα τα ολιγα.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.278
Πόντοι
5.506
Κοιτα σε Georgia δεν ειχα παει ειχα γνωσους που ηταν ομως απο εκει. Η Savannah ειναι ωραια πολη σαν επισκεψη θα δεις πολυ ωραια κτηρια, ειδικα του παλιου στυλ, εξου και πολλες ταινιες που εχουν γυριστει εκει. Εχει ωραια ζωη σαν πολη και τρελοχαρακτηρες βεβαια. Απο θεμα δουλειας τωρα ειναι το ιδιο οπως στις περισσοτερες πολιτειες. Οταν καταφερεις να πας (γιατι πλεον ειναι πιο δυσκολο) βρισκεις πρωτα μια εταιρια Part time απασχολησης να σε βαλει καπου να βγαζεις τα πρωτα και να προσαρμοστεις και μετα ψαχνεις. Εαν πας με καποιο επαγελματικο πτυχιο κανε ερευνα αγορας πριν και ετοιμασε το εδαφος. Σαν περιοχη η Georgia ειναι ωραια εχει και θαλασσα, απλα ειναι λιγο βλαχαδερα στην ενδοχωρα τους, λογω αγροτικης ενασχολησεις, καταλαβαινεις δεν ασχολουνται και πολυ με οτι συμβαινει στον κοσμο. Η πολη τους - χωριο τους κι αντε και καμμια πενηνταρια μιλια πιο κει. Παράλια και μεγαλουπολεις ειναι λιγο καλυτερα. Επισης πρεπει να αντεχεις την υγρασια, πολυ βροχη ρε φιλε πολυ βροχη!! Εχει και χαμηλο φορολογικο δεικτη, οποτε εαν εχεις καλη δουλιτσα και ψιλοτσιγγουνευτεις στην αρχη μπορεις να φτιαξεις ενα κομποδεματακι. Βεβαια εαν δοκιμασεις Ατλαντα (πολη της ΚΟΚΑ -ΚΟΛΑ) ισως εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να βρεις πιο ευκολα δουλεια, δεν ξερω το κρινω απο οτι εχω ακουσει απο φιλους.
Αυτα τα ολιγα.

Το γενικότερο θέμα με την Αμερική είναι οτι από δύσκολα εως αδύνατο να καταφέρεις να πας εκεί, έστω και για 5ετία. Και καλά κάνουν.

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.602
Πόντοι
606
Αυτα τα ολιγα.
ty  :hi: :hi: :hi:  :hi:

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.198
Πόντοι
3.656
Για τους μισθούς σε αυτό που τον ρώτησα έπεσε μέσα.
Έχω φίλο ρώσο γιατρό που φυσικά την έκανε με το που τελείωσε την σχολή για ευρώπη οπου κονομάει 5.000/μήνα.
Στην ρωσία θα έπαιρνε 300 ευρώ/μήνα! :S

Σε άλλα νέα βέβαια ο Δημητράκης ισχυρίζεται οτι οι γιατροί είναι υπερτιμημένοι μόνο στην Ελλάδα :S :S :S
Αλλά και ότι η ζωή στην ρωσία είναι πολύ καλύτερη από ελλάδα γιατί έχει ...ολοήμερα σουπερ μάρκετ και τηλεθέρμανση :S :S :S
Για το νοητικό επίπεδο του Δημητράκη δεν έχω να σχολιάσω κάτι παραπάνω. Αρκεί κάποιος να δεί την φάτσα του. Μια εικόνα χίλιες λέξεις.
τι εχει η φατσα τπυ πορδομεταναστη ;;;  Ιδια με την δικια μου ειναι
:happy:

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Από τότε έχουν περάσει 20+ χρόνια!Δε σημαίνει ότι επειδή δεν αλλάζει τίποτα στην Ελλάδα ότι και όλος ο κόσμος δεν αλλάζει!
  Τώρα αν ήσουν εκεί θα έπαιρνες μισθό 2.500 γιά την ίδια δουλειά και το ενοίκιο σου θα ήταν 2.000 μπορεί και παραπάνω!Οπότε θα αναγκαζόσουν να νοίκιαζες διαμέρισμα με κάποιον άλλον.Αφού ήταν τόσο ωραία γιατί έφυγες από κει?
    Μπορώ να σας πω με την ίδια λογική γιά την Ουάσινγκτον το 1986-1987 που είχα πάει στον θείο μου το δικαστή που ήταν εκεί 2 χρόνια γιά μία μετεκπαίδευση.Ενοίκιο γιά ολόκληρο σπίτι σε προάστιο σαν τα Αμερικάνικα έργα 300 $ το μήνα αμάξι τεράστιο Αμερικάνικο Sedan σαν πλοίο V8 σε πολύ καλή κατάσταρη με 800 ευρώ που τότε στην Ελλάδα όλοι είχαν Fiat 127 και ένα αμάξι 1.600 κυβικά θεωρούνταν μεγάλο!Μισθός 2.500 Μαύρο ή Μεξικάνο δεν έβλεπες ούτε ζωγραφιστό!Και το φα'ι' ήταν τσάμπα!Φτηνότερο και από Ελλάδα!Οι μαύροι ήταν στα γκέτο στις γειτονιές τους που τότε εκει η Αστυνομία δεν τολμούσε να πάει αλλά από κει δεν έβγαιναν.
  Σχετικά με τη Νέα Υόρκη νομίζεις ότι αν πας 5 στάσεις παραπέρα θα είναι πολύ φτηνότερα?Το 2014 που είχα πάει να νοικιάσεις ένα υπόγειο στο κουίνς έκανε 900-950 $ το μήνα τώρα μου είπαν γιά 1.500 $ :headbang:κ'εσύ μιλάς γιά 1998.Τότε στην Αμερική είχε λευκούς και λίγους μαύρους τώρα οι Μεξικάνοι στη Νέα Υόρκη πάνε να γίνουν πλειοψηφία.
  Θέλεις να γράψω γιά τη Ρωσσία το 1992 που οι Ρώσσοι έπαιρναν μισθό 10$ το μήνα και δεν έφτανε το φα'ι' και δεν είχε τίποτα?

Για τους μισθούς σε αυτό που τον ρώτησα έπεσε μέσα.
Έχω φίλο ρώσο γιατρό που φυσικά την έκανε με το που τελείωσε την σχολή για ευρώπη οπου κονομάει 5.000/μήνα.
Στην ρωσία θα έπαιρνε 300 ευρώ/μήνα! :S

Σε άλλα νέα βέβαια ο Δημητράκης ισχυρίζεται οτι οι γιατροί είναι υπερτιμημένοι μόνο στην Ελλάδα :S :S :S
Αλλά και ότι η ζωή στην ρωσία είναι πολύ καλύτερη από ελλάδα γιατί έχει ...ολοήμερα σουπερ μάρκετ και τηλεθέρμανση :S :S :S
Για το νοητικό επίπεδο του Δημητράκη δεν έχω να σχολιάσω κάτι παραπάνω. Αρκεί κάποιος να δεί την φάτσα του. Μια εικόνα χίλιες λέξεις.
Συγγνώμη αν εσύ είσαι εντελώς υπανάπτικτος και δεν σε ενοχλεί να κάθεσαι σε ένα παγωμένο σπίτι το χειμώνα χωρίς θέρμανση και να τρέχεις το σάββατο να προλάβεις τα μαγαζιά γιατί την κυριακή θα είναι κλειστά,χώρια της γιορτές.Αν δεν έχεις τίποτα ακριβό πάνω σου και έχεις ένα κινητό των 50 ευρώ.Αν δεν έχεις καν αμάξι ή έχεις ένα που δε κοστίζει τίποτα τότε ναι δεν σε νοιάζει και πόλύ  :2funny:.
    Το ότι πρέπει να δίνεις 20 Ευρώ γιά να  :knockinb: 10 λεπτα!μιά Ρουμάνα γύφτισα που εδώ θα την βρεις με 1.200 ρουβλια την ώρα! :headbang:Το ότι γιά να γαμήσεις μιά μέτρια γκόμενα που εδώ τη γαμάς με 2.500-3.000 ρουβλια την ωρα για την ιδια και χειρότερη στην Ελλάδα θα δώσεις 200 ευρώ την ώρα που είναι 15.500 ρούβλια  :headbang:Το ότι η ασφάλεια ένος αυτοκινήτου το χρόνο 3.200 κυβικά 241 άλογα (στα χαρτια 220 αλλα δεν έχει και τρομερή διαφορά) είναι αυτό το ποσο στη φωτογραφία (έχω έκπτωση 50% γιατί δεν κάνω ποτέ ατυχήματα αλλά και τα διπλά να ήταν δεν είναι πολλά)!Το ότι το ιντερνέτ εδώ στο κινητό τρέχει με κοσμικές ταχύτητες σε σχέση με την Ελλάδα!Μόνο στη Αμερική είδα πιό γρήγορα κιητό ιντερνέτ!Και ότι στην Ελλάδα θέλεις 20-50 δεπτερόλεπτα γιά να ανοίξεις μιά φωτογραφία!Το ότι έδωσα γιά 1 χρόνο απεριόριστο ίντερνετ στο σπίτι 58 Ευρώ και έχω ταχύτητες που στην Ελλάδα ούτε στα όνειρα τους!Το ότι το σούπερ μάρκετ εδω είναι 2 φορές φτηνότερο (μονο τα λαχανικά έχουν ακριβως ίδια τιμη με την Ελλάδα)όλα τα άλλα μιση τιμη.Ότι στην  Ελλάδα βλέπεις συνέχεια κωλόφατσες και φουκαράδες και καθε μερα θα σε πλησιασουν 20-30 βρωμεροι ζητιανοι!ότι στην Αγία Πετρούπολη έχει ανεργεία 1.5% και σε παρακαλάνε να πας να δουλέψεις γιά 500 ευρώ!Ενώ Ελλάδα άντε να βρεις δουλειά!Και πόσα άλλα μπορώ να προσθεσω....Καθίστε Ελλάδα στην ακρίβεια και στους Πακιστανούς  :2funny:
    Αφου δε σ'αρεσει η φάτσα μου γιά δε μας βάζεις μιά φώτο σου να σε δούμε να  :2funny:

Συνημμένα

• jnDR0VyBXzE.jpg
    jnDR0VyBXzE.jpg
    187,5 KB · Εμφανίσεις: 21

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.278
Πόντοι
5.506
Αρχίζει να κάνει κρακ ο πορδομετανάστης ή μου φαίνεται;

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Μόνο αν ανοίξει κανείς σε κεντρικό σημείο τουριστικής πόλης με πολλούς ξένους,όπως Βρότσλαβ,Κράκωβ,αλλιώς δύσκολο.Στο κέντρο του Βρότσλαβ είναι δυο ελληνικά που πάνε σχετικά καλά αλλά λόγω θέσης.
Σε μερικά δουλεύουν Πολωνοί που έχουν μείνει Ελλάδα ή ανήκουν σε Πολωνούς.
Ουκρανία έχω δει δύο στο Λβωφ αλλά είναι πολύ χάλια ιδίως το ένα.Εχει και κανά δυο Κίεβο.Το πρόβλημα εκεί είναι και οι περιορισμοί π.χ. έχουν τεράστιους δασμούς για το ελαιόλαδο και είναι δύσκολο να κάνουν προμήθειες ποιοτικών αυθεντικών ελληνικών προιόντων οπότε βλέπεις χωριάτικη που καμία σχέση δεν έχει με αυθεντική.
Πολωνία μπορούν να προμηθεύονται από τις ίδιες πηγές όπως τα εστιατόρια στη Γερμανία.
Γιά μιά ακόμα φορά λες μαλακίες γιατί είσαι άσχετος
  Ο Σημαδεμένος που άσχολείται μ'αυτό (κάναι εισαγωγή Ελληνικών προ'ι'όντων στην Οδησσό) μου έγραψε αυτό όταν τον ρώτησα.Εγώ νόμιζα ότι θα έχει 20% φόρο όπως και στην Ρωσσία αλλά δεν!0% φόρο έχει!
   Το ελαιόλαδο είναι πολύ ακρίβο γ΄αυτό και δεν σου βάζουν στη σαλάτα.Αν δεν ξέρεις μη γράφεις  :jerking:
   Στη Ρωσσία θα είχε 20% φόρο τελωνείου +20% ΦΠΑ +5% ένα άλλο φόρο (το 2017 τελευταια φορα εκτελώνισα πράγματα αλλά δεν νομιζω να άλλαξε τίποτα) από Σερβία που η Ρωσσία έχει τελωνιακή ένωση ο φόρος είναι 0.1%

Συνημμένα

• Zr973cvgMYo.jpg
    Zr973cvgMYo.jpg
    100,4 KB · Εμφανίσεις: 23

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
549
Πόντοι
96
Από τότε έχουν περάσει 20+ χρόνια!Δε σημαίνει ότι επειδή δεν αλλάζει τίποτα στην Ελλάδα ότι και όλος ο κόσμος δεν αλλάζει!
  Τώρα αν ήσουν εκεί θα έπαιρνες μισθό 2.500 γιά την ίδια δουλειά και το ενοίκιο σου θα ήταν 2.000 μπορεί και παραπάνω!Οπότε θα αναγκαζόσουν να νοίκιαζες διαμέρισμα με κάποιον άλλον.Αφού ήταν τόσο ωραία γιατί έφυγες από κει?
   Μπορώ να σας πω με την ίδια λογική γιά την Ουάσινγκτον το 1986-1987 που είχα πάει στον θείο μου το δικαστή που ήταν εκεί 2 χρόνια γιά μία μετεκπαίδευση.Ενοίκιο γιά ολόκληρο σπίτι σε προάστιο σαν τα Αμερικάνικα έργα 300 $ το μήνα αμάξι τεράστιο Αμερικάνικο Sedan σαν πλοίο V8 σε πολύ καλή κατάσταρη με 800 ευρώ που τότε στην Ελλάδα όλοι είχαν Fiat 127 και ένα αμάξι 1.600 κυβικά θεωρούνταν μεγάλο!Μισθός 2.500 Μαύρο ή Μεξικάνο δεν έβλεπες ούτε ζωγραφιστό!Και το φα'ι' ήταν τσάμπα!Φτηνότερο και από Ελλάδα!Οι μαύροι ήταν στα γκέτο στις γειτονιές τους που τότε εκει η Αστυνομία δεν τολμούσε να πάει αλλά από κει δεν έβγαιναν.
  Σχετικά με τη Νέα Υόρκη νομίζεις ότι αν πας 5 στάσεις παραπέρα θα είναι πολύ φτηνότερα?Το 2014 που είχα πάει να νοικιάσεις ένα υπόγειο στο κουίνς έκανε 900-950 $ το μήνα τώρα μου είπαν γιά 1.500 $ :headbang:κ'εσύ μιλάς γιά 1998.Τότε στην Αμερική είχε λευκούς και λίγους μαύρους τώρα οι Μεξικάνοι στη Νέα Υόρκη πάνε να γίνουν πλειοψηφία.
  Θέλεις να γράψω γιά τη Ρωσσία το 1992 που οι Ρώσσοι έπαιρναν μισθό 10$ το μήνα και δεν έφτανε το φα'ι' και δεν είχε τίποτα?

Συγγνώμη αν εσύ είσαι εντελώς υπανάπτικτος και δεν σε ενοχλεί να κάθεσαι σε ένα παγωμένο σπίτι το χειμώνα χωρίς θέρμανση και να τρέχεις το σάββατο να προλάβεις τα μαγαζιά γιατί την κυριακή θα είναι κλειστά,χώρια της γιορτές.Αν δεν έχεις τίποτα ακριβό πάνω σου και έχεις ένα κινητό των 50 ευρώ.Αν δεν έχεις καν αμάξι ή έχεις ένα που δε κοστίζει τίποτα τότε ναι δεν σε νοιάζει και πόλύ  :2funny:.
   Το ότι πρέπει να δίνεις 20 Ευρώ γιά να  :knockinb: 10 λεπτα!μιά Ρουμάνα γύφτισα που εδώ θα την βρεις με 1.200 ρουβλια την ώρα! :headbang:Το ότι γιά να γαμήσεις μιά μέτρια γκόμενα που εδώ τη γαμάς με 2.500-3.000 ρουβλια την ωρα για την ιδια και χειρότερη στην Ελλάδα θα δώσεις 200 ευρώ την ώρα που είναι 15.500 ρούβλια  :headbang:Το ότι η ασφάλεια ένος αυτοκινήτου το χρόνο 3.200 κυβικά 241 άλογα (στα χαρτια 220 αλλα δεν έχει και τρομερή διαφορά) είναι αυτό το ποσο στη φωτογραφία (έχω έκπτωση 50% γιατί δεν κάνω ποτέ ατυχήματα αλλά και τα διπλά να ήταν δεν είναι πολλά)!Το ότι το ιντερνέτ εδώ στο κινητό τρέχει με κοσμικές ταχύτητες σε σχέση με την Ελλάδα!Μόνο στη Αμερική είδα πιό γρήγορα κιητό ιντερνέτ!Και ότι στην Ελλάδα θέλεις 20-50 δεπτερόλεπτα γιά να ανοίξεις μιά φωτογραφία!Το ότι έδωσα γιά 1 χρόνο απεριόριστο ίντερνετ στο σπίτι 58 Ευρώ και έχω ταχύτητες που στην Ελλάδα ούτε στα όνειρα τους!Το ότι το σούπερ μάρκετ εδω είναι 2 φορές φτηνότερο (μονο τα λαχανικά έχουν ακριβως ίδια τιμη με την Ελλάδα)όλα τα άλλα μιση τιμη.Ότι στην  Ελλάδα βλέπεις συνέχεια κωλόφατσες και φουκαράδες και καθε μερα θα σε πλησιασουν 20-30 βρωμεροι ζητιανοι!ότι στην Αγία Πετρούπολη έχει ανεργεία 1.5% και σε παρακαλάνε να πας να δουλέψεις γιά 500 ευρώ!Ενώ Ελλάδα άντε να βρεις δουλειά!Και πόσα άλλα μπορώ να προσθεσω....Καθίστε Ελλάδα στην ακρίβεια και στους Πακιστανούς  :2funny:
   Αφου δε σ'αρεσει η φάτσα μου γιά δε μας βάζεις μιά φώτο σου να σε δούμε να  :2funny:

Δημητρη συμφωνω σε πολλα απο αυτα που λες. Σιγουρα εχει παρα πολλα καλα η Ρωσια και ειδικα η Μοσχα ως μεγαλουπολη. Και μονο που εχει γυναικαρες, σχετικη φθηνια, υιοθετησε το δυτικο προτυπο οικονομιας και εχει χαμηλη ανεργια και φθηνο δανεισμο ως χωρα, για μενα λενε πολλα. Συν το οτι γουσταρω τις πολεις με ουρανοξυστες, αποτελουν κατ εμε ενδειξη αναπτυξης και προκοπης, και σε αυτο η Μοσχα ερχεται δευτερη στην Ευρωπη, μετα την Κωνσταντινουπολη, εχει πιο πολλους και απ το Λονδινο. Σε αντιθεση, η Αθηνα δεν εχει ουτε εναν ουρανοξυστη, μονο τον Πυργο Αθηνων εχει πανω απο 100 μετρα, που χιστηκε επι χουντας :(

Πιστευω για τους Ελληνες το μεγαλυτερο εμποδιο ειναι η γλωσσα. Αν την ηξεραν θα ερχοταν πολλοι Ελληνες να δουλεψουν εκει, εστω για δοκιμη, κανα δυο χρονια.

Αυτο που θελω να σε ρωτησω  ειναι ΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ; Ποια ειναι τα αρνητικα στο να ζει καποιος στην Μοσχα το 2019; Οσο να ναι ολο και καποια θα υπαρχουν και εσυ θα τα ξερεις καλυτερα απο ολους μια και ζεις χρονια.

Για Αθηνα που ειπες,συμφωνω στα περισσοτερα, ζητιανοι, κακοντυμενοι, κακομοιρηδες, αγαμια, ανοργανωσια, κακοτεχνια δρομων, κτιριων, κλπ

Ποια ειναι τα αρνητικα της Μοσχας λοιπον;

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Δημητρη συμφωνω σε πολλα απο αυτα που λες. Σιγουρα εχει παρα πολλα καλα η Ρωσια και ειδικα η Μοσχα ως μεγαλουπολη. Και μονο που εχει γυναικαρες, σχετικη φθηνια, υιοθετησε το δυτικο προτυπο οικονομιας και εχει χαμηλη ανεργια και φθηνο δανεισμο ως χωρα, για μενα λενε πολλα. Συν το οτι γουσταρω τις πολεις με ουρανοξυστες, αποτελουν κατ εμε ενδειξη αναπτυξης και προκοπης, και σε αυτο η Μοσχα ερχεται δευτερη στην Ευρωπη, μετα την Κωνσταντινουπολη, εχει πιο πολλους και απ το Λονδινο. Σε αντιθεση, η Αθηνα δεν εχει ουτε εναν ουρανοξυστη, μονο τον Πυργο Αθηνων εχει πανω απο 100 μετρα, που χιστηκε επι χουντας :(

Πιστευω για τους Ελληνες το μεγαλυτερο εμποδιο ειναι η γλωσσα. Αν την ηξεραν θα ερχοταν πολλοι Ελληνες να δουλεψουν εκει, εστω για δοκιμη, κανα δυο χρονια.

Αυτο που θελω να σε ρωτησω  ειναι ΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ; Ποια ειναι τα αρνητικα στο να ζει καποιος στην Μοσχα το 2019; Οσο να ναι ολο και καποια θα υπαρχουν και εσυ θα τα ξερεις καλυτερα απο ολους μια και ζεις χρονια.

Για Αθηνα που ειπες,συμφωνω στα περισσοτερα, ζητιανοι, κακοντυμενοι, κακομοιρηδες, αγαμια, ανοργανωσια, κακοτεχνια δρομων, κτιριων, κλπ

Ποια ειναι τα αρνητικα της Μοσχας λοιπον;
Αν συγκρίνω Μόσχα με Αγία Πετρούπολη από τη Μόσχα δεν μου αρέσει που είναι πιό αγενείς γιατί όλοι έχουν έρθει από κάπου.Στη Μόσχα όμως ο καιρός είναι καλύτερος από εδώ που μένω π.χ. στη Μόσχα υπάρχει σεζόν που ανοίγουν οι λίμνες γιά μπάνιο από τέλη ιουνίου μέχρι τέλη αυγούστου,σε εμάς εδώ ένα ΄στα δύο χρόνια μπορεί να μην μπορείς να κάνεις μπάνιο καμία μέρα.Δηλαδή στη Μόσχα κάνει κάθε καλοκαίρι 23-25 βαθμούς γιά πάνω από 1 μήνα.Βέβαια εμένα αυτό δε μου αρέσει γιατί όταν η θερμοκρασία πάει πάνω από 22 βαθμούς μπλοκάρω και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έφυγα από την Ελλάδα!Μμε το που κάνει ζέστη εδώ κάθομαι στ αμάξι και ανοίγω τέρμα το αρκουδίσιον (το φράνω 9-10 βαθμους) ευτυχώς η ζέστη εδώ είναι μιά φορά στα 5 χρόνια να κάνει 25 βαθμους γιά 3 βδομάδες και μιά φορά στα 2 χρόνια να κάνει πάνω από 25 γιά 4-5 μέρες.Το καλοκαίρι στη Αγία Πετρούπολη είναι παραδεισένιο!Της κρύες μέρες με βοριά (το πολύ μιά βδομάδα) να κάνει 13 βαθμους συνηθως έχει 17-20 βαθμους και είναι τέλεια  :).
  Το μεγαλο αρνητικό στην Αγία Πετρούπολη είναι πολλές φορές ο καιρός,έχει υγρασία 90% (και η Αθήνα έχει υγρασία 70%-75%) και όταν φυσάει και βρέχει η χιονίζει (συνηθως όταν βρέχει) είναι απαίσια  :headbang:αν θες να πας να περπατίσεις.Γ'αυτό πρέπει να έχεις οποσδήποτε αυτοκίνητο.Οι Ρωσσοι μετράνε πολύ τα λεφτά (αυτό εμένα δε με αφορά) βέβαια από την ξεφτίλα των Ελλήνων που πετάνε λεφτά σε  :jerking:είναι πολύ καλύτερο να μην ξοδευει κάποιος!π.χ. αυτός με τη φακλάνα που ζει στα 13 τερταγωνικά και είναι ντυμένος χάλια όπως στην Ελλάδα και είχε ενα κινητο χάλια πήγε στο Ελληνικό και έπαιρνε τα πάντα,κρασιά,γλυκα  :jerking: (εγώ πήρα ενα σουβλάκι και μιά κόκα κόλα).Εγώ για πράγατα δεν τσιγκουνεύτηκα ποτέ,γιά μένα παίρνω πάντα τα καλύτερα.Θα μπορούσε ο άνθρωπος στη φωτογραφία να δώσει 4.500-5.000 ρουβλια το μηνα και να βάλει το αμαξι του στο υπογειο πάρκινγκ που είναι δίπλα και να μην το ξεχιονίζει! :headbang:να πω ότι είχε κανενα πάρα πολύ φτηνό αμάξι να πω δεν έχει!Βασικά ο καιρός είναι πολλές φορες (όχι πάντα) τελείως  :shit: στην Αγία Πετρούπολη.Αλλά μπορείς εκείνες της μέρες να πάρεις το αμαξι απο το υπογειο παρκινγκ και να πας σε κάποιο τεράστιο εμπορικό που είναι ολκληρη πόλη και έχει το πάρκινγκ του και εκεί.
  Ενα άλλο αρνητικό στην Αγία Πετρούπολη είνα το νερό είναι άγευστο τελείως ουτε γλυφο μια περίεργη γευση!Της Αθήνας θα το χαρακτήριζα μέτριο ουτε τέιλειο ουτε χάλια.Το καλύτερο νερό το συνάντησα στην ΠΜΡ το νερό του Τιράσπολ είναι φοβερό σε γεύση λες και ήταν μεταλλικό!
Μέχρι πριν από 5 χρόνια θα έβαζα στα αρνητικά και το ψωμί αλλά τώρα έχει παντού Ιταλική τσιαπάτα οπότε αυτό το πρόβλημα λύθικε.......

Συνημμένα

• 1a.jpg
    1a.jpg
    272,6 KB · Εμφανίσεις: 34
  • 1b.jpg
    1b.jpg
    282,4 KB · Εμφανίσεις: 31

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom