Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Balkan cowboy

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
8.131
Πόντοι
1.056
Πάει τώρα ο Β.Π. εξωτερικό και γαμάει ένα σωρό κόσμο.
Την κόρη του καθηγητή που δεν έχει έναν υφιστάμενο να της γράφει τις εργασίες και πρέπει να βρει λακέ ή Αλβανό.
Τον καθηγητή που η κόρη του πάει κατά διαβόλου χωρίς τη βοήθεια του Β.Π.
Την Ελληνίδα που θα παντρευόταν ο πουτσαράς η οποία μένει με το μουνί στο χέρι.
Αλλες 10 Ελληνίδες που θα γαμούσε ο πουτσαράς και θα μπορούσαν να ονειρεύονται.
Εκατοντάδες μαθητές που δεν πήραν τις διδαχές του πουτσαρά και θα υστερούν για πάντα.
Μιλάμε για τεράστια ζημιά στο σύστημα.Ενα άτομο αξίας μπορεί να επιφέρει ανυπολόγιστη ζημιά.Παλιά αυτά δε γίνονταν με την καμία.
Τώρα όλοι αναρωτιούνται μα αυτός είναι καλό παιδί,πουτσαράς,τι κάνει στην Ελβετία και δεν παντρεύεται την κόρη μου?Το μυαλό του στον πούτσο το έχει?

Valkanios Poutsaras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2023
Like
4.278
Πόντοι
456
O Ελληνας κάνει εντύπωση.Αφού έδωσε προσωπικά οδηγία η Μέρκελ.Να προσλάβετε όσους περισσότερους Ελληνες γίνεται.Είδαν οι άνθρωποι πόσο ανεβάζουμε το ΑΕΠ και σου λέει εδώ έχουμε θησαυρό.Βασικά απορούνε με τα χάλια της Ελλάδας όταν βλέπουν τις επιδόσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό.
Το ελληνικό πτυχίο δεν το κάνει δυνατό το ελληνικό πανεπιστήμιο αλλά η ποιότητα των εισακτέων.Αν οι εισακτέοι είναι καλοί είναι και οι απόφοιτοι καλοί αν παραμένουν οι ίδιοι.
Εμένα είναι ο εργασιακός μου χώρος και έχω δει να σκαουτάρουν από το facebook ελληνικές φωτογραφίες ορκομωσίας, να ζητάνε βιογραφικά και να τους καλούν αμέσως σε συνέντευξη.

Προσωπικά μου έχουν ζητήσει επανελλημένως να συστήσω κόσμο με το κίνητρο να πάρω χρηματική αμοιβή άμα προσληφθεί ο υποψήφιος, πράγμα που έχει γίνει.

Αλλά άσε να πιστεύουν ότι καθαρίζουμε κρεμμύδια στο υπόγειο και ακούμε Καζαντζίδη..

Balkan cowboy

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
8.131
Πόντοι
1.056
Εννοείται η Γερμανία χρειάζεται χέρια.Εχουν δει και αποδεί από υποφηφίους οπότε προτιμάνε σίγουρα πράγματα,να βγάλει ο άλλος αμέσως δουλειά.Ο Ελληνας είναι μια σχετική εγγύηση.
Υστερα όλοι έχουν κάνει διακοπές Ελλάδα,έχουν δει πώς είναι οι Ελληνες και γουστάρουνε.
Το θέμα είναι οτι οι νεομετανάστες έχουν δημιουργήσει μια πολύ καλή φήμη που μπορούν οι επόμενοι να εκμεταλευτούν.Βέβαια αυτά δε θα τους τα πούνε Ελλάδα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Και εκτός αν είσαι νοσοκόμος,νοσηλευτής,γιατρός,μηχανικός,αρχαιολόγος,τεχνολόγος τροφίμων και ένα σωρό άλλες ειδικότητες...

Εν τω μεταξύ και στο επάγγελμά σου να μη δουλεύεις, υπάρχει μια σειρά από Ausbildung και άλλες μαθητείες, που χωρίς να έχεις ήδη ένα πτυχίο, δεν μπορείς να συμμετάσχεις.

Και όσο αστείο και να σας φαίνεται, υπάρχει αξιολόγηση για ΚΑΘΕ ελληνικό τμήμα,
ΟΛΑ τα τριτοβάθμια ελληνικά πτυχία αναγνωρίζονται, που μεταξύ άλλων σημαίνει και καλύτερος μισθός,
αλλά κλασσικό bou..
Ότι δεν έχει ο καθένας, προσπαθεί να το απαξιώσει.

Τέλος, ενώ τα ελληνικά πτυχία αναγνωρίζονται ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να παρακολουθήσεις κάποια μαθήματα στο τοπικό Πανεπιστήμιο(πλην μαθημάτων γλώσσας-oρολογίας σε κάποιες περιπτώσεις),
υπάρχουν πτυχία άλλων ευρωπαικών χωρών, που τους βάζουν να σπουδάσουν ακόμη ένα-δύο χρόνια,
μέχρι να τους αποδεχτούν...
Όλα όσα είπες είναι αναγκαία αλλά τελειωμένα επαγγέλματα και έχουν κολλήσει στα πτυχία όπως πριν 30 χρόνια. Μόνο ο γιατρός βγάζει φράγκα. Και πόσοι είναι γιατροί;

Αντίθετα πολλά σύγχρονα επαγγέλματα στο μάρκετινγκ και στο web design κλπ κανένα πτυχίο δε θέλει στο εξωτερικό. Και στο λέει κάποιο με bachelor και MBA και που έχω αλλάξει καμιά πέντε-εξι εταιρίες τα τελευταία 9 χρόνια από πολυεθνικές μέχρι start-up.
Μετράει πλέον μόνο η εμπειρία και ο χαρακτήρας και τίποτα άλλο.

Valkanios Poutsaras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2023
Like
4.278
Πόντοι
456
Όλα όσα είπες είναι αναγκαία αλλά τελειωμένα επαγγέλματα και έχουν κολλήσει στα πτυχία όπως πριν 30 χρόνια. Μόνο ο γιατρός βγάζει φράγκα. Και πόσοι είναι γιατροί;

Αντίθετα πολλά σύγχρονα επαγγέλματα στο μάρκετινγκ και στο web design κλπ κανένα πτυχίο δε θέλει στο εξωτερικό. Και στο λέει κάποιο με bachelor και MBA και που έχω αλλάξει καμιά πέντε-εξι εταιρίες τα τελευταία 9 χρόνια από πολυεθνικές μέχρι start-up.
Μετράει πλέον μόνο η εμπειρία και ο χαρακτήρας και τίποτα άλλο.
Στα επαγγέλματα που ανέφερες, όπως και σε άλλαπ.χ.γραφίστες μπορεί να μη θέλει κανένα πτυχίο.

Η ένστασή μου ήταν ότι τα ελληνικά πτυχία είναι άχρηστα.
Δεν είναι.
Σου εξασφαλίζουν μια χαρά δουλειά και άμεσα.
Και εκτός από γιατρούς, ξέρω και μηχανικούς, γενικά απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών που κονομάνε καλά.
Ξέρω και άτομα των ειδικοτήτων που ανέφερες, που έχουν έναν απλό μισθό.
Γεμάτη με τέτοιους ήταν η Πράγα.

Υ.Γ. Το άμεσα δουλειά,σχετίζεται και με την ειδικότητα.
Αν έχεις βγάλει Θεολογία ή κάτι που δεν χρειάζονται άμεσα οι Ευρωπαίοι,σου αναγνωρίζουν το πτυχίο,
αλλά πρέπει να κάνεις κάτι άλλο.

Balkan cowboy

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
8.131
Πόντοι
1.056
Το οτι πρέπει κανείς να φύγει έξω το καταλαβαίνει από το οτι δεν υπάρχει καμιά απολύτως δομή να βοηθάει τα άτομα που θέλουν να φύγουν είτε με ενημέρωση είτε με μεταφράσεις πτυχίων κτλ.Εάν επρόκειτο για βύσματα που φεύγουν εξωτερικό με σκοπό να συλλέξουν χαρτούρα για να τοποθετηθούν σε προσοδοφόρες θέσεις,θα υπήρχαν εκατοντάδες θεσμοί και επιτροπές και νομοθετήματα και διατάξεις ειδικές να τους βοηθήσουνε.Μέχρι και κονδύλια από την ΕΕ θα έφερναν.
Το γεγονός οτι δεν υπάρχει τίποτα απολύτως σα βοήθεια σημαίνει οτι είναι άριστη επιλογή να μεταναστεύσεις.

Με τη μετανάστευση χύνεις στη μάπα τους.Δημιουργείς τετελεσμένα γεγονότα πριν προλάβουν να αντιδράσουνε και δεν μπορούν να σε περιλάβουν εκ των υστέρων σε οποιαδήποτε ρύθμιση.

Τελευταία τροποποίηση:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Στα επαγγέλματα που ανέφερες, όπως και σε άλλαπ.χ.γραφίστες μπορεί να μη θέλει κανένα πτυχίο.

Η ένστασή μου ήταν ότι τα ελληνικά πτυχία είναι άχρηστα.
Δεν είναι.
Σου εξασφαλίζουν μια χαρά δουλειά και άμεσα.
Και εκτός από γιατρούς, ξέρω και μηχανικούς, γενικά απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών που κονομάνε καλά.
Ξέρω και άτομα των ειδικοτήτων που ανέφερες, που έχουν έναν απλό μισθό.
Γεμάτη με τέτοιους ήταν η Πράγα.

Υ.Γ. Το άμεσα δουλειά,σχετίζεται και με την ειδικότητα.
Αν έχεις βγάλει Θεολογία ή κάτι που δεν χρειάζονται άμεσα οι Ευρωπαίοι,σου αναγνωρίζουν το πτυχίο,
αλλά πρέπει να κάνεις κάτι άλλο.
Καλά δε λέει τίποτα η ειδικότητα.
Ξέρω devs με μισθό 2χιλ και άλλους με 5χιλ.
Το ίδιο και για τους μηχανολόγους κλπ που λες.
Το ένα είναι επάγγελμα του μέλλοντος και στα 25 σου μπορείς να είσαι κοντά στα λεφτά που λέω, ενώ το άλλο για να πιάσει τα λεφτά που αναφέρω θα είναι μετά τα 40.
Το ένα δε θέλει πτυχίο, άρα δε χάνεις χρόνο και ξεκινάς δουλειά πιο άμεσα, το άλλο σου έχει φάει και η σχολή χρόνια από τη ζωή σου.

Έχω φίλο μηχανολόγο με τρελή προϋπηρεσία σε ανεμογεννήτριες στο εξωτερικό και στα 45 του δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τα 2.500χιλ και με 10-12 ώρες δουλειά την ημέρα.

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.432
Πόντοι
456
Το ένα είναι επάγγελμα του μέλλοντος και στα 25 σου μπορείς να είσαι κοντά στα λεφτά που λέω, ενώ το άλλο για να πιάσει τα λεφτά που αναφέρω θα είναι μετά τα 40.
Το ένα δε θέλει πτυχίο, άρα δε χάνεις χρόνο και ξεκινάς δουλειά πιο άμεσα, το άλλο σου έχει φάει και η σχολή χρόνια από τη ζωή σου.

Έχω φίλο μηχανολόγο με τρελή προϋπηρεσία σε ανεμογεννήτριες στο εξωτερικό και στα 45 του δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τα 2.500χιλ και με 10-12 ώρες δουλειά την ημέρα.
Πολύ λίγα για εξωτερικό

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Πολύ λίγα για εξωτερικό
Λες για τον μηχανολόγο;
Ε ναι κρίμα γιατί έχει προϋπηρεσία και πτυχία.
Οπότε για αυτό λέω δε σε βοηθάνε τα πτυχία πάντα και σε πολλές δουλειές ως καθόλου.
Αν ήξερα και εγώ τι μονοπάτι θα ακολουθούσα ισως δεν χαλουσα 7 Χρόνια σε πανεπιστήμια.

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.432
Πόντοι
456
Λες για τον μηχανολόγο;
Ε ναι κρίμα γιατί έχει προϋπηρεσία και πτυχία.
Οπότε για αυτό λέω δε σε βοηθάνε τα πτυχία πάντα και σε πολλές δουλειές ως καθόλου.
Αν ήξερα και εγώ τι μονοπάτι θα ακολουθούσα ισως δεν χαλουσα 7 Χρόνια σε πανεπιστήμια.
Ναι. 2.5 χιλ δεν είναι τπτ για έξω. Εγώ χάλασα 8 χρόνια χαχα!

ChatGTP

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2023
Like
21
Πόντοι
0
Δεν θα μιλήσω για εργασία αλλά η ποιότητα ζωής στις περισσότερες άλλες χώρες της Ευρώπης είναι μακράν καλύτερη. Οι πόλεις εχουν πεζοδρόμια και μπορείς να περπατήσεις σαν άνθρωπος, δεν χρειαζεσαι αυτοκινητο για μια απόσταση 2-3 χλμ, ευχαριστιέσαι να εισαι έξω. Υπάρχει πολύ περισσότερο πράσινο και πάρκα. Η αισθητική της αρχιτεκτονικής είναι συνήθως πολύ ανώτερη της δικής μας και οι άνθρωποι είναι πιο καλοντυμένοι και ευγενικοί, και δεν ψάχνονται για καυγά όπως οι Έλληνες.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στη Δυτική Ευρώπη, ακόμα και χώρες όπως η Αλβανία μας έχουν ξεπεράσει σε αυτούς τους τομείς της ποιότητας ζωής.

Balkan cowboy

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
8.131
Πόντοι
1.056
Βλέπετε τώρα φτιάχνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια να παίρνουν όλοι οι βλάκες πτυχίο.Αυτή είναι η λαική απαίτηση.Οπότε πλέον το εξωτερικό είναι μονόδρομος,μόνο οι χαζοί μένουν πίσω.
Δηλαδή ο παπαροζούμης καθηγητής τράβαγε ζόρι που ο γόνος του απέτυχε και αντί να έχει αυτόν φοιτητή είχε τον άλλον που πέρασε και πίεζε διαρκώς για μεταγραφή.Εκεί βοηθούσαν και οι άλλοι πολιτικοί μαλακοπίτουρες για να βολέψουν τους δικούς τους.Τώρα δε θέλουν καν να στέλνουν τους γόνους έξω για ένα δυο χρόνια και μετά να τους μεταγραφοποιούν.Θέλουν να τους έχουν αμέσως στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.

Το κόλπο εδώ είναι να μη βοηθάει κανένας ώστε να να μπαίνουν στούρνοι και να βγαίνουν πλιθιά. Η μεγαλύτερη μαλακία θα είναι να μπουν με υποτροφίες καλοί μαθητές στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο για να ανεβάσουν το επίπεδο και να ευνοηθούν οι γόνοι.
Αν θες να τους κόψεις τα πόδια πας κατευθείαν έξω και φτύνεις όλο το σύστημα.
Αφήνεις γόνους ψωλάδες να πάρουν πτυχία κωλόχαρτα και ρίχνεις την αξία τους στα τάρταρα.
Ο,τι ρύθμιση και να κάνουν οι πουσταράδες θα είνσι πάντα ένα βήμα πίσω.

Τελευταία τροποποίηση:

Balkan cowboy

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
8.131
Πόντοι
1.056
Παλιά απορούσα πώς δεν υπήρχε αντίδραση από όσους θίγονταν απο τις μεταγραφοποιήσεις,τις αναγνωρίσεις πέτσινων πτυχίων κτλ.Μετά κατάλαβα οτι ο λόγος που δεν αντιδρούσαν ήταν οτι την κοπάναγαν στο εξωτερικό και δε θέλανε τους καθηγητές των οποίων τα βληματικά τέκνα μεταγραφοποιούνταν να τους κυνηγάνε.
Τώρα έχει σπάσει και η σχέση μέσα έξω μπορείς να τα πράττεις έξω χωρίς να χρειάζεσαι τους μέσα οπότε μπορείς να τους χύσεις στη μάπα.Αυτό παλιά ήταν αδιαννόητο,οι τύποι το θεωρούν εξωφρενικό.Ο νεομετανάστης γαμιάς ανατέλλει αμεταννόητος και χωρίς να λογοδοτεί,μιλάμε για τεράστια απελευθέρωση.Είναι το νέο παράδειγμα,φωτίζει και τους επόμενους.

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96

Μηπως ο φιλος σου ειναι στην Αλβανια για να ειναι τοσο γαματος και να βγαζει μονο 2500?
Επιτρεπεται να μας πεις σε ποια τραγικη χωρα ειναι να μην παμε ποτε?
Του ειπες να ψαξει για δουλεια αλλου? Να δει fiberline και LM fiber Δανια.
Αν βρει δουλεια στην Ελλαδα με 1800 μηπως τον συμφερει? Λεω εγω τώρα!
Αν ειναι τοσο γαματος ισως τα 1800 στην Ελλαδα να μην ειναι απιαστα!

ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.320
Πόντοι
4.546
1800 το μήνα Ελλάδα. Μονο αμα πουλάς ναρκωτικά βγάζεις.. Απορώ που ζείτε και βλπετε τέτοια πόσα..στην ελλαδα Άμα παίρνουν χίλια το μήνα. Θεωρούντε προνομιουχιοι!! Οι πιο πολλοί γύρω από το κατωτο βγάζουν, 700..ναι είχα δουλειά που με έδινε 669 πριν λίγους μήνες!!
670 είναι ο βασικός πλέον.

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.432
Πόντοι
456
1800 το μήνα Ελλάδα. Μονο αμα πουλάς ναρκωτικά βγάζεις.. Απορώ που ζείτε και βλπετε τέτοια πόσα..στην ελλαδα Άμα παίρνουν χίλια το μήνα. Θεωρούντε προνομιουχιοι!! Οι πιο πολλοί γύρω από το κατωτο βγάζουν, 700..ναι είχα δουλειά που με έδινε 669 πριν λίγους μήνες!!
Ντάξει όχι κ.έτσι. Αθήνα υπάρχουν σοβαρές εταιρείες που πληρώνουν καλά πολύ καλά. Θεσσαλονίκη λιγότερα. Επαρχία φυσικά είναι όντως για κλάματα, αλλά με πολύ μικρότερο κόστος ζωής

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Κριτικές
1
Like
2.793
Πόντοι
456
Ντάξει όχι κ.έτσι. Αθήνα υπάρχουν σοβαρές εταιρείες που πληρώνουν καλά πολύ καλά. Θεσσαλονίκη λιγότερα. Επαρχία φυσικά είναι όντως για κλάματα, αλλά με πολύ μικρότερο κόστος ζωής
Εχω ενα κολλητο που δουλευε παλια στην wind.O τυπος πολλα πτυχια,μεταπτυχιακα,προυπηρεσια,και στη δουλεια του φοβερος.Ομως για αυτα που ξερει εχει μεινει πισω και περα απο ενα επιπεδο δεν ανεβαινει /σε ξερω γω υπευθυνος η κατι παραπανω./Εγω βεβαια δεν εχω μεγαλη εμπειρια (σχεδον καθολου) απο εταιρειες και τετοια,λεω μονο οτι μου λεει.Το προβλημα που εχει μεινει πισω (για μενα,και του το εχω πει) ειναι πως ειναι πολυ καλο παιδι και τον εκμεταλευονται.(εχει αλλαξει 3-4 δουλειες για αυτον τον λογο)Του φορτωνουν δουλεια δηλ απο αλλα ποστα,επειδη ειναι καλος και εχει γνώσεις..... και τις υψηλες θεσεις τις περνουν τυποι με βυσμα,και με τα μισα πτυχια και γνωσεις που εχει αυτος....πλεον παραδεχεται και ο ιδιος οτι αν εμενε αγγλια τοτε που εκανε μεταπτυχιακο,ναι ισως να ειχε καλυτερη καριερα (οχι οτι ειναι ασχημη τωρα,πρεπει να καθαριζει καμια 3ρα το μηνα)...ομως δεν μπορει να φυγει γιατι εχει φτιαξει οικογενεια εδω..(με μια μαλακισμένη ελλεηνιδα που και εκει παλι χωσιμο τρωει)..δε ξερω αν ολα αυτα ισχυουν και εξω,οποιος ξερει ας με διορθωσει.Περισσοτερο τα λεω αυτα για το οτι βυσματα περνουν τις υψηλες θεσεις και οχι απαραιτητα καποιος με καλο βιογραφικο και γνωσεις..

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.999
Πόντοι
3.506
Και αντεκαι γίνανε ιδιωτικά.. Ποιο σοβαρό πανεπιστήμιο θα έρθει εδώ? Άλλωστε ο μπουμπουκος είπε ότι θα γίνουνε εκτός Αθήνας σε κατι χωριά της επαρχίας.. Θα πηγαίνουν οι Έλληνες στουρνοι σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στα Γρεβενά να σπουδάσουν μηχανικοί και ιατροί..
Από το να πηγαίνουν στα Τιρανα και να γίνονται κτηνίατροι-χειρουργοι καλύτερα εδώ
Εχω ενα κολλητο που δουλευε παλια στην wind.O τυπος πολλα πτυχια,μεταπτυχιακα,προυπηρεσια,και στη δουλεια του φοβερος.Ομως για αυτα που ξερει εχει μεινει πισω και περα απο ενα επιπεδο δεν ανεβαινει /σε ξερω γω υπευθυνος η κατι παραπανω./Εγω βεβαια δεν εχω μεγαλη εμπειρια (σχεδον καθολου) απο εταιρειες και τετοια,λεω μονο οτι μου λεει.Το προβλημα που εχει μεινει πισω (για μενα,και του το εχω πει) ειναι πως ειναι πολυ καλο παιδι και τον εκμεταλευονται.(εχει αλλαξει 3-4 δουλειες για αυτον τον λογο)Του φορτωνουν δουλεια δηλ απο αλλα ποστα,επειδη ειναι καλος και εχει γνώσεις..... και τις υψηλες θεσεις τις περνουν τυποι με βυσμα,και με τα μισα πτυχια και γνωσεις που εχει αυτος....πλεον παραδεχεται και ο ιδιος οτι αν εμενε αγγλια τοτε που εκανε μεταπτυχιακο,ναι ισως να ειχε καλυτερη καριερα (οχι οτι ειναι ασχημη τωρα,πρεπει να καθαριζει καμια 3ρα το μηνα)...ομως δεν μπορει να φυγει γιατι εχει φτιαξει οικογενεια εδω..(με μια μαλακισμένη ελλεηνιδα που και εκει παλι χωσιμο τρωει)..δε ξερω αν ολα αυτα ισχυουν και εξω,οποιος ξερει ας με διορθωσει.Περισσοτερο τα λεω αυτα για το οτι βυσματα περνουν τις υψηλες θεσεις και οχι απαραιτητα καποιος με καλο βιογραφικο και γνωσεις..
Και έξω παίζουν τα βύσματα και οι ψωλαδες τύπε. Εξαρτάται από το επίπεδο βέβαια και την εταιρεία.

Απλά στην Ελλάδα μπορεί να έχεις προϊστάμενο έναν εντελώς ανάπηρο. Στο εξωτερικό αυτό θα γίνεται αν έχουν ανάγκη ποσόστωση από γυναίκες

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.434
Πόντοι
446
Στις μεσογειακές χώρες δεν υπάρχει αξιοκρατία μου τα λέγανε ιταλοί, ισπανοί αν δεν έχεις βύσμα δεν παιρνεις προαγωγή στη δουλειά.

Balkan cowboy

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
8.131
Πόντοι
1.056
Η διαφορά είναι οτι στις μεσογειακές χώρες ο διευθυντής είναι ανεύθυνος,έχει μόνο δικαιώματα και τις ευθύνες τις επωμίζονται οι κατώτεροι.Ο διευθυντής απλώς ...διευθυντεύει και όλοι θέλουν να γίνουν διευθυντές.
Στις δυτικές χώρες ο διευθυντής έχει τεράστιες ευθύνες,ακόμα και τα λάθη των κατ΄΄ωτερων πρέπει να τα επωμισθεί ο διευθυντής.Οπότε πολλοί κρίνουν οτι δε συμφέρει να επωμισθούν τέτοιο ρόλο.Οι διευθυντές αγρυπνούν,κάνουν υπερωρίες και πρ΄΄επει να έχουν γερό στομάχι πέρα από επιβλητική παρουσία και τεράστια αντοχή.Κρίνονται συνεχώς με βάση τις επιδόσεις και την επίτευξη των στόχων.
Γυναίκες σε γερμανοειδείς χώρες σπάνια γουστάρουν να μπουν σε τέτοιες ατραπούς,όσο δυνατές και να είναι δεν αντέχουν τις τεράστιες πιέσεις χωρίς κίνδυνο για την ψυχική τους ακεραιότητα.

Τις γυναίκες γενικά τις ενδιαφέρει πιο πολύ να νιώθουν και να περνάνε καλά,να κάνουν διαλείμματα,να κουτσομπολεύουν κτλ παρά το καλό της επιχείρησης και επηρρεάζονται απολύ από συναισθήματα,δεν είναι καθόλου αντικειμενικές οπότε αν βρεθούν στις φοβερές πιέσεις του γερμανικού κόσμου για ορθολογισμό και επίδοση,εργασία χωρίς αντρική υποστήριξη δεν αντέχουν με την καμία.Εξού και ο περιορισμένος γενικά φεμινισμός σε σχέση με αγγλοσαξωνικές χώρες,Σκανδιναυία κτλ.

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom