Θα σου πω:
Eνα πτυχειο πληροφορικης τελειως απο μονο του δε λεει και πολλα. Πρεπει να εχεις λιγο πρακτικη γνωση, πχ να εχεις συντηρήσει ενα δικο σου σερβερ, να ξερεις linux εντολες, να εισαι ανετος χρησιμοποιόντας το command line. Ξερω αρκετους και αρκετες με πτυχειο πληροφορικης που η μονη τους επαφη με υπολογιστές ηταν εντος σχολης και facebook. Δε γινεται δουλειά έτσι.
Κατα δευτερον το ΙΤ στην Ελλαδα ειναι για τον πεο. Ακομα και μεγαλες εταιριες πληροφορικης ειναι για τον πουτσο σε σχέση με του εξωτερικου. Γενικα στο ΙΤ ειμαστε ετη φωτος πισω.
Πχ τα τελευταια χρόνια εξω ειναι της μοδας οι εταιριες να εχουν DevOps Εngineers για να αυξησουν την παραγωγικότητα τους. Eνω εδω Ελλάδα αυτη η δουλεια δεν υπαρχει καν.
DevOps Εngineer ειναι ενας(οι και περισσοτεροι) System administrators, οι οποιοι ειναι υπευθηνοι για το reliability ενoς website, αλλα κυρια τους δουλεια ειναι να γεφυρώσουν το χασμα μεταξυ Development και Operations, χρησιμοποιοντας εργαλεια που αυτοματοποιουν καποιες στανταρ εργασιες, με σκοπο να παραδιδει η εταιρια καινουριο κωδικα γρηγορότερα. Δηλαδη ειναι ουσιαστικα μια φιλοσοφια, η οποια ομως χρησιμοποιεί συγκεκριμένα εργαλεια αυτοματισμου και demployment (Ansible, Vagrant, Chef, Docker, Kubernetes)
Στην Ελλαδα ειμαι σιγουρος οτι παρα πολλοι εργοδοτες θα θεωρουσαν αυτη την θεση αχρειαστη μιας και ενας DevOps engineer, δεν ειναι developer (αλλα πρεπει να εχει γνωσεις προγραμματισμου), αλλα ουτε μονο Site Reliability Engineer.
Ειναι εκεινος που θα γεφυρωσει αυτα τα δυο τμηματα για να δουλευουν μαζι καλυτερα.