Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.561
Πόντοι
1.706
Εψαχνα να βρώ δουλεια σε ΙΤ εταιρία του εξωτερικου, πανω απο χρόνο. Το βιογραφικό μου αρκετά "βαρύ", με πολλαπλα projects στο GitHub, docker image maintainer στο Docker Hub, 1000+ points στο stackoverflow. Τα δυνατα μου σημεια, Python, Bash, Server Administration, DevOps, Technical Writing.

Αρκετοι recruiters με προσεγγιζαν στο Linkedin. Λιγοι ηταν οι σοβαροι/ες που ξέραν τι τους γίνεται. Αρκετοι ηταν για τα πανυγύρια, ασοβαροι με την δουλειά τους, non-responsive γενικότερα.

Περασα παρα πολλες συνεντευξεις τους τελευταιους 6 μηνες, και σε μια ολλανδική εταιρια, μου έτυχε στο τελευταιο σταδιο της συνεντευξης ενω ειχα περάσει ολα τα αλλα, μια τουρκάλα εξετάστρια και η καργίολα ειπε ψέμματα στην recruiter οτι δεν απαντησα σε 3 ερωτήσεις (ενω τις ειχα απαντήσει τέλεια), για να με κόψει οπως και έγινε!

Τελικα με βρηκε μια recruiter απο σερβια, περασα 2 προφορικες συνενευξεις τεχνικής φύσεως, 2 τεστ νοημοσύνης, και ενα γραπτό (επι πληρωμή αυτο, ειναι σημαντική λεπτομέρια οτι η εταιρια ειναι σοβαρη) και τελικώς μου εγινε προσφορα πριν λιγες μερες και υπεγραψα.

Μισθος αμερικάνικος, αλλα νορμαλ αμερικάνικος, μη φανταστέιτε τα εξωφρενικά ποσα που πληρωνουν εταιριες σαν google, facebook κτλ.
Ακριβως προσαρμοσμένος στην εμπειρία μου και γνωσιακό επίπεδο.
Fully remote role επισης.
Πληρωμένες διακοπες 30 μέρες το χρόνο.

Mονοδρομος ο κλαδος IT, αν θελετε να βγαλετε σοβαρα λεφτα, και να εχετε τον Κουλη και τα μέτρα του, γραμένα στην καραπουτσακλάρα σας.

Ωραιος
Καλη τυχη.

Γραψε αν θελεις για τι μισθο μιλαμε νεττο.
Και που θα μενεις κ κοστος διαβιωσης

Skeptic

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2020
Like
62
Πόντοι
1
Ωραίος, καλό ξεκίνημα!
Η εταιρία από ποια χώρα είναι;

Επίσης, αν μπορείς να πεις με ποιον τρόπο έγινε η πρόσληψη (κλασικό συμβόλαιο μισθωτής εργασίας, μπλοκάκι, μέσω πρακτορείου, κλπ) και τι παίζει με τον τρόπο φορολόγησης και ασφάλισης, θα βοηθούσε, γιατί αφορά όλο και περισσότερους αυτός ο τρόπος εργασίας (ρεμοτε για εταιρία εξωτερικού).
Ιndependent contractor αορίστου χρόνου. Oλες οι εταιρίες που παρεχουν εργασία σε ατομα εκτός της επικράτειας τους ακολουθουν το συγκεκριμένο μοντέλο προσλήψεων.
Αυτο το εισοδημα θεωρήται παγκόσμιο, οπτε και υποκειται σε αλλου ειδους φορολογία, πρεπει να βρω λογιστή.
Επισης θα κάνω έναρξη προσωπικής εταιρίας, οπου θα παρουσιαζονται μεσω αυτής τα έσοδα.
Ασφαλιση κατα πασα πιθανότητα ΤΕΒΕ.

Skeptic

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2020
Like
62
Πόντοι
1
Καλή αρχή παίχτη, χαίρομαι να ακούω τέτοια σκηνικά με δικά μας παιδιά.
Έχω γράψει και σε προηγούμενα ποστ ότι για τους νέους συνιστώ σπουδές μόνο σε προγραμματισμό για να κονομήσουν.

Μισθός αμερικανικός τι σημαίνει;
80χιλ dollars είναι 70χιλ euro.
Κάπου εκεί κοντά είσαι;
To offer που υπεγραψά ήταν σε USD/hour, oπου με τις πραξεις ειμαι περιπου στα 50k.
Bεβαια υπαρχουν και performance bonus, και loyalty bonus.

80k παιρνουν οι Seniors, εγω ειμαι Mid πάνω στο ακριβες αντικειμενο που θα δουλευω.
Παρα ταυτα, ειμαι Senior σε αλλους τομεις που κατα πασα ο ανταγωνισμος δεν ηταν, οποτε τους έφαγα στην στροφη.
Επισης οταν μου διναν ένα τεστ, την επομενη μέρα το ειχα τελειωσει, ακριβως επειδη ειχα μεγαλη εμπειρία και μου φαινόταν εύκολο, οποτε εντυπωσιαστηκαν και απο το efficiency μου.

Skeptic

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2020
Like
62
Πόντοι
1
Ωραιος
Καλη τυχη.

Γραψε αν θελεις για τι μισθο μιλαμε νεττο.
Και που θα μενεις κ κοστος διαβιωσης
50k πανω κατω.
Δε παω πουθενα φιλε, Ελλαδα παραμένω. Ειναι remote η θέση.
Βεβαια δε κρυβω οτι ισως πορνομεταναστευσω σύντομα, χωρίς βεβαια να φτιαχνω βιντεάκια και να κανω μπανιο με γάτες :2funny:

No Respect

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2020
Like
259
Πόντοι
21
Ιndependent contractor αορίστου χρόνου. Oλες οι εταιρίες που παρεχουν εργασία σε ατομα εκτός της επικράτειας τους ακολουθουν το συγκεκριμένο μοντέλο προσλήψεων.
Αυτο το εισοδημα θεωρήται παγκόσμιο, οπτε και υποκειται σε αλλου ειδους φορολογία, πρεπει να βρω λογιστή.
Επισης θα κάνω έναρξη προσωπικής εταιρίας, οπου θα παρουσιαζονται μεσω αυτής τα έσοδα.
Δεν νομίζω να θεωρούνται παγκόσμιο εισόδημα χρήματα που εμφανίζονται ως τζίρος Ελληνικής εταιρείας.
Δεν υπάρχει "προσωπική εταιρεία" (υπάρχει ατομική και μονοπροσωπη ΙΚΕ)
Δεν υπάρχει ΤΕΒΕ.

Αδερφέ το μόνο που πέτυχες είναι ότι χρειάζεσαι λογιστή.
Βρες κάποιον που να ξέρει το θέμα σου και να σου δώσει τις σωστές συμβουλές. Όχι απλά κάποιος που θα σου ανοίξει μια εταιρεία για να παίρνει το μηνιάτικο για το τίποτα.

Η φορολογία, η ασφάλιση και τα έξοδα της εταιρείας μπορεί να είναι μεγάλο ποσό. Δες με την εταιρεία που δουλεύεις την δυνατότητα να σε πληρώσει κάπου έξω. Να ανοίξεις εταιρεία, αλλά όχι στην Ελλάδα.
Μία γνώμη λέω, έχει και αυτό τα προβλήματα του αλλά νομίζω η Ελλάδα δεν έχει ευέλικτο νομικό πλαίσιο για τον τρόπο εργασίας που διάλεξες.
Ψαξτο γιατί οι διαφορές στο ποσό που θα σου μείνει στην τσέπη ανάλογα με τον τρόπο που διαλέξεις μπορεί να είναι πολύ μεγάλες.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
50k πανω κατω.
Δε παω πουθενα φιλε, Ελλαδα παραμένω. Ειναι remote η θέση.
Βεβαια δε κρυβω οτι ισως πορνομεταναστευσω σύντομα, χωρίς βεβαια να φτιαχνω βιντεάκια και να κανω μπανιο με γάτες :2funny:
Τυπε εχε υποψη σου και αυτο το νημα :tooth:

Skeptic

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2020
Like
62
Πόντοι
1
Τυπε εχε υποψη σου και αυτο το νημα :tooth:
Ενταξει με 1500 δε θα πηγαινα μονιμα εξω :2funny:
Για τον προγραμματισμό παντως που λες εχεις δικαιο.
Development και Operations εχουν τα πολλά λεφτά.

Skeptic

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2020
Like
62
Πόντοι
1
Δεν νομίζω να θεωρούνται παγκόσμιο εισόδημα χρήματα που εμφανίζονται ως τζίρος Ελληνικής εταιρείας.
Δεν υπάρχει "προσωπική εταιρεία" (υπάρχει ατομική και μονοπροσωπη ΙΚΕ)
Δεν υπάρχει ΤΕΒΕ.

Αδερφέ το μόνο που πέτυχες είναι ότι χρειάζεσαι λογιστή.
Βρες κάποιον που να ξέρει το θέμα σου και να σου δώσει τις σωστές συμβουλές. Όχι απλά κάποιος που θα σου ανοίξει μια εταιρεία για να παίρνει το μηνιάτικο για το τίποτα.

Η φορολογία, η ασφάλιση και τα έξοδα της εταιρείας μπορεί να είναι μεγάλο ποσό. Δες με την εταιρεία που δουλεύεις την δυνατότητα να σε πληρώσει κάπου έξω. Να ανοίξεις εταιρεία, αλλά όχι στην Ελλάδα.
Μία γνώμη λέω, έχει και αυτό τα προβλήματα του αλλά νομίζω η Ελλάδα δεν έχει ευέλικτο νομικό πλαίσιο για τον τρόπο εργασίας που διάλεξες.
Ψαξτο γιατί οι διαφορές στο ποσό που θα σου μείνει στην τσέπη ανάλογα με τον τρόπο που διαλέξεις μπορεί να είναι πολύ μεγάλες.
  1. Παγκοσμιο εισοδημα ειναι το εισόδημα που παραγεται απο business conducted εκτος Ελλαδας.
  2. ΤΕΒΕ ειναι η παλαια ονομασία, τωρα εχει μετονομαστεί σε ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών). Οι ασφαλιστικές εισφορές ειναι 202,17 ευρώ για την 3η κλαση που ειναι η minumum.
  3. H εταιρία δυναται να πληρώνει και μεσω Payoneer, οποτε μαλλον θα το χρησιμοποιήσω, και θα εμφανίζω στο Ελλαδισταν το minumum possible.
  4. Τα λειτουργηκά έξοδα της ατομικής επιχείρησης ειναι ρευμα πχ γιατι θα εχει εδρα το σπιτι μου. Δε θα ανοιξω μαγαζι να πληρωνω ενοικια στον το μαλακα αν φανταστηκες κατι τετοιο :2funny:
Tεσπα εχω ατομο δικό μου λογιστη, θα μου πει τις λεπτομεριες και τα παραθυράκια που υπαρχουν στο κοντινό μέλλον για την βελτιστη λύση. Ισως και να κανω ιδιωτική ασφάλιση αν με συμφέρει οικονομικά.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706

No Respect

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2020
Like
259
Πόντοι
21
  1. Παγκοσμιο εισοδημα ειναι το εισόδημα που παραγεται απο business conducted εκτος Ελλαδας.
  2. ΤΕΒΕ ειναι η παλαια ονομασία, τωρα εχει μετονομαστεί σε ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών). Οι ασφαλιστικές εισφορές ειναι 202,17 ευρώ για την 3η κλαση που ειναι η minumum.
  3. H εταιρία δυναται να πληρώνει και μεσω Payoneer, οποτε μαλλον θα το χρησιμοποιήσω, και θα εμφανίζω στο Ελλαδισταν το minumum possible.
  4. Τα λειτουργηκά έξοδα της ατομικής επιχείρησης ειναι ρευμα πχ γιατι θα εχει εδρα το σπιτι μου. Δε θα ανοιξω μαγαζι να πληρωνω ενοικια στον το μαλακα αν φανταστηκες κατι τετοιο :2funny:
Tεσπα εχω ατομο δικό μου λογιστη, θα μου πει τις λεπτομεριες και τα παραθυράκια που υπαρχουν στο κοντινό μέλλον για την βελτιστη λύση. Ισως και να κανω ιδιωτική ασφάλιση αν με συμφέρει οικονομικά.
Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση.

Εγώ αυτό που ήθελα να σου πω είναι πως το θέμα είναι αρκετά πιο πολύπλοκο από όσο το νομίζεις.

Θα το ψάξεις και θα βρεις την καλύτερη λύση.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
To offer που υπεγραψά ήταν σε USD/hour, oπου με τις πραξεις ειμαι περιπου στα 50k.

80k παιρνουν οι Seniors, εγω ειμαι Mid πάνω στο ακριβες αντικειμενο που θα δουλευω.
Παρα ταυτα, ειμαι Senior σε αλλους τομεις που κατα πασα ο ανταγωνισμος δεν ηταν, οποτε τους έφαγα στην στροφη.
Επισης οταν μου διναν ένα τεστ, την επομενη μέρα το ειχα τελειωσει, ακριβως επειδη ειχα μεγαλη εμπειρία και μου φαινόταν εύκολο, οποτε εντυπωσιαστηκαν και απο το efficiency μου.
50k σε ευρώ είναι τέλεια για Ελλάδα.
Ζωή και κότα.
Αν ήσουν εξωτερικό και είχες νοίκια 1000-1500ευρώ/μήνα θα συν 200ευρώ λογαριασμούς θα ήταν άλλη ιστορία για το αν είναι καλός μισθός.

Υπόψιν, αν θες να ανέβεις μόνο σε εξωτερικό βλέπω το επόμενο σκαλί.
Εύχομαι τα καλύτερα! :rockon:

Skeptic

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2020
Like
62
Πόντοι
1
50k σε ευρώ είναι τέλεια για Ελλάδα.
Ζωή και κότα.
Αν ήσουν εξωτερικό και είχες νοίκια 1000-1500ευρώ/μήνα θα συν 200ευρώ λογαριασμούς θα ήταν άλλη ιστορία για το αν είναι καλός μισθός.

Υπόψιν, αν θες να ανέβεις μόνο σε εξωτερικό βλέπω το επόμενο σκαλί.
Εύχομαι τα καλύτερα! :rockon:
Ναι'σαι καλα φιλε :rockon:
Η εταιρία που υπεγραψα, προσφέρει πολλες ευκαιριες εξελιξης, μεχρι και Lead, και performance based αναπροσαρμογή μισθου κατα διαστήματα.
Δεν υπαρχει δηλαδη η ελληνική μαλακια "ο μισθος θα ειναι αυτός για Χ χρονια, αμα σου αρεσει, και αν αλλαξεις θεση το συζηταμε".

Eπειδή περασα συνεντευξη στο παρελθον και απο ελληνικη εταιρια τεχνολογίας, αυτο που καταλαβα ειναι οτι ψαχνουνε συνήθως εμπειρία Senior με μισθό Junior! Kαι μιλαμε για ελληνική εταιρια που εχει global reach, και εχει κατα κόρον ξένους πελατες. Απαραδεκτο τελείως, αν και το υποψιαστηκα οταν ειδα οτι το 70% των εργαζομένων ηταν ευρους ηλικίας 25-32.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.198
Πόντοι
3.656

Μπράβο φίλε που τα λες όπως ειναξ
Συνήθως με μισθούς γράφονται φίδια....

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Το εχεις κανει καλογερο;
Όχι, γιατί δεν είχα κύριες ιντερνετικές δραστηριότητες μέχρι τώρα. Το εξετάζω όμως μεταξύ άλλων επιλογών (Ανδόρα, Ρουμανία, Κύπρος). Προς το παρόν είμαι στο ψάξιμο server εκτός Γαλλίας και κλίνω προς hostinger.com (Λιθουανία).

Skeptic

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2020
Like
62
Πόντοι
1
Όχι, γιατί δεν είχα κύριες ιντερνετικές δραστηριότητες μέχρι τώρα. Το εξετάζω όμως μεταξύ άλλων επιλογών (Ανδόρα, Ρουμανία, Κύπρος). Προς το παρόν είμαι στο ψάξιμο server εκτός Γαλλίας και κλίνω προς hostinger.com (Λιθουανία).
Ρουμανια παντως για ατομική επιχειρηση, ο φορος εισοδήματος ειναι 1% (μεχρι 1 εκατομμυριο ευρώ), το οποιο ειναι αψογο.
Αυτο που δε ξερω για ρουμανια ειναι, τι γινεται με την ασφάλιση, και κυριως το υψος της σύνταξης, σε συναρτηση με τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνεις.
Ισως να μπορει να γινει κατι συνδιαστικό, πχ έδρα ατομικής επιχείρησης στη ρουμανια, και ιδιωτική ασφάλιση μέσω καποιας τραπεζας στην Ελλάδα, η οποια θα συνεργάζεται ομως με ιδιωτικές κλινικές εντός Ευρωπαικής Ένωσης (και στη ρουμανια). Αυτο θα ήταν το ιδανικό σενάριο.

Τελευταία τροποποίηση:

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Ρουμανια παντως για ατομική επιχειρηση, ο φορος εισοδήματος ειναι 1% (μεχρι 1 εκατομμυριο ευρώ), το οποιο ειναι αψογο.
Αυτο που δε ξερω για ρουμανια ειναι, τι γινεται με την ασφάλιση, και κυριως το υψος της σύνταξης, σε συναρτηση με τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνεις.
Ισως να μπορει να γινει κατι συνδιαστικό, πχ έδρα ατομικής επιχείρησης στη ρουμανια, και ιδιωτική ασφάλιση μέσω καποιας τραπεζας στην Ελλάδα, η οποια θα συνεργάζεται ομως με ιδιωτικές κλινικές εντός Ευρωπαικής Ένωσης (και στη ρουμανια). Αυτο θα ήταν το ιδανικό σενάριο.

3% νομίζω είναι για μικροεπιχείρηση, το οποίο γίνεται 1% αν προσλάβεις ρουμάνο υπάλληλο, αλλά τέλος πάντων....
Το φορολογικό μοντάζ είναι συνήθως πολύπλοκο και θέλει ειδικό. Εκεί σου λένε και για τα παρεμφερή, ασφαλίσεις κλπ. Κάπου εκεί στο Σύνταγμα νομίζω έχει γραφεία με διεθνή εμπειρία.

Skeptic

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2020
Like
62
Πόντοι
1
3% νομίζω είναι για μικροεπιχείρηση, το οποίο γίνεται 1% αν προσλάβεις ρουμάνο υπάλληλο, αλλά τέλος πάντων....
Το φορολογικό μοντάζ είναι συνήθως πολύπλοκο και θέλει ειδικό. Εκεί σου λένε και για τα παρεμφερή, ασφαλίσεις κλπ. Κάπου εκεί στο Σύνταγμα νομίζω έχει γραφεία με διεθνή εμπειρία.
Ρουμανα υπαλληλο θα μπορουσα να προσλαβω παντως :pipa2::dancing:
Ενταξει και 3% δεν ειναι τιποτα το ιδιαίτερο σε σχεση με το 40+ που ειναι ελλαδα :confused:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom