Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

PavlakisTheKid

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2023
Like
2.158
Πόντοι
446
Φύγετε όλοι εξωτερικό με τους γαμάτους μισθούς να ησυχάσουμε & λίγο από την κίνηση ρε γαμώ...!!!

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Δεν ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο για να ζούμε σαν σκλάβοι με 10-12 ώρες δουλειά .... επίσης είναι λίγο αισιόδοξο το 1500ρι που γράφεις ως απολαβές στην Ελλάδα του 2024 ....γνωρίζω πολλούς νέους με προσόντα που βαρανε 10ωρα για 800-900 ευρώ
Εξαρτάται το ένα και το άλλο που λες.
Ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες κλπ βγάζουν εύκολα 1500€ άμα τους κόβει.
Επίσης σε πολλούς δεν κόβει και για αυτό μένουν με 800€. Δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι μισθοί.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Φέτος έχω 30 μέρες άδεια και ξεκίνησα δυνατά με 3 ταξίδια εξωτερικό από αρχές του χρόνου. Χωρίς τις δημόσιες αργίες, που είναι άλλες 15 μέρες περίπου.
Λονδίνο αυτές τις μέρες για επίσκεψη και ήδη έχω κλεισμένα: Ιούλη Άμστερνταμ, Οκτώβρη ξανά Αγγλία, Νοέμβρη Ταυλανδη. Κάποια για δουλειά, κάποια για διακοπές.
Σκέφτομαι επίσης να κλείσω Πολωνία και ίσως καμία Μάλτα.

Σιγά μην πήγαινα κάθε χρόνο Ασία αν έμενα ακόμα Ελλάδα.
Πέρυσι μόνο πήγα Αίγυπτο, Μπαλί, Ταυλανδη, χώρια από κάποια ταξίδια σε Ευρώπη.

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
947
Πόντοι
81

• Χαχα
Αντιδράσεις: Cheng
Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
947
Πόντοι
81
Στον ιδιωτικό ελλαδα παίζει πόλλη εξαημερη εργασία..για αυτό πολύς κόσμος την κάνει γιαΓερμανία όπου εκεί εχει ακόμα οραρια πενταήμερη και οχτάωρο..
κ Αγγλια πενθημερο ,εχω συγγενεις εκει που ειναι πανω απο 10 ετια.

It's All Good Man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2019
Like
1.060
Πόντοι
206

Greek employees were found to have worked an average of 1,886 hours in 2022, more than the U.S. average of 1,811 and the EU average of 1,571.

“Greek people already work the longest hours per week in Europe. Now they may be forced to work a sixth day, after this Greek [government] decision,” John O’Brennan, professor of EU Law from Maynooth University, Ireland, said via social media platform X on Monday.

“It is ridiculous, set against the move to four day weeks in most civilised countries,” he added.

• Like
Αντιδράσεις: cool11

gidovoskos007

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2013
Like
524
Πόντοι
81
Προτού 10 χρόνια στην Γερμανία ακομη και ο εργάτης δεν έπεφτε κάτω από 3200! όμως μυρίστηκαν παραδάκι όλοι και συνέρευσαν μαζικά Γερμανία και η κουτσή Μαρία με αποτέλεσμα να κατρακυλίσουν οι μισθοί λόγω υπερπροσφοράς εργαζομένων και σήμερα να είναι τυχερός όποιος πάρει 2.000 ευρω στη Γερμανία, 2 φίλοι μου πηγαν οδηγοί λεωφορείου πριν 1 χρόνο τόσο παίρνουν 2.000 καθαρά, κι άλλος ένας πήγε σερβιτόρος παίρνει 2.000, οπότε ούτε Γερμανία αξίζει πιά!

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.599
Πόντοι
1.706
Δεν θα γραψω απο την τριτοκοσμικη βραζιλια για να μην σας απογοητευσω...

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
11.036
Πόντοι
3.506
Ποια Αμερική ρε Αλβανέ;

Αμερική έχουν ξοφλήσει οι τύποι και δεν το ξέρουν. Καθυστερούν τη πτώση του ντολαρ, με το να θυσιάσουν την Ευρώπη. Η μάζα πεινάει χειρότερα από Ευρώπη.

Μιλάνε για εξωτερικό τύποι που έχουν πάει μόνο μέχρι Πριζρεν στο Κόσοβο .ελεος κάπου

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.543
Πόντοι
216
Η Αμερικη εχει τελειωσει.
Καταρρεει.
Και φυσικα συμπαρασυρει μεγαλο μερος του πλανητη,
που αντι να κοιταξουν πως θα σταθουν στα ποδια τους,
ακουνε τι θα πει ο θειος σαμ απο το αμερικα.

It's All Good Man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2019
Like
1.060
Πόντοι
206
GSQOvtLWQAE5Fsi

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.995
Πόντοι
3.656

Τι έγινε,πάνε και οι στρατιωτικές σχολές;Ευελπίδων με 12 χιλιάδες μόρια μπαίνεις πλέον :2funny:

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.445
Πόντοι
446

Τι έγινε,πάνε και οι στρατιωτικές σχολές;Ευελπίδων με 12 χιλιάδες μόρια μπαίνεις πλέον :2funny:
Η γενια Ζ θελει να ειναι μονιμος στο easy mode.

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
947
Πόντοι
81

Εγγρ.
21 Ιουλ 2024
Like
8
Πόντοι
0
Και τι να κάνουνε να πάνε στον ιδιωτικό τομέα να τους γαμανε στα 12ωρα για τρεις και εξήντα ???? Αν κάποιος έχει την ατυχία να γεννηθεί στην κωλοτρυπιδα που λέγεται Ελλάδα δύο επιλογές έχει : είτε να μπει στο δημόσιο ιδανικά με βύσμα ( ΑΣΕΠ και λοιπές μπούρδες είναι για την μπλεμπα που νομίζει πως υπάρχει αξιοκρατία στο ελλαδισταν ) είτε να φύγει μόνιμα στο εξωτερικό
Καλησπέρα.
Στον ιδιωτικό τομέα, όπου της γης, τα ίδια σκατά είναι.
Είμαι σε κωλοτρυπίδα της Κίνας, 10 χρόνια, ως υπεύθυνος για τον σχεδιασμό πλακετών μεγάλης εταιρείας.
Είμαι "νοικιασμένος" από εταιρεία HR (η οποία με προσέλαβε με 12ετές συμβόλαιο κι αυτή με πληρώνει, στην ουσία).
Πέραν των άλλων, το συμβόλαιο περιλαμβάνει 12ωρη εργασία και availability anytime (δηλαδή αν κάτι πάει στραβά στη βάρδια το ξημέρωμα μιας Κυριακής, πρέπει να πάω στο εργοστάσιο).

Τι να τα κάνεις τα λεφτά έτσι ?
Οκ. Καλά είναι, αλλά...
1. Είμαι στην Κίνα , οπότε έχεις φραγμούς, καταρχάς στο internet (μπαίνω από vpn, κι αυτό με αρκετή προσοχή), στην "κουλτούρα ενσωμάτωσης" (έχω πάει με το ζόρι με 4-5 Κινέζες στα 10 χρόνια που είμαι εδώ... Περιμένω τη μεγάλη άδεια φέτος, 45 μέρες, να γυρίσω πίσω, μήπως και βρεθώ με καμιά sexy Jo ...κι ηρεμήσουν τα νεύρα μου). Κι άλλα τέτοια...
2. Είναι στη βορειοδυτική Κίνα, άρα κρύο της αρκούδας
3. Επειδή μιλάμε για επαρχία Κίνας, ας έχουμε υπόψη από πού και πώς ξεκίνησε ο covid. Μιλάμε για βρώμα, παντού, καμία αντίληψη υγιεινής και καθαριότητας.

Αλλά τα λεφτά καλά.

Το δίλημμα : τελειώνει το συμβόλαιο. Αυτοί με θέλουν. Εγώ δεν θέλω. Δουλειά στην Ελλάδα δεν βρίσκω (ούτε στο αντικείμενο, ούτε με αυτές τις απολαβές).
Αγγλία και Γερμανία δεν με παίρνουν γιατί είμαι μεγαλούτσικος ηλικιακά. Η μητρική στην Αμερική τα έχει (παρά)δώσει όλα στην Ασία (πρακτικά, μόνο η κεντρική διοίκηση είναι στην Αμερική).

