Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.555
Πόντοι
1.706
Δημιούργησες, κατά κάποιον τρόπο, ένα οικείο περιβάλλον. Ωραίος!

Της φάνηκε περίεργος, γιατί στη Γαλλία τέτοιου είδους αξίωση δεν συνηθίζεται. Και είναι σύνηθες να κάνουν καμάκι σε μία κοπέλα πολλοί άντρες ταυτόχρονα.
Με το pardon ,αλλα αν κι εγω κανονιζα να βγω με καποια και ξαφνικα μου ελεγε θα βγουμε τρίο δεν θα το δεχομουν ,αν βγαινω με σκοπό να κανω καμάκι-σχέση ή ειχα καποιο σχέδιο/εκπληξη πχ ενα καλο ρεστοραν ή κατιτις (που εγω δεν τα συνηθιζω αυτα). Θα απεσυρα την πρόταση μου και θα προτιμουσα να μην εβγαινα μαζι της. Αργότερα θα αφηνα να διαρευσει στην παρέα της πως σκοπευα να εκλεινα πενταημερο ταξιδι-εκπληξη στο Ντουμπάι για τα δυο μας...

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
@Kalogero Xθες το απόγευμα ήμουν σε ένα μαγαζί και σε μια γωνία είχαν σκάσει καμιά 40αριά
expats για meetup.
Οι γυναίκες ήταν καμιά 7-8 και οι υπόλοιποι ήταν ως επί το πλείστον κάτι γιωτόμπαλα ινδοασιατο ΙΤ νέρντουλες, δηλαδή σαν να κλέβεις εκκλησία.

Κάνω αναγνωριστική και σταμπαρω δύο λευκές ωραίες γκόμενες, οπότε με το που σηκώθηκε η μία την μπλόκαρα στο γυρισμό της από την τουαλέτα.
Αυτή προέκυψε Ουκρανή,αλλά άρχισε κάτι high class πίπες για Εμιράτα και ότι μόλις γύρισε από τον τάδε εξωτικό προορισμό,είχε πειράξει και λίγο τσιμπουκόχειλο,οπότε την έληξα την κουβέντα.

Στη συνέχεια σηκώνω μία καρέκλα από αλλού,την κουβαλάω και πάω δίπλα από την άλλη τύπισσα και τη ρωτάω να καθίσω δίπλα της, η οποία προέκυψε Γαλλίδα και μου έλεγε ότι πριν λίγες μέρες ήταν στη μάνα της στη Nimes.
Eν τω μεταξύ εγώ σε εκείνα τα μέρη έχω πάει μόνο Μασσαλία και Νίκαια,
αλλά με αυτά που γράφετε εδώ μέσα θυμήθηκα που είναι η Nimes oπότε άρχισα να πετάω κάτι πίπες για το Μοντπελιέ:tooth: και ότι έχετε γράψει κατά καιρούς, οπότε το έσκισα το social και κανονίσαμε για σήμερα:rockon:

Όποιος είναι εξωτερικό ας πηγαίνει σε αυτά τα expats.
Nτόπια γκόμενα δύσκολα να πετύχει, αλλά ο ανταγωνισμος από άντρες είναι ανύπαρκτος
και ας φαίνεται για αρχιδόκαμπος η φάση.

Ωραιος φιλε αλλα εγω θα επαιρνα την Ουκρανη.:smiling-face-with-heart-eyes:

ohne das ein anderer Mann dabei ist λεει ο μαλακας.Παρακαλετος τυπος,τον εκοψε η γκομενα και τον εστειλε.Δεν τους γουσταρουν αυτους.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356
Με το pardon ,αλλα αν κι εγω κανονιζα να βγω με καποια και ξαφνικα μου ελεγε θα βγουμε τρίο δεν θα το δεχομουν ,αν βγαινω με σκοπό να κανω καμάκι-σχέση ή ειχα καποιο σχέδιο/εκπληξη πχ ενα καλο ρεστοραν ή κατιτις (που εγω δεν τα συνηθιζω αυτα). Θα απεσυρα την πρόταση μου και θα προτιμουσα να μην εβγαινα μαζι της. Αργότερα θα αφηνα να διαρευσει στην παρέα της πως σκοπευα να εκλεινα πενταημερο ταξιδι-εκπληξη στο Ντουμπάι για τα δυο μας...
A, δεν έγινε έτσι.
Είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα να πάνε στο φεστιβάλ, αυτή, αυτός και άλλα 2-3 ατομα.
Όμως αυτός την επομένη της ανακοίνωσε ότι οι υπόλοιποι δεν μπορούν και αυτή του απάντησε
οκέι,θα έρθει και ο Έλληνας που κάθισε δίπλα μου.
Δηλαδή υποτιθεται ότι θα είμασταν 5-6 άτομα,δεν είναι ότι είχαν κανονίσει να ήταν οι δυο τους και έσκασα στο ξεκάρφωτο.

Όλα καλά χθες, στις 11 θα την πάρω με το αμάξι να πάμε για μπάνιο(kalogero,δεν θα την πάω για μπάνιο να την πλύνω επειδή είναι Γαλλίδα:grin:)

Απλά έχουμε 30+ βαθμούς και πάμε για βουτιές

die-schönsten-seen-in-bayern-chiemsee-bayrische-karibik.jpg

Ωραιος φιλε αλλα εγω θα επαιρνα την Ουκρανη.:smiling-face-with-heart-eyes:

ohne das ein anderer Mann dabei ist λεει ο μαλακας.Παρακαλετος τυπος,τον εκοψε η γκομενα και τον εστειλε.Δεν τους γουσταρουν αυτους.

Και εγώ την Ουκρανή στάμπαρα πρώτη, αλλά επειδή τις ξέρω πολύ καλύτερα από τις Γαλλίδες,
είδα γρήγορα ότι έχει από τις κλασσικές βλάβες που μπορεί να σου βγάλει μία Ουκρανέζα..
Άμα την άλλη την έχεις μαρκάρει στο όρθιο και στο 5λεπτο σου αρχίζει τις πίπες για Εμιράτα,
που στο χωριό της στην Ουκρανία μπορεί να οργώνουν ακόμη με τίποτα μουλάρια,
είναι πολλά τα ψυχολογικά..

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Όλα καλά χθες, στις 11 θα την πάρω με το αμάξι να πάμε για μπάνιο(kalogero,δεν θα την πάω για μπάνιο να την πλύνω επειδή είναι Γαλλίδα:grin:)

Απλά έχουμε 30+ βαθμούς και πάμε για βουτιές

Ωραία να περάσετε, Βαλκάνιε!
Επειδή το βλέπω να έχει συνέχεια, μερικά βασικά για καμάκι σε γαλλίδες.

-Οι Γαλλίδες ενδιαφέρονται για μοναδικές εμπειρίες, δεν τους πολυνοιάζουν όλα τα άλλα, εκτός αν προσβλέπουν σε σοβαρή σχέση. Αν δείξεις φευγάτος, άνετος, διαφορετικός από τη μάζα, που σου αρέσει να κυνηγάς εμπειρίες ζωής τσιμπάνε με το πρώτο.

-Αποφεύγεις συζητήσεις για λεφτά, έχουν κόμπλεξ σαν λαός. Προφανώς το να είσαι ευκατάστατος τους αρέσει (δυνατότητα για περισσότερες εμπειρίες), αλλά πρέπει να φαίνεται με διακριτικό τρόπο. Αν χρειαστεί να το δείξεις με λεκτικό τρόπο, θα πρέπει να γίνει φευγαλέα κι όχι σαν συζήτηση.

-Πάντα αν είναι να βγείτε, η γαλλίδα θέλει να ξέρει τι θα παίξει με τα έξοδα. Αν κάνεις πρόταση στο φλου, πχ πάμε εκεί, θεωρεί ότι τα έξοδα θα μοιραστούν. Θα έχεις πρόβλημα αν προτείνεις κάτι ακριβό και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, οπότε θα προφασιστεί ότι δεν μπορεί. Αν είναι να κεράσεις, αρχίζεις με το «σε προσκαλώ να πάμε εκεί», διότι όποιος προσκαλεί πληρώνει. Αν σε προσκαλέσει, βγάζεις πορτοφόλι να πληρώσεις το μερίδιο σου από ευγένεια, αλλά θα σου πει ότι σε προσκάλεσε αυτή και δεν πρέπει να επιμείνεις.

-Για να περάσεις νόημα ότι τη γουστάρεις, θέλει λίγο πιο παρατεταμένο από το κανονικό κοίταγμα στα μάτια και κάνα «τυχαίο» άγγιγμα στον καρπό. Αν βλέπεις ανταπόκριση μπορείς και να την ακουμπήσεις και πάνω στις παλάμες για λίγες στιγμές και μετά πας για φιλί. Δηλαδή όχι φιλί αμέσως κι όχι άγγιγμα στα πόδια καθ οιονδήποτε τρόπο.

-Προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν σε γαλλίδες συμπεριφορές που θυμίζουν πατριαρχία ούτε καν για καλαμπούρι.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Αν βλέπεις ανταπόκριση μπορείς και να την ακουμπήσεις και πάνω στις παλάμες για λίγες στιγμές και μετά πας για φιλί. Δηλαδή όχι φιλί αμέσως κι όχι άγγιγμα στα πόδια καθ οιονδήποτε τρόπο.
Λοιπόν, εδώ εννοούσα από τον καρπό και κάτω που στα γαλλικά το λέμε main και δεν εύρισκα αντίστοιχο στα ελληνικά κι έγραψα «παλάμη». Μετά θυμήθηκα ότι παλάμη λέμε μόνο το εσωτερικό μέρος. Τέσπα καταλάβατε. Τώρα άμα δεις και καραγουστάρει, κάνεις κίνηση για φιλί απευθείας, αλλά άμα δεν είσαι και απόλυτα σίγουρος, το πιάσιμο του χεριού το θεωρώ δοκιμαστικό στάδιο.

c79t

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2017
Like
187
Πόντοι
1
Να σου πω εγώ ενα σχετικά προσφατο παράδειγμα. Πήγε ανειδίκευτος εργάτης οικοδομής. Ζούσε σε κοινόβιο, φως της μέρας εκτός οικοδομής Δεν έβλεπε, μετά κοιμόταν,λίγα ξόδευε καμία βόλτα αραιά και που. Έκατσε κάτι μήνες έβγαλε κάργα χρήμα,γύρισε και πήρε...μερσεντες
Εχω και εγώ την απορία μου. Πήγε συγγενής πρόσφατα Αγγλία μέσω του κολλητού του που έχει τρία χρόνια εκεί σε προάστιο του Λονδίνου αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο. Ηλικία 20 κάτι. Μένει μαζί με άλλα πέντε άτομα. Μισθός 1400£ την εβδομάδα!!! Δηλαδή 5600£ τον μήνα ή αλλιώς 6535€!!! Και λέω είναι δυνατόν για ανειδίκευτη δουλειά πάνω σε αυτοκίνητα να παίρνει κάποιος τέτοια λεφτά; Και όλα αυτά από τον πρώτο μήνα; Θα ρώταγα τον ίδιο αλλά δεν έχουμε σχέσεις. Τα έμαθα από την μάνα του και τον αδερφό του. Έστειλε και πίσω Iphone 13ProMax στον αδερφό του στο δίμηνο.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.727
Πόντοι
3.656
Εχω και εγώ την απορία μου. Πήγε συγγενής πρόσφατα Αγγλία μέσω του κολλητού του που έχει τρία χρόνια εκεί σε προάστιο του Λονδίνου αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο. Ηλικία 20 κάτι. Μένει μαζί με άλλα πέντε άτομα. Μισθός 1400£ την εβδομάδα!!! Δηλαδή 5600£ τον μήνα ή αλλιώς 6535€!!! Και λέω είναι δυνατόν για ανειδίκευτη δουλειά πάνω σε αυτοκίνητα να παίρνει κάποιος τέτοια λεφτά; Και όλα αυτά από τον πρώτο μήνα; Θα ρώταγα τον ίδιο αλλά δεν έχουμε σχέσεις. Τα έμαθα από την μάνα του και τον αδερφό του. Έστειλε και πίσω Iphone 13ProMax στον αδερφό του στο δίμηνο.

Μάλλον σας δουλεύει ο τύπος

c79t

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2017
Like
187
Πόντοι
1
νταξει αυτός μάλλον το ξεφτίλισε το θέμα. μπορεί να έμπλεξε με τίποτα παρανομίες ή πουστρακια που του τα χωνουν

Εκεί πάει το μυαλό μου καθώς ο "φίλος" είναι πάνω απο τα βόρια σύνορα της χώρας. Η φάτσα του δεν μου αρέσει καθόλου. Μεγάλη ζωή Mercediko και τέτοια. Κρίμα γιατί το παιδί είναι καλό που τα χέρια του πιάνουν πάνω σε πάρα πολλά πράγματα αλλά μάλλον η αφραγκιά σε βάζει σε άλλος δρόμους. Α και 6500€ τον μήνα χωρίς Αγγλικά!:sunglasses:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Αν είναι μικτά, γάμησέ τα.
Και είπες μένει στο ίδιο σπίτι με άλλους 5;
Πακιστανός έγινε;; :think:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
£5600 το μηνα χωρις Αγγλικα μονο εμπορος φιδιων μπορει να βγαλει :tooth:

Μηπως εννοουσε σε αλβανικο νομισμα;

c79t

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2017
Like
187
Πόντοι
1
£5600 το μηνα χωρις Αγγλικα μονο εμπορος φιδιων μπορει να βγαλει :tooth:

Μηπως εννοουσε σε αλβανικο νομισμα;
Φαντάζομαι από γιατροί και πάνω βγάζουν τέτοια λεφτά! Όχι ανειδίκευτοι!

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.309
Πόντοι
4.546
Εκεί πάει το μυαλό μου καθώς ο "φίλος" είναι πάνω απο τα βόρια σύνορα της χώρας. Η φάτσα του δεν μου αρέσει καθόλου. Μεγάλη ζωή Mercediko και τέτοια. Κρίμα γιατί το παιδί είναι καλό που τα χέρια του πιάνουν πάνω σε πάρα πολλά πράγματα αλλά μάλλον η αφραγκιά σε βάζει σε άλλος δρόμους. Α και 6500€ τον μήνα χωρίς Αγγλικά!:sunglasses:
Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Δεν αποκλείεται να κάνει καμμιά πολύ δύσκολη ή επικίνδυνη δουλειά. Πχ δουλεύει κάποιος στη συλλογή ατόμων που έχουν κομματιαστεί από τροχαία, αλλά σου λέει ότι δουλεύει σε υγειονομική υπηρεσία. Υπάρχουν πολλές δύσκολες δουλειές που δεν τις φαντάζεσαι πχ βουτηχτής σε βόθρους. Αυτές οι δουλειές έχουν πολλά λεφτά.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Αν είναι μικτά, γάμησέ τα.
Και είπες μένει στο ίδιο σπίτι με άλλους 5;
Πακιστανός έγινε;; :think:
Μην το λες. Πολλές φορές παίζει να βρεις πιο εύκολα να μείνεις με άλλους και να περνάς και καλά, παρά να ψάχνεις σπίτι μόνος και να σου ζητάνε ένα σωρό δικαιολογητικά και επιπλέον νάχεις και μοναξιά τον πρώτο καιρό.
Υπάρχουν sites για συγκατοίκηση, πχ
Find rooms to rent, flatshare or rooms for rent with Roomgo

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Μην το λες. Πολλές φορές παίζει να βρεις πιο εύκολα να μείνεις με άλλους και να περνάς και καλά, παρά να ψάχνεις σπίτι μόνος και να σου ζητάνε ένα σωρό δικαιολογητικά και επιπλέον νάχεις και μοναξιά τον πρώτο καιρό.
Υπάρχουν sites για συγκατοίκηση, πχ
Find rooms to rent, flatshare or rooms for rent with Roomgo
Τώρα πλάκα μου κάνεις;
Άλλο να μένεις με άλλα 1-2 άτομα ( το εχω κάνει και εγώ όσα χρόνια μένω έξω) και άλλο με άλλους 5!
Αυτό δεν είναι συγκατοίκηση, αυτό είναι κοινόβιο!

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Τώρα πλάκα μου κάνεις;
Άλλο να μένεις με άλλα 1-2 άτομα ( το εχω κάνει και εγώ όσα χρόνια μένω έξω) και άλλο με άλλους 5!
Αυτό δεν είναι συγκατοίκηση, αυτό είναι κοινόβιο!
Και λοιπόν στο όνομα κόλλησες; Όπως βολεύεται ο καθένας και μπορεί να περνάς και καλά. Σαν το δικό σου σπίτι δεν είναι, αλλά εδώ μιλάμε για πρώτη εγκατάσταση. Πολλές συγκατοικήσεις/κοινόβια είναι καλά οργανωμένα από διάφορες πλατφόρμες (όπως το site που έβαλα) και οι συνθήκες δεν είναι καθόλου πακιστανικές.

Ο τύπος για τον οποίον γίνεται λόγος στο νήμα είναι 20άρης, νέος μετανάστης και ...πάνω από τα βόρεια σύνορα (Αλβανός;). Μπορεί να περνάει και ζάχαρη.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Και λοιπόν στο όνομα κόλλησες; Όπως βολεύεται ο καθένας και μπορεί να περνάς και καλά. Σαν το δικό σου σπίτι δεν είναι, αλλά εδώ μιλάμε για πρώτη εγκατάσταση. Πολλές συγκατοικήσεις/κοινόβια είναι καλά οργανωμένα από διάφορες πλατφόρμες (όπως το site που έβαλα) και οι συνθήκες δεν είναι καθόλου πακιστανικές.

Ο τύπος για τον οποίον γίνεται λόγος στο νήμα είναι 20άρης, νέος μετανάστης και ...πάνω από τα βόρεια σύνορα (Αλβανός;). Μπορεί να περνάει και ζάχαρη.
Δεν εχω συγκατοικησει ποτε με τοσα ατομα, αλλα φανταζομαι πως αν εχεις δικη σου τουαλετα και οι συγκατοικοι ειναι σχετικα ησυχοι, η φαση ειναι σαν ξενοδοχειο. Το μονο κακο η μαγειρικη που πρεπει να μοιραζεσαι την κουζινα με αλλους, αλλα και παλι αν ειναι καλα ατομα, ειναι ευκαιρια να πεις 2 κουβεντες με τους αλλους. Απο την αλλη εχω ακουσει και για αγριες καταστασεις με ασιατες ναρκομανεις, κλπ και μπολικη παρανοια γενικως.
Το Λονδινο παροτι ειναι γαματη πολη, για μενα εχει φαει Χ για αυτο το θεμα και μονο (υποχρεωτικη συγκατοικηση)

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Δεν εχω συγκατοικησει ποτε με τοσα ατομα, αλλα φανταζομαι πως αν εχεις δικη σου τουαλετα και οι συγκατοικοι ειναι σχετικα ησυχοι, η φαση ειναι σαν ξενοδοχειο. Το μονο κακο η μαγειρικη που πρεπει να μοιραζεσαι την κουζινα με αλλους, αλλα και παλι αν ειναι καλα ατομα, ειναι ευκαιρια να πεις 2 κουβεντες με τους αλλους. Απο την αλλη εχω ακουσει και για αγριες καταστασεις με ασιατες ναρκομανεις, κλπ και μπολικη παρανοια γενικως.
Το Λονδινο παροτι ειναι γαματη πολη, για μενα εχει φαει Χ για αυτο το θεμα και μονο (υποχρεωτικη συγκατοικηση)
Τις πρώτες 45 μέρες στη Γαλλία έμεινα σε ένα κατάλυμα κι ήμασταν πάνω από 10 άτομα. Είχε πινακίδες στους τοίχους με το τηλέφωνο της ιδιοκτήτριας (και τα τηλέφωνα ανάγκης, όπως αστυνομία, πρώτες βοήθειες κλπ) και αυστηρή επισήμανση ότι αν δημιουργηθεί πρόβλημα θα κληθεί η αστυνομία πάραυτα.

Είχαμε κοινή κουζίνα και κοινό τηλέφωνο/φαξ (ιντερνέτ δεν είχαμε το 95), αλλά ατομικές τουαλέτες (το σημαντικότερο). Κι είχε και μεγάλη αυλή με ένα τραπέζι στη μέση και πάγκους και συζητάγαμε. Τα δωμάτια ήταν λουξ. Δεν ήθελα να φύγω, αλλά συνολικά μου έβγαινε ακριβά. Μετά νοίκιασα καλό σπίτι, αλλά τον πρώτο καιρό είχα μοναξιά και ξαναγύρναγα πολλά βράδια στο κατάλυμα για παρέα μέχρι που άρχισα να φτιάχνω κι εγώ σιγά σιγά τον κύκλο μου και ξέκοψα. Επίσης άλλαζαν και τα άτομα κι οι παλιοί κάποια στιγμή είχαν φύγει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom