Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
Ππροφανώς και εννοεί ετήσιο.
Αφού υπάρχουν και σχετικά σχόλια ότι δεν είναι ούτε κακο νούμερο για τον ρόλο του, αλλά ούτε και τρελά, αφού ξέρουμε άτομα στον κλάδο στα 70+κ/χρόνο.
Και πάντα ρόλο παίζει αν είσαι μισθωτός ή ελ. Επαγγελματίας.
Άλλη φορολογία ο ένας, άλλη ο άλλος.
Απλά για να σιγουρευτώ ρώτησα.Μου έγινε και εμένα μια πρόταση πριν μια εβδομάδα για μια εταιρία στην Βαδη-Βυρτεμβεργη.Η εταιρία είναι η ALUTEC Metallbau gmbh. Ειμαι ηλεκτρολόγος και μου είπαν θα ξεκινήσω με 4000€ περίπου.Μετα τον πρωτο χρόνο που θα κάνω κάποιου είδους σχολείο εκεί μέσα στην εταιρία,θα αρχίσω την άνοδο.Μου είπαν δλδ για 16-17€ την ώρα και μετά πάω 20€ και ανάλογα ανεβαίνω.
Τώρα είμαι μόνιμος ηλεκτρολόγος σε ένα εργοστάσιο στην Επαρχία με μισθό με το ζόρι 900€ και υποψία αύξησης δεν υπάρχει ούτε σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Να τολμήσω να ρωτήσω αν είναι καλύτερα να φυγω ή θα με πάρετε με τις πέτρες?Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά,είμαι 35 ελεύθερος.

• Like
Αντιδράσεις: Jim85

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
1.599
Πόντοι
216
Να τολμήσω να ρωτήσω αν είναι καλύτερα να φυγω ή θα με πάρετε με τις πέτρες?Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά,είμαι 35 ελεύθερος.
Και το σκέφτεσαι? Για γερμανία μιλάμε, κοντά είναι εξάλλου. Εγώ θα είχα φύγει ήδη!

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Απλά για να σιγουρευτώ ρώτησα.Μου έγινε και εμένα μια πρόταση πριν μια εβδομάδα για μια εταιρία στην Βαδη-Βυρτεμβεργη.Η εταιρία είναι η ALUTEC Metallbau gmbh. Ειμαι ηλεκτρολόγος και μου είπαν θα ξεκινήσω με 4000€ περίπου.Μετα τον πρωτο χρόνο που θα κάνω κάποιου είδους σχολείο εκεί μέσα στην εταιρία,θα αρχίσω την άνοδο.Μου είπαν δλδ για 16-17€ την ώρα και μετά πάω 20€ και ανάλογα ανεβαίνω.
Τώρα είμαι μόνιμος ηλεκτρολόγος σε ένα εργοστάσιο στην Επαρχία με μισθό με το ζόρι 900€ και υποψία αύξησης δεν υπάρχει ούτε σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

αν εχεις καλα προσοντα ναι...(δεν εννοω μεγεθος :tooth: )
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

γερμανια εχει μονο καλους μισθους και γενικως ειναι οργανωμενη κοινωνια (νοικια πανακριβα)

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
Και το σκέφτεσαι? Για γερμανία μιλάμε, κοντά είναι εξάλλου. Εγώ θα είχα φύγει ήδη!
Το σκέφτομαι είναι η αλήθεια.Οσο το συζητάς με φίλους και γνωστούς,τόσο χειρότερα είναι.Μολις ακούνε το ποσό,μάλλον τους πιάνει η μαλακια και λέει ο καθένας τα δικά του.Πρεπει να πάρω απόφαση πάντως και σύντομα γιατί πρέπει να ξεκινήσω Γερμανικά αν αποφασίσω τελικά να φύγω.

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
αν εχεις καλα προσοντα ναι...(δεν εννοω μεγεθος :tooth: )

γερμανια εχει μονο καλους μισθους και γενικως ειναι οργανωμενη κοινωνια (νοικια πανακριβα)
Προσόντα έχω εντάξει,από αυτό είμαι κομπλέ.Τι εννοεις έχει μόνο καλούς μισθούς,ζωή δεν έχει καθόλου?Σλαβες έχει?Αυτό είναι που και καίει.

Όπως μου τα είπε ο φίλος μου μου κάνει το κονέ και ήταν εκεί 10 χρόνια,από τα 4000 με πληρωμένο ενοίκιο,κρατήσεις κτλ,κάπου στα 1700-2000€ τον μήνα θα μου μένουν για αμάξι,ρούχα και γενικά για μένα.Ενα 25αρι το χρόνο για την πάρτη μου δεν με χαλάει,για αρχή πάντα.

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
1.599
Πόντοι
216
Το σκέφτομαι είναι η αλήθεια.Οσο το συζητάς με φίλους και γνωστούς,τόσο χειρότερα είναι.Μολις ακούνε το ποσό,μάλλον τους πιάνει η μαλακια και λέει ο καθένας τα δικά του.Πρεπει να πάρω απόφαση πάντως και σύντομα γιατί πρέπει να ξεκινήσω Γερμανικά αν αποφασίσω τελικά να φύγω.
Κανέναν δεν θα ακούς. Θα κάνεις ο,τι θέλεις εσύ! Η ζήλεια σε τέτοιες περιπτώσεις πηγαίνει σύννεφο! Και αν ξέρεις αγγλικά σε ικανοποιητικό επίπεδο, τα γερμανικά τα μαθαίνεις εκεί δε χρειάζεται απο εδώ.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Προσόντα έχω εντάξει,από αυτό είμαι κομπλέ.Τι εννοεις έχει μόνο καλούς μισθούς,ζωή δεν έχει καθόλου?Σλαβες έχει?Αυτό είναι που και καίει.

Όπως μου τα είπε ο φίλος μου μου κάνει το κονέ και ήταν εκεί 10 χρόνια,από τα 4000 με πληρωμένο ενοίκιο,κρατήσεις κτλ,κάπου στα 1700-2000€ τον μήνα θα μου μένουν για αμάξι,ρούχα και γενικά για μένα.Ενα 25αρι το χρόνο για την πάρτη μου δεν με χαλάει,για αρχή πάντα.
θα σε γελάσω σε ολα...δεν εχω παει...αλλα τα σπιτια μικρα και ακριβα νοικια.Μισθοι καλοι ομως...για γκομενικα δε ξερω

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
Κανέναν δεν θα ακούς. Θα κάνεις ο,τι θέλεις εσύ! Η ζήλεια σε τέτοιες περιπτώσεις πηγαίνει σύννεφο! Και αν ξέρεις αγγλικά σε ικανοποιητικό επίπεδο, τα γερμανικά τα μαθαίνεις εκεί δε χρειάζεται απο εδώ.

Αυτο ειναι ρε φιλε,ζηλεια.Ειμαι κατα 90% αποφασισμενος να παω,να τελειωσω καποιες υποθεσεις που εχω τον επομενο μηνα και ξεκιναω Γερμανικα.Κοιτα,Αγγλικα ξερω αρκετα καλα,συννενοουμαι αψογα,απλα μου ειπε ο δικος μου οτι αν παω χωρις να ξερω καποια βασικα απο την γλωσσα,θα δυσκολευτω πολυ.Για μενα δλδ,στην δουλεια δεν ειναι απαραιτητο να ξερω Γερμανικα.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
φιλε κωστα οτι και να κανεις οπου και αν πας,ολα εχουν τα υπερ και τα κατα.....ειναι που θες να ριξεις το βαρος στη καθημερινήτητα σου.Πχ η γερμανια δεν ειναι για ζωαρα,νομιζω δε χρειάζεται να πας για να το καταλάβεις...ουτε ειναι μουνοπροορισμος.Εχει ομως καλους μισθους και οργάνωση. (εμενα πχ δεν με ενδιαφερουν αυτα,ειμαι μουνάκιας)

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
1.599
Πόντοι
216
Αυτο ειναι ρε φιλε,ζηλεια.Ειμαι κατα 90% αποφασισμενος να παω,να τελειωσω καποιες υποθεσεις που εχω τον επομενο μηνα και ξεκιναω Γερμανικα.Κοιτα,Αγγλικα ξερω αρκετα καλα,συννενοουμαι αψογα,απλα μου ειπε ο δικος μου οτι αν παω χωρις να ξερω καποια βασικα απο την γλωσσα,θα δυσκολευτω πολυ.Για μενα δλδ,στην δουλεια δεν ειναι απαραιτητο να ξερω Γερμανικα.
Θα δυσκολευτείς χωρίς γερμανικά γενικά, αλλά μέσα στο corporate environment αρκούν τα αγγλικά για ένα καλό ξεκίνημα.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
να παω πχ σε ενα μερος που πληρωνουν καλα αλλα δεν μπορω να διασκεδάσω τα λεφτα που βγαζω τι νοημα εχει?...λογικα θα τα φυλάξω για καπου αλλου

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
φιλε κωστα οτι και να κανεις οπου και αν πας,ολα εχουν τα υπερ και τα κατα.....ειναι που θες να ριξεις το βαρος στη καθημερινήτητα σου.Πχ η γερμανια δεν ειναι για ζωαρα,νομιζω δε χρειάζεται να πας για να το καταλάβεις...ουτε ειναι μουνοπροορισμος.Εχει ομως καλους μισθους και οργάνωση. (εμενα πχ δεν με ενδιαφερουν αυτα,ειμαι μουνάκιας)

Καταλαβαινω τι θες να πεις φιλε,ποτε δεν με ενδιεφεραν οι σεξοπροορισμοι,βιζιτες κτλ εχει παντου,δεν νομιζω οτι χρειαζεται καποιος να παει εξωτερικο.Επισης δεν με απασχολουν καθολου τσιπουραδικα,μπουζουκια και λοιπες μορφες διασκεδασης.Κλαμπακια για ενα Σαββατο βραδυ ή καμια εκδηλωση κανενα Σαββατο απογευμα πχ μου φαινονται πιο καλα.Απο την αλλη,να μεινω εδω Ελλαδα με 900€ και να μενω ακομα στο πατρικο (μιας και λεφτα για να παω να μεινω καπου μονος μου δεν παιζουν) μου φαινεται βαλτωμα γενικα.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Καταλαβαινω τι θες να πεις φιλε,ποτε δεν με ενδιεφεραν οι σεξοπροορισμοι,βιζιτες κτλ εχει παντου,δεν νομιζω οτι χρειαζεται καποιος να παει εξωτερικο.Επισης δεν με απασχολουν καθολου τσιπουραδικα,μπουζουκια και λοιπες μορφες διασκεδασης.Κλαμπακια για ενα Σαββατο βραδυ ή καμια εκδηλωση κανενα Σαββατο απογευμα πχ μου φαινονται πιο καλα.Απο την αλλη,να μεινω εδω Ελλαδα με 900€ και να μενω ακομα στο πατρικο (μιας και λεφτα για να παω να μεινω καπου μονος μου δεν παιζουν) μου φαινεται βαλτωμα γενικα.
τοτε ειναι πολυ καλα...αλλα αν δεν κανω λάθος αγγλια εχει πιο καλα λεφτα.γιατι δεν κοιτας και για εκει?

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
να παω πχ σε ενα μερος που πληρωνουν καλα αλλα δεν μπορω να διασκεδάσω τα λεφτα που βγαζω τι νοημα εχει?...λογικα θα τα φυλάξω για καπου αλλου

Σε καταλαβαινω,απο την αλλη να εισαι σε ενα μερος που υπαρχει διασκεδαση φουλ και να μην μπορεις να διασκεδασεις γιατι δεν βγαινεις οικονομικα,τι νοημα εχει?Η Πολωνια διπλα ειναι πχ,εχει ενα σκασμο κλαμπακια.Δεν μπορω να πεταγομαι για ενα ΣΚ αμα βρω και κανεναν αλλο επιτηδειο εκει?

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Σε καταλαβαινω,απο την αλλη να εισαι σε ενα μερος που υπαρχει διασκεδαση φουλ και να μην μπορεις να διασκεδασεις γιατι δεν βγαινεις οικονομικα,τι νοημα εχει?Η Πολωνια διπλα ειναι πχ,εχει ενα σκασμο κλαμπακια.Δεν μπορω να πεταγομαι για ενα ΣΚ αμα βρω και κανεναν αλλο επιτηδειο εκει?
ειχα παει καποτε κρακοβια ...δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε και πολυ,αλλα περι ορεξεως.

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
τοτε ειναι πολυ καλα...αλλα αν δεν κανω λάθος αγγλια εχει πιο καλα λεφτα.γιατι δεν κοιτας και για εκει?
Γερμανια εχω ακρη για δουλεια.Αγγλια δεν εχω καποιον.Επισης Αγγλια ηταν ενας κολλητος μου και εφυγε στα 3 χρονια αρον αρον.Κοινωνικος τερμα ο τυπος και 3 χρονια δεν εκανε ουτε ενα φιλο.Δεν ανοιγονται αυτοι μου λεει,ημουν 3 χρονια σαν φυλακισμενος.Βεβαια παιζουν ρολο χιλια δυο πραγματα και ακρη δεν βγαζεις,το κυριοτερο ειναι οτι Γερμανια εχω ακρη.Να σου πω την αληθεια αν ηταν σε μια οποιαδηποτε αλλη χωρα,σε κποια Βαλκανικη πχ θα ειχα φυγει χθες.Εχω και Πολωνια 1-2 γνωστους να παω αν θελω για δουλεια αλλα δεν παιζουν εκει τετοια ποσα,δυστυχως.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Γερμανια εχω ακρη για δουλεια.Αγγλια δεν εχω καποιον.Επισης Αγγλια ηταν ενας κολλητος μου και εφυγε στα 3 χρονια αρων αρων.Κοινωνικος τερμα ο τυπος και 3 χρονια δεν εκανε ουτε ενα φιλο.Δεν ανοιγονται αυτοι μου λεει,ημουν 3 χρονια σαν φυλακισμενος.Βεβαια παιζουν ρολο χιλια δυο πραγματα και ακρη δεν βγαζεις,το κυριοτερο ειναι οτι Γερμανια εχω ακρη.Να σου πω την αληθεια αν ηταν σε μια οποιαδηποτε αλλη χωρα,σε κποια Βαλκανικη πχ θα ειχα φυγει χθες.Εχω και Πολωνια 1-2 γνωστους να παω αν θελω για δουλεια αλλα δεν παιζουν εκει τετοια ποσα,δυστυχως.
αν εχεις ακρη τοτε καντο....τωρα που εισαι νεος

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846

Πες το πάλι, δεν το κατάλαβα.
Βρήκες δουλειά Γερμανία 4.000€ και σου πληρώνουν και το σπίτι;

Τι δουλειά Ηλεκτρολόγου είναι αυτή;
Το βράδυ θα κάνεις έξτρα; :think:

ειχα παει καποτε κρακοβια ...δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε και πολυ,αλλα περι ορεξεως.
Γαμω τις πόλεις, πανέμορφες κοπέλες, πολλές τουρίστριες.
Μακάρι να μπορούσα να πηγαίνω πιο συχνά.

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
Μακάρι να είχαμε τα ρδελαμπου, τα καμπαρέ και τα στούντιο που έχει η γερμανία... Κι αν πάλι τύχει κάτι, η ολλανδία είναι δίπλα.. :tooth:
Αυτο λεω και εγω,ολα διπλα ειναι.Απο μικρος ειχα μαθει οτι γουσταρω να το κανω,19 χρονων ειχα 106 Rallye οταν οι φιλοι μου ειχαν ο ενας ενα Ascona του 89,ο αλλος ενα fiesta του 84 και ο αλλος ενα kaddet caravan πετρελαιο,ολα απο τους πατεραδες τους.Ποτε δεν σκεφτηκα ποσα ουισκια θα πιω,ηθελα 10,15,να κερασω και αλλα 10 σε γκομενες?Δεν με ενοιαζε.Απο το 2011 που πεθανε ο πατερας μου και μου επεσαν τρομερα εξοδα στην πλατη,χρεη και δεν συμμαζευεται (τα εγραψα και σε αλλο θεμα),κοπηκαν μαχαιρι ολα.Δεν μπορω αλλο να σκεφτομαι οτι σημερα εχει 23 ο μηνας.Θα παω σε δυο στουντιο μεχρι τελος του μηνα για να πληρωθω ξανα και θα παρω μονο απλο,δεν βγαινω για 69 πχ.Οχι ρε φιλε,καταντια.Και πολλα αλλα που σκεφτεσαι να τα κανεις γιατι δεν βγαινεις οικονομικα.Και ειμαι και μονος μου,αντε να κανω οικογενεια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom