Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Chrys74

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2022
Like
160
Πόντοι
1
Δεν έχουμε και κανέναν να γράφει από Γερμανία να μας πει, και εγώ θέλω να παω οδηγός στη Γερμανία, αλλά δεν ξέρω τη γλώσσα και δεν εχω κανέναν εκεί.. Αν είχα καμία αλβανιδα γκόμενά, θα είχε συγκενεις εκεί και θα πήγαινα μαζί της.. Τωρα μόνος μου που να πάω? Η πρώην μου πάντως αλβανιδα μένει εδώ και 3 χρονια Γερμανία, φαίνετε ότι ζει πολύ ωραία, απο τις φώτο βλέπω ότι αξίζει σαν χώρα, πάρκα πράσινο ωραίες πόλεις.. Τωρα για κόστος ζωής δεν ξερω
Φίλε τι πληροφορίες θέλεις; Οδηγούς ζητάνε συνέχεια

Chrys74

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2022
Like
160
Πόντοι
1
Έχει κάτι αγγλεις για δουλειά στη Γερμανία με τζάμπα σπίτι.. Τι λέτε είναι αληθινές? Η θα πάμε εκεί και θα πέσουμε σε τίποτα ελληναρες αφεντικά? Γερμαναι πάντα ήθελα να πάω να μείνω., πιστεύω σε επίπεδο ζωής είναι πολύ μπροστά.. Και θα έχει γκόμενες φουλ. Πχ σαν οδηγός λεωφορείου βρίσκεις εύκολα δουλειά? Με τη γλώσσα τι γίνεται?
Οδηγός λεωφορείου αύριο πιάνεις δουλειά.Υπαρχει πολύ μεγάλη ζήτηση

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.751
Πόντοι
456
Εχω ενα κολλητο που δουλευε παλια στην wind.O τυπος πολλα πτυχια,μεταπτυχιακα,προυπηρεσια,και στη δουλεια του φοβερος.Ομως για αυτα που ξερει εχει μεινει πισω και περα απο ενα επιπεδο δεν ανεβαινει /σε ξερω γω υπευθυνος η κατι παραπανω./Εγω βεβαια δεν εχω μεγαλη εμπειρια (σχεδον καθολου) απο εταιρειες και τετοια,λεω μονο οτι μου λεει.Το προβλημα που εχει μεινει πισω (για μενα,και του το εχω πει) ειναι πως ειναι πολυ καλο παιδι και τον εκμεταλευονται.(εχει αλλαξει 3-4 δουλειες για αυτον τον λογο)Του φορτωνουν δουλεια δηλ απο αλλα ποστα,επειδη ειναι καλος και εχει γνώσεις..... και τις υψηλες θεσεις τις περνουν τυποι με βυσμα,και με τα μισα πτυχια και γνωσεις που εχει αυτος....πλεον παραδεχεται και ο ιδιος οτι αν εμενε αγγλια τοτε που εκανε μεταπτυχιακο,ναι ισως να ειχε καλυτερη καριερα (οχι οτι ειναι ασχημη τωρα,πρεπει να καθαριζει καμια 3ρα το μηνα)...ομως δεν μπορει να φυγει γιατι εχει φτιαξει οικογενεια εδω..(με μια μαλακισμένη ελλεηνιδα που και εκει παλι χωσιμο τρωει)..δε ξερω αν ολα αυτα ισχυουν και εξω,οποιος ξερει ας με διορθωσει.Περισσοτερο τα λεω αυτα για το οτι βυσματα περνουν τις υψηλες θεσεις και οχι απαραιτητα καποιος με καλο βιογραφικο και γνωσεις..
Είναι πολυπαραγοντικό το φαινόμενο. Σίγουρα για να ανελιχθείς σε εταιρεία-οργανισμό θέλει το κατάλληλο networking που πρέπει να έχεις φροντίσει να δημιουργήσεις, πέρα απ το CV σου

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Κριτικές
1
Like
2.772
Πόντοι
456
Είναι πολυπαραγοντικό το φαινόμενο. Σίγουρα για να ανελιχθείς σε εταιρεία-οργανισμό θέλει το κατάλληλο networking που πρέπει να έχεις φροντίσει να δημιουργήσεις, πέρα απ το CV σου
η να εισαι γλυφτης,μουνοπανο,και συγγενης με υψηλα προσωπα
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

ξεχασα οτι αυτο ισχυει παγκοσμιως

• Χαχα
Αντιδράσεις: Cheng

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.751
Πόντοι
456
η να εισαι γλυφτης,μουνοπανο,και συγγενης με υψηλα προσωπα
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

ξεχασα οτι αυτο ισχυει παγκοσμιως
Οι γλειψιματίες ποτέ δε χάνονται πάντως

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.667
Πόντοι
506
Μηπως ο φιλος σου ειναι στην Αλβανια για να ειναι τοσο γαματος και να βγαζει μονο 2500?
Επιτρεπεται να μας πεις σε ποια τραγικη χωρα ειναι να μην παμε ποτε?
Του ειπες να ψαξει για δουλεια αλλου? Να δει fiberline και LM fiber Δανια.
Αν βρει δουλεια στην Ελλαδα με 1800 μηπως τον συμφερει? Λεω εγω τώρα!
Αν ειναι τοσο γαματος ισως τα 1800 στην Ελλαδα να μην ειναι απιαστα!

ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ
Το ιδιο συμβαινει και σε εμενα, Γερμανια τυπε.
Ακουω για ατομα που ηρθαν απο Ελλαδα να εργστουν ως οδηγοι λεωφορειων, με πιστοποιηση γερμανικης Α2κ Β1, ο οποιοι λαμβανουν 2300 Ε καθαρα! Τρελαινομαι λεμε!

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Γερμανία πέρα από τους πιο καλούς μισθούς και το πιο καλό εργασιακό περιβάλλον. Παίζει πολύ πιο καλή ποιότητα ζωής. Βλέπω κάτι βίντεο.. Έχουν φανταστικές πόλεις. Με πράσινο γκριζο λιμνούλες, καθαρές

lelosbi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
1.095
Πόντοι
206
Ακουω για ατομα που ηρθαν απο Ελλαδα να εργστουν ως οδηγοι λεωφορειων, με πιστοποιηση γερμανικης Α2κ Β1, ο οποιοι λαμβανουν 2300 Ε καθαρα! Τρελαινομαι λεμε!
Τυπε εγω γνωρισα ατομο που δουλευει οδηγος λεωφορειου στη Γερμανια και οι μονες λεξεις που ηξερε ηταν guten tag και guten abend. Αλλα τα 2300 -2400 που παιρνουν ειναι μικτα. Καθαρα μενουν γυρω στα 1600 με 1800.

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
714
Πόντοι
96
Κάτσε φιλέ μιλάς για οδηγούς λεωφορείων. Λογικό μου φαίνεται να παίρνουν τόσα.

Ο άλλος από πάνω είπε ότι ο φίλος του είναι σούπερ γάματος πτυχιούχος με χρονιά προϋπηρεσίας. Νομίζω.

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
714
Πόντοι
96
1800 το μήνα Ελλάδα. Μονο αμα πουλάς ναρκωτικά βγάζεις.. Απορώ που ζείτε και βλπετε τέτοια πόσα..στην ελλαδα Άμα παίρνουν χίλια το μήνα. Θεωρούντε προνομιουχιοι!! Οι πιο πολλοί γύρω από το κατωτο βγάζουν, 700..ναι είχα δουλειά που με έδινε 669 πριν λίγους μήνες!!
Συμφωνώ απόλυτα αλλά μίλησα συγκεκριμένα για εκείνον τον τύπο πού έχει πτυχία κ πολλά χρονιά προϋπηρεσία. 1800 ίσως να είναι εφικτό σε αυτή την περίπτωσή.
Εγώ χίλια ευρώ έπαιρνα οταν δούλευα στην ελλάδα κ μετά από ένα χρόνο σηκώθηκα κ έφυγα.

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
714
Πόντοι
96
Γερμανία πέρα από τους πιο καλούς μισθούς και το πιο καλό εργασιακό περιβάλλον. Παίζει πολύ πιο καλή ποιότητα ζωής. Βλέπω κάτι βίντεο.. Έχουν φανταστικές πόλεις. Με πράσινο λιμνούλες, καθαρές. Πραγματικά χαίρεσαι να ζεις σε τέτοια χώρα! Άσε που από γκόμενες θα γαμαει! Πραγματικά πρέπει κάποιος να είναι κακάσχημος για να μηβρίσκει γκομενα στη Γερμανία! Οι Γερμανίδες φαινοντε όμορφες, ξανθιές, στα γούστα μου. Ευγενικές και κοινωνικες

Καμία σχέση με τις ελλεινιδες γιδες
Η δουλειά στη γερμανία είναι πολύ καλύτερή από κάθε άποψη. Δεν υπάρχει σύγκρισή!!!
Όσον αφορά τα υπόλοιπα μην ενθουσίαζεσαι τόσο.
Δεν είναι όλες οι πόλεις φανταστικές. Σε μικρές κ μεσαίες πόλεις δεν κυκλοφορεί ψύχει το βραδύ και τις Κυριακές.
Όχι οι γκόμενες δεν είναι όλες μουναρες κ όχι προφανώς δε γαμανε όλοι. Υπάρχουν κ αρκετές εναλλακτικές βεγκαν χίπισσες που είναι για σφαλιάρες.
Το φαγητό κ ο καιρός είναι χειρότερα.
ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ από γερμανία

dalaidama

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2023
Like
181
Πόντοι
0
Ξερω τυπο φοβερο στο cyber security που γυρισε απο Λονδινο γιατι ετρωγε φρικες δεν την παλευε με τον καιρο,ανθρωπους,δεν εκανε φιλους κτλπ. Ελλαδα ειναι στο εναμιση χιλιαρικο ενω Λονδινο ειχε φτασει τα εξι.
Βεβαια εχει σπιτι Ελλαδα θα κατσει με τους δικους του θα του γραψουν το σπιτι και οκ.
Οποτε ενας παραγοντας ειναι το αν εισαι Ελληναρας που λεμε και θες ηλιο,καλοπεραση και γενικα μια χαλαρη ζωη. Ξεχνα το εξωτερικο.
Ενας αλλος σημαντικος παραγοντας ειναι το αν εχεις σπιτι εστω και απο τους δικους σου. Δεν ξερω πολλους απ οσους φιλους μου και γνωστους που ειναι εξωτερικο και να μην ηταν στο νοικι εδω. Αντιθετα οσοι κατσανε Ελλαδα εχουν οι δικοι τους ενα-δυο σπιτια. Οποτε σου λεει ο αλλος σιγα μην τρεχω εξωτερικο θα κατσω Ελλαδα στο 800αρι θα εχω και σπιτι χωρις νοικι και θα επιβιωνω.

Το εξωτερικο δεν ειναι για ολους. Και δεν ειναι ευκολα οπως πολλοι νομιζουν. Εγω ειμαι remote οποτε στα παπαρια μου παω στα φθηνα αλλα αν καποιος παει σε σοβαρη χωρα και δινει πολλα στο νοικι θα πρεπει να εχει προγραμματισει τα παντα.

Για μενα αξιζει το εξωτερικο/Ελλαδα σε σχεση με το ποσα λεφτα θες να εχεις στην ακρη.
Εγω επειδη ειμαι τελειως remote ειμαι αλλη κατηγορια αλλα εαν επρεπε να παω αναγκαστικα σε μια χωρα θα διαλεγα εξωτερικο εαν Ελλαδα πχ εβαζα 200Ευρω στην ακρη για 1000Ευρω στο εξωτερικο. Αν Ελλαδα εβαζα στην ακρη 500Ευρω θα εφευγα εξω για 2000 και αν Ελλαδα εβαζα στην ακρη 1000+ θα εφευγα εξωτερικο για 4000+

bruce wayne

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2021
Κριτικές
2
Like
3.007
Πόντοι
456
παιδια στο μπουρδελο που λεγετε ελλαδα θα αγριεψουν πολυ τα πραγματα .... στην ελλαδα μενεις αμα εχεις σπιτι δικο σου αλλιως κανεις το σταυρο σου για να μεινεις ...... οποιος εχει γνωστο η συγγενή εξω να μην το σκεφτει καθολου ΝΑ ΦΥΓΕΙ

Valkanios Poutsaras

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2023
Like
5.140
Πόντοι
1.056
Γερμανία πέρα από τους πιο καλούς μισθούς και το πιο καλό εργασιακό περιβάλλον. Παίζει πολύ πιο καλή ποιότητα ζωής. Βλέπω κάτι βίντεο.. Έχουν φανταστικές πόλεις. Με πράσινο γκριζο λιμνούλες, καθαρές

Έχουν πολύ πράσινο οι γερμανικές πόλεις, πλην κάποιων που είναι σε πολύ βιομηχανοποιημένες περιοχές.
Σε κάθε περίπτωση, έχουν πολύ περισσότερο πράσινο από τις ελληνικές πόλεις.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556

Έχουν πολύ πράσινο οι γερμανικές πόλεις, πλην κάποιων που είναι σε πολύ βιομηχανοποιημένες περιοχές.
Ναι εννοειτε, το γκριζο πηγαινε για τον καιρο

Chrys74

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2022
Like
160
Πόντοι
1
ΔΕΝ είναι τόσο απλά τα πράγματα.. Πρεπει α μάθεις τι δρομολόγιο της κάθε γραμμης
Πολύ δύσκολο αν δεν ξέρεις την πόλη.. Και αν δε ξέρεις και γερμανικά.. Πως θα μιλάς με τον κόσμο?
Στην αρχή,το δρομολόγιο θα το κάνεις με άλλον οδηγό μαζί.Όσο αφορά την γλώσσα σε βοηθάνε πολύ.Ξερω πολλούς που έπιασαν δουλειά σε λεωφορείο και δεν ήξεραν υπάρχουν πολλοί Έλληνες οδηγοί λεωφορείων.

Balkan cowboy

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
9.659
Πόντοι
2.306

Οι Ελληνες δε γουστάρουν το πράσινο οπτικα.Το συνδυάζουν και με ζουζουνια,κοπρανα σκύλων κτλ.Βλέπεις πολυ λίγα δάση και ελάχιστους κήπους.Οι Ελληνες προτιμούν να βλέπουν γυμνα τοπία,βράχια κτλ.Το βλέπεις αμεσως αυτό όταν έρχεσαι Ελλάδα πόσο έχουν καεί τα δάση,τι σνθρώπινη παρέμβαση υπάρχει.Με το που περνάς τα σύνορα προς Βουλγαρία κτλ βλέπεις πώς ήταν η φυση στην Ελλάδα πριν.
Η Γερμανία είναι τίγκα στα δάση και στα δέντρα στις πόλεις αλλά δε νομίζω να αρέσει στους Ελληνες το θέαμα.

Balkan cowboy

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
9.659
Πόντοι
2.306
Παλιά όσοι περνούσαν πανελλήνιες συνιστούσαν τη ρχαοκοκκαλιά το σκληρό πυρήνα του κράτους.Γίνονταν καθηγητές,στρατιωτικοί,γιατροί,δικηγόροι κτλ.Τώρα σου λέει ο άλλος άλλαξαν οι εποχές,βάζουμε δικούς μας ό,τι ναναι.Μόνο που αυτοί που παλιά θα εργάζονταν για το σύστημα την κοπανάνε με αποτέλεσμα να λείπει ο σκληρός πυρήνας επιδόσεων.Για αυτό βλέπουμε τη γενική εικόνα μαλθακότητας,ανευθυνότητας,ψωλαρίσματος κτλ.
Από συνολική κοινωνική σκοπιά δε θα είχε διαφορά ο επιτυχών να δουλεύει για τον αποτυχόντα,όμως Ελλάδα δε γίνεται απλά.Δεν υπάρχει τέτοια κοινωνική αλληλεγγύη.

Τελευταία τροποποίηση:

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
8.692
Πόντοι
1.056
Ο ελληνας στη χωρα του δεν εχει σχεση με τον ελληνα της μεταναστευσης γι αυτο "προκοβουν" που λεγαν οι παλιοι.

Η ελλαδα ειναι ενα μπουρδελο και γινεται ακομα μεγαλυτερο.

Δεν υπαρχει αυτη η κατασταση.Εγω ζουσα εξωτερικο,επεστρεψα ελλαδα,γιατι οι ρυθμοι ειναι πουτσα μπαλα και τραμπαλα.

Λεω ομως στον εαυτο μου,πως αν περασω τα 60-65 και ζω,θα πουλησω οτι εχω Ελλαδα και θα πηγαινω να ζω ενα χρονο εδω ενα χρονο εκει,αν ειμαι καλα.Αν δεν ειμαι θα παω σε κανα κεντρο φροντιδας γερων,που νομιζεις ζεις στο ακριβοτερο ξενοδοχειο

ChatGTP

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2023
Like
21
Πόντοι
0
Οι Ελληνες δε γουστάρουν το πράσινο οπτικα.Το συνδυάζουν και με ζουζουνια,κοπρανα σκύλων κτλ.Βλέπεις πολυ λίγα δάση και ελάχιστους κήπους.Οι Ελληνες προτιμούν να βλέπουν γυμνα τοπία,βράχια κτλ.Το βλέπεις αμεσως αυτό όταν έρχεσαι Ελλάδα πόσο έχουν καεί τα δάση,τι σνθρώπινη παρέμβαση υπάρχει.Με το που περνάς τα σύνορα προς Βουλγαρία κτλ βλέπεις πώς ήταν η φυση στην Ελλάδα πριν.
Η Γερμανία είναι τίγκα στα δάση και στα δέντρα στις πόλεις αλλά δε νομίζω να αρέσει στους Ελληνες το θέαμα.

Πραγματι, αλλα ουτε και οι κυβερνησεις εχουν ασχοληθεί ποτε με τέτοια έργα. Ο κοσμος δεν εχει την απαίτηση για καθαρούς και καλοσυντηρημενους χώρους πρασίνου μεσα στην πολη γιατι απλα δεν ξερει τι ειναι αυτο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom