Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357
Εγγρ.
21 Ιουλ 2024
Like
8
Πόντοι
0
Ε
χβΈχωΚινέζικα φρόντισες να μάθεις; Θα ήταν ίσως το μεγαλύτερό σου ατού. Εγώ ισπανικά είχα βάλει στο CV κι είχαν εκτιναχθεί οι προτάσεις εργασίας. Με κινέζικα στις χώρες των BRICS+ λογικά θα πρέπει να βρεις δουλειά, αφού αυτές οι χώρες συνδέονται με την Κίνα.

Κινέζικα φρόντισες να μάθεις; Θα ήταν ίσως το μεγαλύτερό σου ατού. Εγώ ισπανικά είχα βάλει στο CV κι είχαν εκτιναχθεί οι προτάσεις εργασίας. Με κινέζικα στις χώρες των BRICS+ λογικά θα πρέπει να βρεις δουλειά, αφού αυτές οι χώρες συνδέονται με την Κίνα.
Έχω μάθει λίγο περισσότερο από τα βασικά.

Έχω κοιτάξει και στη Βραζιλία (κι έχω βρει), με σχετικά λιγότερα χρήματα (αυτό πάντα το κοιτάς αναλογικά με το κόστος ζωής).
Αλλά πρέπει να τελειώσει το συμβόλαιο που έχω ήδη (έχει ρήτρες, εν γνώση μου).
Δεν είναι όλα "ρόδινα" στο εξωτερικό, τουλάχιστον σε κάποιες χώρες και υπό κάποιες συνθήκες. Δηλαδή, αν η πρόσβαση στο ίντερνετ, στην πληροφόρηση γενικότερα, είναι περιορισμένη -βλ λογοκρισία, ή αν οι επιλογές σου μετά τη δουλειά είναι ανύπαρκτες, είναι καταστάσεις που μετά από μια δεκαετία πρέπει να τα συνυπολογίσεις...

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.252
Πόντοι
3.556
Καλησπέρα.
Στον ιδιωτικό τομέα, όπου της γης, τα ίδια σκατά είναι.
Είμαι σε κωλοτρυπίδα της Κίνας, 10 χρόνια, ως υπεύθυνος για τον σχεδιασμό πλακετών μεγάλης εταιρείας.
Είμαι "νοικιασμένος" από εταιρεία HR (η οποία με προσέλαβε με 12ετές συμβόλαιο κι αυτή με πληρώνει, στην ουσία).
Πέραν των άλλων, το συμβόλαιο περιλαμβάνει 12ωρη εργασία και availability anytime (δηλαδή αν κάτι πάει στραβά στη βάρδια το ξημέρωμα μιας Κυριακής, πρέπει να πάω στο εργοστάσιο).

Τι να τα κάνεις τα λεφτά έτσι ?
Οκ. Καλά είναι, αλλά...
1. Είμαι στην Κίνα , οπότε έχεις φραγμούς, καταρχάς στο internet (μπαίνω από vpn, κι αυτό με αρκετή προσοχή), στην "κουλτούρα ενσωμάτωσης" (έχω πάει με το ζόρι με 4-5 Κινέζες στα 10 χρόνια που είμαι εδώ... Περιμένω τη μεγάλη άδεια φέτος, 45 μέρες, να γυρίσω πίσω, μήπως και βρεθώ με καμιά sexy Jo ...κι ηρεμήσουν τα νεύρα μου). Κι άλλα τέτοια...
2. Είναι στη βορειοδυτική Κίνα, άρα κρύο της αρκούδας
3. Επειδή μιλάμε για επαρχία Κίνας, ας έχουμε υπόψη από πού και πώς ξεκίνησε ο covid. Μιλάμε για βρώμα, παντού, καμία αντίληψη υγιεινής και καθαριότητας.

Αλλά τα λεφτά καλά.

Το δίλημμα : τελειώνει το συμβόλαιο. Αυτοί με θέλουν. Εγώ δεν θέλω. Δουλειά στην Ελλάδα δεν βρίσκω (ούτε στο αντικείμενο, ούτε με αυτές τις απολαβές).
Αγγλία και Γερμανία δεν με παίρνουν γιατί είμαι μεγαλούτσικος ηλικιακά. Η μητρική στην Αμερική τα έχει (παρά)δώσει όλα στην Ασία (πρακτικά, μόνο η κεντρική διοίκηση είναι στην Αμερική).

Για πείτε μου γνώμες...

Τύπε πλακετά αμα η Κίνα είναι βαριά τράβα στην Ταιβαν

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
926
Πόντοι
81

GiorgosM145

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Δεκ 2016
Κριτικές
10
Like
12.968
Πόντοι
2.546
Επιλεγμενο εξωτερικο γτ πελον παντου εισαι στο μηδεν και προσπαθησεις να ζησεις.

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
926
Πόντοι
81

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.665
Πόντοι
3.656

Athens2001

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2024
Like
21
Πόντοι
0
Καλησπέρα. Καθησα και διάβασα το παρών νήμα. Είναι καιρός τώρα (πάνω κάτω 2 χρόνια) που φλερτάρω με την ιδέα να μετακομίσω μόνιμα εξωτερικό. Δεν έχω οικογενεια και το μόνο ουσιαστικό είναι μια καλή δουλειά και σταθερότητα δεδομένο των συνθηκών σήμερα έχω μαζέψει κάποια χρήματα που μπορείς να πεις αισθάνομαι ασφάλεια.. Σκεφτόμουν αγορά σπιτιού αλλά όπως βλέπω η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο. Τουλάχιστον η Κεντρική πόλη της Αθήνας. Σκεφτόμουν να μεταναστεύσω.. Καθόμουν και έβλεπα βιντεακια από ομογενείς στο YouTube που αναφέρουν το πως έχουν φύγει τι κάνουν την ζωή έξω κλπ. Θα ήθελα την γνώμη σας.. Την εύκολη λύση θα κοίταγα εννοείτε.. Να μεταναστεύσω σε άλλη πόλη τουλάχιστον κι να παραμείνω Ελλάδα. Αλλιώς σκεφτόμουν σε κάτι κοντινό με την Ελλάδα. Θεωρώ πιο κοντινό στην κουλτούρα της Ελλάδας τις γειτονικές χώρες.. Δε ξέρω ακόμα..

Slavrlfucker

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
854
Πόντοι
81
Καλησπέρα. Καθησα και διάβασα το παρών νήμα. Είναι καιρός τώρα (πάνω κάτω 2 χρόνια) που φλερτάρω με την ιδέα να μετακομίσω μόνιμα εξωτερικό. Δεν έχω οικογενεια και το μόνο ουσιαστικό είναι μια καλή δουλειά και σταθερότητα δεδομένο των συνθηκών σήμερα έχω μαζέψει κάποια χρήματα που μπορείς να πεις αισθάνομαι ασφάλεια.. Σκεφτόμουν αγορά σπιτιού αλλά όπως βλέπω η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο. Τουλάχιστον η Κεντρική πόλη της Αθήνας. Σκεφτόμουν να μεταναστεύσω.. Καθόμουν και έβλεπα βιντεακια από ομογενείς στο YouTube που αναφέρουν το πως έχουν φύγει τι κάνουν την ζωή έξω κλπ. Θα ήθελα την γνώμη σας.. Την εύκολη λύση θα κοίταγα εννοείτε.. Να μεταναστεύσω σε άλλη πόλη τουλάχιστον κι να παραμείνω Ελλάδα. Αλλιώς σκεφτόμουν σε κάτι κοντινό με την Ελλάδα. Θεωρώ πιο κοντινό στην κουλτούρα της Ελλάδας τις γειτονικές χώρες.. Δε ξέρω ακόμα..
Καλά ρε τυπε γράφεις γράφεις και δε λες τίποτα ουσιαστικό.
Θες να μεταναστεύσεις για ποιο λόγο;
Για καλύτερη δουλειά; Για καλύτερα μουνια;
Για φορολογικούς λόγους; Για να φύγεις από την κακομοιριά της Ελλάδος;

Και στο τέλος γράφεις την μεγαλύτερη μαλακία, να πας σε χώρα με την κοντινότερη κουλτούρα. Άρα άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Να φας το αγγούρι της αλλαγής χώρας και αντί να κάνεις την μεγάλη αλλαγή προς κάτι καλύτερο να πας σε άλλα παρόμοια σκατά και δε θα μιλάς και τη γλώσσα.

Άστο παληκάρι, κάτσε εκεί που είσαι, ξανασκεψου το, και αν καταλάβεις τι θες στη ζωή σου, τα ξαναλεμε σε κανένα χρόνο.
Δεν είναι για όλους το εξωτερικό.

Athens2001

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2024
Like
21
Πόντοι
0

Και στο τέλος γράφεις την μεγαλύτερη μαλακία, να πας σε χώρα με την κοντινότερη κουλτούρα. Άρα άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Να φας το αγγούρι της αλλαγής χώρας και αντί να κάνεις την μεγάλη αλλαγή προς κάτι καλύτερο να πας σε άλλα παρόμοια σκατά και δε θα μιλάς και τη γλώσσα.

Άστο παληκάρι, κάτσε εκεί που είσαι, ξανασκεψου το, και αν καταλάβεις τι θες στη ζωή σου, τα ξαναλεμε σε κανένα χρόνο.
Σε κάνω αναφορά.
Αν δεν έχεις κάτι ουσιαστικό να απαντήσεις σε έναν άλλον άνθρωπο μην απαντάς. Δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις σε κάτι που δεν είσαι ικανός να απαντήσεις.

Slavrlfucker

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
854
Πόντοι
81
Σε κάνω αναφορά.
Αν δεν έχεις κάτι ουσιαστικό να απαντήσεις σε έναν άλλον άνθρωπο μην απαντάς. Δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις σε κάτι που δεν είσαι ικανός να απαντήσεις.
Καλά πόσο είσαι;
15 χρόνων και παρεξηγήθηκες επειδή σου είπα την αλήθεια;

Έτσι κάνεις και στη δουλειά σου;
Αν σου πει κάποιος ότι σκέφτεσαι λάθος τρέχεις να τον καρφώσεις;
Καλά θα πας εσύ μπροστά.

Athens2001

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2024
Like
21
Πόντοι
0
Καλά πόσο είσαι;
15 χρόνων και παρεξηγήθηκες επειδή σου είπα την αλήθεια;

Έτσι κάνεις και στη δουλειά σου;
Αν σου πει κάποιος ότι σκέφτεσαι λάθος τρέχεις να τον καρφώσεις;
Καλά θα πας εσύ μπροστά.
Δεν είπες ότι κάνω λάθος. Ξύπνησες ανάποδα και έκανες επίθεση χωρίς ουσιαστικό λόγο, σε κάποιον ξένο άλλον άνθρωπο απλά επειδή μπορεί να σου φταίνε οι φωτιές να σου φταίει που δε ξύπνησες ωραία, δε γνωρίζω δεν με ενδιαφέρουν τα προβλήματα σου, αλλά όταν απευθύνεσαι σε κάποιον καλό είναι να μην απαντάς σαν σκουπίδι. Το πρόβλημα δεν το έχω εγώ αλλά εσύ, που απάντησες χωρίς να απαντήσεις σε κάτι που αναφέρθηκα. Αν έχεις θέματα λυστα πρώτα.

Balkan cowboy

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
7.721
Πόντοι
1.056
Ολες οι χώρες που έχουν τη νοοτροπία της Ελλάδας ήτοι μεσογειακές ή ορθόδοξες έχουν τα ίδια χάλια οπότε δεν αξίζει η μετανάστευση εκεί.Βασικά τη σήμερον ημέρα μόνο γερμανικό κόσμο αξίζει να μεταναστεύσεις για δουλειά ή σλαβικό κόσμο για μουνιά.

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96

Συμφωνω με τον καυλιαρη!!!

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.763
Πόντοι
3.506
Σε κάνω αναφορά.
Φίλε, αν έχεις καταλάβει βρίσκεσαι στο ένδοξο μπου. Χάδι σου έκανε ο συναγωνιστής. Δεν έχεις ακούσει για τα ραντεβού θανάτου που στήνονται εδώ μέσα; Κυριακάτικος είσαι;

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
887
Πόντοι
81
Καταρχην τι ξερεις να κανεις ? Εχεις σπουδες καποια ειδηκοτητα ? Γνωριζεις καποια ξενη γλωσσα ?

Athens2001

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2024
Like
21
Πόντοι
0
Καταρχην τι ξερεις να κανεις ? Εχεις σπουδες καποια ειδηκοτητα ? Γνωριζεις καποια ξενη γλωσσα ?
Ναι γνωρίζω Αγγλικα σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο. Σπουδές πάνω στον τουρισμό όπου το εξασκω. Γαλλικά και ιταλικά λόγω επαγγέλματος μόνο τα βασικά, δε τα μιλάω..

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
@Athens2001 Με βάση τα όσα έχεις γράψει ως τώρα, βλέπω Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία σαν ικανοποιητικές πίστες για εξερεύνηση. Για την Ισπανία εννοείται ότι πρέπει να μάθεις τα ισπανικά, αλλά είναι εύκολα.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Ολες οι χώρες που έχουν τη νοοτροπία της Ελλάδας ήτοι μεσογειακές ή ορθόδοξες έχουν τα ίδια χάλια οπότε δεν αξίζει η μετανάστευση εκεί.Βασικά τη σήμερον ημέρα μόνο γερμανικό κόσμο αξίζει να μεταναστεύσεις για δουλειά ή σλαβικό κόσμο για μουνιά.
Θα σε χάλαγε Ισπανία δηλαδής; :grin: Έχει και μουνολίβαδα που σου αρέσουν. Τίγκα η Βαρκελώνη στις λατινίτσες. Αλλά και η Μαδρίτη η οποία είναι και πιο ασφαλής σαν πόλη. Εγώ, αν δεν είχε αυτό το κωλοφορολογικό, θα άραζα για τη σύνταξή μου σε καμμιά Πάλμα ντε Μαγιόρκα τώρα. :sunglasses:

Slavrlfucker

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
854
Πόντοι
81
Δεν είπες ότι κάνω λάθος. Ξύπνησες ανάποδα και έκανες επίθεση χωρίς ουσιαστικό λόγο, σε κάποιον ξένο άλλον άνθρωπο απλά επειδή μπορεί να σου φταίνε οι φωτιές να σου φταίει που δε ξύπνησες ωραία, δε γνωρίζω δεν με ενδιαφέρουν τα προβλήματα σου, αλλά όταν απευθύνεσαι σε κάποιον καλό είναι να μην απαντάς σαν σκουπίδι. Το πρόβλημα δεν το έχω εγώ αλλά εσύ, που απάντησες χωρίς να απαντήσεις σε κάτι που αναφέρθηκα. Αν έχεις θέματα λυστα πρώτα.
Δεν σου ζήτησα να πεις ευχαριστώ που σου ανοίγω τα μάτια, αλλά οκ εσύ μάλλον δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τα αυτονόητα.

Άκου 5 πράγματα από άτομα που μένουν χρόνια στο εξωτερικό και ταξιδεύουν 10-15 φορές τον χρόνο και ίσως μάθεις κάτι καινούριο.

Συνέχισε να ζεις στη φούσκα σου και να βλέπεις ως επίθεση αυτά που τελικά ισχύουν και θα μείνεις ακριβώς ο ίδιος.

Στο μεταξύ άρχισαν και άλλοι να επιβεβαιώνουν πόσο λάθος σκέψη είχες να σκέφτεσαι να πας σε άλλες χώρες με ίδια νοοτροπία. Κατά τα άλλα εμάς μας πείραξαν οι φωτιές, ενώ εσύ ξέρεις ξεκάθαρα τι θες να κάνεις με αγγλικά μόνο ως προσόν.

Και πού σαι, το μόνο πρόβλημα μου είναι πώς θα χαλάσω 2-3χιλ κάθε μήνα.
Εσύ τι προβλήματα είπαμε ότι έχεις;

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Τι να τα κάνεις τα λεφτά έτσι ?
Οκ. Καλά είναι, αλλά...
1. Είμαι στην Κίνα , οπότε έχεις φραγμούς, καταρχάς στο internet (μπαίνω από vpn, κι αυτό με αρκετή προσοχή), στην "κουλτούρα ενσωμάτωσης" (έχω πάει με το ζόρι με 4-5 Κινέζες στα 10 χρόνια που είμαι εδώ... Περιμένω τη μεγάλη άδεια φέτος, 45 μέρες, να γυρίσω πίσω, μήπως και βρεθώ με καμιά sexy Jo ...κι ηρεμήσουν τα νεύρα μου). Κι άλλα τέτοια...
2. Είναι στη βορειοδυτική Κίνα, άρα κρύο της αρκούδας
3. Επειδή μιλάμε για επαρχία Κίνας, ας έχουμε υπόψη από πού και πώς ξεκίνησε ο covid. Μιλάμε για βρώμα, παντού, καμία αντίληψη υγιεινής και καθαριότητας.

Αλλά τα λεφτά καλά.

Το δίλημμα : τελειώνει το συμβόλαιο. Αυτοί με θέλουν. Εγώ δεν θέλω. Δουλειά στην Ελλάδα δεν βρίσκω (ούτε στο αντικείμενο, ούτε με αυτές τις απολαβές).
Αγγλία και Γερμανία δεν με παίρνουν γιατί είμαι μεγαλούτσικος ηλικιακά. Η μητρική στην Αμερική τα έχει (παρά)δώσει όλα στην Ασία (πρακτικά, μόνο η κεντρική διοίκηση είναι στην Αμερική).

Για πείτε μου γνώμες...
Κάνε καμιά επένδυση. Αφού 10 χρόνια δεν μπορούσες να ξοδέψεις λεφτα, κάτι θα σου έμεινε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom