Αρχικά κάθε συζήτηση εδώ μέσα είναι καφενειακού επιπέδου διότι δεν γνωρίζουμε αυτός που τα γράφει ποιος είναι και τι κάνει.
Επίσης, όπως έχει ήδη αναφερθεί, υπάρχουν χαοτικές διαφορές από πόλη σε πόλη της ίδιας χώρας και φυσικά παίζει ρόλο εσύ τι προσόντα έχεις.
Βλέπω συνέχεια να αναφέρετε την Αμερική και πραγματικά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο από τη στιγμή που υπάρχει ο Καναδάς και η Αυστραλία. Αν εξαιρέσουμε πως δεν κινδυνεύεις να σε φάει λάχανο ο κάθε ψυχασθενής (είτε cop, είτε thug, είτε mass shooter), στις δύο χώρες έχεις πολύ ανώτερο ασφαλιστικό σύστημα. Θαρρώ πως αυτός ο λόγος από μόνος του είναι υπέραρκετος και τελειώνει κάθε συζήτηση . Σίγουρα στις Η.Π.Α. βγάζεις πολλά περισσότερα λεφτά συγκριτικά με Ευρώπη, όμως τι γίνεται αν αρρωστήσεις; Μόνο το ασθενοφόρο το οποίο θα κάνει τη διακομιδή κοστίζει 1.5 χήνα
Τέλος, αγνοείτε πόσοι κλειστόμυαλοι και καθυστερημένοι ζούνε στην αχανή αμερικάνικη ύπαιθρο, τα χαμηλότερα regulations σε φαγητά, τη μανία με τη θρησκοληψία, τα συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα, κόστος εκπαίδευσης κ.λπ.
Προφανώς όμως αν έχεις τη δυνατότητα να μεταναστεύσεις από Ελλάδα σε Αμερική το κάνεις με κλειστά μάτια. Μη συγκρίνουμε χώρες με κωλοχανεία.
Για εμένα η top επιλογή είναι οι σκανδιναβικές χώρες. Πολύ επιγραμματικά λόγω έλλειψης χρόνου έχεις: υψηλό βιοτικό επίπεδο, πανέμορφες γυναίκες, άριστες συγκοινωνίες, εξαιρετικές υποδομές και ελάχιστη γραφειοκρατία αφού όλα είναι ψηφιακά,πανέμορφες γυναίκες, δωρέαν σύστημα υγείας και παιδείας, σοσιαλιστική ιδεολογία άρα και ανοχή στους γυφτοέλληνες, πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και το σημαντικότερο: πανέμορφες γυναίκες.
Τώρα όποιος πει πάλι για τον καιρό, ε τότε είναι άξιος της μοίρας του και ας φάει τον ήλιο. Ως πραγματικό πρόβλημα (και μάλιστα μεγάλο) αποτελούν τα ενοίκια, αλλά αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο.
Υ.Γ. Αν είσαι ανειδίκευτος ή με σπουδές θεωρητικής κάτσε στα αβγά σου και μην πας πουθενά. Η Ελλάδα ακόμη έχει ψωμί για τους τεμπέληδες, τους επιδοματίες και τους αέργους. Το να πας για σκατά λεφτά σε μια ξένη χώρα όπου θα ζεις σε μια ποντικότρυπα με άλλους πέντε, απλώς και μόνο για να λες πως είσαι στο εξωτερικό, εμένα δεν μου λέει απολύτως τίποτα.