Για πείτε μου γνώμες...

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.719
Πόντοι
1.706
Καλησπέρα.
Στον ιδιωτικό τομέα, όπου της γης, τα ίδια σκατά είναι.
Είμαι σε κωλοτρυπίδα της Κίνας, 10 χρόνια, ως υπεύθυνος για τον σχεδιασμό πλακετών μεγάλης εταιρείας.
Είμαι "νοικιασμένος" από εταιρεία HR (η οποία με προσέλαβε με 12ετές συμβόλαιο κι αυτή με πληρώνει, στην ουσία).
Πέραν των άλλων, το συμβόλαιο περιλαμβάνει 12ωρη εργασία και availability anytime (δηλαδή αν κάτι πάει στραβά στη βάρδια το ξημέρωμα μιας Κυριακής, πρέπει να πάω στο εργοστάσιο).

Τι να τα κάνεις τα λεφτά έτσι ?
Οκ. Καλά είναι, αλλά...
1. Είμαι στην Κίνα , οπότε έχεις φραγμούς, καταρχάς στο internet (μπαίνω από vpn, κι αυτό με αρκετή προσοχή), στην "κουλτούρα ενσωμάτωσης" (έχω πάει με το ζόρι με 4-5 Κινέζες στα 10 χρόνια που είμαι εδώ... Περιμένω τη μεγάλη άδεια φέτος, 45 μέρες, να γυρίσω πίσω, μήπως και βρεθώ με καμιά sexy Jo ...κι ηρεμήσουν τα νεύρα μου). Κι άλλα τέτοια...
2. Είναι στη βορειοδυτική Κίνα, άρα κρύο της αρκούδας
3. Επειδή μιλάμε για επαρχία Κίνας, ας έχουμε υπόψη από πού και πώς ξεκίνησε ο covid. Μιλάμε για βρώμα, παντού, καμία αντίληψη υγιεινής και καθαριότητας.

Αλλά τα λεφτά καλά.

Το δίλημμα : τελειώνει το συμβόλαιο. Αυτοί με θέλουν. Εγώ δεν θέλω. Δουλειά στην Ελλάδα δεν βρίσκω (ούτε στο αντικείμενο, ούτε με αυτές τις απολαβές).
Αγγλία και Γερμανία δεν με παίρνουν γιατί είμαι μεγαλούτσικος ηλικιακά. Η μητρική στην Αμερική τα έχει (παρά)δώσει όλα στην Ασία (πρακτικά, μόνο η κεντρική διοίκηση είναι στην Αμερική).

Για πείτε μου γνώμες...
Κινέζικα φρόντισες να μάθεις; Θα ήταν ίσως το μεγαλύτερό σου ατού. Εγώ ισπανικά είχα βάλει στο CV κι είχαν εκτιναχθεί οι προτάσεις εργασίας. Με κινέζικα στις χώρες των BRICS+ λογικά θα πρέπει να βρεις δουλειά, αφού αυτές οι χώρες συνδέονται με την Κίνα.

• Like
Αντιδράσεις: cool11
Εγγρ.
21 Ιουλ 2024
Like
8
Πόντοι
0
Δηλαδή είσαι Κίνα και δε βρίσκεις γκόμενα και περιμένεις να έρθεις στο ελλαντα εδώ στο αγαμισταν να βρεις αρπακτικο ελλεινιδα?λίγο σοβαρότητα τυπε.οι κινεζες οι πιο πολλές στη πέφτουν από μόνες τους..σε κοιτάνε πρώτες αυτές..
Να υποθέσω ότι έχεις ζήσει στην Κίνα τουλάχιστον δεκαετία κι έχεις σχετική εμπειρία.
Επίσης, είναι άλλο το Πεκίνο, κυρίως η Σανγκάη ή το Χονγκ Κονγκ κι εντελώς άλλο η κωλοτρυπίδα της ΒΑ Κίνας που βρίσκομαι.
Ελπίζω να είναι πιο σαφές αυτό...
Εξάλλου, είπα, είχα με κάποιες μια ιστορία...
多謝你嘅答案 (ευχαριστώ για την απάντηση)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom