Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.409
Πόντοι
3.656
Ναι και η δουλειά σου ανοίγει γιά τρεις ώρες από δευτέρα εως παρασκευή  :2funny:και κλείνει γιά ενάμιση μήνα  :2funny:και σε πληρώνουν κιόλας όταν κλείνει  :jerking: :2funny:Και γράφει ότι είναι κλειστό στα Αγγλικά και όχι στα Γερμανικά?Λιγάκι περίεργο  :2funny: Και ο Βλάκμαν μας έβαλε μισθοδωσία 5.000 ευρώ το μήνα  :2funny:οι αναγνώστες δεν τρώνε κουτόχορτο βλέπουν τι φουκαράς είσαι και τι ψέματα γράφεις  :2funny:
Δευτέρα πεμπτη γραφει
Αλλα ρε πορδομεταναστη ειναι ξεκάθαρο οτι ειναι Γερμανια
Αφου η επιγραφη λεει Öffnungszeiten..
Για τον κμαν εχψ να πω οτι για να παρει 5000 νετο, ΣΤΗΝ ΓΕΕΜΑΝΙΑ πρέπει ναχε μεικτα 9500€
Πραγμα για μισθο απιθανο...
Η ειναι κατι αλλο πχ λεφτά που ελαβε απο μια πληρωμη ασχετη με μισθο, η ειναι φεικ το σκρηνσοτ η ειναι αλλου το κοντο η ειναi διευθυντής στην. ΒΜW στο Μοναχο :respect:

s/milfakias

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2017
Like
127
Πόντοι
6
Το πτυχίο θεωρητικής κατεύθυνσης θα αναγνωριστεί από το γερμανικό κράτος(μέση διάρκειας αναγνώρισης 4-6 μήνες αναλόγως το κρατίδιο)αφού πρώτα το προσκομίσεις μεταφρασμένο/επικυρωμένο.

Το ερώτημα είναι αν το πτυχίο θεωρητικης,περιλαμβάνει μαθήματα που σου εξασφαλίζουν παιδαγωγική επάρκεια.

Αν όχι και θέλεις πράγματι να δουλέψεις στον παιδαγωγικό τομέα, κάνε αίτηση στην ΑΣΠΑΙΤΕ και παράλληλα πηγαίνεις Γερμανικά.

Με ένα πτυχίο Β2, θεωρητικό πτυχίο με παιδαγωγική επάρκεια, θα μπορείς να δουλέψεις σαν Erzieher/Kinderpfleger, δηλαδή νηπιαγωγός/βρεφονηπιοκόμος.
Πρώτη μισθολογική κατηγορία S7,μεικτά 2.700 και θα ανεβαίνεις.
Θα σε προσλάβουν παντού, γιατί ψάχνουν με το τουφέκι άντρες σε τέτοια επαγγέλματα.
Εργασιακό περιβάλλον 95% γυναίκες, από 21-22 χρονών και άνω.

Ειδάλλως έρχεσαι,αναγνωρίζεις το πτυχίο,το κάνεις κορνίζα και κάνεις άλλη δουλειά στην οποία το πτυχίο φυσικά δεν προσμετράται.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλος. Το θέμα είναι ποιος κάθεται στα 35 φέυγα να μαθαίνει Γερμανικά από την αρχή, και ποιός μαζεύει ξανά βαλίτσες !!

Εσύ σε ποια πόλη Γερμανίας είσαι; Μένεις ικανοποιημένος;

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.409
Πόντοι
3.656
Σε ευχαριστώ πολύ φίλος. Το θέμα είναι ποιος κάθεται στα 35 φέυγα να μαθαίνει Γερμανικά από την αρχή, και ποιός μαζεύει ξανά βαλίτσες !!

Εσύ σε ποια πόλη Γερμανίας είσαι; Μένεις ικανοποιημένος;
εγω τακανα αυτα στα σαραντα
Οποτε εισαι μικρος ακόμα
Παντως το Β2 ειναι δυσκολο διπλωμα
Τα γερμανικά δεν ειναι αγγλικα...
Καλες πόλεις Μοναχο Ντίσελντορφ και για ελληνα και η Στουτγάρδη με ελληνικη συνοικια το Bad Cannstatt

s/milfakias

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2017
Like
127
Πόντοι
6
Δευτέρα πεμπτη γραφει
Για τον κμαν εχψ να πω οτι για να παρει 5000 νετο, ΣΤΗΝ ΓΕΕΜΑΝΙΑ πρέπει ναχε μεικτα 9500€
Η ειναι κατι αλλο πχ λεφτά που ελαβε απο μια πληρωμη ασχετη με μισθο, η ειναι φεικ το σκρηνσοτ η ειναι αλλου το κοντο η ειναi διευθυντής στην. ΒΜW στο Μοναχο :respect:
Αν ήταν διευθυντής της BMW στο μόναχο θα τον κυνήγαγαν δίμετρες Γερμανίδες !
Δεν θα κυνήγαγε αυτός πόρνες χαμηλότητατης υποστάθμης (=Πολωνέζες , μπλιάχ !) για να τίς σπονσοράρει !! Δηλαδή ελεος κάποια στιγμη. Ούτε Τσίπρας....

s/milfakias

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2017
Like
127
Πόντοι
6
εγω τακανα αυτα στα σαραντα
Οποτε εισαι μικρος ακόμα
Παντως το Β2 ειναι δυσκολο διπλωμα
Τα γερμανικά δεν ειναι αγγλικα...
Καλες πόλεις Μοναχο Ντίσελντορφ και για ελληνα και η Στουτγάρδη με ελληνικη συνοικια το Bad Cannstatt

το ξέρω φίλε, για αυτό το λέω. Τα γερμανικά είναι αγγούρι. Δεν είναι ουτε αγγλικά, ούτε γαλλικά, ούτε ιταλικά ..... Ειναι από τις πλέον δύσκολες γλώσσες και στην προφορά ακόμα....
Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε και εμείς το ''μεγάλο'' βήμα...

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.409
Πόντοι
3.656
Αν ήταν διευθυντής της BMW στο μόναχο θα τον κυνήγαγαν δίμετρες Γερμανίδες !
Δεν θα κυνήγαγε αυτός πόρνες χαμηλότητατης υποστάθμης (=Πολωνέζες , μπλιάχ !) για να τίς σπονσοράρει !! Δηλαδή ελεος κάποια στιγμη. Ούτε Τσίπρας....
ναι ρε για πλακα το λεμε
Ο κμαν κατι τεχνικος ειναι κ βαραει υπερωρίες αβερτα κουβερτα σαβατοκυρικα γιορτές κλπ
Κ μετα παει κ τα χαλαει ασκοπα ολα σε λιγες μέρες στην Ουκρανία
Το σκρηνσοτ δεν δείχνει τιποτα στην ουσια,μια μεταφορα 5000ε αν ειναι αληθινο, καπου καποιου καποτε στην Γερμανία...

s/milfakias

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2017
Like
127
Πόντοι
6
ναι ρε για πλακα το λεμε
Ο κμαν κατι τεχνικος ειναι κ βαραει υπερωρίες αβερτα κουβερτα σαβατοκυρικα γιορτές κλπ
Κ μετα παει κ τα χαλαει ασκοπα ολα σε λιγες μέρες στην Ουκρανία

πάντως, πολλά είναι αυτά που βγάζει ...Αν όντως είναι τόσα, όσα έχει γράψει.
Το πού τα χαλά ο καθένας, είναι δικαίωμα του βεβαια (πχ εγώ έχω τρέλα με τα ακίνητα στο βουνό ...)
αλλά από ένα σημείο και πέρα, είναι εξευτελιστικό να πορνοεκτρέφεις όλη την πουτανίστικη αμοραλίστικη πρωην κομμουνιστική θηλυκή αλητεία του ανατολικού μπλόκ, που αποδεδειγμένα
δεν τρέφει ιδιαίτερα ρομαντικά αισθήματα για δυτικούς άνδρες ... (αποψή μου πάντα).
Αυτές μεγάλωσαν σε άλλο πολιτιστικό περιβάλλον, με άλλα πρότυπα, και χωρίς ηθικούς φραγμούς.
Τις βλέπεις και στην Ελλάδα πώς συμπεριφέρονται. Τίς έζησα και στο Λονδίνο ένα διάστημα. ..

Στην ουσία εκεί είναι σαν να πετάς να λεφτά σου στην θάλασσα .... Δεν μένει κάτι, καμμία παρακαταθήκη, ούτε καν συναισθηματική πιστεύω ...

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Δευτέρα πεμπτη γραφει
Η ειναι κατι αλλο πχ λεφτά που ελαβε απο μια πληρωμη ασχετη με μισθο, η ειναι φεικ το σκρηνσοτ η ειναι αλλου το κοντο η ειναi διευθυντής στην. ΒΜW στο Μοναχο :respect:

Γράψε στο λαό που έχει επαγγελματικά διπλώματα ότι έχει μεροκάματο έξω, γιατί εγώ εκτός από ένα συμβόλαιο νεοφερμένου Έλληνα με την MVG(www.mvg.de/]https://www.mvg.de/[/url]) που του έβγαζε με Steuerklasse 1 από 2700->1855 καθαρά,
τα οδηγικά δεν τα ξέρω...
Ακούω όμως οτι έχουν έρθει πολλοί οδηγοί από Ελλάδα.

Επίσης παντού βλέπω αφίσες και καμπανιες ότι ψάχνουν οδηγούς λεωφορείων,μετρό,S-Bahn και όχι μόνο έτοιμους,αλλά να τους κάνουν και Ausbildung.
Προχθές έδειχνε ένα ρεπορτάζ ότι κάποιες γραμμές έχουν καθυστερήσεις γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί οδηγοί να καλύψουν το δίκτυο.
Δηλαδή θα τον χάλαγε έναν Έλληνα να δούλευε στη Deutsche Bahn απολαμβάνοντας προνόμια γερμανικού δημοσίου;

Έχει ακόμη και δυνατότητα Querensteig, δηλαδή να έκανες άλλο επάγγελμα, να σε εκπαιδεύσουν 9 μήνες(με 2400 Βrutto) και μετά να δουλεύεις κανονικά.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.409
Πόντοι
3.656
Εχω πει οτι για οκα τα πρακτικά επάγγελματα Αυστρία κ Γερμανια οι απολαβες ειναι ικανοποιητικες κ αν στησουν ζωη κ σπιτι στο μελλον ακομα καλυτερα κι ευκολοτερα
Απλα στην ελλαδα λογω προσφατου πατελθοντος ονειρευινται 1500_2500  οτι θα πετυχουν εκει, ελλαδα δηλ πραγμα που ποτε δεν θα ξανασυμβει
Το αντιθετο θα γθνει θα πανε στα 400-1000 οι μισθοι εκτος μικρων επαγγελμαικων οναδων.. Οι λοιποι στην ψαθα η με 300-800 κι αυτα μεχρι τα πανηντα ίσως..
Ταχω πει πολλες φορες :smiley6600:
Αλλα η χαζομαρα στηννελλαδα κι η ελειψη πρακτικης σκεψης ειναι σστο dna μας

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Εχω πει οτι για οκα τα πρακτικά επάγγελματα Αυστρία κ Γερμανια οι απολαβες ειναι ικανοποιητικες κ αν στησουν ζωη κ σπιτι στο μελλον ακομα καλυτερα κι ευκολοτερα
Απλα στην ελλαδα λογω προσφατου πατελθοντος ονειρευινται 1500_2500  οτι θα πετυχουν εκει, ελλαδα δηλ πραγμα που ποτε δεν θα ξανασυμβει
Το αντιθετο θα γθνει θα πανε στα 400-1000 οι μισθοι εκτος μικρων επαγγελμαικων οναδων.. Οι λοιποι στην ψαθα η με 300-800 κι αυτα μεχρι τα πανηντα ίσως..
Ταχω πει πολλες φορες :smiley6600:
Αλλα η χαζομαρα στηννελλαδα κι η ελειψη πρακτικης σκεψης ειναι σστο dna μας

Η προσγείωση στην πραγματικότητα θα έρθει για κάποιους με πολύ απότομο τρόπο και όταν πλέον τα είναι για αυτούς πολύ αργά..

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.409
Πόντοι
3.656
Η προσγείωση στην πραγματικότητα θα έρθει για κάποιους με πολύ απότομο τρόπο και όταν πλέον τα είναι για αυτούς πολύ αργά..
ναι εχω φθλους που αρνούνται δουλιες γιατι το όλο πακέτο ζωης δεν ειναι ατρακτιβ
Τους λεω σε τρια πεντε χρονια μην με ενοχλησετε στο στυλ βρες μας οτι ναναι γιατι εγω τοτε θα σχολουμαι μονο με Ουκεανια Λευκορωσια δενβθα μπορω να σας βοηθησω, κι ισως η ζητηση καποια στιγμη κοπασει
Τωρα που το παιζετε κουλ, μακαρι να σας βγει, απλα ειναι απιθανο

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
ναι εχω φθλους που αρνούνται δουλιες γιατι το όλο πακέτο ζωης δεν ειναι ατρακτιβ
Τους λεω σε τρια πεντε χρονια μην με ενοχλησετε στο στυλ βρες μας οτι ναναι γιατι εγω τοτε θα σχολουμαι μονο με Ουκεανια Λευκορωσια δενβθα μπορω να σας βοηθησω, κι ισως η ζητηση καποια στιγμη κοπασει
Τωρα που το παιζετε κουλ, μακαρι να σας βγει, απλα ειναι απιθανο

Eγώ είχα πάει κάτω και μιλώντας σε δύο αδέρφια γνωστούς μου, είπα στον έναν που έχει χρόνια επαγγελματικό δίπλωμα ότι βρίσκει Γερμανία αμέσως δουλειά ενώ στον άλλο αδερφό που έβγαλε το Μ.Η.Θ.Ε. και ένα αντίστοιχο master ότι δεν παίζει να βρει άκρη.
Ο δεύτερος και η μάνα του στράβωσαν...

Λες και οι Γερμανοί είναι μαλάκες και δεν κοιτάνε να καλύψουν πρώτα τις ανάγκες τους..
Σιγά μην ανοίξουν τα πόδια τους σε κάθε πτυχιουχο που σπουδασε μπαρουφολογία της παπαρολογίας..

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606

Είσαι τελείως ξεροκέφαλος.Σπας αρχίδια.
Εδώ είναι η μισθοδοσία του Οκτωβρίου.Στο Auszahlungsbetrag γράφει 4678 νέττο.

9YXx4F.jpg

Κοίτα εκεί τι λέει.Arbeitgeberbrutto 9600 ευρώ το μήνα.94000 συνολικά το χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο.

Θα βρω να βάλω και αυτή του Νοεμβρίου με τα 4997 ευρώ καθαρά να δεις ότι τα ποσά συμπίπτουνε.
Αμα έχω πρόσβαση και στη μισθοδοσία ενός Γερμανού συναδέλφου και στο online banking του όπως λες κάτι δεν πάει καλά.
Αυτό το μηνα λογικά θα βγάλω κάπου 5500 νέτο αλλά μου έχει βγει ο κώλος στη δουλειά,τα έχω φτύσει.

TheWolf

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2016
Like
4
Πόντοι
0
Παντως χωρες οπως Γερμανια,Ολλανδια,Σουηδια κλπ λογω υψηλων φορων πρεπει να ταιριαζουν περισσοτερο σε σχεσακηδες-οικογενειαρχες. Απ ότι εχω ακουσει για εργενηδες πληροφορικαριους η Ανατολικη Ευρωπη ειναι καλυτερη. Και φυσικα η Αμερικη, αλλα εκει ειναι δυσκολο να πας.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Παντως χωρες οπως Γερμανια,Ολλανδια,Σουηδια κλπ λογω υψηλων φορων πρεπει να ταιριαζουν περισσοτερο σε σχεσακηδες-οικογενειαρχες. Απ ότι εχω ακουσει για εργενηδες πληροφορικαριους η Ανατολικη Ευρωπη ειναι καλυτερη. Και φυσικα η Αμερικη, αλλα εκει ειναι δυσκολο να πας.

Οντως πληρωνω 2000 ευρω το μηνα φορους ενω αν ημουν παντρεμενος με παιδι θα πληρωνα καπου 500-800 ευρω λιγοτερα.Δηλαδη μεγαλη αυξηση στο εισοδημα.
Εχεις και παρα πολλα αλλα πλεονεκτήματα σαν παντρεμένος.Μοιραζεις όλα τα εξοδα,παιρνεις ευκολα στεγαστικο δανειο οποτε δε χρειαζεται να πληρωνεις νοικι κτλ.
Οι Γερμανοι γενικα εχουν μεγαλο οικονομικο κινητρο να παντρευτουν και να κανουν οικογενεια γιατι ετσι αναβαθμίζονται σημαντικα.
Γενικα σαν ξενος είναι καλυτερα να ερθει καποιος με γκομενα εδώ που να δουλεύει όμως.
Αλλιως θα παρει ο,τι περισσευει από Γερμανιδες,αλλοδαπες εκτος αν είναι προσοντούχος εμφανισιακά.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846

9YXx4F.jpg

Κοίτα εκεί τι λέει.Arbeitgeberbrutto 9600 ευρώ το μήνα.94000 συνολικά το χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο.

Θα βρω να βάλω και αυτή του Νοεμβρίου με τα 4997 ευρώ καθαρά να δεις ότι τα ποσά συμπίπτουνε.
Αμα έχω πρόσβαση και στη μισθοδοσία ενός Γερμανού συναδέλφου και στο online banking του όπως λες κάτι δεν πάει καλά.
Αυτό το μηνα λογικά θα βγάλω κάπου 5500 νέτο αλλά μου έχει βγει ο κώλος στη δουλειά,τα έχω φτύσει.
Είσαι σε κανένα Ευρωπαϊκό Οργανισμό πχ ΕΑΣΟ, European Parliament και καθαρίζεις τόσα;

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.409
Πόντοι
3.656

9YXx4F.jpg

ωραιος οππιος ειναι ο κάτοχος του μισθολογιου αυτου
Οχι Οκτώβρη, ναλε μας ρου φεβρουαριου 17 αφου εχεις την διαθεση κι ασε ακάλυπτο ενα μερος του ονοματος πχ το μικρο ονομα η την καταληξη του επιθέτου για να πείσεις πιο πολυ

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.409
Πόντοι
3.656
Οντως πληρωνω 2000 ευρω το μηνα φορους ενω αν ημουν παντρεμενος με παιδι θα πληρωνα καπου 500-800 ευρω λιγοτερα.Δηλαδη μεγαλη αυξηση στο εισοδημα.
Εχεις και παρα πολλα αλλα πλεονεκτήματα σαν παντρεμένος.Μοιραζεις όλα τα εξοδα,παιρνεις ευκολα στεγαστικο δανειο οποτε δε χρειαζεται να πληρωνεις νοικι κτλ.
Οι Γερμανοι γενικα εχουν μεγαλο οικονομικο κινητρο να παντρευτουν και να κανουν οικογενεια γιατι ετσι αναβαθμίζονται σημαντικα.
Γενικα σαν ξενος είναι καλυτερα να ερθει καποιος με γκομενα εδώ που να δουλεύει όμως.
Αλλιως θα παρει ο,τι περισσευει από Γερμανιδες,αλλοδαπες εκτος αν είναι προσοντούχος εμφανισιακά.
εννοείται
Μς 1200-1800νεττο δυσκοκευεσαι καπως ενω αν παιρνει κι η γυναίκα αλλα τοσα εχεις καλυψει ολα τα εξοδα και μένει κ. Κανα διχιλιαρο ανλογα που μενεις

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
ΣΚΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΛΙΑ ΣΟΥ ΧΟΝΤΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :2funny:

Ένα απλό διακοσμητικό ταμπελάκι είναι που το αγόρασα από το e-bay.

Ναι, καθαρίζω στο πανεπιστήμιο και έχω δικό μου γραφείο :2funny:

Στα ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ τι θα πιστέψει και τι όχι, ο μεγαλύτερος ΚΛΟΟΥΝ του λαζόπουλου, ΚΑΡΑΦΛΟ ΠΡΟΓΟΥΛΙ

ΠΟΣΑ ΣΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΧΟΝΤΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;

ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΜΗΛΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΓΟΥΛΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ;

Ξάπλωνε τότε στα πακοχυμένα σεντόνια ΚΛΩΝΕ :birdman:

Τι είμαι εγώ ρε να ανεβοκατεβαίνω κιλά;
Σαν το ΧΟΝΤΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ; :2funny:
Μπα την ίδια ώρα με τον Ρεντ μπαίνουμε τώρα και υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον? :2funny:τυχαίο?
 Θες να πιστέψουμε ότι πήγες και έβαλες αυτό το ταμπελάκι στα Αγγλικά εσύ?Μαλλον μιά πόρτα πηρες φώτο και μας την έβαλες :2funny:
 Οσο για τους οδηγους λεωφορείων στην Ελλάδα βγάζουν 1.000 ίσως και 1.200 και παλια με τα βαρέα και ανθυγειηνά που θεωρούνταν αυτη η δουλειά (πριν απο 5 χρόνια την έβγαλαν απο αυτη την κατηγορία) έβγαινες πολυ γρηγορα στη συνταξη και ειχες και πολυ καλη συνταξη.Γιατί να πάνε Γερμανία?Επειδή εσύ είσαι φουκαράς και υποφέρεις στη μαυρη ξενιτιά :2funny: θέλεις να πάρεις και τους αλλους στο λαιμό σου? :2funny:
  Ωραίο πράγμα να ξυπνάς στις 13.45 και να βλέπεις τα ψέματα και της  :jerking:που έχουν γράψει φουκαράδες  :2funny:.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom