Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Εσυ βρες εκεί 3 τουρκαλαδες για καν γλιφοκολι.μιλαμε για Γερμανία όχι για τη Κύπρο που ειναι μέση ανατολη
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Μπράβο Σάμπ και εμένα αυτό μ αρέσει.ξανθια Γερμανίδα γκόμενα και πράσινο και φύση.οι ελληνιστές προτιμούν την αγαμία..να σπάνε μπουκάλια στο βρωμογκαζι.και να παρακαλάνε τη κάθε κυρά Κατίνα από το Κερατσίνι 80κιλα μπας και τους κοιτάξει..η μαλακια πάει σύννεφο στο ελλαντα..
Πώς δεν έχεις φάει μπαν από ελληνικό φόρουμ όταν βρίζεις τους Έλληνες απορώ ακόμα..

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.445
Πόντοι
446
Η πλειοψηφια των γηγενων εργοδοτων καθε χωρας ειδικα στη νοτια ευρωπη ειναι καλοι μονο με μια σφαιρα στο κεφαλι γιατι ειναι ζωα.

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
11.036
Πόντοι
3.506
Το πάρτυ δεν κρατάει πολύ.
Παίζει να είναι και η σωστότερη κουβέντα αυτού του νήματος.

Σήμερα είμαστε ,αύριο όχι

Πώς δεν έχεις φάει μπαν από ελληνικό φόρουμ όταν βρίζεις τους Έλληνες απορώ ακόμα..
Λες να εχουν αλβανεψει οι αντμιν;

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.614
Πόντοι
506
Madrach Β1 εχεις; Ας πουμε αυτα τα καταλαβαινεις;

:2funny: αυτα ρε συ ειναι ειναι επιπεδου Α2. Εχω συμμετασχει στο Τεστ DAF, πριν χρονια , οι μοναδες που συγκεντρωσα μου δινουν το δικαιωμα να σπουδασω σε αρκετα τμηματα του τεχνικου κλαδου.

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.614
Πόντοι
506
Τυπάρα ... μια βραδιά λαδάδικα ή μπουζούκια σαλόνικα ... δεν τη ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ούτε μεγιστάνας γερμανός.
Βαλκάνιο μεγαλείο .

μετα απο καποια χρονια, εχει αλλαξει προς το καλητερο; η ακουστικη αισθητικη μου. Θα προτιμουσα την παλιοτερη εκδοση.
Τα συγκεκριμενα ως γκαρισματα κ σαματας μου ακουγονται, βασικα μια εκδοχη βασανιστηριου

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.569
Πόντοι
3.656
Το Ζωγράφου ηλίθιε είναι από τις πιο καλές περιοχές του κέντρου.
Κλαίω !!!!!!!!

Πραγματικά . Τι να κλάσει Μακρυγιάννη ... Πλάκα ... Λυκαβητό ... Κολωνάκι .....

Ζωγράφου .

Ξέχασες και το εύκολο παρκάρισμα.
Συν ότι το όχημα όταν το παρκάρεις εκεί , αλλάζει και σχήμα.

Τελευταία τροποποίηση:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Κλαίω !!!!!!!!

Πραγματικά . Τι να κλάσει Μακρυγιάννη ... Πλάκα ... Λυκαβητό ... Κολωνάκι .....

Ζωγράφου .

Ξέχασες και το εύκολο παρκάρισμα.
Συν ότι το όχημα όταν το παρκάρεις εκεί , αλλάζει και σχήμα.
Σοβαρά τώρα;
Πες μας και πόσο θες για να νοικιάσεις σε Λυκαβηττό ή Κολωνάκι.
Είπαμε να λέμε μαλακίες αλλά εσύ το τερματισες.

Αλλά αν είστε τόσο μάγκες κάποιοι, πείτε μας αν δίνετε πάνω από 1100€, που δίνω για νοίκι εγώ τον μήνα.
Αν όχι, έλα μόκο τώρα αφού δεν σας φτάνουν τα λεφτά, μην το παίζετε και έξυπνοι.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.719
Πόντοι
1.706
Σοβαρά τώρα;
Πες μας και πόσο θες για να νοικιάσεις σε Λυκαβηττό ή Κολωνάκι.
Είπαμε να λέμε μαλακίες αλλά εσύ το τερματισες.

Αλλά αν είστε τόσο μάγκες κάποιοι, πείτε μας αν δίνετε πάνω από 1100€, που δίνω για νοίκι εγώ τον μήνα.
Αν όχι, έλα μόκο τώρα αφού δεν σας φτάνουν τα λεφτά, μην το παίζετε και έξυπνοι.
Πόσα να δώσει; Πρώτη φορά συναντώ οδοντίατρο που να έχει βάλει λουκέτο, αντί να θησαυρίζει. Ωρύεται εναντίον του νέου φορολογικού νόμου με το τεκμαρτό εισόδημα, επειδή δεν μπορεί να βγάλει σε έναν χρόνο αυτά που θα έπρεπε να βγάζει σε ένα μήνα. Ο τύπος είναι ναυάγιο και πουλάει μαγκιές εδώ μέσα.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.327
Πόντοι
4.546
Γερμανία αξίζει να πας όχι μόνο για τα λεφτά κάι την πιο καλή ποιότητα ζωής..αλλά και για τα γκόμενακια..και ας προσπαθούν α τη χαλάσουν οι νεοφιλελεδες..
Και τι σε κρατάει πίσω και δεν πας?

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.165
Πόντοι
506
Me A1 είμαι τώρα. Φιλοδοξω όταν πάω Γερμανία να έχω φτάσει σε ένα επίπεδο Β1 έστω... Κ θα επιδιώξω μέσα στην πρώτη χρονιά διαμονής μου να πάρω Β2 που λένε ότι ανοίγει πόρτες...

Το Babbel ειναι αρκετα καλο, μαθαινεις γρηγορα

0-1: Oooh, was ein Fehler!

0-2: Papakanellos dazwischen. Der nimmts mit 2 auf! Kommt durch! Papakanelloooos, 0-2!!

0-3: Jetzt kommt's richtig dicke !

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.165
Πόντοι
506
Εγώ έβλεπα αγγελία για οδηγό λεωφορείου στη Γερμανία..ναι οκ σου λένε για 3800το μήνα..αλλά σου κρατάνε τα 1700για ΙΚΑ..δηλαδή με λίγα λόγια το γερμανικό κράτος βγάζει και κέρδος από τον εργαζόμενο!!εδώ Ελλάδα πληρώνανε 200ευρω το μήνα ΙΚΑ και παίρνανε 2000ευρω σύνταξη..επίσης Γερμανία οι Κυριακές είναι 50τα εκατό..ενώ Ελλάδα..75εκατο..αν έχεις νοίκι Γερμανία..δύσκολα τα πράγματα..βάλε ρεύμα φαι θέρμανση,αμάξι..δε ξέρω.ποσο συμφέρει..

Πόσα χρόνια γερμανικά είναι το β1?

Στην χειροτερη περιπτωση τα πραγματα για μια οικογενεια στην Γερμανια εχουν ως εξης:

Ο νομιμος κατωτατος καθαρος μισθος για 40ωρες/εβδ. (μπαμ, στην τσεπη) ειναι 1700 ευρω το μηνα. Μιλαμε παντα για ανειδικευτο προσωπικο.

Ας υποθεσουμε οτι εχεις και 2 παιδια. Λαμβανεις καθε μηνα 250 ευρω επιδομα τεκνων (Kindergeld) για καθε παιδι. Αν κατατασσεστε στις οικονομικα αδυναμες οικογενειες το επιδομα τεκνων ανερχεται μηνιαιως σε 292 ευρω για καθε παιδι.

Φυσικα χρειαζεσαι και ενα αξιοπρεπες διαμερισμα να νοικιασεις, σου βαζω εδω περιπου 800 μεχρι 1500 ευρω.

Αρα μεχρι στιγμης εχουμε καθαρος μισθος 1700 ο αντρας + 1700 η βυζαρου μαμα---> 3400 ευρω καθαρα
Επιδομα τεκνων για 2 παιδια---> 500 ευρω το μηνα

TOTAL: 3900 ευρω - 1500 το σπιτι= Απομενουν 2400 ευρω στην ελευθερη διαθεση της οικογενειας.

If you ask me, οχι και ασχημα για ανειδικευτους εργατες στην εποχη μας.

//////////

Το B1 το πολυ σε 2 χρονια το εχεις.

Με εντατικα μαθηματα το Β1 αποκταται μεσα σε 8 η 12 μηνες

Τελευταία τροποποίηση:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Εγώ έβλεπα αγγελία για οδηγό λεωφορείου στη Γερμανία..ναι οκ σου λένε για 3800το μήνα..αλλά σου κρατάνε τα 1700για ΙΚΑ..δηλαδή με λίγα λόγια το γερμανικό κράτος βγάζει και κέρδος από τον εργαζόμενο!!εδώ Ελλάδα πληρώνανε 200ευρω το μήνα ΙΚΑ και παίρνανε 2000ευρω σύνταξη..επίσης Γερμανία οι Κυριακές είναι 50τα εκατό..ενώ Ελλάδα..75εκατο..αν έχεις νοίκι Γερμανία..δύσκολα τα πράγματα..βάλε ρεύμα φαι θέρμανση,αμάξι..δε ξέρω.ποσο συμφέρει..

Πόσα χρόνια γερμανικά είναι το β1?
Αλβανε ούτε Ελλάδα δεν μπορέσεις να προκοψεις που είναι χαλαρά τα πράγματα για κοπριτες σαν εσένα, θα πας Γερμανία που θέλει γερμανικά και οργανωμένα άτομα;
Ούτε στα όνειρα σου ρε ρεμαλι.
Εδώ δεν έχεις λεφτά να βάλεις καθαρό σωβρακο, θα βρεις χρήματα να πας να δοκιμαστείς σε σοβαρή χώρα του εξωτερικού;
Ούτε Κύπρο δεν μπορείς να φτάσεις ρε κακομοίρη να δουλέψεις σε πλυντήριο αυτοκινήτων.

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
934
Πόντοι
81
Κανείς κατι ερωτήσεις..πρώτο δε ξέρω γερμανικά.δεφτερο δεν εχω που να μείνω στη Γερμανία..
Σιγα . Ουτε εγω ειχα σπιτι πριν ερθω και μετα απο δυο χρονια τωρα ξεκινησα μαθηματα γερμανικων.
Πας για δουλεια σε ενα ελληνικο εστιατοριο που προσφερει και διαμονη. Αν δεις οτι παιζει εκμεταλευση γιατι παιζει σε καποια ελ. εστιατορια πας σε αλλο. Ολοι ψαχνουν για προσωπικο. Κανεις ενα κομποδεμα αρχιζεις μαθηματα γλωσσα. Οταν φτασεις Β2 τη γλωσσα ξεκινας να ψαχνεις σπιτι και αναλογα αν εχεις καποια ειδηκοτητα ψαχνεις δουλεια στο αντικειμενο που γνωριζεις. Αν εισαι ανειδικευτος υπαρχουν και δουλειες χειρονακτικες που πληρωνονται καλα.

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.472
Πόντοι
1.056
Εδω καποιες νεαρες τικτοκερ Ιταλιδες βγαζουν φραγκα

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Για Αυστραλία δεν λεει κανένας τίποτα.ειναι ωραία χώρα
.όλοι να πανε στη κολοευρωπη θελουνε τη πιο άσχημη περιοχή του κοσμού.οτσν έχει τόσες ωραίες χώρες..Αμερική,Βραζιλία,Ντουμπάι,Σιγκαπούρη έχουν τελικό καιρό και ανάπτυξη..Ευρώπη φτώχεια πεινα χειμώνας και κρύα..
Αμόρφωτε Αλβανε το Ντουμπάι δεν είναι χώρα.
Σταμάτα να γράφεις μαλακιες για χώρες που ξέρεις μόνο από την τηλεόραση.
Έχεις και άποψη για Βραζιλία και Αμερική που έφτασες από το Δυρράχιο μέχρι την Ελλάδα και δεν κάνεις ούτε για πλύσιμο αυτοκινήτων.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
28 βαθμούς σήμερα στην Κύπρο, Πάσχα των καθολικών.
Οπότε έχουμε Ρωσίδες και τουρίστες να σκάνε ήδη με στρινγκακια στην παραλία.
Ωραία ξεκινήσαμε.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.995
Πόντοι
3.656

21688 αιτήσεις για 1213 θέσεις στη Δημοτική αστυνομία :confused:

8500 απο αποφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δημόσιο να'ναι...κι ότι να'ναι