Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357
Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446
Μπορεί και να ισχύει σε κάποιο βαθμό.. Αλλά έχεις σκεφτεί ότι οι ελλεινιδες το. Κάνουνε σχεδόν πάντα τζαμπα???.. Τουλάχιστον οι Αλβανοί περνούν λεφτά, οι Έλληνες τι στο καλό κερδίζουνε που οι γυναικουλες τους, γκόμενές τους πάνε και γαμιουνται στο τζάμπα?? ?
Εισαι περηφανος δλδ για αυτο που ειστε νταβατζηδες ?? χαχαχα

Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446
Οι Αλβανίδες είναι γκαβλα και δίνουν κωλο με τη μία.

Οι Αλβανοί καλά παιδιά γιατί βγάζουν αδερφές και ξαδέρφες στη βίζιτα.

:erection::erection::erection:
Ο Elvis91 ειναι καλο παιδι ψαχνει κοπελα να τη βγαλει στο κλαρι , θελει να προσφερει στη χωρα που μεγαλωσε :confused::confused::confused:

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.676
Πόντοι
3.936

Ψάξτε εσείς να βρείτε δουλεία στα mikel και τα zara όσο στην οικοδομή το κασέρι πέφτει σύννεφο.
Οι εργολάβοι καθυστερούν οικοδομές λόγω έλλειψης συνεργείων.

Οι Έλληνες πίνουν καφέ και ψάχνουν εύκολες λύσεις ή κάνουν τους χαμάληδες στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή οι Αλβανοί κάνουν τους υπεργολαβους και κονομανε χοντρά.

Και γενικά μετανάστες βγάζουν 1200+ το μήνα σε οικοδομικές εργασίες.

Elvis91

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Like
871
Πόντοι
96
Η μαλάκια είναι ότι οι ζεστές χώρες που έχουν καλό καιρό έχουν όλες μεγάλη φτώχεια.. Εγώ θα πηγαινα να μείνω πχ ταυλανδη η Ινδία η Τζαμάικα αν είχα έστω μισθούς Ελλάδας.. Ευρώπη που να πας να Μείνεις μέσα στα κρύα θα πεθάνεις από πνευμονία στη Γερμανία κια στη Σουηδία δε θα βρίσκεις το πουλί σου από το κρυο??

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706

Ετσι φευγουνε στο εξωτερικο κυριοι. Με σκοπό την καλυτερη ζωή. Βγαινοντας απο το comfort zone.
Αλλιως καθεσαι στο bou και περνας τα χρόνια σου μυξοκλαιγοντας. Δειτε το βιντεο.

Τελευταία τροποποίηση:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Η μαλάκια είναι ότι οι ζεστές χώρες που έχουν καλό καιρό έχουν όλες μεγάλη φτώχεια.. Εγώ θα πηγαινα να μείνω πχ ταυλανδη η Ινδία η Τζαμάικα αν είχα έστω μισθούς Ελλάδας.. Ευρώπη που να πας να Μείνεις μέσα στα κρύα θα πεθάνεις από πνευμονία στη Γερμανία κια στη Σουηδία δε θα βρίσκεις το πουλί σου από το κρυο??
Είσαι τόσο άσχετος που δεν ξέρεις καν ότι υπάρχουν χώρες με νορμάλ θερμοκρασίες στην νότια Ευρώπη;

Elvis91

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Like
871
Πόντοι
96
Είσαι τόσο άσχετος που δεν ξέρεις καν ότι υπάρχουν χώρες με νορμάλ θερμοκρασίες στην νότια Ευρώπη;
Μάλλον εσύ είσαι ο άσχετος.. Δηλαδή βόρεια Ελλάδα ή στα βόρεια προάστια δεν κάνει κρύο τυπε? Εγώ θέλω χώρα με θερμοκρασία από 25 βαθμούς και πάνω όλο το χρόνο. . Που στο καλό έχει η Ελλάδα τέτοιο μέρος??

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.855
Πόντοι
3.656

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Μάλλον εσύ είσαι ο άσχετος.. Δηλαδή βόρεια Ελλάδα ή στα βόρεια προάστια δεν κάνει κρύο τυπε? Εγώ θέλω χώρα με θερμοκρασία από 25 βαθμούς και πάνω όλο το χρόνο. . Που στο καλό έχει η Ελλάδα τέτοιο μέρος??
Αθήνα, ρε τύπε. Πλάκα κάνεις;

Χριστούγεννα και ο καιρός είναι κάβλα.

Κι εγώ έζησα 5 χρόνια στην Ευρώπη, αλλά ο καιρός και το φαΐ της Ελλάδας δεν παίζονται.

Τι να λέμε; :bigdick:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Καλή χρονιά σε όλους,
και να ξεκινήσουμε με καμία πρακτική συμβουλή, γιατί έχει γεμίσει το θέμα με πολιτικά, διακοπές στην Ουκρανία κλπ που δεν βοηθάνε πολύ.

Θα αναφέρω 2 τάσεις που βλέπω από την αγορά της Κύπρου, μια που είμαι πλέον αρκετά χρόνια και μιλάω με αρκετό κόσμο. Ίσως κάποιοι τα βρουν χρήσιμα:
- Τουριστικά: τα lockdown διάλυσαν την αγορά και έτσι έφυγε πολύς κόσμος που δούλευε σε αυτό το κομματι. Όμως αυτό δημιουργεί και πολλές ευκαιρείες για άτομα που κλείσουν νωρίς για σεζόν. ΚΑι πιστέψτε με υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία που δεν βρίσκουν κόσμο. Και αν ρωτήσει κάποιος γιατί να πάει για σεζόν στην Κύπρο και όχι σε κάποιο Ελληνικό νησί; Πολύ απλό. Οι μισθοί στην Κύπρο θα είναι πολύ καλύτεροι.
- Customer support: για όποιον γράφει τέλεια αγλλικά ή σε άλλες γλώσσες, ψαχτείτε για εταιρείες Forex ή στοιχηματικές. Οι μισθοί παίζουν από 1200ευρώ μ΄έχρι 1600, αλλά κάποιοι βγάζουν και παραπάνω, ανάλογα την εμπειρία.

Και το καλύτερο; Μέχρι 19.500ευρώ τον χρόνο, ο μισθός είναι αφορολόγητος. Δηλαδή δεν έχουμε φόρους μάγκες, κάτι που άλλες χώρες δεν προσφέρουν.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
Καλή χρονιά σε όλους,
και να ξεκινήσουμε με καμία πρακτική συμβουλή, γιατί έχει γεμίσει το θέμα με πολιτικά, διακοπές στην Ουκρανία κλπ που δεν βοηθάνε πολύ.

Θα αναφέρω 2 τάσεις που βλέπω από την αγορά της Κύπρου, μια που είμαι πλέον αρκετά χρόνια και μιλάω με αρκετό κόσμο. Ίσως κάποιοι τα βρουν χρήσιμα:
- Τουριστικά: τα lockdown διάλυσαν την αγορά και έτσι έφυγε πολύς κόσμος που δούλευε σε αυτό το κομματι. Όμως αυτό δημιουργεί και πολλές ευκαιρείες για άτομα που κλείσουν νωρίς για σεζόν. ΚΑι πιστέψτε με υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία που δεν βρίσκουν κόσμο. Και αν ρωτήσει κάποιος γιατί να πάει για σεζόν στην Κύπρο και όχι σε κάποιο Ελληνικό νησί; Πολύ απλό. Οι μισθοί στην Κύπρο θα είναι πολύ καλύτεροι.
- Customer support: για όποιον γράφει τέλεια αγλλικά ή σε άλλες γλώσσες, ψαχτείτε για εταιρείες Forex ή στοιχηματικές. Οι μισθοί παίζουν από 1200ευρώ μ΄έχρι 1600, αλλά κάποιοι βγάζουν και παραπάνω, ανάλογα την εμπειρία.

Και το καλύτερο; Μέχρι 19.500ευρώ τον χρόνο, ο μισθός είναι αφορολόγητος. Δηλαδή δεν έχουμε φόρους μάγκες, κάτι που άλλες χώρες δεν προσφέρουν.
Πολυ σωστα ολα αυτα.

Η διαφορά δεν θα ελεγα πως ειναι επειδη "ανεβηκε" μια χωρα πχ η Κυπρος

Αλλα επειδη "επεσαν" χωρες πχ Ελλαδα

Εγγρ.
16 Μαρ 2009
Like
156
Πόντοι
1
γεια σας ,
γίνετε να ανοίξουμε ενα threat κακοί εργοδότες , οπού θα καταθέτουμε τα ονόματα των επιχειρήσεων ώστε να τα αποφεύγουνε οι επόμενοι ?θα είναι searchable στο google?

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
γεια σας ,
γίνετε να ανοίξουμε ενα threat κακοί εργοδότες , οπού θα καταθέτουμε τα ονόματα των επιχειρήσεων ώστε να τα αποφεύγουνε οι επόμενοι ?θα είναι searchable στο google?
Ριξε μια ματια σε αυτο το σαιτ:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846

Skeptic

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2020
Like
62
Πόντοι
1
Εψαχνα να βρώ δουλεια σε ΙΤ εταιρία του εξωτερικου, πανω απο χρόνο. Το βιογραφικό μου αρκετά "βαρύ", με πολλαπλα projects στο GitHub, docker image maintainer στο Docker Hub, 1000+ points στο stackoverflow. Τα δυνατα μου σημεια, Python, Bash, Server Administration, DevOps, Technical Writing.

Αρκετοι recruiters με προσεγγιζαν στο Linkedin. Λιγοι ηταν οι σοβαροι/ες που ξέραν τι τους γίνεται. Αρκετοι ηταν για τα πανυγύρια, ασοβαροι με την δουλειά τους, non-responsive γενικότερα.

Περασα παρα πολλες συνεντευξεις τους τελευταιους 6 μηνες, και σε μια ολλανδική εταιρια, μου έτυχε στο τελευταιο σταδιο της συνεντευξης ενω ειχα περάσει ολα τα αλλα, μια τουρκάλα εξετάστρια και η καργίολα ειπε ψέμματα στην recruiter οτι δεν απαντησα σε 3 ερωτήσεις (ενω τις ειχα απαντήσει τέλεια), για να με κόψει οπως και έγινε!

Τελικα με βρηκε μια recruiter απο σερβια, περασα 2 προφορικες συνενευξεις τεχνικής φύσεως, 2 τεστ νοημοσύνης, και ενα γραπτό (επι πληρωμή αυτο, ειναι σημαντική λεπτομέρια οτι η εταιρια ειναι σοβαρη) και τελικώς μου εγινε προσφορα πριν λιγες μερες και υπεγραψα.

Μισθος αμερικάνικος, αλλα νορμαλ αμερικάνικος, μη φανταστέιτε τα εξωφρενικά ποσα που πληρωνουν εταιριες σαν google, facebook κτλ.
Ακριβως προσαρμοσμένος στην εμπειρία μου και γνωσιακό επίπεδο.
Fully remote role επισης.
Πληρωμένες διακοπες 30 μέρες το χρόνο.

Mονοδρομος ο κλαδος IT, αν θελετε να βγαλετε σοβαρα λεφτα, και να εχετε τον Κουλη και τα μέτρα του, γραμένα στην καραπουτσακλάρα σας.

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Εψαχνα να βρώ δουλεια σε ΙΤ εταιρία του εξωτερικου, πανω απο χρόνο. Το βιογραφικό μου αρκετά "βαρύ", με πολλαπλα projects στο GitHub, docker image maintainer στο Docker Hub, 1000+ points στο stackoverflow. Τα δυνατα μου σημεια, Python, Bash, Server Administration, DevOps, Technical Writing.

Αρκετοι recruiters με προσεγγιζαν στο Linkedin. Λιγοι ηταν οι σοβαροι/ες που ξέραν τι τους γίνεται. Αρκετοι ηταν για τα πανυγύρια, ασοβαροι με την δουλειά τους, non-responsive γενικότερα.

Περασα παρα πολλες συνεντευξεις τους τελευταιους 6 μηνες, και σε μια ολλανδική εταιρια, μου έτυχε στο τελευταιο σταδιο της συνεντευξης ενω ειχα περάσει ολα τα αλλα, μια τουρκάλα εξετάστρια και η καργίολα ειπε ψέμματα στην recruiter οτι δεν απαντησα σε 3 ερωτήσεις (ενω τις ειχα απαντήσει τέλεια), για να με κόψει οπως και έγινε!

Τελικα με βρηκε μια recruiter απο σερβια, περασα 2 προφορικες συνενευξεις τεχνικής φύσεως, 2 τεστ νοημοσύνης, και ενα γραπτό (επι πληρωμή αυτο, ειναι σημαντική λεπτομέρια οτι η εταιρια ειναι σοβαρη) και τελικώς μου εγινε προσφορα πριν λιγες μερες και υπεγραψα.

Μισθος αμερικάνικος, αλλα νορμαλ αμερικάνικος, μη φανταστέιτε τα εξωφρενικά ποσα που πληρωνουν εταιριες σαν google, facebook κτλ.

Mονοδρομος ο κλαδος IT, αν θελετε να βγαλετε σοβαρα λεφτα, και να εχετε τον Κουλη και τα μέτρα του, γραμένα στην καραπουτσακλάρα σας.
Ωραίος, καλό ξεκίνημα!
Η εταιρία από ποια χώρα είναι;

Επίσης, αν μπορείς να πεις με ποιον τρόπο έγινε η πρόσληψη (κλασικό συμβόλαιο μισθωτής εργασίας, μπλοκάκι, μέσω πρακτορείου, κλπ) και τι παίζει με τον τρόπο φορολόγησης και ασφάλισης, θα βοηθούσε, γιατί αφορά όλο και περισσότερους αυτός ο τρόπος εργασίας (ρεμοτε για εταιρία εξωτερικού).

Τελευταία τροποποίηση:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Καλ

Καλή αρχή παίχτη, χαίρομαι να ακούω τέτοια σκηνικά με δικά μας παιδιά.
Έχω γράψει και σε προηγούμενα ποστ ότι για τους νέους συνιστώ σπουδές μόνο σε προγραμματισμό για να κονομήσουν.

Μισθός αμερικανικός τι σημαίνει;
80χιλ dollars είναι 70χιλ euro.
Κάπου εκεί κοντά είσαι;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom