Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Επισκέπτης
《Η Γερμανία είναι:
α)Για καταρτισμένο προσωπικό σε επαγγέλματα που έχουν ελλείψεις οι Γερμανοί
β)Για ζευγάρια που οι μισθοί τους αθροιστικά να φτάνουν τα 4000 καθαρά
γ)Για άτομα που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα Ελλάδα και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κάνουν τους σκλάβους σε γυράδικα και να μένουν σε WG.

Όσοι δεν εμπίπτουν σε μία απο τις παραπάνω κατηγορίες δεν υπάρχει λόγος να έρθουν.》

Ακριβως αυτα λεει και ο Δημητρακης απλα προσδιοριζει ποια ειναι τα επαγγελματα: γιατροι, μηχανικοι, ακαδημαικοι.

Δεν αφηνει ελπιδα στον καθε αποφοιτο ΙΕΚ πληροφορικης και ημιμορφωμενο πτυχιουχο οτι θα βρει δουλεια γραφειου. Αυτα ξεχαστε τα. Μου αρεσει που ολοι εδω μεσα δηλωνουν προγραμματιστες και νομιζουν οτι θα κανουν καριερα επειδη παιζουν με το κινητο τους. :2funny: (εχω ανοιξει κ το θρεντ προγραμματισμος επαγγελμα ή χομπυ)

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Ημουνα λεει καθηγητης στο πανεπιστημιο στην Ελλαδα και σιχαθηκα το νεποτισμο και πηγα να δουλεψω σε πανεπιστημιο τουψεξωτερικου. Αποκαλυψη μεγαλε, δεν το φανταζομασταν οτι οι ακαδημαικοι περνανε καλα εξω.

Να γινόσουν και εσύ ακαδημαϊκός με ειδίκευση Clone Creation & Internet Trolling :2funny:

Όχι, θα καθίσω να διαβάζω μαλακίες από αποτυχημένους για γυράδικα και πούτσες μπλε, όταν έχει γεμίσει η Γερμανία Έλληνες μηχανικούς,πληροφορικάριους,ιατρικό,εκπαιδευτικό προσωπικό από Ελλάδα.

Το ρεζουμέ από όσα γράφω είναι πως όσοι ξέρουν τη δουλειά τους, έχουν ελληνικό πτυχίο σε τομέα που υπάρχει ζήτηση στη Γερμανία, να έρθουν.
Οι μισθοί είναι πάρα πολύ καλοί και όποιος κάνει καλά τη δουλειά του,δεν του σκοτίζει τα αρχίδια κανείς.

Επισκέπτης
Τυπε εγώ είμαι μηχανικός πολυτεχνείου.
Και ο βαλκάνιος απο οτι ξέρω έχει και αυτός πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
Ο alex είναι δικηγόρος.
Τώρα αν εσύ και ο sad man είστε ντελιβεράδες, ok καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά όπως και να το κάνουμε υπάρχει άλλη οπτική των πραγμάτων.
εγω μιλαω για το τυπικο μελος του μπου γιατι στους πολλους που αντιμετωπιζουν προβλημα απευθυνεται το θρεντ και εσυ μου απαντας "μα εγω ειμαι αστροναυτης". Αυτο δειχνει το επιπεδο σκεψης οσων τη λενε σε εμενα και τον Μητσο.

Επισκέπτης
[move][size=20pt]ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥ![/size][/move]

ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΝΑΣΑ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!

ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΝΑΣΑ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΡΩΕΙ ΠΑΚΕΤΟ.

ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ!

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
εγω μιλαω για το τυπικο μελος του μπου γιατι στους πολλους που αντιμετωπιζουν προβλημα απευθυνεται το θρεντ και εσυ μου απαντας "μα εγω ειμαι αστροναυτης". Αυτο δειχνει το επιπεδο σκεψης οσων τη λενε σε εμενα και τον Μητσο.

Ρε τύπε, π.χ. οδηγός με επαγγελματικό δίπλωμα, στα αστικά λεωφορεία του Μονάχου παίρνει 2.700μεικτά->1855 ευρώ καθαρά.
Χωρίς να υπολογίσουμε ΣΚ,γιορτές και λοιπά εξτραδάκια.
Έχεις επαγγελματικό δίπλωμα;
Έλα και αύριο θα έχεις δουλειά.

Μια χαρά αφορά όσα λέμε πολύ κόσμο.
Απλά πρέπει ο πολύς κόσμος να ξέρει τι έχει ζήτηση στη Γερμανία και τι όχι.
Επίσης πρέπει να έχει ιδιότητα,δεξιότητα σε κάτι,κ.λ.π. πράγμα που το 90% των Ελλήνων δεν έχει και  πήρε πτυχία γιατί απλά τους βαρέθηκαν να τους βλέπουν στις σχολές.

Αν είχα κάνει μεταπτυχιακό για το αποχετευτικό σύστημα του βυζαντίου,εννοείται πως δε θα έβρισκα δουλειά εδώ.
Δε φτάνει να έχεις πτυχίο..

Επισκέπτης
Ωραια καντε μια λιστα με επαγγελματα που εχουν ζητηση για να γραψετε και κατι χρησιμο. Γιατι εγω το μονο που βλεπω ειναι πρεμουρα να πεισετε οτι ειστε πετυχημενοι και περνατε γαματα και οτι ο Ελληνας νεομεταναστης εχει υψηλο στατους και δεν τον αντιμετωπιζουν σαν πατζιτ και δεν τον περιεργαζονται με το βλεμμα τους σαν να προσπαθουν να διακρινουν μεσα απο τη νεανικη εμφανιση και τα μοντερνα ρουχα τον αξεστο μπαρμπα καφετζη γκασταρμπαιτερ του παρελθοντος οταν τους συστηνεται σαν Γκριχις.

neopas123

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2015
Like
6
Πόντοι
1
Ναι θα κατσει ο άλλος να φάει την ώρα του να κάνει λίστες για εσένα τρολλ.Μπες σε ένα site με δουλειές στην χώρα που θέλεις και δες τι δουλειές έχουν ζητηση

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.382
Πόντοι
5.506
Παιδιά, μην το τραμπουκίζετε άλλο τον τύπο, δε θα αντέξει και πολύ, σκεφτείτε απλά οτι είναι φίλος και οπαδός του πικηπόκο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ωραια καντε μια λιστα με επαγγελματα που εχουν ζητηση για να γραψετε και κατι χρησιμο. Γιατι εγω το μονο που βλεπω ειναι πρεμουρα να πεισετε οτι ειστε πετυχημενοι και περνατε γαματα και οτι ο Ελληνας νεομεταναστης εχει υψηλο στατους και δεν τον αντιμετωπιζουν σαν πατζιτ και δεν τον περιεργαζονται με το βλεμμα τους σαν να προσπαθουν να διακρινουν μεσα απο τη νεανικη εμφανιση και τα μοντερνα ρουχα τον αξεστο μπαρμπα καφετζη γκασταρμπαιτερ του παρελθοντος οταν τους συστηνεται σαν Γκριχις.

ηλίθιε πάρε για Αγγλία που ξέρω

ΑΕΙ

Γιατροί
Μηχανικοί
Πληροφορικάριοι
Καθηγητές Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας για μέση εκπαίδευση
Πανεπιστημιακοί
Ψυχολόγοι με κάποιο ενδιαφέρον για εργασιακή ψυχολογία
Διαιτολόγοι/διατροφολόγοι

ΤΕΙ

Νοσοκόμες/νοσοκόμοι
Παρασκευαστές εργαστηρίων
Πληροφορικάριοι

Τεχνίτες

Οδηγοί επαγγελματικών οχημάτων
Χειριστές μηχανημάτων
Υδραυλικοί
Ηλεκτρολόγοι
Αλουμινάδες

αει βλάκα...

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
685
Πόντοι
96
Εγω εκει που ημουνα Αγγλια ημασταν καμια 20-30 Ελληνες. Οι δουλειες που εκαναν ειναι:

- Πολλοί οδοντιατροι. Οι δυο ειχαν δικα τους ιατρεια και αλλοι 6-7 δουλευαν ως υπαλληλοι.
- Ενας ακομη γιατρος ειδικοτητας δουλευε σε δημοσιο νοσοκομειο
- Πολλοι προγραμματιστες. 5 η 6 στο συνολο
- Ενας ειχε δικο του εστιατοριο και μεσα δουλευαν καμια 4-5 ακομη ελληνες
- Ενας φυλακας - εισοδο
- Ενας στα Mac Donalds

Επισης γνωρισα πολλους αλλους Βαλκανιους και Ιταλους που δουλευαν υποδεεστερες δουλειες, ολοι ομως ειχαν νορμαλ προσωπικη ζωη, με συχνες εξοδους, διασκεδασεις, κανα ταξιδακι κλπ και ολοι ειχαν ανεση στα χρηματα, λογω νορμαλ μισθων και χαμηλου κοστους ζωης, οπως ειναι παντου εκτος Λονδινου

Ειχα ζευγαρι Βουλγαρων 25-30 χρονων που ο ενας δουλευε σε εργοστασιο και η κοπελα καθαριστρια σε ξενοδοχειο. Επιαναν συνολικα πανω απο 2000 καθαρα, νοικιασαν σπιτι με 700, μονοκατοικια με αυλη, αγορασαν αυτοκινητο με 700 λιρες, Και προσφατα εμαθα οτι εκαναν και παιδακι. Αυτο το ζευγαρι ειναι το κλασσικο παραδειγμα του τι μπορει να σου προσφερει το εξωτερικο.
Ενα ζευγαρι που στα Βαλκανια θα ηταν το μισο χρονο ανεργο η θα δουλευε για 600 το μηνα το πολυ, δε θα μπορουσε να μεινει σε δικο του σπιτι και θα ηταν μονιμως στην ανασφαλεια και στη γκρινια.

Υστερογραφο. Στην αρχη δεν ηξεραν Αγγλικα ουτε καλημερα να πουν.

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.165
Πόντοι
506
καντε μια λιστα με επαγγελματα που εχουν ζητηση
οποιοδηποτε πτυχιο η διπλωμα τει αρκει και εισαι κομπλε για επαγγελματικη καριερα

η τεραστια εργασιακη αγορα της γερμανιας σε απορροφα σε χρονο dt

.....σε περιμενουν βεβαια και οι υπερπροστυχες γερμανιδες που ειναι ετοιμες για ολα

Επισκέπτης
οποιοδηποτε πτυχιο η διπλωμα τει αρκει και εισαι κομπλε για επαγγελματικη καριερα

η τεραστια εργασιακη αγορα της γερμανιας σε απορροφα σε χρονο dt

.....σε περιμενουν βεβαια και οι υπερπροστυχες γερμανιδες που ειναι ετοιμες για ολα

Μακη παντα δινεις μια ακομπλεξαριστα αισιοδοξη οπτικη που μου αρεσει.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Δε δουλεύω σε επιχείρηση  ρε ΚΑΡΑΦΛΟ ΠΡΟΓΟΥΛΙ

Το τσουτσουνάκι σου το έχουμε ξαναδεί.
Εσύ όταν κατουράς το βλέπεις ρε μπούλη με τέτοια κοιλάρα;

Αλλά για δώσε μας τις συμβουλές σου..
Μετά την επιτυχημένη σου εμφύτευση, μίλα μας λίγο και για την πετυχημένη σου δίαιτα :2funny:

KWbFKrS.jpg

Τι προγούλι είναι αυτό ρε ΚΕΦΤΕ :2funny:

41Tw6O4.jpg

ΚΑΡΑΦΛΟ ΠΡΟΓΟΥΛΙ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΑΡΤΗ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ
Εσύ έλεγες ότι έχω γαριδάκι τώρα όμως που την είδες καβλωμένη και συγκρίνοντας την με το κεφάλι μου που φένεται λίγο βλέπεις ότι το μέγεθος της δεν είναι γαριδακιού.Οπ'οτε δε μιλάς πιά γιά την πούτσα μου  :2funny:βρήκες το πιγούνι μου  :jerking: :2funny:
  Απλός κρύβεσαι πίσω από το πληκτρολίγιο σαν κοτούλα που είσαι  :2funny:.

Συνημμένα

• hskXAqrBBWY.jpg
    hskXAqrBBWY.jpg
    116,1 KB · Εμφανίσεις: 39

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
《Η Γερμανία είναι:
α)Για καταρτισμένο προσωπικό σε επαγγέλματα που έχουν ελλείψεις οι Γερμανοί
β)Για ζευγάρια που οι μισθοί τους αθροιστικά να φτάνουν τα 4000 καθαρά
γ)Για άτομα που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα Ελλάδα και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κάνουν τους σκλάβους σε γυράδικα και να μένουν σε WG.

Όσοι δεν εμπίπτουν σε μία απο τις παραπάνω κατηγορίες δεν υπάρχει λόγος να έρθουν.》

Ακριβως αυτα λεει και ο Δημητρακης απλα προσδιοριζει ποια ειναι τα επαγγελματα: γιατροι, μηχανικοι, ακαδημαικοι.

Δεν αφηνει ελπιδα στον καθε αποφοιτο ΙΕΚ πληροφορικης και ημιμορφωμενο πτυχιουχο οτι θα βρει δουλεια γραφειου. Αυτα ξεχαστε τα. Μου αρεσει που ολοι εδω μεσα δηλωνουν προγραμματιστες και νομιζουν οτι θα κανουν καριερα επειδη παιζουν με το κινητο τους. :2funny: (εχω ανοιξει κ το θρεντ προγραμματισμος επαγγελμα ή χομπυ)
Κάποιες ειδικότητες γιατρών,κάποιοι μηχανικοί και κάποιοι ακαδημα'ι'κοί.Τωρα αν κάποιος είναι σε αυτή τη κατηγορία αξίζει να πάει.Αυτοί όμως από τους Ελληνες που πηγαν εκει δεν είναι ούτε 1 στους 1.000 οι υπόλοιποι ζούνε σας γράφω  :2funny:τωρα πισω απο το πληκτρολόγιο μπορεί ο καθένας να γράφει ότι :jerking: θέλει  :2funny: Μέχρι το 2012 υπηρχε μια ταση να φευγουν στο εξωτερικό οταν ομως πηγαν και ειδαν οτι δεν ειναι ετσι οπως τους τα ελεγαν γυρισαν πισω οι περισσότεροι και οσοι δεν ειχαν στον ηλιο μοιρα εμειναν και ζουνε στα οικοτροφεία.
  Σχετικά με της γυναίκες η μόνη ελπίδα γιά κάποιον στη Γερμανία ή στην Αγγλία είναι να φέρει την Ελεηνίδα που άφησε στην Ελλάδα πριν φύγει στη μαύρη ξενιτιά  :2funny:μη μου πείτε ότι θα βρει εκει γυναίκα γιατί θα πεθάνω στα  :2funny: :2funny: :2funny:.

Επισκέπτης
Δημητρακη τι γνωμη εχεις για τη λιστα του γερο-τραμουντανα; Πιστευω οτι παλι μια μικρη μειοψηφια αφορουν αυτα τα επαγγελματα και παραπληροφορει τον κοσμο.

Καλα για το ονειρο του πιρφορου οτι θα γοητευσει γυναικα ζωντας σε WG με Πακιστανους και θα πετυχει τον απολυτο σκοπο να την παντρευτει και θα ζουν ευτυχισμενοι με δυο μισθους και πολλα επιδοματα, απλα δειχνει το μεγεθος της πιρφοριας και τηας αγαμιας που πληττει τον συγχρονο Ελληνα μουνοδουλο, και τη ζημια που εχει κανει η πασοκικη νοοτροπια.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606

Νοσοκόμες,γιατροί,παιδαγωγοί,νηπιαγωγοί,μηχανικοί,τεχνικοί,πληροφορικάριοι κτλ.Πάρα πολλοί κλάδοι.Φαντάσου το αντίθετο από Ελλάδα.Απειρη ζήτηση για χέρια.
Με εμάς τους Ελληνες υπάρχει όντως πρόβλημα λόγω ανωτερότητας δηλαδή αντιμετωπίζουμε τους Γερμανούς ως κατώτερους και αυτό δεν το γουστάρουν καθόλου υπάρχει όντως μια συνεχής τριβή,θα σου γαμήσω,τι λες τώρα κτλ.
Δηλαδή το friction και η ένταση μεταξύ Ελληνα Γερμανού είναι 10 φορές μεγαλύτερο από ό,τι ενός Ρουμάνου Γερμανού.Μιλάμε δεν το βάζουν κάτω,δεν υποχωρούν με τίποτα οι Τεύτονες στην ανωτερότητά μας.Μέχρι τέλους που λένε.Απίστευτοι.
Ο Ελληνας έχει αυτό το στωικισμό ό,τι και να κάνεις στο τέλος στον πούτσο μου θα κάτσεις,αυτή την παθητικότητα και σταρχιδισμό που μουρλαίνει τους Ευρωπαίους.Από την άλλη είμαστε οι καλύτεροι σκλάβοι χαλαρά.
Είναι σχέση αγάπης μίσους.Είμαστε πάντα οι άλλοι,οι διαφορετικοί,die Griechen που λένε,που μας ξεχωρίζουν πάντα από τους άλλους ξένους γιατί είμαστε διαφορετικοί εκ φύσεως.

Επισκέπτης
Αν σκεφτείς ότι χάνεις χρόνια και η ζωή είναι μικρή και αν βάλεις ότι η δουλειά στη Γερμανία είναι πολύ πιό σκληρή από την Ελλάδα που όλοι το κωλοβαράνε  :2funny: δεν ξέρω αν αξίζει να ταλαιπωρείτε κανείς?Εκτός αν κάποιου του άρεσε η Γερμανία και ζούσε εκεί γιατί του αρέσει.

Πορνομεταναστης 21/12/2018

Σε μια φραση ολη η σοφια του κοσμου. Η ζωη ειναι μικρη. Πρεπει να μεγαλωσεις για να το καταλαβεις. Η ζωη ειναι τωρα. Αυριο γερασες.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Δημητρακη τι γνωμη εχεις για τη λιστα του γερο-τραμουντανα; Πιστευω οτι παλι μια μικρη μειοψηφια αφορουν αυτα τα επαγγελματα και παραπληροφορει τον κοσμο.

Καλα για το ονειρο του πιρφορου οτι θα γοητευσει γυναικα ζωντας σε WG με Πακιστανους και θα πετυχει τον απολυτο σκοπο να την παντρευτει και θα ζουν ευτυχισμενοι με δυο μισθους και πολλα επιδοματα, απλα δειχνει το μεγεθος της πιρφοριας και τηας αγαμιας που πληττει τον συγχρονο Ελληνα μουνοδουλο, και τη ζημια που εχει κανει η πασοκικη νοοτροπια.
Εξαρτάται τι γιατρός?κάποιες ειδικότητες έχουν ζήτηση.Σχέτικά με τους υδραυλικούς δεν θα το σχολιάσω  :2funny:
  Το είπε και ο Βαλκάνιος φουκαράς  :2funny:χωρίς να το θέλει,αν είστε ζευγάρι,εξιδεικευμένος εργάτης κλπ. του Βλάκμαν του ξέφυγε ότι θα μπορέσει να κοιμηθεί της διακοπές του νέου έτους  :2funny:.Εγώ όσους είδα στην Ευρώπη τους λυπήθηκα.Θα τους χώριζα σε 2 κατηγορίες η πρώτη που έχουν κάποια ειδικότητα και παίρνουν κάποια λεφτά και τα μαζεύουν γιά να γυρίσουν στην Ελλάδα να πάρουν ακίνητα και να κάνουν κάτι και η δεύτερη κατηγορία σαν τον Βλάκμαν και τον Βαλκάνιο φουκαρά που δεν έχουν τίποτα στην Ελλάδα και είναι εντελώς υπανάπτικτοι και τους φένεται κάτι ότι μένουν Γερμανία (κάτι σαν τους Πακιστανούς που μένουν στην Αθήνα και καυχιόντε στο Πακιστάν ότι μένουν στον Αγιο Παντελεήμονα :2funny:)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom