Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Βρε βλακακο, τον παρουσίασα ως παράδειγμα ότι υπάρχουν και περιπτώσεις με πτυχία που δεν βγάζουν τρελά λεφτά.
Αλλά είσαι τόσο καθυστερημένος που το κατάλαβες ως το καλύτερο παράδειγμα.

Και καλύτερα να βάλεις τη ψωλή σου στο στοματακι σου, γιατί υπάρχουν άλλοι που στάνταρ σε ξεφτιλιζουν με αυτά που βγάζουν.
Και δεν είσαι έξυπνος, μαλακας είσαι που πληρώνεις 40%+ φορολογία στο εξωτερικό.
Μάγκας είναι αυτός που βγάζει πολύ παραπάνω από σένα και πληρώνει 12.5% φορολογία.
Πίπα, κώλο σε πήγα και δε σε χάλασε καθόλου.
Ω τα τσιφσα ροπ! Πως μου την είπες έτσι καυλεα μου;;; σε πάω!!!!!

Επίσης μικρέ μου πιτσιρίκο το ξέρω ότι βγάζω λίγα για αυτό κοιτάω να αλλάξω δουλεία.

Δε συγκρίνω τα λεφτά μου με τα λεφτά άλλων γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος πλουσιότερος που θα με κάνει να αισθάνομαι φτωχός.
Συγκρίνω τα λεφτά που έβγαζα εγώ παλιότερα με τα λεφτά που βγάζω εγώ τώρα.

Και ναι η φορολογία σε γαμαει αλλά κ πάλι μένουν περισσότερα στην τσέπη.

ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ, το μεγάλο αλανι

Ws7

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2020
Like
56
Πόντοι
0
Εκ πείρας πάντως θα πω πως η πιο σωστή κίνηση που έκανα στην ζωή μου ήταν το 2016 να φύγω για Αμερική. Εάν κάποιος αφαιρέσει το συναισθηματικο κομμάτι του γεννήθηκα και έχω συνηθίσει εδώ, η Ελλάδα δεν βγάζει καμία λογική για εργασία, προοπτική και πρόοδο πάρα μόνο για καλοκαιρινές διακοπές.
Προφανώς εννοώ ανθρώπους που εργάζονται και δεν έχουν Καβατζες γονείς και ενοίκια και επιπλέον ανθρώπους που έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν θα είναι για πάντα 25 30 η 35.
Στα 25 με 800 και να μένεις με γονείς αν και δεν συμφωνώ ας πούμε οκ.στα 30 και τα 35 ΟΧΙ ...Δεν είναι οκ.οπως και τα 800 1000 και 1500 μια ζωή ΔΕΝ είναι οκ.η ζωή καλώς ή κακός θέλει χρήμα και προοπτική.
Έρχομαι πια μέσα ιουλιου και επιστρέφω αρχές Σεπτεμβρίου για διακοπές μόνο και η ζωή μου είναι στην Αμερική την οποία δεν την αλλάζω.εχω δημιουργήσει πράγματα σε 7 χρόνια που στην Ελλάδα είναι απλά επιστημονική φαντασία.
Αφήστε την μιζέρια και το comfort zone και ζήστε όπως θέλετε.Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ .
Αν με το ζόρι πείσεις τον εαυτό σου πως ανήκεις στους λίγους επειδή φοβάσαι να προσπαθήσεις τοτε θα υποστεις άσχημες συνέπειες στα 40 45.Εννοώ πως αν βολευτείς με την μιζέρια μικρός και την αποδεχτεις τότε αντίο.....
Είναι σαν να μπει κάποιος σε ένα βόθρο για μια εβδομάδα. Μετά την εβδομάδα δεν θα του μυρίζει τόσο άσχημα όσο όταν πρωτομπηκε...γιατί????
Γιατί απλά την συνηθισε....

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
926
Πόντοι
81
προσφατα γνωστος πηγε χωρις επαγγελματικη εμπειρια, μονο με γνωση γερμανικων, βασικη κ ελληνικο επαγγελματικο διπλομα, ως οδηγος σε βαβαρικη μεγαλη πολη. Μου ειπανε 2300 καθαρα!!!!
Θα σκισω το πτυχιο μου
Πολλοι Ελληνες δουλευουν οδηγοι σε λεωφορεια. Εγω οσο ειμαι στη Γερμανια γνωρισα 2 και οι δυο τους μου ειπαν αυτα τα ποσα. Διπλωμα θελει Δ και ΠΕΙ, εμπειρια δεν ζητανε ουτε γλωσσα.
2300 με 2400 φτανουν με τα πουρμπουαρ οι οδηγοι στην Amazon, αλλα εκει εχει κουβαλημα και ωραρια γαμησε τα

bruce wayne

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2021
Κριτικές
2
Like
2.745
Πόντοι
456
παιδια η ελλαδα ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΕΘΑΝΕ ..... σε μια χωρα μπουρδελο που αυτη η χωρα το μονο που θα σου δωσει ειναι ανχος στρες και στεναχωρια ... απλα δεν αξιζει να μεινεις πια στην ελλαδα .... η χωρα των λαμογιων και των απατεώνων η μαυρη εργασια στο φουλ μισθος τις πλακας ..... με εναν λαο τελειως βλαμμενο που απορω πως ειμαστε όρθιοι η το καλυτερο ακομα ζωντανοι ...... για να επιβιώσεις σε αυτη τη χωρα η πρεπει να εχεις δικο σου σπιτι η να εισαι κομματοσκυλο η να δουλευεις στο δημοσιο

Ws7

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2020
Like
56
Πόντοι
0
Φίλε και το δημόσιο τι νομίζεις πως είναι?
Μια μόνιμη μιζέρια των 1000 ευρώ....
Ξεκινάς με 1000 ,παίρνεις σύνταξη με 1200...
Αυτά τα όνειρα είχες?
Άσε τα λαμογια και το τι κάνουν οι άλλοι και κοίτα τι θα κάνεις εσύ.αλλιως απλά θα γερασεις βριζοντας τους άλλους.

Ws7

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2020
Like
56
Πόντοι
0
παρεμπιπτόντως...η Ελλάδα δεν πέθανε και δεν τελείωσε γιατί ποτέ δεν ήταν τίποτα καλύτερο.
Μόνο στην εποχή του Μ .Αλεξάνδρου.
Ανέκαθεν είχε τεράστιους αριθμούς μεταναστων αν σου λέει κάτι.
Η Ελλάδα είναι μια πολύ μικρή χρεοκοπημενη χώρα με πολύ κακούς πολίτες.
Αυτό είναι

kamenosentelws

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2007
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
6
Έχοντας ζήσει έξω πολλά χρόνια, σας λέω πως σαν την Ελλάδα δεν έχει. Δεν θα πω για τον ήλιο και το φαγητό. Είναι άλλο το επίπεδο των ανθρώπων. Οποιος έχει ζήσει βόρεια Ευρώπη, θα καταλάβει τι λέω. Καλύτερα 1500 Ελλάδα, πάρα 2500 Γερμανία. Πέρα από το γεγονός πως Γερμανία έχουν 12 μισθούς ενώ Ελλάδα 14. Τώρα αν πάτε πουθενά και τσιμπάτε 5 χιλιάρικα, τότε οκ αλλά και πάλι δσν παλεύεται για πολύ καιρό

Ws7

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2020
Like
56
Πόντοι
0
Αμερική για 20000 τι λες ?
Πήγαινες?
Προφανώς ρε φιλε και δεν θα μεταναστεψεις για 2500...
Αν φύγεις θα φύγεις για σοβαρά νούμερα....
Αν είναι να μιζεριασεις και έξω τότε κάτσε εδώ...
Όσο για τα φαγητά....εάν έχεις φράγκα βρίσκεις σωστό φαγητό...
Παραμύθι και αυτό...
Όσο για το επίπεδο που ανέφερες εννοείς πως οι Έλληνες έχουν επίπεδο???
Σοβαρά τώρα?
Οι Έλληνες είναι ο πλέον τοξικος λαός στην Ευρώπη φίλε...

Συνημμένα

• Screenshot_20231223_020949_Chrome.jpg
    Screenshot_20231223_020949_Chrome.jpg
    170 KB · Εμφανίσεις: 30
Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
24 Νοε 2021
Like
3.709
Πόντοι
456
σε σκανδιναβικές χώρες βλέπω πολυ λιγη συμμετοχή στο νήμα,κυρίως η γερμανία κυριαρχεί,μάλλον η γλώσσα ειναι τελικά πιο δυσκολο εμποδιο απο οτι νομίζει ο κοσμος .

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Έχοντας ζήσει έξω πολλά χρόνια, σας λέω πως σαν την Ελλάδα δεν έχει. Δεν θα πω για τον ήλιο και το φαγητό. Είναι άλλο το επίπεδο των ανθρώπων. Οποιος έχει ζήσει βόρεια Ευρώπη, θα καταλάβει τι λέω. Καλύτερα 1500 Ελλάδα, πάρα 2500 Γερμανία. Πέρα από το γεγονός πως Γερμανία έχουν 12 μισθούς ενώ Ελλάδα 14. Τώρα αν πάτε πουθενά και τσιμπάτε 5 χιλιάρικα, τότε οκ αλλά και πάλι δσν παλεύεται για πολύ καιρό
Ποιο επίπεδο ρε τυπε;
Πλάκα μας κάνεις;
Αυτό κάνει την Ελλάδα ξεχωριστή;
Πού φοβάσαι μην στα αρπάξει ο κάθε μαλάκας επαγγελματίας;
Όποιος έχει φύγει έξω σαν εμένα για χρόνια το μόνο που νοσταλγεί είναι: οικογένεια, φίλους, φτηνό φαγητό.

Θάλασσα και ήλιο έχει και αλλού. Δεν είναι μόνο το Ελλαντα με αυτά.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Επίσης ότι η Κύπρος έχει αφορολόγητο μέχρι 20 χιλιάρικα δεν τη κάνει ανεπτυγμένη χώρα.. Μάλλον μπανανια διαπλοκής και φοροδιαφυγής τη λες!!
Αλβανε θα μιλάς για μέρη που έχεις πάει.
Δηλαδή μέχρι Τίρανα και κανένα Μενίδι.

Για Γερμανία και Κύπρο άσε να μιλάνε άλλοι που έχουν πάει και ξέρουν.
Επίσης είσαι τόσο αστείος που θες να μας πεις σε χαλάει να είσαι σε ένα χαλαρό μέρος που σου μένουν πιο πολλά λεφτά στην τσέπη από το μπουρδέλο τη χώρα σου που στα τρώνε στη φορολογία;
Γιατί αν πεις ότι προτιμάς να στα τρώει το κράτος, τότε είσαι και τέρμα χαζός.

Τώρα αν είναι μπανανία η Ελλάδα ή η Κύπρος δεν ενδιαφέρει κανέναν όταν κόβει χρήμα.

Όσο για τους οδηγούς πάλι μαλακίες λες και το μυαλό σου έχει κολλήσει.
Φίλος οδηγός DHL είναι στα 1200€ καθαρά.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Εκ πείρας πάντως θα πω πως η πιο σωστή κίνηση που έκανα στην ζωή μου ήταν το 2016 να φύγω για Αμερική. Εάν κάποιος αφαιρέσει το συναισθηματικο κομμάτι του γεννήθηκα και έχω συνηθίσει εδώ, η Ελλάδα δεν βγάζει καμία λογική για εργασία, προοπτική και πρόοδο πάρα μόνο για καλοκαιρινές διακοπές.
Προφανώς εννοώ ανθρώπους που εργάζονται και δεν έχουν Καβατζες γονείς και ενοίκια και επιπλέον ανθρώπους που έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν θα είναι για πάντα 25 30 η 35.
Στα 25 με 800 και να μένεις με γονείς αν και δεν συμφωνώ ας πούμε οκ.στα 30 και τα 35 ΟΧΙ ...Δεν είναι οκ.οπως και τα 800 1000 και 1500 μια ζωή ΔΕΝ είναι οκ.η ζωή καλώς ή κακός θέλει χρήμα και προοπτική.
Έρχομαι πια μέσα ιουλιου και επιστρέφω αρχές Σεπτεμβρίου για διακοπές μόνο και η ζωή μου είναι στην Αμερική την οποία δεν την αλλάζω.εχω δημιουργήσει πράγματα σε 7 χρόνια που στην Ελλάδα είναι απλά επιστημονική φαντασία.
Αφήστε την μιζέρια και το comfort zone και ζήστε όπως θέλετε.Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ .
Αν με το ζόρι πείσεις τον εαυτό σου πως ανήκεις στους λίγους επειδή φοβάσαι να προσπαθήσεις τοτε θα υποστεις άσχημες συνέπειες στα 40 45.Εννοώ πως αν βολευτείς με την μιζέρια μικρός και την αποδεχτεις τότε αντίο.....
Είναι σαν να μπει κάποιος σε ένα βόθρο για μια εβδομάδα. Μετά την εβδομάδα δεν θα του μυρίζει τόσο άσχημα όσο όταν πρωτομπηκε...γιατί????

Ωραιος τυπε. Αμερικη για οποιον εχει ορεξη για δουλεια ειναι Γη της επαγγελιας.
3 Ερωτησεις που αν θελεις απαντας:
Πολιτεια;
Επαγγελμα;
Απολαβες;

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.612
Πόντοι
506
Η ΗΠΑ δεν ηταν ποτε στη σκεψη μου επειδη εβαζε εμποδια στη διαμονη με σκοπο την εργασια ή ετσι νομιζα;
Εσυ πως πηγες; Εαν θελεις απανησε μας, νομιζω η νομιμη μεταβαση με σκοπο την εργασια ειναι ενα προβλημα

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.320
Πόντοι
4.546
ΔΕΝ υπάρχουν τέτοιοι μισθοί Ελλάδα. 1500 εννοεί νταλίκα. Να τη δενεις.. Να ταξιδεύεις όλη μέρα χωρίς ρεπό.. Οι μισθοί στους οδηγούς από 700 ευρω για βαν,800 για φορτηγό μέχρι 900 για μεγάλο λεωφορειο
Αναφέρομαι σε επαγγελματικούς οδηγούς φορτηγών 12-15πάλετων και όχι σε πούλμαν και λεωφορεία. Για αυτούς δεν ξέρω, δεν έχω αποψη.

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.434
Πόντοι
446
Καλύτερα από το τόπο σας δεν θα βρείτε το λένε αρκετοί και ας οι μισθοί είναι σκατά, πολλοί ευρωπαίοι κυρίως από την νότια ευρώπη θέλουν επίστρέψουν ή επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη τους γιατί από ένα σημείο και μετά κουράζονται ψυχολογικά στη χώρα που έχουν μεταναστεύσει και ας είναι τα λεφτά καλά. Ιταλός συναδελφος που είχα στη δουλειά είχε αγοράσει διαμέρισμα με την συντροφό (γηγενής) του αρχές του 2022 και τέλος της χρονιάς έφυγε για Ιταλία γιατί βρήκε δουλειά στα πάτρια εδάφη του και όλοι τον ρωτήσαμε τι θα κάνει το διαμέρισμα και είπε θα το ενοικιάσει. Ένας αθηναίος που είχα επέστρεψε αθήνα επειδή αγόρασε ένα δυάρι διαμέρισμα σε πολύ καλή τιμή επιπλέον είχε βαρεθεί και δεν γούσταρε να δίνει μεγάλα ποσά σε ενοίκια για σπίτια τρύπες.

Πάνω από όλα η υγεία (σωματική και ψυχική) και μετά τα υπόλοιπα.

shadow

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
9.649
Πόντοι
2.456
Τίποτα δεν είναι δεδομένο ,ο καθένας όπου γουστάρει και μπορεί ξέρω ανθρώπους που πήγαν εξωτερικό και τα πήγαν καλά και άλλους όχι , επίσης είναι το τι θέλει ο καθένας , πρόσφατα γνώρισα κάποιον που ήταν στο Ντουμπάι έπαιρνε 5000€ σπίτι πληρωμένο και όλα τα έξοδα , και γύρισε πριν λίγα χρόνια στο νησί του να γίνει δημόσιος υπάλληλος όταν τον ρώτησα γιατί έφυγε μου απάντησε ότι τα χρόνια φεύγουν γρήγορα κουράστηκε, προτιμά να παίρνει 1000€ και να πηγαίνει με τούς φίλους του για ψάρεμα να έχει την οικογένεια του , παρά τα 5000€

shadow

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
9.649
Πόντοι
2.456
Εγώ λέω ότι τόπος του καθε ένα είναι εκεί που θα είναι καλά από όλες της άποψης και όχι ο τόπος που γεννήθηκες,αν είναι στην Αφρική να είσαι καλά πήγαινε εκεί, εξάλλου ο κόσμος μπορεί να φαίνεται μεγάλος αλλά είναι ποίο μικρός από τι νομίζουμε!!

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.457
Πόντοι
456
Πλέον μόνο η μετανάστευση νέων ζευγαριών, ευνοείται. Να μπαίνουν δύο μισθοί στην τσέπη, δηλαδή τουλάχιστον 4000 ευρώ, μιλώντας για Γερμανία.
Στην αρχή της κρίσης, ήξερα δύο νοσηλευτές, ζευγάρι. Έπαιρναν 1600+1600=3200 και πλήρωναν ένα στεγαστικό 1000 το μήνα. Με τις μειώσεις μισθών, πήγαν στα 1100+1100=2200. Δεν έβγαιναν πλέον και πήγαν εξωτερικό οικογενειακώς (ως νοσηλευτές) και νοίκιασαν το σπίτι για 800 το μήνα.

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.432
Πόντοι
456
Πλέον μόνο η μετανάστευση νέων ζευγαριών, ευνοείται. Να μπαίνουν δύο μισθοί στην τσέπη, δηλαδή τουλάχιστον 4000 ευρώ, μιλώντας για Γερμανία.
Στην αρχή της κρίσης, ήξερα δύο νοσηλευτές, ζευγάρι. Έπαιρναν 1600+1600=3200 και πλήρωναν ένα στεγαστικό 1000 το μήνα. Με τις μειώσεις μισθών, πήγαν στα 1100+1100=2200. Δεν έβγαιναν πλέον και πήγαν εξωτερικό οικογενειακώς (ως νοσηλευτές) και νοίκιασαν το σπίτι για 800 το μήνα.
Που έπαιρναν οι νοσηλευτές1600 το μήνα?

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.457
Πόντοι
456
Που έπαιρναν οι νοσηλευτές1600 το μήνα?
Ελλάδα, 2010, με 25 χρόνια προυπηρεσίας, 8 βραδυνά το μήνα και 2 Κυριακές.
Σκατά ζωή , αλλά έπαιρναν λεφτά. Εδώ έπαιρνα εγώ το 2010, 1200 ευρώ με 5 χρόνια προυπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, δε θα έπαιρναν αυτοί;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom