Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 999K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 39 άτομα (0 μέλη και 39 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

  • Ναι, ειναι λιποταξια

    Ψήφοι: 89 25,0%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

    Ψήφοι: 267 75,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    356

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Μηνύματα
14.706
Like
2.456
Πόντοι
606
Αφήστε τη Κύπρο έχω κια νέα πρόταση.. Ισημερινό Γουινέα τύποι.. Καλοκαίρι όλο το χρόνο να μην έχει κρύο, Φτην άμα έχεις ένα σπίτι και νοικιάζεις Ελλάδα 700ευρω πας εκεί και είσαι βασιλιάς, γκόμενές μαυρες φτηνές που μονο και μόνο που είσαι λευκος θα στην πέφτουνε αυτές θα σε θεωρούν κάτι σαν το γκομενο της γειτονιας..





πιστευω οπως τα ΄λες εδω πρεπει να ειναι καλυτερα ευρωπαικη χωρα ανηκει εξολοκληρου στην γαλλια εχει ευρω για νομισμα και για γλωσσα γαλλικα και εισαι καραιβικη και οχι αφρικη να σε φανε τα αγρια θηρια:grin: :hi: Τωρα δεν ξερω αν φτανουν τα 700 ευρω τον μηνα εδω:grin:
 

Frank DeSimone

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2021
Μηνύματα
378
Like
964
Πόντοι
81
Ενας μέσος γιατρός Ελλάδα βγάζει κάπου 3000 ευρώ το μήνα,Γερμανία κάπου 7000 μηνιαίως και ΗΠΑ 12000 δολλάρια μηνιαίως.Καθαρά,μετά από φόρους κτλ.
Δικηγόρος Ελλάδα κάπου 1500 μηνιαίως,Γερμανία 4000 ευρώ και ΗΠΑ 8000 δολλάρια.Ο μέσος δικηγόρος όχι ο τοπ.
Μηχανικός Ελλάδα κάπου 1000,Γερμανία 3000,ΗΠΑ 6000 δολλάρια.
120000 δολλάρια το μήνα βγάζουν μόνο μερικοί πλαστικοί χειρούργοι,τοπ δικηγόροι partners σε πολύ μεγάλες δικηγορικές εταιρίες,investment bankers στη Wall Street,ελάχιστοι πληροφορικάριοι στη Silicon Valley,μεγαλομάνατζερς και CEO μεγάλων εταιρειών και κάποιοι σούπερ μηχανικοί στην πετρελαιοβιομηχανία.Αλλά αυτοί είναι 1% του συνόλου.
Για αυτές τις θέσεις του 1% υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός,πέφτουν κορμιά.Αν δεν είσαι Αμερικανός και από σχετικά εύπορη οικογένεια με διασυνδέσεις ... καλά κρασιά.Ούτε του Αγίου Πούτσου.
Δεν είναι οι ΗΠΑ που ήταν παλιά που πήγαινε ο άλλος έπλενε πιάτα για δέκα χρόνια και γινόταν εφοπλιστής.
φιλε μου ειπα ενας "καλος" καρδιοχειρουργος -οχι απλα ενας γιατρος. Η ιατρικη εχει χιλιαδες ειδικοτητες.

Ενας καλος καρδιοχειρουργος λ.χ στο γενικο κρατικο κανει 3 επεμβασεις μινιμουμ την εβδομαδα βαριες επεμβασεις και αρκετες μικροτερες. Υπολογισε για τις σοβαρες επεμβασεις τουλαχιστον 3,000 φακελακι η μια και 500-1,000 για τις μικρες + γνωματευσεις σε ιατρεια + προμηθειες για ασθενεις που στελνει σε "μικροτερους γιατρους". Και σε αυτα δεν βαζουμε αλλα κολπα και εντελως παρανομα μαζι με τη διοικηση (φαρμακα,προμηθειες, αναλωσιμα, επιτροπες, μηχανηματα κτλ)

Ενας γιατρος που το πρωτοξεκινα σε δημοσιο περα απο τομισθο και τις εφημεριεςεχει και ευκαιριες για ιδιωτικες γνωματευσεις θεραπειες και ως βοηθος συμμετεχει σε χειρουργια -εαν δε κινηθει εντελως στον ιδιωτικο τομεα και ειναι σχετικα καλος μπορει να κανει 4-5 χειρουργια απλα τη εβδομαδα με τουλαχιστον 500 ευρ το καθενα εκτος απο τα εσοδα των επισκεψεων. Βγαζει ενα 12,000 μεικτα και μετα αφαιρει τα εξοδα για ιατρειο, γραμματεα κτλ και μενουν πανω κατω τα μισα


Ο δικηγορος εξαρταται απο πολλα, τι δικηγορος ποινικος, ναυτλιακο δικαιο αστικου δικαιου? με γραφειο κληρονομια απο τον πατερα η καινουργιο δικο του-που επαρχια η αθηνα κτλ Μπορει απο 0 μεχρι 1 εκ το μηνα


120,000 τομηνα βγαζουν μεικτα οι χειρουργοι στη πολη της νεας υορκης και καθαρα τους μενουν τ αμισα αφαιροντας τις πανακριβες ασφαλειες αστικης ευθυνης που πληρωνουν και αρκετα φορολογικα εξοδα. Αυτο δεν επιδεχεται αμφισβητησης αγαπητε.

Η μεγαλομανατζερ που αναφερεις βγαζουν εκ μεικτα το μηνα και βεβαια πληρωνονται στις χρηματηστηριακες με ετησια μπονους. Μια καλη χρονια στη γουλ στριτ για εναν που εχει 10,000 δολαχρηματιστη μισθο το μηνα μπορει να του αποφερει μπονους χριστουγενιατικο πανω απο 1 εκ + προμηθειες που βγαζει ολοχρονικης. Προσοχη μιλαμε για ατομα 30ρηδες -πρεπει να βαλουμε και τον παραγοντα ηλικια στη μεση.

Οι παρτνερς στα μεγαλα δικηγορ γραφεια στη Νεα Υρκη χρεωνουν τουλαχιστον 1,000 Δολ. την ωρα τους πελατες + επιπλεον εξοδα. Μια υποθεση αστικης διαφορας μπορει να χρεωθει χιλιαδες ωρες. Σε γενικες γραμες ενας παρτνερ το ετος καθαριζει τουλαχιστον 5 εκ δολλαρια στα μεγαλα γραφεια και εχει και μερισματα απο το τζιρο της εταιρειας.


Βεβαα οι παραπανω τυποι εχουν τεραστια εξοδα-και το Μανχαταν εαν ζησεις αρχοντικα σου κοστιζει πανακριβα. Τα λεφτα παντως ειναι καλα και δνε παιχουν πουθενα αλλου στην Ευρωπη εκτος απο καποιες δουλειες στο Λονδινο που πλεον δεν ανηκει στην ΕΕ...


Για αυτο χειρουργος στην Ελλαδα, οπου δνε παιζει ρολο η καταγωγη-η εισια καλος η δεν εισαι (εαν δεν εισαι θα στειλεις 5-6 στα θυμαρακια και θα τελειωνει η φημη σου)
 
  • Like
Αντιδράσεις: azurus

azurus

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2021
Μηνύματα
40
Like
48
Πόντοι
0
Ενας με πτυχια και γνωσεις σοβαρες σε σιλικον βαλευ καθαριζει χοντρα ποσα και μπενεφιτς κτλ
Αναλογικά και σε σχέση με άλλες πολιτείες και χώρες, ναι.

Αλλά πήγαινε ρωτά αυτούς που δουλεύουν στη Silicon Valley πόσοι μπορούν να μείνουν όντως εκεί και όχι 1-2 ώρες έξω από αυτήν.

Αν δεν είσαι καμιά ιδιοφυΐα ή πολύ τυχερός με κάποια startup (είτε "δική" σου είτε να έχεις μπει νωρίς και να σου έχουν δώσει μετοχές) στη Silicon Valley δύσκολα μένεις σε δικό σου σπίτι μόνος ή με σύντροφο αν δεν κλείσεις 3-4 χρόνια δουλειάς. Αλλιώς ζεις έξω από αυτήν και ανεχεσαι την κίνηση κάθε μέρα ή μένεις με άλλα 2-3 άτομα μοιράζοντας το ενοίκιο.
 

fun_tou_bou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2021
Μηνύματα
764
Κριτικές
8
Like
895
Πόντοι
366
Μην πω οτι πολλοί δικηγόροι και μηχανικοί πένονται κιόλας και παίρνουν επιδόματα.
ισχύει,ειδικά μηχανικοί..αλλά στο μπου έχουμε τους γενικούς διευθυντές του άκτορα και της τέρνα που καθαρίζουν χοντρό πακέτο,οπότε πρέπει να κάνουμε τουμπεκί.. :confused:
 

Frank DeSimone

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2021
Μηνύματα
378
Like
964
Πόντοι
81
Αναλογικά και σε σχέση με άλλες πολιτείες και χώρες, ναι.

Αλλά πήγαινε ρωτά αυτούς που δουλεύουν στη Silicon Valley πόσοι μπορούν να μείνουν όντως εκεί και όχι 1-2 ώρες έξω από αυτήν.

Αν δεν είσαι καμιά ιδιοφυΐα ή πολύ τυχερός με κάποια startup (είτε "δική" σου είτε να έχεις μπει νωρίς και να σου έχουν δώσει μετοχές) στη Silicon Valley δύσκολα μένεις σε δικό σου σπίτι μόνος ή με σύντροφο αν δεν κλείσεις 3-4 χρόνια δουλειάς. Αλλιώς ζεις έξω από αυτήν και ανεχεσαι την κίνηση κάθε μέρα ή μένεις με άλλα 2-3 άτομα μοιράζοντας το ενοίκιο.
ναι αναλογικα με αλλα κρατη-εδω στη Γουασινγκτον ΝτιΣι γερουσιαστες πολλοι μενουν 2-2 γιατι δεν τους φτανει ο μισθος για αξιοπρεπες ενοικιο (οποτε το ριχνουν στις μιζες, αχαχαχα)
 

azurus

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2021
Μηνύματα
40
Like
48
Πόντοι
0
Για γιατρούς, όπως είπε και ο Frank, οι πολύ καλοί και οι διευθυντές τομέων σε νοσοκομεία όπως το ΚΑΤ και το ΓΝΑ θέλουν φακελάκι 500€+ για εγχειρήσεις των 2 ωρών. Τέτοιες εγχειρήσεις (μέτριας δυσκολίας) μπορεί να κάνουν κάθε μέρα. Βάλε κι άλλα ραντεβού κλπ...

Μπορεί να δηλώνουν ένα Χ ποσό (πχ 1200 ή 3000 που αναφέρθηκαν) τον μήνα, αλλά όπου τους δεις έξω (σουπερμάρκετ, εστιατόρια, μαγαζιά) πληρώνουν μόνο με μετρητά.
 
Εγγρ.
9 Μαρ 2021
Μηνύματα
184
Like
262
Πόντοι
1
Δηλαδή εσύ ισχυρίζεσαι οτι ο μέσος γιατρός Ελλάδα βγάζει 9000 ευρώ καθαρά,ο μέσος δικηγόρος 4500 ευρώ και ο μέσος μηχανικός 3000 ευρώ?
Δε νομίζω.
Μην πω οτι πολλοί δικηγόροι και μηχανικοί πένονται κιόλας και παίρνουν επιδόματα.
Αυτα τα λεφτά δεν παίζουν ούτε για πλάκα. Άλλο ο μεγάλο-δικηγόρος η ο μεγάλο-γιατρός και άλλο ο μέσος δικηγορακος που ψάχνει δικη και είναι μέσα στην ανεργία η στην καλύτερη είναι σε κανένα γραφείο για 600 ευρώ χαμαλης. Γιατρός τα ίδια. Αν είσαι σε νοσοκομείο πάνω από 1200 δεν καθαρίζεις και τρως τα σκατα των γυφτων και των λαθρο. Μονο αν έχεις μπαμπά η κανα θείο και σου πασάρει την πελατεία τότε είσαι καλά αλλιώς σε τρώει η μαρμαγκα. Πολιτικός μηχανικός και ότι έχει σχέση με πολυτεχνείο είναι απλά νεκρά επαγγέλματα για Ελλάδα. Έχω τουλάχιστον 2,3 γνωστούς που τελείωσαν πολυτεχνείο και την έκαναν έξω. Γενικά τα κλειστά επαγγέλματα όπως γιατρός, δικηγόρος κλπ αν δεν έχεις από πίσω πελατεία έτοιμη είναι ζόρικα τα πράγματα.
 
Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
9 Μαρ 2021
Μηνύματα
184
Like
262
Πόντοι
1
Γιατί Αμερική νομίζεις οτι έχει καμιά φοβερή ζωή?Μόνο σε καμιά πολύ μεγάλη πόλη κάνεις κάτι.
Γερμανία έχεις τα μουνολίβαδα δίπλα πετάγεσαι κάθε τρεις και πέντε,ΗΠΑ πού να πας?Στην καλύτερη να γαμήσεις καμιά μαύρη,οι λευκές είναι entitled.Χώρια που έχει άπειρες χοντρές.
Δεν γνωρίζω τι παίζει με Αμερική γι αυτό και ρώτησα. Από Ευρώπη επειδή ξέρω δύο τρία πράγματα θεωρώ ότι τα πράγματα είναι σχετικά βαρετά και νοχελικα.Τα μουνολιβαδα τι να τα κάνω? Είμαι μελαχρινός με μεσογειακή απόχρωση και δέρμα. Να πάω Πολωνία να τις μαζέψω? Η Τσεχία και Ουγγαρία που θα με βλέπουν ως Πακιστανο? Πάω στα μπουρδελα στην Φρανκφούρτη η Μόναχο και βγάζω γούστα. Ανατολική Ευρώπη και μελαχρινός είναι δύσκολα. Σε βλέπουν με μισό μάτι. Καλύτερα να πάω ηνωμένο βασίλειο η Ιρλανδία που με βλέπουν ως Θεό και θα γαμησω και πιο εύκολα. Φυσικά παιζει ρόλο τι γαμας. Τις χοντρό Αγγλίδες χοολιγκαν η τις μουναρες Σλαβες που είναι δύο μέτρα...
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Αυτα τα λεφτά δεν παίζουν ούτε για πλάκα. Άλλο ο μεγάλο-δικηγόρος η ο μεγάλο-γιατρός και άλλο ο μέσος δικηγορακος που ψάχνει δική και είναι μέσα στην ανεργία η στην καλύτερη είναι σε κανένα γραφείο για 600 ευρώ χαμαλης. Γιατρός τα ίδια. Αν είσαι σε νοσοκομείο πάνω από 1200 δεν καθαρίζεις και τρως τα σκέτα των γυφτων και των λαθρο. Μονο αν έχεις μπαμπά η κανα θείο και σου πασάρει την πελατεία τότε είσαι καλά αλλιώς σε τρώει η μαρμαγκα. Πολιτικός μηχανικός και ότι έχει σχέση με πολυτεχνείο είναι απλά νεκρά επαγγέλματα για Ελλάδα. Έχω τουλάχιστον 2,3 γνωστούς που τελείωσαν πολυτεχνείο και την έκαναν έξω. Γενικά τα κλειστά επαγγέλματα όπως γιατρός, δικηγόρος κλπ αν δεν έχεις από πίσω πελατεία έτοιμη είναι ζόρικα τα πράγματα.
Εγω εχω 2 πρωην συμμαθητες γιατρους. Ο ενας ανοιξε δικο του ιατρειο μετα απο καμια δεκαετια σε δημοσιο νοσοκομειο και καθαριζει σιγουρα πανω απο 500 την ημερα, ισως και 1000ρικο. Μιλαμε για συνεχη δουλεια ολη μερα, ουρα στο ιατρειο, συν επισκεψεις σε σπιτια τα απογευματα, κλπ
Βαλε με 30-50 ανα επισκεψη τι τζιρο μπορει να κανει καθε μερα.
Το ιδιο και ο αλλος που ειναι πιο ειδικευμενος.
Γενικα οι καλοι καθαριζουν καλο χρημα για τα ελληνικα δεδομενα.
Οι κακοι, αν τους βγει το ονομα, που συνηθως συμβαινει, μετα τους τρωει η μαρμαγκα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: azurus
Εγγρ.
9 Μαρ 2021
Μηνύματα
184
Like
262
Πόντοι
1
Εγω εχω 2 πρωην συμμαθητες γιατρους. Ο ενας ανοιξε δικο του ιατρειο μετα απο καμια δεκαετια σε δημοσιο νοσοκομειο και καθαριζει σιγουρα πανω απο 500 την ημερα, ισως και 1000ρικο. Μιλαμε για συνεχη δουλεια ολη μερα, ουρα στο ιατρειο, συν επισκεψεις σε σπιτια τα απογευματα, κλπ
Βαλε με 30-50 ανα επισκεψη τι τζιρο μπορει να κανει καθε μερα.
Το ιδιο και ο αλλος που ειναι πιο ειδικευμενος.
Γενικα οι καλοι καθαριζουν καλο χρημα για τα ελληνικα δεδομενα.
Οι κακοι, αν τους βγει το ονομα, που συνηθως συμβαινει, μετα τους τρωει η μαρμαγκα.
Σίγουρα έχει άτομα που καθαρίζουν τρελά λεφτά δεν χωράει αμφιβολία αλλά έχει και άλλους πόσους που δεν βγάζουν ούτε 2χιλ. Γιατρός θέλει πελατεία και ένας ανερχόμενος πρέπει να φτιάξει όνομα πρώτα για να ανοίξει δικό του ιατρείο και να πάρει πελατεία είτε από δημόσιο νοσοκομείο κλπ. Οι περισσότεροι γιατροί στο Ελλαντα είναι γόνοι γιατρών κλπ. Είναι κλειστό επάγγελμα. Από πατερα σε γιο κλπ. Τα ίδια και με τους δικηγόρους. Είναι δύσκολο για έναν ανερχόμενο να κάνει λεφτά αν δεν έχει δικό του γραφείο με πελατεία από πίσω. Οι περισσότεροι που ξέρω είναι σε δικηγορικό γραφείο και παίρνουν σχετικά λίγα λεφτά γι'αυτο που σπούδαζαν. Γι' αυτό και έγραψα άλλο ο μεγάλο δικηγόρος η ο μεγάλο γιατρός και άλλο ένας ανερχόμενος. Παρά πολλοί γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί την έκαναν έξω από το δέκα έως και σήμερα.
 
Τελευταία τροποποίηση:

Wrath_

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2020
Μηνύματα
744
Like
588
Πόντοι
86
Οι καλοί γιατροί βγάζουν σοβαρά λεφτά Ελλάδα (προφανώς μαύρα σε πολύ μεγάλο ποσοστό) αλλά στα 50+ κατά κανόνα.

Μέχρι τότε όμως έχουν δουλέψει πολύ για να χτίσουν εξειδίκευση, εμπειρία και όνομα. Και στη διάρκεια αυτής της πορείας δεν είχαν ιδιαίτερα υψηλές αμοιβές.
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Σίγουρα έχει άτομα που καθαρίζουν τρελά λεφτά δεν χωράει αμφιβολία αλλά έχει και άλλους πόσους που δεν βγάζουν ούτε 2χιλ. Γιατρός θέλει πελατεία και ένας ανερχόμενος πρέπει να φτιάξει όνομα πρώτα για να ανοίξει δικό του ιατρείο και να πάρει πελατεία είτε από δημόσιο νοσοκομείο κλπ. Οι περισσότεροι γιατροί στο Ελλαντα είναι γόνοι γιατρών κλπ. Είναι κλειστό επάγγελμα. Από πατερα σε γιο κλπ. Τα ίδια και με τους δικηγόρους. Είναι δύσκολο για έναν ανερχόμενο να κάνει λεφτά αν δεν έχει δικό του γραφείο με πελατεία από πίσω. Οι περισσότεροι που ξέρω είναι σε δικηγορικό γραφείο και παίρνουν σχετικά λίγα λεφτά γι'αυτο που σπούδαζαν. Γι' αυτό και έγραψα άλλο ο μεγάλο δικηγόρος η ο μεγάλο γιατρός και άλλο ένας ανερχόμενος. Παρά πολλοί γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί την έκαναν έξω από το δέκα έως και σήμερα.
Επισης, η χρηση του μεσου ορου σε αυτην την περιπτωση ειναι εντελως λανθασμενη και δε δινει καθαρη εικονα. Αν εχεις σε μια μικρη πολη πχ 5 γιατρους που βγαζουν ο καθενας

1.000, 1.000, 2.000, 3.000, 33.000

Τοτε ο μεσος ορος θα ειναι 8.000 , που δινει εντελως λανθασμενη εικονα
Κανονικα πρεπει να χρησιμοποειται η διαμεσος τιμη, δηλαδη η τιμη που χωριζει τον πληθυσμο στα δυο. Σε αυτην την περιπτωση ειναι 2000 μιας και οι μισοι βγαζουν λιγοτερα απο αυτο το ποσο και οι μισοι περισσοτερα
 
Εγγρ.
9 Μαρ 2021
Μηνύματα
184
Like
262
Πόντοι
1
Επισης, η χρηση του μεσου ορου σε αυτην την περιπτωση ειναι εντελως λανθασμενη και δε δινει καθαρη εικονα. Αν εχεις σε μια μικρη πολη πχ 5 γιατρους που βγαζουν ο καθενας

1.000, 1.000, 2.000, 3.000, 33.000

Τοτε ο μεσος ορος θα ειναι 8.000 , που δινει εντελως λανθασμενη εικονα
Κανονικα πρεπει να χρησιμοποειται η διαμεσος τιμη, δηλαδη η τιμη που χωριζει τον πληθυσμο στα δυο. Σε αυτην την περιπτωση ειναι 2000 μιας και οι μισοι βγαζουν λιγοτερα απο αυτο το ποσο και οι μισοι περισσοτερα
Γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο είναι καρκίνος. Φυσικά εξαιρούνται αυτοί που κάνουν χειρουργεία διότι τα κονομανε χοντρα.Απο κει και πέρα αν έχεις κάποιο συγγενή(μπαμπά, θείο, νονο κλπ) και σε χώσει σε γραφείο και σου πλασάρει πελατεία είσαι άρχοντας.
 

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Μηνύματα
1.337
Κριτικές
61
Like
3.078
Πόντοι
7.216
Εσείς που λέτε ότι οι μηχανικοί δεν βγάζουν λεφτά έχετε δει τι γίνετε από ανοικοδόμηση τα τελευταία 2 χρόνια στην Ελλάδα? Ξέρετε πόσο κοστίζει μια άδεια πολυκατοικίας? Για να μην μιλήσουμε για τους μηχανικους- κατασκευαστές που σηκώνουν πολυκατοικίες για πούλημα! Μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλωτρια, όταν η μόνη επαφή που έχετε με μηχανικό ήταν όταν χρειάστηκε να βγάλετε πέα για να νοικιασεται την γκαρσονιέρα στου ζωγράφου και σας ζήτησε ένα κατοσταρικό, αλλά με "έρευνα αγοράς" το βρήκατε ένα πενηντάρη!
 
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Μηνύματα
7.755
Κριτικές
1
Like
9.940
Πόντοι
2.356
Και Γερμανία τα ίδια είναι φιλε άστο. Ο Έλληνας όπου και να τον πετύχεις τα ίδια κάνει δεν άλλαζει.Εγω Γερμανία μόνο για ποτό πήγαινα σε ελληνικά μαγαζιά για βράδυ. Την μέρα δεν ήθελα ούτε να τους βλεπω.Φυσικα για φαγητό πήγαινα σε Τούρκους, Κουρδους, Ιρανούς και καυκάσιους. Γερμανία επισης έχει αρκετούς Έλληνες που κάνουν αποκλειστικά παρέα και μόνο με Γερμανούς. Ιδίως οι παλαιοί δεν γουστάρουν άλλους Έλληνες κλπ. Θυμάμαι έναν μεγάλο σε ηλικία που ήταν Γερμανία από το 80 να μου λέει χαρακτηριστικά μακριά από Έλληνες. Κανε παρέα με οτι άλλο θες εκτός από Ελληνες. Ακόμα και για δουλειά ποτέ σε Έλληνα εργοδότη.

Με όποιας εθνικότητας άτομα κι αν μιλήσεις,στην πλειοψηφία τους δεν γουστάρουν τους ομοεθνείς τους και κάνουν τα πάντα για να διαφοροποιοηθούν...
Εγώ που έχω 95% Γερμανούς/Γερμανίδες στη δουλειά,μου κράζουν συνέχεια τους Γερμανούς.
Εν τω μεταξύ αυτά που έχω ακούσει από δυτικούς για πρώην ανατολικούς Γερμανούς που ήρθαν μετά την πτώση του τείχους για δουλειά,δεν τα έχω ακούσει ούτε από το χειρότερο ρατσιστή για ξένους..

Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες...
ΟΛΟΙ,από τη Σουηδία μέχρι την Ιταλία,κράζουν τις γυναίκες της χώρας τους..
 

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Μηνύματα
5.896
Κριτικές
21
Like
11.159
Πόντοι
4.546
Με όποιας εθνικότητας άτομα κι αν μιλήσεις,στην πλειοψηφία τους δεν γουστάρουν τους ομοεθνείς τους και κάνουν τα πάντα για να διαφοροποιοηθούν...
Εγώ που έχω 95% Γερμανούς/Γερμανίδες στη δουλειά,μου κράζουν συνέχεια τους Γερμανούς.
Εν τω μεταξύ αυτά που έχω ακούσει από δυτικούς για πρώην ανατολικούς Γερμανούς που ήρθαν μετά την πτώση του τείχους για δουλειά,δεν τα έχω ακούσει ούτε από το χειρότερο ρατσιστή για ξένους..

Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες...
ΟΛΟΙ,από τη Σουηδία μέχρι την Ιταλία,κράζουν τις γυναίκες της χώρας τους..
Με άλλα λόγια, όλοι τα ίδια σκατά είμαστε?
 
Εγγρ.
9 Μαρ 2021
Μηνύματα
184
Like
262
Πόντοι
1
Με όποιας εθνικότητας άτομα κι αν μιλήσεις,στην πλειοψηφία τους δεν γουστάρουν τους ομοεθνείς τους και κάνουν τα πάντα για να διαφοροποιοηθούν...
Εγώ που έχω 95% Γερμανούς/Γερμανίδες στη δουλειά,μου κράζουν συνέχεια τους Γερμανούς.
Εν τω μεταξύ αυτά που έχω ακούσει από δυτικούς για πρώην ανατολικούς Γερμανούς που ήρθαν μετά την πτώση του τείχους για δουλειά,δεν τα έχω ακούσει ούτε από το χειρότερο ρατσιστή για ξένους..

Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες...
ΟΛΟΙ,από τη Σουηδία μέχρι την Ιταλία,κράζουν τις γυναίκες της χώρας τους..
Εγώ Γερμανία είδα μεγάλη αντιπαλότητα από Βαυβαρους και νότιο Γερμανούς ως προς τους βόρειους προτεσταντες αλλά και τους ανατολικους(Σαξωνια κλπ). Τους θεωρούν υπανθρωπους. Βαυαρία είναι και συντηρητικό προπηργιο εκεί που ξεκίνησε ο ναζισμος-εθνικοσοσιαλισμος. Μερικοί θέλουν και απόσχιση, ένωση με Αυστρία. Φρανκφούρτη-Hesse είναι για τον πουτσο καβαλα. Μόνο μπουρδελα και τράπεζες τίποτα άλλο. Οι Γερμανίδες ομολογώ δυνατά μουνετα. Τις βάζουν κάτω τις Ελληνίδες και τις Τουρκαλες. Hesse τραγικό και βαρετό κρατίδιο. Οπότε είχα ρεπό η καμμια άδεια πήγαινα Mainz, Baden η Bavaria. Βερολίνο πήγα δύο φορές, μόνο Γερμανία δεν το λες. Πολύ multicultural φάση τίγκα στους αριστερούς και τους alternative. Αλλά έχει νυχτερινή ζωή, παρτάκια, techno και οι γκόμενές γαμιουνται για χαβαλέ. Οι Γερμανοί σε γενικές γραμμές είναι καλοί άνθρωποι. Εγώ πρόβλημα με Γερμανό δεν είχα ως τώρα. Ευγενικοί, βοηθάνε πάντοτε και το κυριότερο για εμένα δεν έχουν τουπέ η να το παίζουν ιστορία. Πολύ χαμηλών τόνων λαός. Αν και λίγο ψυχροί αλλά τους προτιμώ από ελληναραδες της φακής.
 
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Μηνύματα
7.755
Κριτικές
1
Like
9.940
Πόντοι
2.356
Εγώ Γερμανία είδα μεγάλη αντιπαλότητα από Βαυβαρους και νότιο Γερμανούς ως προς τους βόρειους προτεσταντες αλλά και τους ανατολικους(Σαξωνια κλπ). Τους θεωρούν υπανθρωπους. Βαυαρία είναι και συντηρητικό προπηργιο εκεί που ξεκίνησε ο ναζισμος-εθνικοσοσιαλισμος. Μερικοί θέλουν και απόσχιση, ένωση με Αυστρία. Φρανκφούρτη-Hesse είναι για τον πουτσο καβαλα. Μόνο μπουρδελα και τράπεζες τίποτα άλλο. Οι Γερμανίδες ομολογώ δυνατά μουνετα. Τις βάζουν κάτω τις Ελληνίδες και τις Τουρκαλες. Hesse τραγικό και βαρετό κρατίδιο. Οπότε είχα ρεπό η καμμια άδεια πήγαινα Mainz, Baden η Bavaria. Βερολίνο πήγα δύο φορές, μόνο Γερμανία δεν το λες. Πολύ multicultural φάση τίγκα στους αριστερούς και τους alternative. Αλλά έχει νυχτερινή ζωή, παρτάκια, techno και οι γκόμενές γαμιουνται για χαβαλέ. Οι Γερμανοί σε γενικές γραμμές είναι καλοί άνθρωποι. Εγώ πρόβλημα με Γερμανό δεν είχα ως τώρα. Ευγενικοί, βοηθάνε πάντοτε και το κυριότερο για εμένα δεν έχουν τουπέ η να το παίζουν ιστορία. Πολύ χαμηλών τόνων λαός. Αν και λίγο ψυχροί αλλά τους προτιμώ από ελληναραδες της φακής.

Γι'αυτό έχω γράψει πολλάκις ότι οποιαδήποτε νύξη τύπου:
Στην Αμερική,στη Γερμανία,στη Ρωσία,κ.λ.π. είναι έτσι ή γιουβέτσι,είναι άτοπη...

Πρέπει να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά.
Έχω συγγενή που μετακόμισε από τη Βοστώνη στην Καλιφόρνια
και μου είπε ότι του πήρε μήνες να εγκλιματιστεί,ήταν σαν να μετακόμισε σε άλλη χώρα.

Εγώ μένω στο Μόναχο, η Βαυαρία έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από ότι όλη η Ελλάδα.
Το Μόναχο δεν έχει την παραμικρή σχέση με Βερολίνο,Κολωνία,Αμβούργο,όπως και όλες
αυτές οι πόλεις την παραμικρή σχέση μεταξύ τους.

Η Βαυαρία μοιάζει περισσότερο με Αυστρία και Ελβετία,παρά με το υπόλοιπο της Γερμανίας.
Αν γινόταν δημοψήφισμα για απόσχιση και ανεξαρτησία,η βαυαρική επαρχία θα ψήφιζε 90% ΝΑΙ.
Οι Βαυαροί δεν πάνε κανέναν από τους υπόλοιπους Γερμανούς,τους δε πρώην ανατολικούς ούτε να τους βλέπουν.

Όσο για ζωή,εμείς εδώ και λόγω μεσογειακής επιρροής και καλύτερου καιρού,
είμαστε συνέχεια έξω και τρώμε έξω πολύ περισσότερο από τον γερμανικό μέσο όρο.
Επίσης στο μπουρδελοβερολίνο υπάρχει ζωή 24/7.
Υπάρχουν άλλες πόλεις,ακόμη και μεγάλες,που η φάση ειδικά καθημερινές είναι για να αρχίζεις την πρέζα...
Όλα κλειστά..
 
Εγγρ.
9 Μαρ 2021
Μηνύματα
184
Like
262
Πόντοι
1
Γι'αυτό έχω γράψει πολλάκις ότι οποιαδήποτε νύξη τύπου:
Στην Αμερική,στη Γερμανία,στη Ρωσία,κ.λ.π. είναι έτσι ή γιουβέτσι,είναι άτοπη...

Πρέπει να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά.
Έχω συγγενή που μετακόμισε από τη Βοστώνη στην Καλιφόρνια
και μου είπε ότι του πήρε μήνες να εγκλιματιστεί,ήταν σαν να μετακόμισε σε άλλη χώρα.

Εγώ μένω στο Μόναχο, η Βαυαρία έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από ότι όλη η Ελλάδα.
Το Μόναχο δεν έχει την παραμικρή σχέση με Βερολίνο,Κολωνία,Αμβούργο,όπως και όλες
αυτές οι πόλεις την παραμικρή σχέση μεταξύ τους.

Η Βαυαρία μοιάζει περισσότερο με Αυστρία και Ελβετία,παρά με το υπόλοιπο της Γερμανίας.
Αν γινόταν δημοψήφισμα για απόσχιση και ανεξαρτησία,η βαυαρική επαρχία θα ψήφιζε 90% ΝΑΙ.
Οι Βαυαροί δεν πάνε κανέναν από τους υπόλοιπους Γερμανούς,τους δε πρώην ανατολικούς ούτε να τους βλέπουν.

Όσο για ζωή,εμείς εδώ και λόγω μεσογειακής επιρροής και καλύτερου καιρού,
είμαστε συνέχεια έξω και τρώμε έξω πολύ περισσότερο από τον γερμανικό μέσο όρο.
Επίσης στο μπουρδελοβερολίνο υπάρχει ζωή 24/7.
Υπάρχουν άλλες πόλεις,ακόμη και μεγάλες,που η φάση ειδικά καθημερινές είναι για να αρχίζεις την πρέζα...
Όλα κλειστά..
Έτσι είναι. Η Γερμανία είναι μεγάλη χώρα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Η Βαυαρία είναι το Τέξας της Γερμανίας. Το Βερολίνο μάλλον το New york. Βαυαρία, Αυστρία, Ελβετία είναι καθολικοί συντηριτικοι και οικογενειαρχες. Κάποιοι βλέπουν τους εαυτούς τους πιο πολύ ως κεντρικόευρωπαιους πάρα βορειο η ανατολικό Ευρωπαίους. Που κυριαρχεί η αθεια, ο ατομικισμος και οι οικογενειακές αξίες δεν παίζουν και τοσο μεγάλο ρόλο. Τώρα για γυναίκες κλπ δεν γνωρίζω θα μας πεις εσύ. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά ειναι ότι πίνουν αρκετά. Αυστρία οι γκόμενές πίνουν άγρια..
 
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Μηνύματα
7.755
Κριτικές
1
Like
9.940
Πόντοι
2.356
Έτσι είναι. Η Γερμανία είναι μεγάλη χώρα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Η Βαυαρία είναι το Τέξας της Γερμανίας. Το Βερολίνο μάλλον το New york. Βαυαρία, Αυστρία, Ελβετία είναι καθολικοί συντηριτικοι και οικογενειαρχες. Κάποιοι βλέπουν τους εαυτούς τους πιο πολύ ως κεντρικόευρωπαιους πάρα βορειο η ανατολικό Ευρωπαίους. Που κυριαρχεί η αθεια, ο ατομικισμος και οι οικογενειακές αξίες δεν παίζουν και τοσο μεγάλο ρόλο. Τώρα για γυναίκες κλπ δεν γνωρίζω θα μας πεις εσύ. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά ειναι ότι πίνουν αρκετά. Αυστρία οι γκόμενές πίνουν άγρια..
Θα πω κάτι για τις Βαυαρέζες ή τις Γερμανίδες που έχουν μεγαλώσει/γεννηθεί στη Βαυαρία.
Οι περισσότερες απαιτούν να μπορείς να τις ακολουθήσεις στο ποτό.
Αν σε Biergarten παραγγείλεις μισόλιτρο και όχι λίτρο,αρχίσουν να έχουν υποψίες
μήπως το κανελώνεις το ρυζόγαλο...
Επίσης άμα τους πεις για τίποτα χορτοφαγίες,χιπισμούς,φενγκ σούι και γίν-γιάνγκ,
θα γελάσουν στη μούρη σου.

Αλλά αυτά κυρίως επαρχία,γιατί Μόναχο όσο αφορά Γερμανίδες είναι λίγο αχταρμάς.
Πιο πιθανό να κατάγονται από αλλού,παρά από δω.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom