Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
661
Πόντοι
96
ελβετια ειναι το τοπ. σε. Ολα
Απλα. Ειμαι πολυ δύσκολο να. Μπεις στην εδω αγορα εργασιας
Λιγες θεσεις. Πολλοι. Υποψηφιοι
Αν μπορείς να. Βρει;. Εστω κι. Ενα 80% ελα με. Κλειστα ματια
Θα παρςις κανα. 5000 νεττο τουλαχιστον

Αυτο που δε μπορω σε αυτη τη φαση ειναι να ασχοληθω με τη γλωσσα περαιτερω. Ξερω οτι εχει πολλες ΙΤ δουλειες με αγγλικα μονο, αλλα σιγουρα χρειαζεται να βελτιωνει κανεις και την τοπικη γλωσσα. Κατα τ αλλα σιγουρα ειναι τοπ επιλογη απ ολες τις αποψεις, πραγματικο διαμαντι σαν χωρα.

Dynamics

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2009
Like
141
Πόντοι
16
Συμφωνούμε. Σε Ρόδο και Μύκονο που γνωρίζω παίζουν πάντως, ναι, με 31/31 και 10ωρα αλλά παίζουν άνετα και κυρίως πάντα από δυνατά τιπς.
για εργασια σε νησι μονο Μυκονο η σαντορινη αξιζει...ροδο κτλ που παιζουν 90% τα ξενοδοχεια all inclusive μαζευει την σαβουρα των βαλκανιων και παιζεις 31/31 μαξ 800-850

stakaman21

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2012
Like
674
Πόντοι
86
Βόρεια ευρώπη έχει πολύ καλή ποιότητα ζωής αλλά το κρυο είναι ένα θέμα.

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.830
Πόντοι
216
Danke shon

Για Ελβετια ποια ειναι η αποψη σου; Την ειχα πρωτη προτεραιοτητα παλια λλα τελικα εκατσε νωριτερα δουλεια Αγγλια. Τωρα ξαναψαχνομαι.
Ειμαι στο IT με γνωση Αγγλικων, στοιχειωδη Γερμανικα και μεγαλη προυπηρεσια στο business.
Αξιζει τον κοπο λες; Παλαιοτερα θα την ειχα πρωτη προτεραιοτητα, αλλα πλεον αγγλια μου φαινεται παιχνιδακι λογω προυπηρεσιας

full stack developer τύπε;

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
λαθος οπτικη,εντελως
το εξωτερικο,βασικα οι Γερμανοφωνες χωρες προσφερουν τρια πραγματα
1.ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ σχετικα
2.προοπτικη ζωης με δημιουργια οικογενειας
3.ασφαλεια μετα τα σαραντα-πενηντα σε μια αξιοπρπεη ζωη
η εργασια δεν ειναι χρηματα μονο
ειναι πολυπαραμετρικη η χαωδης διαφορα ελλαδας κ νοτου με γερμανοφωνες κ σκαυνδιναυικες χωρες ,παρα τα επισης χαλια που εχουν σε σχεση με παλιοτερες εποχες
παρενθεση
αν καποιος εχει αποφασισει ναναι γεροντοπαλικαρο,εεκι το ξαναβλεπει γιατι ενας και ανιδικευτος ειναι πιο λοου λεβελ η ζωη
τα καλα της ΕΕ κι οι πολλες παροχες κι ομπρελες προστασιας ειναι σε συνδιασμο με ζευγαρια η οικογενεια
Ποια λάθος οπτική βρε τύπε;
Ο άλλος έγραψε για Αυστραλία και ανέφερα 5 πράγματα περι κόστους ζωής και γενικά τι γίνεται για απλές εργασίες.
Έκατσες να διαβάσεις την προηγούμενη κουβέντα; Πού κολλάνε αυτά που γράφεις για Γερμανίες κλπ

Δεν διαφωνεί κανείς με αυτά που λες, αλλά είναι άσχετα με την προηγούμενη κουβέντα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
θεωρείς ότι κάποιος που η μόνη δουλειά που θα βρεί έξω είναι σερβιτόρος, ταξιτζής, λαντζέρης κλπ έχει νορμάλ προσόντα ??

Γιατί εγώ αυτόν τον θεωρώ ανειδίκευτο εργάτη ο οποίος σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου θα ψωμολυσσάει..

Δεν θεωρώ τίποτα και δεν κρίνω κανέναν. Τόσα χρόνια έξω, έχω κάνει παρέα και με εργάτες και με στελέχη εταιρειών.

Αναφέρομαι σε προηγούμενο σχόλιο για τέτοιες ανειδίκευτες εργασίες, οπότε σχολιάζω σχετικά με αυτό.
Μην μπλέκουμε τις κουβέντες.

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.130
Πόντοι
7.216
σωστή παρατήρηση
Ανφερομαι ομως οχι στο μέχρι τώρα
Αναφερομαι στο αμεσο. Μελλον.. Δυο τρία επομενα χρονια και μετα
Υγ ποιοι παιρνουν 4000νετο τωρα?στην ελλαδα
Δυο φιλους γιατρούς που εχω παιρνουν 1800-2000 το μηνα με δεκα χρονια υπηρεσια
Με τα φακελάκια τυπε ή χώρια? :S

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.419
Πόντοι
3.656
Με τα φακελάκια τυπε ή χώρια? :S
δεν μπορουν να πάρουν ολοι φακελακια
Οι συγκεκριμενοι δουλςυουν ενας σρο. ΡΊΟ βιοψιες, κι ο αλλος μικρόβιολογικό στα γιαννενα
Φακελακια γιοκ
Ασε που εκτός τους επςμβατικους εχει κοπει γενικά

dionisiakos

Μέγας
Εγγρ.
5 Ιαν 2008
Κριτικές
51
Like
790
Πόντοι
4.530
Να πω κι εγω τι γνωμη μου σαν πρωην μεταναστης? Εζησα στην Αμερικη για δεκα χρονια περιπου, δουλεψα εκει εζησα εκει ειδα τι εχει το ΕΚΕΙ σε συγκριση με το ΕΔΩ. Ημουν εκει οταν εδω (υποτιθεται) ειχαμε ακομη ευημερια. Δηλαδη απο '95 μεχρι '05. Πριν αρχισουν τα οργανα της "κρισης". Δεν διαβασα πολλα απο τα προγραφομενα, γι αυτο ας μην αρχισουν καποιοι κριτικες. Τελος παντων. "Εξω" αγαπητοι μου φιλοι και πιο συγκεκριμενα στην αμερικη που εζησα εγω, εχεις την ευκαιρια ακομη και ανιδικευτος οπως ημουν εγω να βρεις και δουλεια και τον δρομο σου προς κατι καλυτερο. Βεβαια πρεπει να δουλεψεις κι οχι απο καφετεριες και τσατ σε facebook, υπαρχουν και καποιες θυσιες που πρεπει να κανεις. Αλλα σε ποιο μερος του κοσμου, δεν θα θα θυσιασεις κατι προκειμενου να αποκτησεις κατι ή να φτασεις καπου επεγγελαμτικα? Εγω λοιπον ξεκινησα σε δουλειυω παρτ ταιμ και ταυτοχρονα εψαχνα για την μονιμη δουλεια. Την οποια βρηκα σε μια ομαδικη συνεντευξη, ενω ημουν σε αλλη παρτ ταιμ δουλεια! Μπηκα λοιπον σε μια εταιρια και δουλεψα στο πρωτο και χαμηλοτερο σκαλι. Σαν πωλητης ας πουμε. Και σε εξι μηνες δουλειας, πρωταθηκα για βοηθος προισταμενου. Και στο χρονο επανω ημουν βοηθος τμηματαρχη. Οχι με μεσον,οχι γιατι ο θειος μου ηξερε τον διευθυντη, οχι γιατι με εστειλε η κομματικη τοπικη οργανωση κ.λ.π. Απλα γιατι εκανα σωστα τη δουλεια μου και προσπαθουσα να ειμαι οσο γινεται καλυτερος. ειδαν λοιπον οι προισταμενοι κατι σε εμενα , το εκτιμησαν και θελησαν να επενδυσουν πανω μου. Να σημειωθει οτι οσο εργαζομουν εκει μας εκαναν σεμιναρια σε διαφορους τομεις καθε εξι μηνες σχεδον, ετσι ωστε να γινομαστε καλυτεροι και πιο αποδοτικοι. Κοινως επενδυαν στο προσωπικο δυναμικο της εταιριας. Οσο για τις αμοιβες μας? Ηταν πολυ καλυτερες απο τις αντιστοιχες ελληνικες της εποχης. Για αδειες, δωρα κ.λ.π ηταν ολα παντα οπως τα ζητουσαμε και οπως προεβλεπε ο νομος. Σημειωτεον εγω σαν Ελληνας χριστιανος ορθοδοξος ειχα καποιες ημερες αργιων που δεν συμβαδιζαν με τα εκει εορτολογια και αργιες, ζητησα λοιπον να εχω εκεινες τις ημερες αργια, λογω θρησκειας και διαφορετικης κουλτουρας. ΚΑι ναι τις ειχα. Συνδυκαλισμος? (Καποιος θα ρωτησει, δεν γινεται ελλαδα ειμαστε!!) Ναι ρε μαγκες υπηρχε και μαλιστα οπως επρεπε κι οχι οπως ειναι εδω κολοκυθια τουμπανα! Εαν δεν εισαι μελος κομματικης οργανωσης και πολιτικοποιημενος παιρνεις τονπουλογλου! Αλλη κουβεντα αυτη! Εγω δεν ημουν πουθενα οργανομενος, ασχετο ομως διοτι η ενωσεις των διαφορων σωματειων υπαρχουν για ολους, οχι μονο αυτους που ειναι εγεγραμμενοι στις κομματικες οργανωσεις. Γιατι εδω εχουμε κομματικες οργανωσεις κι οχι ενωσεις διαφορων επαγγελματων για την προασπηση των δικαιωματων κ.λ.π. κ.λ.π. Μη μου πει καποιος κατι διοτι ετυχε να ψαχτω για βοηθεια σε κατι και εφαγα τα μουτρα και με την ΓΕΣΕΕ και καποιες αλλες οργανωσεις! Αφηστε τα!! Για παραδειγμα εγινε μια στραβη και μας κρατησσαν παραπανω απο κατι μισθους και η οργανωση εμπορουπαλληλων εκανε αγωγη και κερδισε τα δεδουλευμενα. Εμεις το μαθαμε με ενα γραμμα επισημο απο την οργανωση μαζι με ενα τσεκ για τα χαμενα χρηματα!!! ΝΑι μωρε οπως γινεται κι εδω! Ξερετε τωρα! Επισης να πω οτι δεν ημουν καπου που θα επρεπε να εχω το νου μου να ειμαι καλος στην δουλεια μου μονο, αλλα να εχω και το νου μου μηπως καποιος ρουφιανακος πει κατι σε καποιον που δεν ειναι ισως αληθεια και μετα θα πρεπει να πεισω καποιον οτι δεν ειμαι κινεζος, ουτε να πρεπει να "γλυφω" καποιον για να ειμαι αρεστος ωστε να μην εχω δυσκολη ζωη στην δουλεια μου. Γενικα καταλαβαινετε πολυ καλα τι εννοω, για το εργασιακο περιβαλον σε χωρους εργασιας εδω στην πατριδα μας την ελλαδα. Σωστα?
Οσο για τις θυσιες που λεγαμε, ηταν οτι εξω δεν ειναι ελλαδα με την κουλτουρα της και τα φιλαρακια σου, τα ωραρια δεν ειναι οπως εδω. Γενικα σε καποια πραγματα πρεπει να προσαρμοστεις. Βεβαια εχει αλλα πραγματα που εδω ουτε για αστειο να τα δεις!!! (Επισης αλλη κουβεντα αυτο!) Πριν ρωτησετε καποιοι ομως, ρε φιλε αφου ηταν τοσο καλα γιατι εφυγες και εισαι εδω? ΝΑ απαντησω λοιπον οτι εφυγα για πολυ προσωπικους λογους, πρωτον, δευτερον η "κριση" που χτυπησε εδω εδω το '08-'09 στην αμερικη ειχε ξεκινησει ηδη απο το '04 και καπως βοηθησε στη αποφαση μου να φυγω και τριτον εαν ειχα σταθμησει καποια πραγματα καλυτερα, να ειστε σιγουροι οτι δεν θα διαβαζατε αυτα που γραφω τωρα!
Να πω λοιπον αγαπητοι μου οτι οταν και εαν καποτε φτιαξει καποτε η κατασταση εδω, ωστε να εργαζεσαι και να αμοιβεσαι οπως κι οταν πρεπει, οι συνθηκες εργασιας να ειναι αυτες που πρεπει, η νοοτροπια του ελληνα να ειναι αυτη που πρεπει και γενικα αυτη η κακομοιρα η πατριδα μας γινει ανθρωπινη και δεν καταστρεφει οτι μπορει προκειμενου να εξυπηρετηθουν καποιοι εις βαρος καποιων αλλων (ολων των υπολοιπων) τοτε ισως, πολυ μεγαλο ισως να μιλαμε για το "μεινε εδω και παλεψε"! Εως τοτε ομως : Ναι καλυτερα εαν μπορεις βρες καπου αλλου την τυχη σου!

Επισκέπτης
Με 4 άλλους όχι 7-8. Και δεν φυτοζωείς καθόλου. Αλλά παντού shared είναι. και αν κάνεις και δεύτερη part time δουλεία είσαι πολύ καλά. Αλλά εγώ δεν ήθελα να φορτώσω τη ζωή μου πολύ. Ηθελα να έχω και χρόνο να βγαίνω.
Σερνουν τους Ελληνες στα οικοτροφεια της Ευρωπης.

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.543
Πόντοι
216
Να πω κι εγω τι γνωμη μου σαν πρωην μεταναστης? Εζησα στην Αμερικη για δεκα χρονια περιπου, δουλεψα εκει εζησα εκει ειδα τι εχει το ΕΚΕΙ σε συγκριση με το ΕΔΩ. Ημουν εκει οταν εδω (υποτιθεται) ειχαμε ακομη ευημερια. Δηλαδη απο '95 μεχρι '05. Πριν αρχισουν τα οργανα της "κρισης". Δεν διαβασα πολλα απο τα προγραφομενα, γι αυτο ας μην αρχισουν καποιοι κριτικες. Τελος παντων. "Εξω" αγαπητοι μου φιλοι και πιο συγκεκριμενα στην αμερικη που εζησα εγω, εχεις την ευκαιρια ακομη και ανιδικευτος οπως ημουν εγω να βρεις και δουλεια και τον δρομο σου προς κατι καλυτερο. Βεβαια πρεπει να δουλεψεις κι οχι απο καφετεριες και τσατ σε facebook, υπαρχουν και καποιες θυσιες που πρεπει να κανεις. Αλλα σε ποιο μερος του κοσμου, δεν θα θα θυσιασεις κατι προκειμενου να αποκτησεις κατι ή να φτασεις καπου επεγγελαμτικα? Εγω λοιπον ξεκινησα σε δουλειυω παρτ ταιμ και ταυτοχρονα εψαχνα για την μονιμη δουλεια. Την οποια βρηκα σε μια ομαδικη συνεντευξη, ενω ημουν σε αλλη παρτ ταιμ δουλεια! Μπηκα λοιπον σε μια εταιρια και δουλεψα στο πρωτο και χαμηλοτερο σκαλι. Σαν πωλητης ας πουμε. Και σε εξι μηνες δουλειας, πρωταθηκα για βοηθος προισταμενου. Και στο χρονο επανω ημουν βοηθος τμηματαρχη. Οχι με μεσον,οχι γιατι ο θειος μου ηξερε τον διευθυντη, οχι γιατι με εστειλε η κομματικη τοπικη οργανωση κ.λ.π. Απλα γιατι εκανα σωστα τη δουλεια μου και προσπαθουσα να ειμαι οσο γινεται καλυτερος. ειδαν λοιπον οι προισταμενοι κατι σε εμενα , το εκτιμησαν και θελησαν να επενδυσουν πανω μου. Να σημειωθει οτι οσο εργαζομουν εκει μας εκαναν σεμιναρια σε διαφορους τομεις καθε εξι μηνες σχεδον, ετσι ωστε να γινομαστε καλυτεροι και πιο αποδοτικοι. Κοινως επενδυαν στο προσωπικο δυναμικο της εταιριας. Οσο για τις αμοιβες μας? Ηταν πολυ καλυτερες απο τις αντιστοιχες ελληνικες της εποχης. Για αδειες, δωρα κ.λ.π ηταν ολα παντα οπως τα ζητουσαμε και οπως προεβλεπε ο νομος. Σημειωτεον εγω σαν Ελληνας χριστιανος ορθοδοξος ειχα καποιες ημερες αργιων που δεν συμβαδιζαν με τα εκει εορτολογια και αργιες, ζητησα λοιπον να εχω εκεινες τις ημερες αργια, λογω θρησκειας και διαφορετικης κουλτουρας. ΚΑι ναι τις ειχα. Συνδυκαλισμος? (Καποιος θα ρωτησει, δεν γινεται ελλαδα ειμαστε!!) Ναι ρε μαγκες υπηρχε και μαλιστα οπως επρεπε κι οχι οπως ειναι εδω κολοκυθια τουμπανα! Εαν δεν εισαι μελος κομματικης οργανωσης και πολιτικοποιημενος παιρνεις τονπουλογλου! Αλλη κουβεντα αυτη! Εγω δεν ημουν πουθενα οργανομενος, ασχετο ομως διοτι η ενωσεις των διαφορων σωματειων υπαρχουν για ολους, οχι μονο αυτους που ειναι εγεγραμμενοι στις κομματικες οργανωσεις. Γιατι εδω εχουμε κομματικες οργανωσεις κι οχι ενωσεις διαφορων επαγγελματων για την προασπηση των δικαιωματων κ.λ.π. κ.λ.π. Μη μου πει καποιος κατι διοτι ετυχε να ψαχτω για βοηθεια σε κατι και εφαγα τα μουτρα και με την ΓΕΣΕΕ και καποιες αλλες οργανωσεις! Αφηστε τα!! Για παραδειγμα εγινε μια στραβη και μας κρατησσαν παραπανω απο κατι μισθους και η οργανωση εμπορουπαλληλων εκανε αγωγη και κερδισε τα δεδουλευμενα. Εμεις το μαθαμε με ενα γραμμα επισημο απο την οργανωση μαζι με ενα τσεκ για τα χαμενα χρηματα!!! ΝΑι μωρε οπως γινεται κι εδω! Ξερετε τωρα! Επισης να πω οτι δεν ημουν καπου που θα επρεπε να εχω το νου μου να ειμαι καλος στην δουλεια μου μονο, αλλα να εχω και το νου μου μηπως καποιος ρουφιανακος πει κατι σε καποιον που δεν ειναι ισως αληθεια και μετα θα πρεπει να πεισω καποιον οτι δεν ειμαι κινεζος, ουτε να πρεπει να "γλυφω" καποιον για να ειμαι αρεστος ωστε να μην εχω δυσκολη ζωη στην δουλεια μου. Γενικα καταλαβαινετε πολυ καλα τι εννοω, για το εργασιακο περιβαλον σε χωρους εργασιας εδω στην πατριδα μας την ελλαδα. Σωστα?
Οσο για τις θυσιες που λεγαμε, ηταν οτι εξω δεν ειναι ελλαδα με την κουλτουρα της και τα φιλαρακια σου, τα ωραρια δεν ειναι οπως εδω. Γενικα σε καποια πραγματα πρεπει να προσαρμοστεις. Βεβαια εχει αλλα πραγματα που εδω ουτε για αστειο να τα δεις!!! (Επισης αλλη κουβεντα αυτο!) Πριν ρωτησετε καποιοι ομως, ρε φιλε αφου ηταν τοσο καλα γιατι εφυγες και εισαι εδω? ΝΑ απαντησω λοιπον οτι εφυγα για πολυ προσωπικους λογους, πρωτον, δευτερον η "κριση" που χτυπησε εδω εδω το '08-'09 στην αμερικη ειχε ξεκινησει ηδη απο το '04 και καπως βοηθησε στη αποφαση μου να φυγω και τριτον εαν ειχα σταθμησει καποια πραγματα καλυτερα, να ειστε σιγουροι οτι δεν θα διαβαζατε αυτα που γραφω τωρα!
Να πω λοιπον αγαπητοι μου οτι οταν και εαν καποτε φτιαξει καποτε η κατασταση εδω, ωστε να εργαζεσαι και να αμοιβεσαι οπως κι οταν πρεπει, οι συνθηκες εργασιας να ειναι αυτες που πρεπει, η νοοτροπια του ελληνα να ειναι αυτη που πρεπει και γενικα αυτη η κακομοιρα η πατριδα μας γινει ανθρωπινη και δεν καταστρεφει οτι μπορει προκειμενου να εξυπηρετηθουν καποιοι εις βαρος καποιων αλλων (ολων των υπολοιπων) τοτε ισως, πολυ μεγαλο ισως να μιλαμε για το "μεινε εδω και παλεψε"! Εως τοτε ομως : Ναι καλυτερα εαν μπορεις βρες καπου αλλου την τυχη σου!

Ευχαριστουμε για οσα μας ειπες!

Επισκέπτης
ας κατσουν ελλαδα να μενουν με την μανα τους τοτε μεχρι τα εβδομηντα με 350ε μισθο και 150ε  συνταξη
Δε μπορω να χεσω σε κοινοχρηστη τουαλετα. Θα ειχα αυτοκτονησει σε οικοτροφειο. Καλυτερα αστεγος να εχεις μια γωνια δικια σου.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δε μπορω να χεσω σε κοινοχρηστη τουαλετα. Θα ειχα αυτοκτονησει σε οικοτροφειο. Καλυτερα αστεγος να εχεις μια γωνια δικια σου.

και αμα ρε σου έρθει να χέσεις σε μια ταβέρνα τι κάνεις ? χέζεις στην καρέκλα ?

ΥΓ .. φαντάζομαι φαντάρος δεν έκανες ... Ι5 ?

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.293
Πόντοι
5.506

Είσαι ωραίος τύπε, αν εξαιρέσεις τι μαλακία που έκανες να τα παρατήσεις (εκτός αν υπάρχει σοβαρόΤΑΤΟΣ λόγος), μαγκιά σου γιατί μπορείς να τα ξανακαταφέρεις και το λέει η ψυχούλα σου.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
και αμα ρε σου έρθει να χέσεις σε μια ταβέρνα τι κάνεις ? χέζεις στην καρέκλα ?

ΥΓ .. φαντάζομαι φαντάρος δεν έκανες ... Ι5 ?
Χαχαχα θεούλης!!
:p :p

Πέρα από την πλάκα, ο Έλληνας είναι μαμακιας.
Ξέρω πολλά νέα παιδιά που προτιμούν άνεργοι στο σπίτι να έχουν χαρτζιλίκι και φαγητό από τους γονείς παρα να ξεβολευτουν και να τρέχουν εξωτερικό.
Έλεγα σε πόσα παιδιά να έρθουν έξω που μένω και να τους βοηθήσω με δουλειά και δεν τους ενδιέφερε να το ψάξουν καν. Και δεν μιλάμε για μακριά Αυστραλία και Αμερική,αλλά Ευρώπη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom