Διαγραμμένο μέλος 210424
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 7 Αυγ 2021
- Like
- 7.665
- Πόντοι
- 2.356
απλως η γερμανια ειναι το αλλο ακρη απο την αποψη "προβλεπε" ..παντα σε σχεση με ελλαδα
Μύθος φίλε.κυπρο παω καθε χρονο...αν δεν ειχε αυτο το κωλοκλιμα,θα εμενα μονιμα
Πάω χρόνια φίλε μου τα ξερω.. Κάθομαι μήνες συνήθως καλοκαίριΜύθος φίλε.
Δεν ισχύει για όλο το νησί.
Λάρνακα-Λεμεσό δεν βλέπουμε πάνω από 38 βαθμούς κατακαλοκαιρο όταν κέντρο Αθήνας χτυπάει 45ρια εύκολα.
Οπότε παλεύεται μια χαρά και ο καιρός, όχι ότι γενικά δεν ξεκινάει από Μάη να χτυπάει 30ρια κάποιες μέρες.
Και για μένα δουλεύοντας μόνο με ξένες εταιρίες και έχοντας ελάχιστες επαφές με Έλληνες και καμία με κύπριους νιώθω ότι είμαι σε ξένη χώρα με ελληνικό φαγητό και καφέ.
Γιατί εδώ 9 στους 10 Έλληνες τί κάνουν;Μ'ένα χιλιάρικο και αν έχεις καλυμμένο το θέμα γαμησιού (ας είναι και με ελλεεινίδες),μια χαρά τη βγάζεις κι εδώ.Ακόμα και σε επαρχιακή πόλη.Στο εξωτερικό πιστεύω 1 στους 10 Έλληνες είναι καλά και οι 9 κλαίνε.Άσχετα με το ότι όλοι θέλουν να δείχνουν στα σόσιαλ πόσο καλά περνάνε.
Γιατί εδώ 9 στους 10 Έλληνες τί κάνουν;
Σε ποιο μέρος στην Κύπρο είσαι? Έχω συγγενείς που μένουν στη Πάφο και μου λένε ότι το καλοκαίρι παλεύεται-δε παλεύεται.Μύθος φίλε.
Δεν ισχύει για όλο το νησί.
Λάρνακα-Λεμεσό δεν βλέπουμε πάνω από 38 βαθμούς κατακαλοκαιρο όταν κέντρο Αθήνας χτυπάει 45ρια εύκολα.
Οπότε παλεύεται μια χαρά και ο καιρός, όχι ότι γενικά δεν ξεκινάει από Μάη να χτυπάει 30ρια κάποιες μέρες.
Και για μένα δουλεύοντας μόνο με ξένες εταιρίες και έχοντας ελάχιστες επαφές με Έλληνες και καμία με κύπριους νιώθω ότι είμαι σε ξένη χώρα με ελληνικό φαγητό και καφέ.
Μ'ένα χιλιάρικο και αν έχεις καλυμμένο το θέμα γαμησιού (ας είναι και με ελλεεινίδες),μια χαρά τη βγάζεις κι εδώ.Ακόμα και σε επαρχιακή πόλη.Στο εξωτερικό πιστεύω 1 στους 10 Έλληνες είναι καλά και οι 9 κλαίνε.Άσχετα με το ότι όλοι θέλουν να δείχνουν στα σόσιαλ πόσο καλά περνάνε.
εννοειται οι Ρουμανεςκαλησπερα ζητω η 25 μαρτιου 1821. Παιδια μια ερωτηση αν ξερει καποιος πιο καλα μουνια ειναι οι ελληνιδες η οι ρουμανες?
Λάρνακα και Λεμεσό.Σε ποιο μέρος στην Κύπρο είσαι? Έχω συγγενείς που μένουν στη Πάφο και μου λένε ότι το καλοκαίρι παλεύεται-δε παλεύεται.
Αυτός που στην Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει ούτε 500€.Ποιος νοημων ανθρωπος θα ξενιτευτει για 1300€?Εγω λεω να παω εξω για 4000€ τον πρωτο χρονο και τον δευτερο 5000€.
Sadman,με ενα χιλιαρικο στην Ελλαδα,αν εισαι εσυ και ο κωλος σου ψιλο περνας που λεμε.Αν εχεις και υποχρεωσεις γαμησετα.Αναλογα τον καθενα,εχω φιλους που αν πιουνε το Σαββατο το βραδυ 2-3 ποτα στο καφενειο στο χωριο και αν πανε και την Κυριακη το μεσημερι για 1-2 τσιπουρα,ειναι ευτυχισμενοι.Αν εσυ το θεωρεις αυτο οτι καποιος περναει καλα,πασο.Στο εξωτερικο,οι 9 στους 10 που λες οτι κλαινε,ειναι γιατι νομιζουν οτι θα πανε εκει,θα ξυνουν τα παπαρια τους και θα γυρισουν με περιουσια οπως εκαναν καποτε.Αν πας Γερμανια ή σε οποιαδηποτε χωρα εξω σαν εργατης,θα εισαι οπως ειναι εδω οι Πακιστανοι.Εξω πληρωνουν το χαρτι,χαμαληδες εχουν.Εχω φιλο που πηγε Γερμανια για υδραυλικος,δουλευει περιπου 12 ωρες την μερα (8ωρο αλλα θελουν και κανενα 2-3ωρο για την μετακινηση) και παιρνει 1300€.Ποιος νοημων ανθρωπος θα ξενιτευτει για 1300€?Εγω λεω να παω εξω για 4000€ τον πρωτο χρονο και τον δευτερο 5000€.
βρικες ζορι στο εξωτερικο οκ!δεν εχεις πορους ζωης,δεν εχεις κανενα κομποδεμα,εχεις μικρο παιδι πισο στην ελλαδα εμ γυναικα,τι κανεις??????????????????δεν ειναι ετσι φιλος!!!Σορυ αλλά μόνος σου χαντακωθηκες.
Άλλη ζωή θα κάνει κάποιος στο εξωτερικό σε μεγάλη πόλη και άλλη σε κάποια κωμόπολη.
Αν και βρίσκω λάθος να γυρνάς Ελλάδα μετά από κάποιο ζόρι στο εξωτερικό. Υπάρχουν τόσες άλλες χώρες κλπ.
Προσωπικά κοντεύω τα 8 χρόνια έξω και δεν έχω κανένα σκοπό να γυρίσω στο μπουρδελο.
Ή φουλ remote δουλειά θα κάνω ή πάω σε άλλη χώρα αν δε μου αρέσει εκεί που μένω ή συνδυασμός και των 2.
μαλλον ειναι ελευθερος διχως υποχρεωσεις8 χρόνια Κύπρο είσαι?
Μηδέν είναι η ζωή που κάνουν πολλοί Έλληνες στη Γερμανία, γιατί είναι οι ίδιοι σαν άτομα μηδέν ή γιατί το ποσό που τους μένει διαθέσιμο στο τέλος κάθε μήνα είναι μηδέν.Απο ζωη στην Γερμανια εννοειτε ειναι μηδεν,μου το εχει πει αλλωστε.
Αυτό ίσχυε στην παλιά μετανάστευση, που φεύγαν ως εργάτες και δεν ξέραν και τι τους γινόταν. Στην τελευταία φύγαν και πολλοί καταρτισμένοι με πτυχίο και ξένη γλώσσα και σαφώς καλή προετοιμασία λόγω πληροφόρησης από ιντερνέτ. Οπότε η αναλογία πρέπει να είναι τελείως διαφορετική.Στο εξωτερικό πιστεύω 1 στους 10 Έλληνες είναι καλά και οι 9 κλαίνε.
Mπα υπάρχει πολύς κόσμος χαμηλού επιπέδου από Έλληνες έξω.Αυτό ίσχυε στην παλιά μετανάστευση, που φεύγαν ως εργάτες και δεν ξέραν και τι τους γινόταν. Στην τελευταία φύγαν και πολλοί καταρτισμένοι με πτυχίο και ξένη γλώσσα και σαφώς καλή προετοιμασία λόγω πληροφόρησης από ιντερνέτ. Οπότε η αναλογία πρέπει να είναι τελείως διαφορετική.
Ναι, αλλά το θέμα είναι αν ισχύει η αναλογία που λέει ο @Sub-Zero ότι στο εξωτερικό στους 10 Έλληνες ο ένας περνάει καλά και οι 9 κλαίνε. (Κάτι τέτοια έλεγε παλιά κι ο Δημητράκης).Mπα υπάρχει πολύς κόσμος χαμηλού επιπέδου από Έλληνες έξω.
Στην Μάλτα και σε άλλες χώρες που θέλει αγγλικά πάει λίγο πιο μορφωμένος κόσμος, αλλά στην Κύπρο έχω πετύχει πολύ σκατόκοσμο, όχι λόγω αμορφωσιάς απλά, αλλά λόγω χαμηλού επιπέδου και πονηριάς, που βγάζει ρατσινιά για όλους μας σαν λαός.
δεν παλεύεται η ζέστη της κύπρου άστο μην το ψάχνεις..Σε ποιο μέρος στην Κύπρο είσαι? Έχω συγγενείς που μένουν στη Πάφο και μου λένε ότι το καλοκαίρι παλεύεται-δε παλεύεται.