Aναφορικά με όσα γραφτηκαν παραπάνω και ειδικά την περίπτωση του Κώστα,
δε θεωρώ ότι η απόφαση να μεταναστεύσει κάποιος πρέπει να μπει στη λογική του αν βγάζω ή όχι μερικά κατοστάρικα πάνω ή κάτω.
Ναι,τα χρήματα είναι πολύ σημαντικά,αλλά αν κάποιος έχει κάποια τυπικά προσόντα( και δεν έρθει για να δουλεύει σε συνθήκες γαλέρας)
η μετανάστευση έχει πολλά οφέλη συγκριτικά με το να μείνει για πάντα Ελλάδα.
Και μόνο τις γνωριμίες με ανθρώπους από παντού, τις γυναίκες από παντού,τα ταξίδια,τις κουλτούρες,κ.λ.π.
δεν μπορώ προσωπικά να αποτιμήσω κάτι τέτοιο με.....κατοστάρικα.
Επίσης η προοπτική ανέλιξης(γιατί όχι και το σοβαρό ενδεχόμενο να πάρει κάποιος σύνταξη) είναι πράγματα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε,
τη στιγμή που στην Ελλάδα η γενιά μου θα πάρει σύνταξη ένα αρχ..ι
Ρε συ βαλκανιε, ποια βουνα, ισιαδα ειναι η Γερμανια, λοφους εχουν, οχι βουνα. Βουνα μονο νοτια βαβαρια. Οσο για το ποδηλατο ναι, αρκετοι οι γερμανοι που ασκουνται κ διατηρουνται, αλλα κ μεγαλο ποσοστο 30/20ριδων που εχουν σκεμπε. Οι γερμνοι ειναι των ακρων. Το θεαμα των μποχεσων αλλα καραμαναλι τους ειναι ιδιαιτερα γνωριμο. Οι γερμανοι ειναι υποκριτες, κανονας!
Βορεια Γερμανια μενω. Βλεπω ελαχιστες γερμανιδες, κ απο αυτες πολλες μαλιστα ειναι μπαμπασκες ή νταρντανες με ιδιαιτερο κορμι οχι ασχημο οι τελευταιες, αλλα παρα πολυ λιγες. Αμβουργο δεν εχω ζησει ακομα.
Τι πραγμα ειναι αυτο στη Γερμανια, δεν βλεπεις 30ρες γερμανιδες, εξαφανισμενες! Απο την αλλη εχω παρατηρησει οτι πεφτουν σε εμφανιση μετα τα 29, σαβουριαζουν. Τετοιο μεγαλο σαβουριασμα δεν εχω δει ουτε σε τουρκαλα.
Για Μοναχο μιλας στο θεμα γυναικα, ειναι εξαιρεση. Η υπολοιπη Γερμανια δεν ειναι ετσι κ εχω ζησει σε πολλες πολεις της Γερμανιας. Αλλα για μενα δουλεια στο Μοναχο δεν μπορω ν βρω, βλεπεις ειμαι ελληνας με τεχνικη ειδικοτητα, ενω εκτος Μοναχου, αντε κ Νυρμβερης, στην υπολοιπη Βαβαρια η ζωη ειναι καταθληπτικη, μοιαζει με ελληνικο χωριο. Ημουν παλιοτερα στη βαβαρικη επαρχια, γαμισετα!
Αυτό με το βουνά το έγραψα παρασυρόμενος από τους δικούς μας εδώ,τα βουνά και τις λίμνες που έχουμε.
Κράτα όμως ότι παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε τις καλύτερες καιρικές συνθήκες και πρόσβαση σε πιο υγιεινή διατροφή,
είμαστε πρώτοι σε παχυσαρκία.
Επαρχία δε θα έμενα πουθενά στη Γερμανία,εκτός αν είχα παιδιά.
Όσο για τις γυναίκες ο kman είχε κάνει μία πολύ ωραία ανάλυση περί Γερμανίδων και εμφάνισης ανάλογα με το μέρος.
Σε εμάς, πέρα από το την καλύτερη εμφάνιση είναι και η νοοτροπία να φοράνε φορέματα ακόμη και οι γιαγιάδες,
να είναι άντρες-γυναίκες-παιδιά καλωπισμένα,κ.λ.π.
Όχι σαν το NRW ή αλλού που βγαίνουν βράδυ Σαββάτου με τζινς και λευκά σπορτέξ...