Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.723
Πόντοι
3.656
Μ'ένα χιλιάρικο και αν έχεις καλυμμένο το θέμα γαμησιού (ας είναι και με ελλεεινίδες),μια χαρά τη βγάζεις κι εδώ.Ακόμα και σε επαρχιακή πόλη.Στο εξωτερικό πιστεύω 1 στους 10 Έλληνες είναι καλά και οι 9 κλαίνε.Άσχετα με το ότι όλοι θέλουν να δείχνουν στα σόσιαλ πόσο καλά περνάνε.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
κυπρο παω καθε χρονο...αν δεν ειχε αυτο το κωλοκλιμα,θα εμενα μονιμα
Μύθος φίλε.
Δεν ισχύει για όλο το νησί.
Λάρνακα-Λεμεσό δεν βλέπουμε πάνω από 38 βαθμούς κατακαλοκαιρο όταν κέντρο Αθήνας χτυπάει 45ρια εύκολα.

Οπότε παλεύεται μια χαρά και ο καιρός, όχι ότι γενικά δεν ξεκινάει από Μάη να χτυπάει 30ρια κάποιες μέρες.

Και για μένα δουλεύοντας μόνο με ξένες εταιρίες και έχοντας ελάχιστες επαφές με Έλληνες και καμία με κύπριους νιώθω ότι είμαι σε ξένη χώρα με ελληνικό φαγητό και καφέ.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Μύθος φίλε.
Λάρνακα-Λεμεσό δεν βλέπουμε πάνω από 38 βαθμούς κατακαλοκαιρο όταν κέντρο Αθήνας χτυπάει 45ρια εύκολα.

Οπότε παλεύεται μια χαρά και ο καιρός, όχι ότι γενικά δεν ξεκινάει από Μάη να χτυπάει 30ρια κάποιες μέρες.

Και για μένα δουλεύοντας μόνο με ξένες εταιρίες και έχοντας ελάχιστες επαφές με Έλληνες και καμία με κύπριους νιώθω ότι είμαι σε ξένη χώρα με ελληνικό φαγητό και καφέ.
Πάω χρόνια φίλε μου τα ξερω.. Κάθομαι μήνες συνήθως καλοκαίρι

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
1.599
Πόντοι
216
Μ'ένα χιλιάρικο και αν έχεις καλυμμένο το θέμα γαμησιού (ας είναι και με ελλεεινίδες),μια χαρά τη βγάζεις κι εδώ.Ακόμα και σε επαρχιακή πόλη.Στο εξωτερικό πιστεύω 1 στους 10 Έλληνες είναι καλά και οι 9 κλαίνε.Άσχετα με το ότι όλοι θέλουν να δείχνουν στα σόσιαλ πόσο καλά περνάνε.
Γιατί εδώ 9 στους 10 Έλληνες τί κάνουν; :confused:

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.309
Πόντοι
4.546
Μύθος φίλε.

Σε ποιο μέρος στην Κύπρο είσαι? Έχω συγγενείς που μένουν στη Πάφο και μου λένε ότι το καλοκαίρι παλεύεται-δε παλεύεται.

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206

Sadman,με ενα χιλιαρικο στην Ελλαδα,αν εισαι εσυ και ο κωλος σου ψιλο περνας που λεμε.Αν εχεις και υποχρεωσεις γαμησετα.Αναλογα τον καθενα,εχω φιλους που αν πιουνε το Σαββατο το βραδυ 2-3 ποτα στο καφενειο στο χωριο και αν πανε και την Κυριακη το μεσημερι για 1-2 τσιπουρα,ειναι ευτυχισμενοι.Αν εσυ το θεωρεις αυτο οτι καποιος περναει καλα,πασο.Στο εξωτερικο,οι 9 στους 10 που λες οτι κλαινε,ειναι γιατι νομιζουν οτι θα πανε εκει,θα ξυνουν τα παπαρια τους και θα γυρισουν με περιουσια οπως εκαναν καποτε.Αν πας Γερμανια ή σε οποιαδηποτε χωρα εξω σαν εργατης,θα εισαι οπως ειναι εδω οι Πακιστανοι.Εξω πληρωνουν το χαρτι,χαμαληδες εχουν.Εχω φιλο που πηγε Γερμανια για υδραυλικος,δουλευει περιπου 12 ωρες την μερα (8ωρο αλλα θελουν και κανενα 2-3ωρο για την μετακινηση) και παιρνει 1300€.Ποιος νοημων ανθρωπος θα ξενιτευτει για 1300€?Εγω λεω να παω εξω για 4000€ τον πρωτο χρονο και τον δευτερο 5000€.

ioannisdebu

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2020
Κριτικές
1
Like
3.559
Πόντοι
456

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Σε ποιο μέρος στην Κύπρο είσαι? Έχω συγγενείς που μένουν στη Πάφο και μου λένε ότι το καλοκαίρι παλεύεται-δε παλεύεται.
Λάρνακα και Λεμεσό.
Εξαρτάται και από που έρχεται ο άλλος.

Ξαναλέω από Αθήνα καλύτερα είναι σε κάποια σημεία.

Τώρα αν ο άλλος έρχεται από κανένα χωριό με μαξ 30 βαθμούς το καλοκαίρι, λογικό οι 38 να του φαίνονται πολλοί.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Ποιος νοημων ανθρωπος θα ξενιτευτει για 1300€?Εγω λεω να παω εξω για 4000€ τον πρωτο χρονο και τον δευτερο 5000€.
Αυτός που στην Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει ούτε 500€.
Αλλιώς αν παίρνει λίγο πιο κάτω στην Ελλάδα, γιατί να φύγει.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.723
Πόντοι
3.656
Sadman,με ενα χιλιαρικο στην Ελλαδα,αν εισαι εσυ και ο κωλος σου ψιλο περνας που λεμε.Αν εχεις και υποχρεωσεις γαμησετα.Αναλογα τον καθενα,εχω φιλους που αν πιουνε το Σαββατο το βραδυ 2-3 ποτα στο καφενειο στο χωριο και αν πανε και την Κυριακη το μεσημερι για 1-2 τσιπουρα,ειναι ευτυχισμενοι.Αν εσυ το θεωρεις αυτο οτι καποιος περναει καλα,πασο.Στο εξωτερικο,οι 9 στους 10 που λες οτι κλαινε,ειναι γιατι νομιζουν οτι θα πανε εκει,θα ξυνουν τα παπαρια τους και θα γυρισουν με περιουσια οπως εκαναν καποτε.Αν πας Γερμανια ή σε οποιαδηποτε χωρα εξω σαν εργατης,θα εισαι οπως ειναι εδω οι Πακιστανοι.Εξω πληρωνουν το χαρτι,χαμαληδες εχουν.Εχω φιλο που πηγε Γερμανια για υδραυλικος,δουλευει περιπου 12 ωρες την μερα (8ωρο αλλα θελουν και κανενα 2-3ωρο για την μετακινηση) και παιρνει 1300€.Ποιος νοημων ανθρωπος θα ξενιτευτει για 1300€?Εγω λεω να παω εξω για 4000€ τον πρωτο χρονο και τον δευτερο 5000€.

Ελλάδα αν δεν πεινάς,δεν χρωστάς και γαμάς,μην το πεις ούτε του παπά.Άσε τους άλλους να φεύγουν στα κάτεργα της Γερμανίας.Εξωτερικό είναι μια χαρά για να πηγαίνεις τα ταξίδια σου αλλά για δουλειά ασ'το.Μόνο αν είσαι κανας γιατρός ή επιστήμονας,αν πας χαμάλης παντού σκατά θα είσαι.Μόνη περίπτωση να την παλέψεις με τη μοναξιά είναι ή να βρεις εκεί γκόμενα κατευθείαν ή να φύγεις με γκόμενα απο'δω.

goystakias

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2007
Like
38
Πόντοι
1
Σορυ αλλά μόνος σου χαντακωθηκες.

Άλλη ζωή θα κάνει κάποιος στο εξωτερικό σε μεγάλη πόλη και άλλη σε κάποια κωμόπολη.

Αν και βρίσκω λάθος να γυρνάς Ελλάδα μετά από κάποιο ζόρι στο εξωτερικό. Υπάρχουν τόσες άλλες χώρες κλπ.
Προσωπικά κοντεύω τα 8 χρόνια έξω και δεν έχω κανένα σκοπό να γυρίσω στο μπουρδελο.
Ή φουλ remote δουλειά θα κάνω ή πάω σε άλλη χώρα αν δε μου αρέσει εκεί που μένω ή συνδυασμός και των 2.
βρικες ζορι στο εξωτερικο οκ!δεν εχεις πορους ζωης,δεν εχεις κανενα κομποδεμα,εχεις μικρο παιδι πισο στην ελλαδα εμ γυναικα,τι κανεις??????????????????δεν ειναι ετσι φιλος!!!
μονο και ελευερος ναι σαφως λες,οχι για 1200 να περνω ,και για 200 καθομαι γερμανια!αλλα δυστιχως

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356
Απο ζωη στην Γερμανια εννοειτε ειναι μηδεν,μου το εχει πει αλλωστε.
Μηδέν είναι η ζωή που κάνουν πολλοί Έλληνες στη Γερμανία, γιατί είναι οι ίδιοι σαν άτομα μηδέν ή γιατί το ποσό που τους μένει διαθέσιμο στο τέλος κάθε μήνα είναι μηδέν.
Συνήθως και από γερμανικά μηδέν, οπότε και νταραβέρια με γερμανίδες μηδέν...

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Στο εξωτερικό πιστεύω 1 στους 10 Έλληνες είναι καλά και οι 9 κλαίνε.
Αυτό ίσχυε στην παλιά μετανάστευση, που φεύγαν ως εργάτες και δεν ξέραν και τι τους γινόταν. Στην τελευταία φύγαν και πολλοί καταρτισμένοι με πτυχίο και ξένη γλώσσα και σαφώς καλή προετοιμασία λόγω πληροφόρησης από ιντερνέτ. Οπότε η αναλογία πρέπει να είναι τελείως διαφορετική.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Αυτό ίσχυε στην παλιά μετανάστευση, που φεύγαν ως εργάτες και δεν ξέραν και τι τους γινόταν. Στην τελευταία φύγαν και πολλοί καταρτισμένοι με πτυχίο και ξένη γλώσσα και σαφώς καλή προετοιμασία λόγω πληροφόρησης από ιντερνέτ. Οπότε η αναλογία πρέπει να είναι τελείως διαφορετική.
Mπα υπάρχει πολύς κόσμος χαμηλού επιπέδου από Έλληνες έξω.
Στην Μάλτα και σε άλλες χώρες που θέλει αγγλικά πάει λίγο πιο μορφωμένος κόσμος, αλλά στην Κύπρο έχω πετύχει πολύ σκατόκοσμο, όχι λόγω αμορφωσιάς απλά, αλλά λόγω χαμηλού επιπέδου και πονηριάς, που βγάζει ρατσινιά για όλους μας σαν λαός.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Mπα υπάρχει πολύς κόσμος χαμηλού επιπέδου από Έλληνες έξω.
Στην Μάλτα και σε άλλες χώρες που θέλει αγγλικά πάει λίγο πιο μορφωμένος κόσμος, αλλά στην Κύπρο έχω πετύχει πολύ σκατόκοσμο, όχι λόγω αμορφωσιάς απλά, αλλά λόγω χαμηλού επιπέδου και πονηριάς, που βγάζει ρατσινιά για όλους μας σαν λαός.
Ναι, αλλά το θέμα είναι αν ισχύει η αναλογία που λέει ο @Sub-Zero ότι στο εξωτερικό στους 10 Έλληνες ο ένας περνάει καλά και οι 9 κλαίνε. (Κάτι τέτοια έλεγε παλιά κι ο Δημητράκης).

Κι εγώ λέω ότι δεν μπορεί να ισχύει πια, γιατί πήγαν έξω πολλά παιδιά με πτυχίο, γλώσσα κι ενημέρωση. Αυτό σημαίνει ότι έχεις ένα καλό βιοτικό επίπεδο και κινείσαι άνετα.
Άμα κλαις, είσαι απλά μίζερος. Δεν το αποκλείω ότι και σε αυτούς τους πτυχιούχους ένα ποσοστό είναι και τέτοιοι.

fun_tou_bou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2021
Κριτικές
8
Like
903
Πόντοι
366
δεν παλεύεται η ζέστη της κύπρου άστο μην το ψάχνεις..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom