Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Αν δεις πως τους φέρονται οι Γερμανοί θα τους δικαιολογήσεις.Τους φέρονται σα σκουπιδια :2funny:παντός αν σαν κ αυτόν δεν έχεις τίποτα στην Ελλάδα δεν έχεις άλλη λύση.Οσο για τη δουλειά που λέει για 600-800 ευρώ στην Ελλάδα αν την είχε βρει δε θα έφευγε ακόμα κ αυτός!

Και ουτε να κοιμηθουν μπορουν και περιμενουν το νεο ετος για να κοιμηθουν!

Επισκέπτης
Αν δεις πως τους φέρονται οι Γερμανοί θα τους δικαιολογήσεις.Τους φέρονται σα σκουπιδια :2funny:παντός αν σαν κ αυτόν δεν έχεις τίποτα στην Ελλάδα δεν έχεις άλλη λύση.Οσο για τη δουλειά που λέει για 600-800 ευρώ στην Ελλάδα αν την είχε βρει δε θα έφευγε ακόμα κ αυτός!
αμφιβαλλω οτι τους φερονται ασχημα οι Γερμανοι που υποφερουν απο τα στιφη των μεταναστων

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Και ουτε να κοιμηθουν μπορουν και περιμενουν το νεο ετος για να κοιμηθουν!
Ενώ εγώ μένω σε ένα σπιρτόκουτο  :2funny:φυτοζωό με 1.500 ευρώ (δε ξέρω από που το έβγαλαν αυτό το νούμερο?δεν έχω καταλάβει πως υπολόγισαν πόσα παίρνω?)και τρώω τα χάλια σοβιετικά προϊόντα  :2funny:
  Εσύ είχες έρθει πριν 10 χρόνια και είχες δει πως ζω (βέβαια από τότε έχουν γίνει τρομερές αλλαγές) θυμάσαι τα 24ωρα υπερμαρκετ με τα άθλια σοβιετικά προϊόντα που πηγαίνανε μετά την ντίσκο? :2funny:
  Αν στα thread της ανατολικής Ευρώπης αυτοί που γράφουν έχουν πάει 2-3 φορές κάπου σε αυτό το thread είναι οι πιο φουκαράδες έξω από το νόμο Αττικής δεν ξέρουν τι συμβαινει :2funny:

αμφιβαλλω οτι τους φερονται ασχημα οι Γερμανοι που υποφερουν απο τα στιφη των μεταναστων
Εγώ τους καταλαβαίνω τους Γερμανούς.Οταν έρχονται όλα τα  :shit: στη χώρα τους ο Βλακμαν,Ο Βαλκάνιος φουκαράς (Αν δεν είναι κλώνος του Ρεντ πρέπει να είναι εντελώς φτωχομπινες σίγουρα Ελλάδα δεν έχει ίντερνετ στο σπίτι του κσιδεν έχει να δώσει 10 ευρώ να πάρει μια κάρτα  :2funny:) και ο φουκαράς ο Ρεντ  :2funny:που αν τον δεις θα γελάς με της ώρες  :2funny:.
  Βλέποντας όλα αυτά τα σκουπίδια να κάνουν  :shit: τη χώρα τους φυσικό είναι να τους μισησουν.Και ο Βλακμαν αν πρόσεξες μισεί τους Γερμανούς γιατί του φέρονται με περιφρόνηση.Το κακο είναι ότι πηγαίνοντας αυτοί οι τελευταίοι στο εξωτερικό ρεζιλευουν την Ελλάδα.Σκεφτονται μετά οι ξένοι κοιτά τι φτωχομπινεδες ,τι κακομοίρηδες ,τι αρεστοί και τι φουκαράδες που είναι οι Ελληνες :headbang:και μ αυτούς φτάνουμε στο σημείο να ντρεπόμαστε στο εξωτερικο να λέμε ότι ήμαστε Έλληνες!

Επισκέπτης
Ο βαλκανιοπουτσισμος ειναι το αντιθετο του εθνικογαμισμου απο αυτη την αποψη.

Ο εθνικογαμιστης μαθαινει τις γυναικες της εκαστοτε χωρας οτι ο Ελληνας γαμαει οσο μπορει καλυτερα, οτι κανει γλειφομουνι με τις ωρες κλπ. Ειναι ενας πρεσβης της χωρας!

Ο βαλκανιοπουτσιστης τους μισει και διεξαγει υπογειο πολεμο. Ειναι η πεμπτη φαλαγγα.

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.603
Πόντοι
606
καλησπερα. Πριν 2 βδομαδες σχεδον παω ταχυδρομιο να πληρωσω ενα παραβαλο για την ανανεωση κατοχης κυνηγετικου  οπλου που εληξε ενταξει αυτο δεν ειναι το θεμα μας. Καθως περιμενα στην ουρα 5 μετρα ουρα εβλεπα τον κοσμο που ηταν μπροστα στο ταμειο. Λοιπον αλλος εστελνε δεμα μασαχουσετη βοστωνη, αλλος βαρκελονη ισπανια,  αλλος αγγλια,αλλος γερμανια ειδα 4 διαφορετικα ατομα να στελνουν δεματα σε 4 διαφορετικες χωρες ηταν ολοι ελληνες που εστελναν τα δεματα στους δικους τους ανθρωπους στην ξενιτια. Πρεπει να εχει φυγει πολυς λαος :hi:

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
καλησπερα. Πριν 2 βδομαδες σχεδον παω ταχυδρομιο να πληρωσω ενα παραβαλο για την ανανεωση κατοχης κυνηγετικου  οπλου που εληξε ενταξει αυτο δεν ειναι το θεμα μας. Καθως περιμενα στην ουρα 5 μετρα ουρα εβλεπα τον κοσμο που ηταν μπροστα στο ταμειο. Λοιπον αλλος εστελνε δεμα μασαχουσετη βοστωνη, αλλος βαρκελονη ισπανια,  αλλος αγγλια,αλλος γερμανια ειδα 4 διαφορετικα ατομα να στελνουν δεματα σε 4 διαφορετικες χωρες ηταν ολοι ελληνες που εστελναν τα δεματα στους δικους τους ανθρωπους στην ξενιτια. Πρεπει να εχει φυγει πολυς λαος :hi:
Πολυ καλη παρατήρηση.Αλλα τι να στείλουν στο εξωτερικό?Η Ελλάδα πια δεν έχει τίποτα!Εκτός αυτού στην Ελλάδα είναι όλα πανάκριβα.Τι μπορούν άραγε  να στείλουν από Ελλάδα στο εξωτερικό που να μην υπάρχει?
Ο βαλκανιοπουτσισμος ειναι το αντιθετο του εθνικογαμισμου απο αυτη την αποψη.

Ο εθνικογαμιστης μαθαινει τις γυναικες της εκαστοτε χωρας οτι ο Ελληνας γαμαει οσο μπορει καλυτερα, οτι κανει γλειφομουνι με τις ωρες κλπ. Ειναι ενας πρεσβης της χωρας!

Ο βαλκανιοπουτσιστης τους μισει και διεξαγει υπογειο πολεμο. Ειναι η πεμπτη φαλαγγα.
Είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα να δουλεύεις σα μαύρος,να είσαι σε ένα μέρος όπου σου φέρονται σα κατώτερο ον.Να μισείς τους ντόπιους γιατί σου φέρονται με περιφρόνηση.Μια φορα το 6 μηνο να περνας τρεις μερες με μια τελειωμενη και να τρως ολα τα λεφτα που μαζευες 6 μήνες  :2funny:Και μετά να γράφεις και να λες στους άλλους Έλληνες μπούρδες  :2funny:.
  Το κακό είναι ότι όλοι αυτοί οι φουκαράδες πάνε στο εξωτερικό και μας ξεφτιλίζουν  :shit:

Rapturee

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2012
Like
256
Πόντοι
21
ωραιο ακουγεται αυτο το κερας και φαινεται να εισαι πολυ ενημερωμενος φιλε μου

Ειχες γραψει στο θεμα μου για τον προγραμματισμο;

Αν μελετησω μονος μου αυτες τις τεχνολογιες μπορω να ζω Ελλαδα και να εργαζομαι με μισθο εξωτερικου σε ξενη εταιρεια μεσω ιντερνετ;

Εχω ηδη τη θεωρητικη βαση σε στατιστικη κ προγραμματισμο
Ναι μπορεις να δουλεψεις remote. Υπαρχουν πολλες εταιριες που ψαχνουν remote sysadmins, data scientists, και πληρωνουν ακομα και τον ιδιο σου τον εξοπλισμο + σεμιναρια που θες να παρακολουθησεις. Οι αμερικανικες εταιριες απο οτι εχω δει πληρωνουν μινιμουμ 80κ/χρονο για τετοιες δουλειες, ενω ευρωπαικες ξεκινανε απο τα 50κ.
Καποιες προσφερουν και πληρωμενο relocation.

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Πολυ καλη παρατήρηση.Αλλα τι να στείλουν στο εξωτερικό?Η Ελλάδα πια δεν έχει τίποτα!Εκτός αυτού στην Ελλάδα είναι όλα πανάκριβα.Τι μπορούν άραγε  να στείλουν από Ελλάδα στο εξωτερικό που να μην υπάρχει?

Σπανακόπιτα τύπε,με φύλο ανοιγμένο με τα χεράκια της κυρά Γλυκιάς . Greek rules  :heavymetalbig:

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.795
Πόντοι
216
Ναι μπορεις να δουλεψεις remote. Υπαρχουν πολλες εταιριες που ψαχνουν remote sysadmins, data scientists, και πληρωνουν ακομα και τον ιδιο σου τον εξοπλισμο + σεμιναρια που θες να παρακολουθησεις. Οι αμερικανικες εταιριες απο οτι εχω δει πληρωνουν μινιμουμ 80κ/χρονο για τετοιες δουλειες, ενω ευρωπαικες ξεκινανε απο τα 50κ.

τύπε γιατί στην Ελλάδα όλοι οι απόφοιτοι πληροφορικής που ξέρω είναι άνεργοι; Θέσεις απ' ότι ξέρω έχει πολλές Αθήνα ακόμα και στους τομείς που έγραψες σε κάποιες startups. Τόσοι ψωλάδες βγήκαν από τις σχολές;

καλησπερα. Πριν 2 βδομαδες σχεδον παω ταχυδρομιο να πληρωσω ενα παραβαλο για την ανανεωση κατοχης κυνηγετικου  οπλου που εληξε ενταξει αυτο δεν ειναι το θεμα μας. Καθως περιμενα στην ουρα 5 μετρα ουρα εβλεπα τον κοσμο που ηταν μπροστα στο ταμειο. Λοιπον αλλος εστελνε δεμα μασαχουσετη βοστωνη, αλλος βαρκελονη ισπανια,  αλλος αγγλια,αλλος γερμανια ειδα 4 διαφορετικα ατομα να στελνουν δεματα σε 4 διαφορετικες χωρες ηταν ολοι ελληνες που εστελναν τα δεματα στους δικους τους ανθρωπους στην ξενιτια. Πρεπει να εχει φυγει πολυς λαος :hi:

τύπε επαρχία έχουν μείνει μόνο κάτι γέροι και πολλοί που συνεχίζουν τις επιχειρήσεις των γονιών τους (όσες έχουν ψωμί δηλαδή ακόμα..)

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.603
Πόντοι
606
παιδια δεν ειναι μονο τα ατομα που ειδα στο ταχυδρομιο να στελνουν δεματα σε 4 διαφορεςτικες χωρες. το βλεπω και απο φιλους γνωστους μου που εχουν φυγει και ειναι πολλοι  που πηγαν στα  ξενα Εχω γνωστους φιλους που πηγαν γερμανια,ρουμανια,αγγλια,αυστραλια,σουηδια για δουλεια. Ηταν και ενας που πηγε αμερικη στο νιου χεβεν αλλα γυρισε    :hi:

Rapturee

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2012
Like
256
Πόντοι
21
τύπε γιατί στην Ελλάδα όλοι οι απόφοιτοι πληροφορικής που ξέρω είναι άνεργοι; Θέσεις απ' ότι ξέρω έχει πολλές Αθήνα ακόμα και στους τομείς που έγραψες σε κάποιες startups. Τόσοι ψωλάδες βγήκαν από τις σχολές;

τύπε επαρχία έχουν μείνει μόνο κάτι γέροι και πολλοί που συνεχίζουν τις επιχειρήσεις των γονιών τους (όσες έχουν ψωμί δηλαδή ακόμα..)
Θα σου πω:
Eνα πτυχειο πληροφορικης τελειως απο μονο του δε λεει και πολλα. Πρεπει να εχεις λιγο πρακτικη γνωση, πχ να εχεις συντηρήσει ενα δικο σου σερβερ, να ξερεις linux εντολες, να εισαι ανετος χρησιμοποιόντας το command line. Ξερω αρκετους και αρκετες με πτυχειο πληροφορικης που η μονη τους επαφη με υπολογιστές ηταν εντος σχολης και facebook. Δε γινεται δουλειά έτσι.

Κατα δευτερον το ΙΤ στην Ελλαδα ειναι για τον πεο. Ακομα και μεγαλες εταιριες πληροφορικης ειναι για τον πουτσο σε σχέση με του εξωτερικου. Γενικα στο ΙΤ ειμαστε ετη φωτος πισω.
Πχ τα τελευταια χρόνια εξω ειναι της μοδας οι εταιριες να εχουν DevOps Εngineers για να αυξησουν την παραγωγικότητα τους. Eνω εδω Ελλάδα αυτη η δουλεια δεν υπαρχει καν.

DevOps Εngineer ειναι ενας(οι και περισσοτεροι) System administrators, οι οποιοι ειναι υπευθηνοι για το reliability ενoς website, αλλα κυρια τους δουλεια ειναι να γεφυρώσουν το χασμα μεταξυ Development και Operations, χρησιμοποιοντας εργαλεια που αυτοματοποιουν καποιες στανταρ εργασιες, με σκοπο να παραδιδει η εταιρια καινουριο κωδικα γρηγορότερα. Δηλαδη ειναι ουσιαστικα μια φιλοσοφια, η οποια ομως χρησιμοποιεί συγκεκριμένα εργαλεια αυτοματισμου και demployment (Ansible, Vagrant, Chef, Docker, Kubernetes)

Στην Ελλαδα ειμαι σιγουρος οτι παρα πολλοι εργοδοτες θα θεωρουσαν αυτη την θεση αχρειαστη μιας και ενας DevOps engineer, δεν ειναι developer (αλλα πρεπει να εχει γνωσεις προγραμματισμου), αλλα ουτε μονο Site Reliability Engineer.

Ειναι εκεινος που θα γεφυρωσει αυτα τα δυο τμηματα για να δουλευουν μαζι καλυτερα.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Σπανακόπιτα τύπε,με φύλο ανοιγμένο με τα χεράκια της κυρά Γλυκιάς . Greek rules  :heavymetalbig:
Αυτό δεν είναι πλάκα  :2funny:σοβαρά έστελναν τέτοια πράγματα αλλά στους φοιτητές.Αλλά γιά αυτούς που πήγαν γιά δουλειά να γίνεται το ίδιο!? :headbang:Στην επαρχία της Αγγλίας στα μαγαζιά δεν έχει τίποτα πάντος!είχα πάει και έπαθα σοκ  :headbang: :2funny:.Στις μεγάλες πόλεις έχει τα πάντα αλλά αν μένεις σε χωριό πρέπει να πας 50 μπορεί και 100χλμ. μέχρι μια μεγαλη πόλη.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Παντως ειναι μεγαλο σχολειο το εξωτερικο, ισως το μεγαλυτερο απ ολα.
Και να προσθέσουμε Επίσης ότι αλλιώς γράφει στο βιογραφικό σου αν έχεις και 2 χρόνια προϋπηρεσία έξω, σε σύγκριση με το Ελλαντα.

Επισκέπτης
που βρισκω αγγελιες απο αυτες τις εταιριες ωστε να δω τι ακριβως ζητανε και να κατσω να το μελετησω;

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
553
Πόντοι
96
που βρισκω αγγελιες απο αυτες τις εταιριες ωστε να δω τι ακριβως ζητανε και να κατσω να το μελετησω;

Με τι θελεις να ασχοληθεις με το developement η τo data science;
Ξερεις καμια γλωσσα επι του παροντος;

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
22.910
Πόντοι
24.596
Θα σου πω:
Eνα πτυχειο πληροφορικης τελειως απο μονο του δε λεει και πολλα. Πρεπει να εχεις λιγο πρακτικη γνωση, πχ να εχεις συντηρήσει ενα δικο σου σερβερ, να ξερεις linux εντολες, να εισαι ανετος χρησιμοποιόντας το command line. Ξερω αρκετους και αρκετες με πτυχειο πληροφορικης που η μονη τους επαφη με υπολογιστές ηταν εντος σχολης και facebook. Δε γινεται δουλειά έτσι.

Κατα δευτερον το ΙΤ στην Ελλαδα ειναι για τον πεο. Ακομα και μεγαλες εταιριες πληροφορικης ειναι για τον πουτσο σε σχέση με του εξωτερικου. Γενικα στο ΙΤ ειμαστε ετη φωτος πισω.
Πχ τα τελευταια χρόνια εξω ειναι της μοδας οι εταιριες να εχουν DevOps Εngineers για να αυξησουν την παραγωγικότητα τους. Eνω εδω Ελλάδα αυτη η δουλεια δεν υπαρχει καν.

DevOps Εngineer ειναι ενας(οι και περισσοτεροι) System administrators, οι οποιοι ειναι υπευθηνοι για το reliability ενoς website, αλλα κυρια τους δουλεια ειναι να γεφυρώσουν το χασμα μεταξυ Development και Operations, χρησιμοποιοντας εργαλεια που αυτοματοποιουν καποιες στανταρ εργασιες, με σκοπο να παραδιδει η εταιρια καινουριο κωδικα γρηγορότερα. Δηλαδη ειναι ουσιαστικα μια φιλοσοφια, η οποια ομως χρησιμοποιεί συγκεκριμένα εργαλεια αυτοματισμου και demployment (Ansible, Vagrant, Chef, Docker, Kubernetes)

Στην Ελλαδα ειμαι σιγουρος οτι παρα πολλοι εργοδοτες θα θεωρουσαν αυτη την θεση αχρειαστη μιας και ενας DevOps engineer, δεν ειναι developer (αλλα πρεπει να εχει γνωσεις προγραμματισμου), αλλα ουτε μονο Site Reliability Engineer.

Ειναι εκεινος που θα γεφυρωσει αυτα τα δυο τμηματα για να δουλευουν μαζι καλυτερα.
τυπε πρεπει να ερθει ο Πολ Ποτ στην Ελλαδα και να βαλει ολους τους κομπιουτεραδες ηλιο με ηλιο στα ρυζοχωραφα :S :S :S

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom