Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Vienezos1_

Μέλος
Εγγρ.
16 Φεβ 2022
Like
291
Πόντοι
21
Ελλάδα κάθεσαι μόνο αν έχεις δικό σου σπίτι αλλά αξιόλογο.Ελλάδα κάθεσαι αν έχεις ένα σημαντικό κύκλο και προσδοκάς κάτι....Έτσι κι αλλιώς όποια χώρα βρίσκεται 2-3 ώρες από Ελλάδα σημαίνει δίπλα! Τίποτε .Προσωπικά πιστεύω πως στην Ελλάδα από ποιοτικό κόσμο έχουν μείνει όσοι δεν μπόρεσαν να φύγουν.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Ελλάδα κάθεσαι μόνο αν έχεις δικό σου σπίτι αλλά αξιόλογο.Ελλάδα κάθεσαι αν έχεις ένα σημαντικό κύκλο και προσδοκάς κάτι....Έτσι κι αλλιώς όποια χώρα βρίσκεται 2-3 ώρες από Ελλάδα σημαίνει δίπλα! Τίποτε .Προσωπικά πιστεύω πως στην Ελλάδα από ποιοτικό κόσμο έχουν μείνει όσοι δεν μπόρεσαν να φύγουν.
Και οσοι γυρισαν. Εχει πολυ κοσμο που γυρισε απ εξω και θα γυρισουν και αλλοι

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.603
Πόντοι
506
Eγώ την εξωστρέφεια που λες την μετέφραζα ως αφελείς έως χαζοχαρούμενες γκόμενες,αλλά ίσως δεν είναι έτσι..

Σιγά ρε τύπε την διαφορά κλάσης που έχει ο νεοέλληνας και πρέπει να ρίξει πολλά επίπεδα για να συνυπάρξει με μια ελλεηνίδα..
Λες και τις κρεμλίδου,βέλλη και λοιπά ΜΠΑΖΑ,τα αναδεικνύουν τίποτα εξωγήινοι...

Φέτος εξαιτίας της προπαγάνδας υπερ της Ελλάδας που έκανα όλο το χειμώνα,έστειλα διψήφιο αριθμό κυρίως Γερμανών/ίδων κάτω.
Όλοι ευχαριστημένοι,αλλά τα σχόλια για τους Έλληνες άντρες δεν θέλεις να τα ακούσεις.
Γαμάτος καιρός,μεσογειακή κουζίνα,κ.λ.π. αλλά ο μέσος Έλληνας χοντροκεφτές αραχτός στα καφενεία και τις ταβέρνες...
Τα παραλες βαλκανιες..οσο παμε μοιαζουνε τα αρσενικα με γερμανους..κοιλια κ γενια=κιοφτεδες, απλα μεσογιακοι κιοφτεδες.
Απο την αλλη σιγα τη δουλεια που τραβανε οι γερμανοι..μη παθουν τιποτα..Οσο για τις γερμανιδες τ να πω. Η ΓΕρμανια εχει 70 ή 80εκ; σε αυτο το μεγαλο πληθυσμο οι εμφανισιμες γερμανιδες σπανιζουν

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.555
Πόντοι
1.706
Τα παραλες βαλκανιες..οσο παμε μοιαζουνε τα αρσενικα με γερμανους..κοιλια κ γενια=κιοφτεδες, απλα μεσογιακοι κιοφτεδες.
Απο την αλλη σιγα τη δουλεια που τραβανε οι γερμανοι..μη παθουν τιποτα..Οσο για τις γερμανιδες τ να πω. Η ΓΕρμανια εχει 70 ή 80εκ; σε αυτο το μεγαλο πληθυσμο οι εμφανισιμες γερμανιδες σπανιζουν
Εχεις κι εσυ τα δικια σου

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356
Πως γίνεται να μοιάζουμε με τύπους που τη μια σκαρφαλώνουν στα βουνά,την άλλη είναι πάνω στο ποδήλατο,την άλλη κάνουν σκι..

Οι Γερμανίδες τύπε είναι ΜΟΥΝΑΡΕΣ σε πολύ μεγάλη αναλογία του γενικού πληθυσμού,εννοείται συντριπτικά μεγαλύτερη από ότι οι ελλεηνίδες.
Εσύ νομίζω ότι μένεις και Γερμανία,αλλά δε θυμάμαι που.
Φυσικά και το μέρος παίζει ρόλο, έλα Μόναχο να δεις μουνοθύελλα.
Και ο Αρχηγός τα έλεγε περί Μονάχου και Αμβούργου,που για διαφορετικούς λόγους,έχουν μουνάρες.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356
Διάβασες τί έγραψα; 'Αν δεν είσαι ο ανεγκέφαλος κάγκουρας με τα μούσια'.Αν είσαι έτσι,ζεις στην ιδανική χώρα.Αν δεν είσαι,πρέπει να ρίξεις επίπεδα.Την Κρεμλίδου και όλα αυτά τα μπάζα τα αναδεικνύουν αυτοί οι καγκουροχιμπατζήδες.

Οι Γερμανίδες δε γουστάρουν Έλληνες,γουστάρουν τους δικούς τους με την άσπρη κάλτσα και το πέδιλο,τους Χοσε και τους Χουαν,άντε και καναν αράπη οι θαυμάστριες της Χάιντι Κλουμ
Σου έχω ξαναγράψει ότι έχεις μείνει στην εποχή του Καζαντζίδη και πως ΤΙΠΟΤΑ από τα άνωθεν δεν ισχύουν εδώ και χρόνια.
Ένα αρχίδι παίρνουν οι Χουάν και οι αράπηδες το 2022...

Εγώ μπορώ να σου παραθέσω πληροφορίες που σπαρταράνε από όλα τα μήκα και πλάτη της Ευρώπης

fd.jpg

fdg.jpg

Κάτσε να ποστάρω και το δικό σου google χρονολόγιο με τα ταξίδια σου στο εξωτερικό :2funny:

fdg2.jpg

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Σου έχω ξαναγράψει ότι έχεις μείνει στην εποχή του Καζαντζίδη και πως ΤΙΠΟΤΑ από τα άνωθεν δεν ισχύουν εδώ και χρόνια.
Ένα αρχίδι παίρνουν οι Χουάν και οι αράπηδες το 2022...

Εγώ μπορώ να σου παραθέσω πληροφορίες που σπαρταράνε από όλα τα μήκα και πλάτη της Ευρώπης

fd.jpg

fdg.jpg

Κάτσε να ποστάρω και το δικό σου google χρονολόγιο με τα ταξίδια σου στο εξωτερικό :2funny:

μιλάμε
Δύναμη είσαι Βαλκάνιε! Δεν έχεις κανένα λόγο, νομίζω, να εμπνέεσαι από κάποιον «αρχηγό».

ΥΓ Καλά αυτά τα Ελληνικά πώς τα αντέχεις, ρε φίλε, αφού είσαι τύπος που κινείται σε διεθνές περιβάλλον; Δεν αισθάνεσαι κάποιου είδους νοητικό εγκλωβισμό; Και οι λεπτομέρειες παίζουν το ρόλο τους στην ψυχολογία. Δεν παίζει με τίποτα να χρησιμοποιήσω Ελληνικά, ούτε καν σε σημειώσεις που κρατάω στα γρήγορα.

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
1.599
Πόντοι
216
Σαντ,οτι και να σου πουνε δεν προκειται να το νιωσεις οποτε τι θες και ασχολεισαι?Θα σου πω ενα απλουστατο παραδειγμα χωρια ολα τα αλλα του να εχεις λεφτα και να κανεις ζωη.Εχω παλικαρι στην δουλεια ο οποιος ηταν 8 χρονια Στουτγκαρδη,2010-2018.Δουλευε σε μια φιρμα της οποιας το αφεντικο ειχε Buggati,η συγκεκριμενη φιρμα εκανε τζιρο 30εκ το χρονο.Τον φωναζε λοιπον στο γραφειο μιας και ηταν προισταμενος κατα καποιο τροπο του τμηματος ο φιλος μου,για να τον ενημερωσει στο τελος της εβδομαδας για τυχον ζητηματα με το εργοστασιο.Του απευθυνοταν το αφεντικο:Herr Georgiou.Εδω στην Ελλαδα,παει να δουλεψει σε εναν μαλακα που κανει 30.000€ τζιρο τον χρονο και τον αποκαλει:ελα εδω ρε καραγκιοζη.Φαντασου τωρα επιπεδο εξω με Ελλαδα.Απλο παραδειγματακι,για να καταλαβεις τι επιπεδο επικρατει εξω,χωρια του να εχεις και ενα 50αρι χιλιαρικα τον χρονο εισοδημα.Οχι ρε μαλακα,τρελος εισαι να πας εξω?Κατσε εδω που ξερεις και την γλωσσα.

2 μηνες εμειναν,μετα θα σας λεω απο πρωτο χερι τι επικρατει εξω.
Ναι εντάξει, και εδώ αν δουλεύεις σε καμια ΑΕ και τύχει και σε καλέσει το αφεντικό στο γραφείο του, έτσι θα σε φωνάζει κύριε ταδόπουλε. Και στην Γερμανία μπορεί να τύχει να δουλεύεις σε κανένα στραβόξυλο και να βγάζει μαστίγιο.
Στην οποία Γερμανία, οι γερμανικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια στα ελληνικά εστιατόρια - γαλέρες, όλως περιέργως.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Σαντ,οτι και να σου πουνε δεν προκειται να το νιωσεις οποτε τι θες και ασχολεισαι?Θα σου πω ενα απλουστατο παραδειγμα χωρια ολα τα αλλα του να εχεις λεφτα και να κανεις ζωη.Εχω παλικαρι στην δουλεια ο οποιος ηταν 8 χρονια Στουτγκαρδη,2010-2018.Δουλευε σε μια φιρμα της οποιας το αφεντικο ειχε Buggati,η συγκεκριμενη φιρμα εκανε τζιρο 30εκ το χρονο.Τον φωναζε λοιπον στο γραφειο μιας και ηταν προισταμενος κατα καποιο τροπο του τμηματος ο φιλος μου,για να τον ενημερωσει στο τελος της εβδομαδας για τυχον ζητηματα με το εργοστασιο.Του απευθυνοταν το αφεντικο:Herr Georgiou.Εδω στην Ελλαδα,παει να δουλεψει σε εναν μαλακα που κανει 30.000€ τζιρο τον χρονο και τον αποκαλει:ελα εδω ρε καραγκιοζη.Φαντασου τωρα επιπεδο εξω με Ελλαδα.Απλο παραδειγματακι,για να καταλαβεις τι επιπεδο επικρατει εξω,χωρια του να εχεις και ενα 50αρι χιλιαρικα τον χρονο εισοδημα.Οχι ρε μαλακα,τρελος εισαι να πας εξω?Κατσε εδω που ξερεις και την γλωσσα.

2 μηνες εμειναν,μετα θα σας λεω απο πρωτο χερι τι επικρατει εξω.
@Kostas(3) τι γινεται φιλος; Ανεβηκες Γερμανια τελικα; Περιμενουμε ανταποκριση

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356
Δύναμη είσαι Βαλκάνιε! Δεν έχεις κανένα λόγο, νομίζω, να εμπνέεσαι από κάποιον «αρχηγό».

ΥΓ Καλά αυτά τα Ελληνικά πώς τα αντέχεις, ρε φίλε, αφού είσαι τύπος που κινείται σε διεθνές περιβάλλον; Δεν αισθάνεσαι κάποιου είδους νοητικό εγκλωβισμό; Και οι λεπτομέρειες παίζουν το ρόλο τους στην ψυχολογία. Δεν παίζει με τίποτα να χρησιμοποιήσω Ελληνικά, ούτε καν σε σημειώσεις που κρατάω στα γρήγορα.
O Aρχηγός μας ενέπνευσε να πορνοεκστρατεύουμε στα πέρατα της γης:rockon: και στο τέλος να μείνουμε άτεκνα μπακούρια που θα πεθάνουμε
μόνοι σε κάποιο γηροκομείο της ξενιτιάς :confused:

Στο laptop της δουλειάς δεν έχω τίποτα ελληνικό,αλλά στο οικιακό pc,προωσπικό email,κ.λ.π. τα κρατάω γιατί ακόμη και από τα γραφόμενά μου εδώ,
βλέπω ότι με τα χρόνια,τα ελληνικά μου χειροτερεύουν.
Σκέψου ότι ελληνικά γράφω εδώ και σε ένα άλλο ελληνικό επιστημονικό forum.
Kαι ότι μιλήσω τηλεφωνικώς με κανέναν από Ελλάδα.
Όλη μέρα γερμανικά,δεύτερη γλώσσα.....αγγλικά.
Πήγα τις προάλλες την Αμερικάνα σε ένα ελληνικό ζαχαροπλαστείο-καφέ και μου φάνηκε παράξενο που όλοι τριγυρω μου μιλούσαν ελληνικά:confused:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
O Aρχηγός μας ενέπνευσε να πορνοεκστρατεύουμε στα πέρατα της γης:rockon: και στο τέλος να μείνουμε άτεκνα μπακούρια που θα πεθάνουμε
μόνοι σε κάποιο γηροκομείο της ξενιτιάς :confused:
αγκαλια με ενα μπουκαλι ακριβο κρασι και μια νεανιδα σλαβα αναμεσα στα ποδια...

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356
αγκαλια με ενα μπουκαλι ακριβο κρασι και μια νεανιδα σλαβα αναμεσα στα ποδια...
Δηλαδή λιγάκι καλύτερα από τον βολκάνο που θα είναι με ελονοσία στο Τζιμπουτί και η πιο σύγχρονη ιατρική πρακτική θα περιλαμβάνει βουντού και να φάει αρχιδόσουπα από καλαμπαλίκια ιπποπόταμου :undecided-old:

nurse-checking-oximeter-sick-patient-hospital-ward-nurse-checking-oximeter-sick-patient-hospit...jpg

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Δηλαδή λιγάκι καλύτερα από τον βολκάνο που θα είναι με ελονοσία στο Τζιμπουτί και η πιο σύγχρονη ιατρική πρακτική θα περιλαμβάνει βουντού και να φάει αρχιδόσουπα από καλαμπαλίκια ιπποπόταμου :undecided-old:

nurse-checking-oximeter-sick-patient-hospital-ward-nurse-checking-oximeter-sick-patient-hospit...jpg
Νομιζεις τυπε. Ο Βολκανος θα μας θαψει ολους, εχει αποκτησει αντισωματα απο ολους τους ιους του πλανητη

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356
@SADMAN επειδή μου την έσπασες που έγραψες ότι δε μας γουστάρουν οι Γερμανίδες,
θα σου κάνω ένα τελευταίο flexάρισμα

To βλέπεις αυτό;

sd.jpg

Είχα πάει σε ένα speedating event για ηλικίες 28-40,δεξιά γράφει 7 γυναίκες,7 άντρες,7 λεπτά.
Από τις 7 γυναίκες,μόνο η μία δεν ήταν Γερμανίδα.

Κοίτα τώρα το e-mail που έλαβα την επόμενη του event,με τον αριθμό από όσες ήθελαν να με γνωρίσουν παραπάνω.

sd2.jpg

Εφτά στις εφτά.

Οπότε προσπάθησε να βελτιώσεις τον εαυτό σου και μην δημιουργείς μύθους στο μυαλό σου προκειμένου να επαναπαυθείς στην ιδέα ότι δε γαμάει κανείς πέρα από μουσάτους με τατού..

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
@Kostas(3) τι γινεται φιλος; Ανεβηκες Γερμανια τελικα; Περιμενουμε ανταποκριση

Παπαρια ανεβηκα και δεν με βλεπω κιολας.Ειχα πει στην δουλεια μου οτι θα φυγω 28 Αυγουστου.Αυτοι δεν ξερω τι νομιζαν,οτι κανω πλακα?Ελεγαν,να βαλουμε καμια αγγελια για ηλεκτρολογο και τετοια.Οσο πλησιαζε ο καιρος,αρχισε ο προισταμενος να μου πρηζει τα παπαρια.Και ποσα θες για να κατσεις,και με ποσα θα εισαι ευχαριστημενος και τετοια.Ρε μη με πρηζεις του ελεγα,ασε με να φυγω.Ειμαι στην εταιρια 3 χρονια,μου διναν για 3 χρονια 730€ και με πηγαν 870€ τον προηγουμενο μηνα.Μου δινουν αλλα 500€ για βενζινες,επειδη κανω 100χλμ την μερα,50χλμ να παω,50χλμ να γυρισω.Μου προτεινε να μου δινει 1100€ στο χερι,να μου πληρωνει σπιτι 200€ και ζητησα εγω και αλλα 100-150€ βενζινες.Αμα ζητησουμε και βενζινες θα μας γαμησει το αφεντικο,μου κανει ο προισταμενος.Τεσπα,βαλε και βενζινη μου κανει.Συνολο κοντα 1500€.Εγω με τον προισταμενο ηλεκτρολογο μιλαω,αυτος θα μιλησει με το αφεντικο.Ξενιτευεσαι τωρα με τετοιο μισθο?Συν του οτι θα μενω σε σχετικα μεγαλη πολη,100.000 κατοικων (τωρα μενω στο χωριο με την μανα μου,χωριο 500 κατοικων).

Γερμανια ειχα μιλησει με εναν τυπο ο οποιος μου ειχε πει τοτε,3600 μεικτα,γυρω στα 2600 καθαρα,το θυμαμαι γιατι ολοι αυτο μου ελεγαν,να ρωτησω αν ειναι καθαρα ή μεικτα.Αυτα αρχες Μαιου και του ειχα πει οτι θα ειμαι διαθεσιμος τελος Αυγουστου.Αρχες Ιουνιου του εστειλα μηνυμα αν υπαρχει ακομα η θεση,με παιρνει τελος Ιουνιου και μου λεει υπαρχει η θεση αλλα τα λεφτα ειναι 2600 τα μεικτα,1700 περιπου τα καθαρα.Αλλα ειπαμε του ελεγα εγω,οχι επεμενε αυτος.Καλα ρε μαστορα του κανω,(Ελληνας εν τω μεταξυ αλλα με βαρια προφορα,μαλλον χρονια στην Γερμανια) στην Ελλαδα μου δινουν 1400€,θα ξενιτευτω για 3 κατοσταρικα?Τεσπα,του ειπα αν γινεται να το κανει 2000€ στρογγυλα τα καθαρα και βλεπουμε.Αυτο ισως μπορω να το κανω,θα ερθεις εδω,να σε δει ο ηλεκτρολογος που εχω εδω και αν μου πει οκ,το βλεπουμε.Απο την αρχη του ειπα οτι δεν ειμαι βοηθος,ειμαι 20 χρονια ηλεκτρολογος και κραταω εργοστασια με τζιρο εκατομμυριων.Θα ερθω Γερμανια να με δει ο ηλεκτρολογος σου?Τι ειμαι,ειδικευομενος?Μου εστειλε καποια δοση ενα μυνημα,μεσα Ιουλιου αν εχω βγαλει εισιτηρια και να ναι,να του στειλω φωτο.Τον εγραψα κανονικα εγω,μου εστειλε πριν μια εβδομαδα και μου ζηταγε email για να μου στειλει το συμβολαιο να το υπογραψω αν ειναι.

Το εστειλε τελικα και μεσα γραφει 18€ την ωρα για 172 ωρες τον μηνα που βγαινει καπου στα 3100€ μεικτα,περιπου 2200€ καθαρα.Αν ηθελε,ας μην τα εδινε.Ολοι αγριεμα θελουν.Δεν του εχω απαντησει ακομα γιατι απο τις 29 Ιουλιου ειμαστε ολοι σε αδεια και γυρναμε 16 Αυγουστου.Δεν μου εχει απαντησει ακομα ο προισταμενος απο την εδω δουλεια για το αν μιλησε με το αφεντικο και αν συμφωνει με αυτα που του ζηταμε.Εν τω μεταξυ,ειμαι 3 χρονια στην εταιρια και θελουν να μου δωσουν τοσα λεφτα.Ηλεκτρολογοι και μηχανικοι με 20 χρονια στην εταιρια,παιρνουν 960€.Ενας ηλεκτρολογος επαιρνε 810€,ειχε ζητησει απο τον ιδιο προισταμενο αυξηση γιατι αλλιως θα φυγει,φυγε του ειπαν.Εφυγε και πηγε ΔΕΗ με 8μηνο.Ειχε περιπου 7 χρονια στην εταιρια.Ηταν πολυ καλος,κραταγε εργοστασιο μονος του.Συντηρηση και σεζον δλδ.Εχεις πολυ μελλον στην εταιρια μου λενε οι προισταμενοι,μην φευγεις.Η αληθεια ειναι οτι κανω κουμαντο σε 2 εργοστασια.Δεν δινω λογαριασμο σε κανεναν,εχω 1 μηνα αδεια το καλοκαιρι και 2 μηνες απο τελος Νοεμβριου μεχρι τελος Ιανουαριου,ισως και μεχρι μεσα Φεβρουαριου.Ξενιτευεσαι για -5-6 κατοσταρικα?

Δεν σας χαλασε το σεντονακι,σας εδωσα τα ματακια στο χερι?Οχι θα σας χαριζα,χαχαχα

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Παπαρια ανεβηκα και δεν με βλεπω κιολας.Ειχα πει στην δουλεια μου οτι θα φυγω 28 Αυγουστου.Αυτοι δεν ξερω τι νομιζαν,οτι κανω πλακα?Ελεγαν,να βαλουμε καμια αγγελια για ηλεκτρολογο και τετοια.Οσο πλησιαζε ο καιρος,αρχισε ο προισταμενος να μου πρηζει τα παπαρια.Και ποσα θες για να κατσεις,και με ποσα θα εισαι ευχαριστημενος και τετοια.Ρε μη με πρηζεις του ελεγα,ασε με να φυγω.Ειμαι στην εταιρια 3 χρονια,μου διναν για 3 χρονια 730€ και με πηγαν 870€ τον προηγουμενο μηνα.Μου δινουν αλλα 500€ για βενζινες,επειδη κανω 100χλμ την μερα,50χλμ να παω,50χλμ να γυρισω.Μου προτεινε να μου δινει 1100€ στο χερι,να μου πληρωνει σπιτι 200€ και ζητησα εγω και αλλα 100-150€ βενζινες.Αμα ζητησουμε και βενζινες θα μας γαμησει το αφεντικο,μου κανει ο προισταμενος.Τεσπα,βαλε και βενζινη μου κανει.Συνολο κοντα 1500€.Εγω με τον προισταμενο ηλεκτρολογο μιλαω,αυτος θα μιλησει με το αφεντικο.Ξενιτευεσαι τωρα με τετοιο μισθο?Συν του οτι θα μενω σε σχετικα μεγαλη πολη,100.000 κατοικων (τωρα μενω στο χωριο με την μανα μου,χωριο 500 κατοικων).

Γερμανια ειχα μιλησει με εναν τυπο ο οποιος μου ειχε πει τοτε,3600 μεικτα,γυρω στα 2600 καθαρα,το θυμαμαι γιατι ολοι αυτο μου ελεγαν,να ρωτησω αν ειναι καθαρα ή μεικτα.Αυτα αρχες Μαιου και του ειχα πει οτι θα ειμαι διαθεσιμος τελος Αυγουστου.Αρχες Ιουνιου του εστειλα μηνυμα αν υπαρχει ακομα η θεση,με παιρνει τελος Ιουνιου και μου λεει υπαρχει η θεση αλλα τα λεφτα ειναι 2600 τα μεικτα,1700 περιπου τα καθαρα.Αλλα ειπαμε του ελεγα εγω,οχι επεμενε αυτος.Καλα ρε μαστορα του κανω,(Ελληνας εν τω μεταξυ αλλα με βαρια προφορα,μαλλον χρονια στην Γερμανια) στην Ελλαδα μου δινουν 1400€,θα ξενιτευτω για 3 κατοσταρικα?Τεσπα,του ειπα αν γινεται να το κανει 2000€ στρογγυλα τα καθαρα και βλεπουμε.Αυτο ισως μπορω να το κανω,θα ερθεις εδω,να σε δει ο ηλεκτρολογος που εχω εδω και αν μου πει οκ,το βλεπουμε.Απο την αρχη του ειπα οτι δεν ειμαι βοηθος,ειμαι 20 χρονια ηλεκτρολογος και κραταω εργοστασια με τζιρο εκατομμυριων.Θα ερθω Γερμανια να με δει ο ηλεκτρολογος σου?Τι ειμαι,ειδικευομενος?Μου εστειλε καποια δοση ενα μυνημα,μεσα Ιουλιου αν εχω βγαλει εισιτηρια και να ναι,να του στειλω φωτο.Τον εγραψα κανονικα εγω,μου εστειλε πριν μια εβδομαδα και μου ζηταγε email για να μου στειλει το συμβολαιο να το υπογραψω αν ειναι.

Το εστειλε τελικα και μεσα γραφει 18€ την ωρα για 172 ωρες τον μηνα που βγαινει καπου στα 3100€ μεικτα,περιπου 2200€ καθαρα.Αν ηθελε,ας μην τα εδινε.Ολοι αγριεμα θελουν.Δεν του εχω απαντησει ακομα γιατι απο τις 29 Ιουλιου ειμαστε ολοι σε αδεια και γυρναμε 16 Αυγουστου.Δεν μου εχει απαντησει ακομα ο προισταμενος απο την εδω δουλεια για το αν μιλησε με το αφεντικο και αν συμφωνει με αυτα που του ζηταμε.Εν τω μεταξυ,ειμαι 3 χρονια στην εταιρια και θελουν να μου δωσουν τοσα λεφτα.Ηλεκτρολογοι και μηχανικοι με 20 χρονια στην εταιρια,παιρνουν 960€.Ενας ηλεκτρολογος επαιρνε 810€,ειχε ζητησει απο τον ιδιο προισταμενο αυξηση γιατι αλλιως θα φυγει,φυγε του ειπαν.Εφυγε και πηγε ΔΕΗ με 8μηνο.Ειχε περιπου 7 χρονια στην εταιρια.Ηταν πολυ καλος,κραταγε εργοστασιο μονος του.Συντηρηση και σεζον δλδ.Εχεις πολυ μελλον στην εταιρια μου λενε οι προισταμενοι,μην φευγεις.Η αληθεια ειναι οτι κανω κουμαντο σε 2 εργοστασια.Δεν δινω λογαριασμο σε κανεναν,εχω 1 μηνα αδεια το καλοκαιρι και 2 μηνες απο τελος Νοεμβριου μεχρι τελος Ιανουαριου,ισως και μεχρι μεσα Φεβρουαριου.Ξενιτευεσαι για -5-6 κατοσταρικα?

Δεν σας χαλασε το σεντονακι,σας εδωσα τα ματακια στο χερι?Οχι θα σας χαριζα,χαχαχα
Ε ναι, αμα ειναι για 3 κατοσταρικα φυσικα δεν ξενιτευεσαι. Ασε που εκει θα σε περιμενει μαλλον πολλη δουλεια και χωσιμο ενω εδω εισαι αρχοντας και αμα βαλεις τοσους μηνες που καθεσαι, σου βγαινει περισσοτερο ανα ωρα δουλειας σε σχεση με Γερμανια και μπορεις αν θελεις να κανεις και τα εξτραδακια σου εκτος δουλειας, ενω εκει θα παλευεις με τη γλωσσα για ποσο καιρο για να μπορεις να συνεννοηθεις για τα βασικα.

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
Ε ναι, αμα ειναι για 3 κατοσταρικα φυσικα δεν ξενιτευεσαι. Ασε που εκει θα σε περιμενει μαλλον πολλη δουλεια και χωσιμο ενω εδω εισαι αρχοντας και αμα βαλεις τοσους μηνες που καθεσαι, σου βγαινει περισσοτερο ανα ωρα δουλειας σε σχεση με Γερμανια και μπορεις αν θελεις να κανεις και τα εξτραδακια σου εκτος δουλειας, ενω εκει θα παλευεις με τη γλωσσα για ποσο καιρο για να μπορεις να συνεννοηθεις για τα βασικα.

Εντάξει,καλό σημάδι πάντως που ότι του ζήτησα το έδωσε ο τύπος,χωρίς ούτε καν να με έχει δει.Μου είπε μόνος του ότι αν και όταν μάθω την γλώσσα και μπορώ να μιλάω μόνος μου με τους αρχιτέκτονες,θα με πάει κατευθείαν στα 25-26€ την ώρα.Βαλε αν κάνω και λίγο κύκλο και κάνω και τίποτα μαύρα τα απόγευματα,θα φτάνω κανένα 5χιλιαρο τον μήνα άνετα.

Απλά το θέμα είναι αν θέλω να ζοριστω για να φτιάξω λεφτα,πάω έξω και σε μια 5ετια πχ θα παίρνω καλά λεφτά ή αν θέλω να είμαι σχετικά καλά στην χώρα μου γιατί εδώ λεφτά δεν θα φτιάξεις ποτέ.Να σου πω την αλήθεια ακόμα δεν έχω αποφασίσει 100%.Θελω φουλ να πάω έξω αλλά είναι και τα λεφτά εδώ σχετικά καλά για Ελλάδα και για τις εποχές που ζούμε.

Το σημαντικότερο είναι η εδώ κατάσταση,εδώ είμαι ανάμεσα στους 3-5 μεγάλους που κάνουν κουμάντο στα εργοστάσια.Φαντασου δλδ το αφεντικό έχει καμία 20αρια εργοστάσια,περίπου 8 έχει στην περιοχή της Θεσσαλίας (εκεί είμαι και εγω) έχει και μερικά Θεσσαλονικη-Βερροια.Στα της Θεσσαλίας είναι 2 μεγάλοι προϊστάμενοι,αμέσως κάτω από το αφεντικό που κάνουν κουμάντο για όλα,πληρωμές,προσλήψεις,απολύσεις κτλ.Μετα είναι ένας μηχανικός που κάνει κουμάντο σε όλα τα εργοστάσια,ένας ηλεκτρολόγος που κάνει κουμάντο επίσης σε όλα τα εργοστάσια (με αυτόν μιλάω εγώ) και μετά εγώ.Ολοι έχουν 25-20 χρόνια στην εταιρία και εγώ από τον Σεπτέμβριο του 2019.Τετοια αντετωπιση δεν θα την ξαναβρώ πιστεύω.Εκει κολλάω,αν ήμουν σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά,θα είχα φύγει προχθές.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Τετοια αντετωπιση δεν θα την ξαναβρώ πιστεύω.Εκει κολλάω,αν ήμουν σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά,θα είχα φύγει προχθές.
Δες και την εξέλιξη. Είναι πιο αξιοκρατική έξω. Η Γερμανία είναι brand. Εννοώ ότι πας κάποια χρονάκια έξω, ανεβαίνεις και μετά επιστρέφεις στην Ελλάδα με γερμανική εμπειρία σαν ατού. Θα διεκδικείς καλύτερα όσα θέλεις, αντί να σου βγαίνει η πίστη στις διαπραγματεύσεις.

Να στο πω κάπως αλλιώς. Είχα συμμετάσχει σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα καλού γαλλικού πανεπιστημίου. Ήταν 14 ώρες και σκεφτόμουν αν έπρεπε στο εξής να το προσθέτω στο βιογραφικό, επειδή ήταν λίγες οι ώρες. Και κάποιος σύμβουλος μου είπε: να το βάζεις, γιατί δεν παίζουν τόσο ρόλο οι ώρες, αλλά ότι ένα πανεπιστήμιο σαν κι αυτό σε εμπιστεύτηκε.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Κοίτα καλό που το ψάξε μέχρι τέλους ο Kostas3 και δεν την πάτησε να έχανε δουλειά εδώ Ελλάδα και μετά να τον έπινε με λιγότερα χρήματα έξω.

Από την άλλη δεν τον σταματάει τίποτα να φύγει και αργότερα αν ββαρεθεί με Ελλάδα.
Αλλά βγήκε και αλήθεια όταν κάποιοι έλεγαν πώς θα παίξουν 3 χιλιάρικα πρώτος μισθός Γερμανία.

Οπότε τον νου σας, μην πιστεύετε παραμύθια και κρατάτε μικρό καλάθι για νούμερα.
Αν δεν δείτε γραπτώς ή συμβόλαιο μην πιστεύετε πράγματα.

Πολυχρόνης

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Δεκ 2019
Κριτικές
43
Like
4.560
Πόντοι
5.646
Δες και την εξέλιξη. Είναι πιο αξιοκρατική έξω. Η Γερμανία είναι brand. Εννοώ ότι πας κάποια χρονάκια έξω, ανεβαίνεις και μετά επιστρέφεις στην Ελλάδα με γερμανική εμπειρία σαν ατού. Θα διεκδικείς καλύτερα όσα θέλεις, αντί να σου βγαίνει η πίστη στις διαπραγματεύσεις.

Να στο πω κάπως αλλιώς. Είχα συμμετάσχει σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα καλού γαλλικού πανεπιστημίου. Ήταν 14 ώρες και σκεφτόμουν αν έπρεπε στο εξής να το προσθέτω στο βιογραφικό, επειδή ήταν λίγες οι ώρες. Και κάποιος σύμβουλος μου είπε: να το βάζεις, γιατί δεν παίζουν τόσο ρόλο οι ώρες, αλλά ότι ένα πανεπιστήμιο σαν κι αυτό σε εμπιστεύτηκε.

και μόνο ότι έχεις ασχοληθεί επαγγελματικά με ένα αντικείμενο σε μια άλλη γλώσσα εκτός από Ελληνικά είναι προσόν για Ελλάδα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom