Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 999K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 190 άτομα (0 μέλη και 190 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

  • Ναι, ειναι λιποταξια

    Ψήφοι: 89 25,0%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

    Ψήφοι: 267 75,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    356

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Μηνύματα
14.706
Like
2.456
Πόντοι
606
Να συμπληρωσω για Κονεκτικατ ειναι ακριβως οπος τα ειπε ο Φιλος. Ειχα γνωστο μου εκει 1,5 χρονο πηγε στον 1 του ξαδερφο του. Ηταν Νιου Χέιβεν (New Haven) η ζωη ηταν οπως τα λεει ο φιλος.. Ο γνωστος μου ειχε βρει μονοκατοικια με 700 δολαρια αλλα δουλευε την ημερα 15 ωρες στανταρ ρεστοραντ. Με ειπε ο γνωστος μου οτι τα σουπερμαρκετ τα ειδη πρωτης αναγκης ειναι φθηνα σαν την ελλαδα και μπορει και πιο κατω. Τα εχουν μελετησει ετσι οι αμερικανοι λεει οι κεραταδες για να μπορεις να ζεις καπως να την παλευεις. Οταν... ομως του εληξε η βιζα ο ξαδερφος του απο εκει που του εδινε κανα 9 με 10 δολαρια την Ωρα τον πηγε στα 3-4 δολαρια την ωρα. Και εκει καταλαβε οτι την πατησε. Με λεει οταν δεν ετρωγε στο μαγαζι που δουλευε ετρωγε μονο μακ ντοναλτς ειναι με ελεγε το φαγητο δρομου του φτωχου. Απο εκει και περα χρειαστηκε να παει νοσοκομειο αν δεν ειχε μαζι του λεφτα θα τον πετουσαν σαν το σκυλι στο αμπελι. Αν δεν εχεις λεφτα σε πετανε εξω απο το νοσοκομειο χωρις λεφτα εισαι μα;ζι με τον αγιο πετρο και παιζεις ταβλι χρειαστηκε μια συνταγη να παρει και πηγε σε ενα φαρμακειο εκει με ειπε ολα τα φαρμακεια τα εχουν οι Ινδιανοι εχουν προνομια απο το Κρατος λογο της σφαγης που τους κανανε παλια με τους Καυμποιδες. Και για την συνταγη εδωσε 700 δολαρια δηλαδη ο Ινδιανος του εδωσε μια κρεμα για τα χερια και εδωσε 700 δολαρια. Το μονο καλο που εχει να θυμαται με ειπε Ηταν οτι ειχε ντιλιβερι φουτανες κολομβιανες στο σπιτι του :sunglasses: Και οτι οι Αστυνομικοι ηταν ολοι 150 κιλα ο καθενας απο την μασα και οτι ετρωγαν μονο εξω :hi:
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
ΕΕ έχεις τα ίδια δικαιώματα με τους γηγενείς,ΗΠΑ είσαι ενας τριτοκοσμικος αρχίδας χωρίς βίζα.
 

Frank DeSimone

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2021
Μηνύματα
378
Like
964
Πόντοι
81
ΕΕ έχεις τα ίδια δικαιώματα με τους γηγενείς,ΗΠΑ είσαι ενας τριτοκοσμικος αρχίδας χωρίς βίζα.
Αμερικη = τεραστια χωρα με ασσυληπτη ανομοιομορφια. Ειναι ατοπο να συγκρινεται ΗΠΑ με Ευρωπη που ολη μαζι ειναι οσο το Τεξας και η Καλιφορνια ΜΟΝΟ σε εκταση. Στις ΗΠΑ εχει ολων των ειδων τις δουλειες οτι μπορει να φανταστει και να μη φανταστει κανεις. Εαν "στροφαρει καποιος"και ταυτοχρονα ειναι καδουλευταρας βγαζει τρλα λεφτα.

Παραδειγμα για καποιον που εχει "λιγα προσοντα". Ενας καλος σερβιτορος που καλος σημαινει να ειναι εξυπηρετικος, ταχυς και να αντεχει 5 μερες συνεχη 14ωρα , 1 μερα οφ και μετα 3 14ωρα και μια μερα οφ κτλ-μπορει να βγαζει ΠΣΚ σε ενα μετριο "ντινερ" 2,000 δολλαρια και καμια 1.000 τις υπολοιπες μερες. Βεβαια σε αυτες τις δουλειες καθεσε 3-4 χρονια -αποταμιευεις σαν Σκωτσεζος και μετα ανοιγεις δικο σου μαγαζι και γινεσαι αφεντικο. Γαιτι απλουστα ειναι εξοντωτικες δουλειες και τα ωραρια.


Ενας με πτυχια και γνωσεις σοβαρες σε σιλικον βαλευ καθαριζει χοντρα ποσα και μπενεφιτς κτλ



Ενας που εχει εμπορικο μυαλο και εκει οι ευκαιριες ειναι μοναδικες. Παραδειγμα-γνωστος ειχε παει για διακοπες στη Νεα Υορκ πριν απο χρονια σε ηλικια 14 ετων. Παιδι τζιμανι απο μικρος, παμπονηρος, παραδοπιστος και γλυκομιλιτος. Η οικογνεεια του ητνα να καστσει 2 μηνες στο σπιτι του θειου τους-αυτος απο μονος του προσφερθηκε να δουλεψει σας βοηθος στο θειο του που ειχε να "πρωιναδικο"μαγαζι δηλαδη για πρωινα απο 5 ωρα το πρωι μεχρι 12 μεσημερι, στον Οζον παρκ στο Κουινς. Ο 14χρονος ηταν τοσο καλος στο σερβις και στη μανουρα και στη παπατζα που αυξηθηκε αμεσα η πελατεια του μαγαζιου και πηγαινανε οι παπουδες, γιγιαδες της γειτονιας αλλα και εργαζομενοι που ξυπνησουν πρωι να παραγειλουν απο εκει και να τον ακουσουν-οπως ειπε και μια Εβραια γιαγια στο θειο "ερχομαι εδω στισ 6 30 το πρωι για τον ανηψιο σου γιατι μας φιαχνει το κεφι". Σε 2 εβδομαδες απο τα "τιπς"μονο ο 14χρονος εβγαζε απο 5 πρω μεχρι 12 μεσημερι 50 δολα την ημερα και ο θειος του του εδινε αλλα 20 μαυρα. Αμεσως μετα ο 14χρονος παρατηρησε οτι ολα τα εστιατορια και μαγαζια στην γειτονια ειχαν τονους αλουμινενια κουτακια αναξυκτηκων και ενερτζι ντρινκς που τα περναν καπιοι τυποι για ανακυκλωση. Βρισκει τοτε εναν αραπακο παιδακι που ερχοταν με τους γονεις του για πρωινο καθε μερα και του λεει "ρε τυπακο δεν τα μαζευεις εσυ ολα να μου ταδινεις καθε απογευμα και σου δινων 25 δολαρια ημερισιως".

Πραγματι ετσι εγινε -του εδινε 25 και μετα το 14χρονος πηγαινε στους τυπους που τα μαζευαν και τα πουλαγε για 125 και σε μερικες μερες που ανεβαινε ο τζιρος απο το μαζεμα εφτασε να τσεπωνει 500 δολ την ημερα. Σε καποια φαση επρεπε η οικογενεια να γυρισει για ελλαδα και ο 14χρονος του πειθει να μεινουν ενα μηνα ακομα-εξαλου ειχαν βιζα. Και τοτε εγινε το σκηνικο. Αυτοι που μαζευαν τα κουτακια ηταν Μπαγλαντεζιανοι που πληρωναν προστασια στο τοπικο crew της οικογενειας "Λουτσεζε". Μολις οι τελευταιοι καταλαβαν οτι χανονται χρηματα πηγαν στο 14χρονο και του λενε τι κανεις εκει ρε κωλοπαιδο κτλ κτλ-πεσαν και καποιες ψιλες. Ομως....ο επικεφαλης του crew, καταγωγης Αυγουστας Σικελιας αγαπουσε ιδιαιτερα τους Ελληνες και λογω καταγωγης και λογω οτι μεγαλωσε μαζι με Ελληνες κολλητους και ο ξαδερφος του ειχε παντρευτει ελληνιδα της περιοχης. Διαβλεπει δε και το ταλεντο του 14χρονου και του λει στα ισα "αναλαμβανεις εσυ πλεον τα κουτακια-πεταμε εξω τους Μπαγκλαντεσιανους και θα εχεις ολο το Οζον παρκ μεχρι και το Τζαμαικα κουινς δικου σου... σε χρονο ΝτεΤε εφτασε ο 14χρονος να καθαριζει 5,000 την ημερα εκ των οποιων κρατουσε τα 1,000 και τα αλλα πηγαινανε στο crew και σε καποιος ενδοαμεσους.

Τελως παντων για να μη τα πολυλογω-εμεινε στην Αμερικη του βγαλανε βιζες και τα συναφη,τελειωσε κουτσα στραβα το λυκειο εκει περα και τωρα ειναι 40αρης μενει σε μονοκατοικια στο Γκρειτ νεκ, εχει 4 υπογεια παρκινγκ σε Κουινς, Μπρουκλυν, μετοχες σε μια μεγαλη νταινα στο λονγκ Ιλαντ, 3 διαμερισματα στουντιο που νοικαζει στο Γκρεατ νεκ και εγορασε καποιες γκαρσονιερες προσφατα στην Αθηνα-εχει και μεγαλη ρευστοτητα απο οτι φαινεται και πρεπει να εχει αγορασει και οικοπεδα εξω απο τη Νεα Υορκ μετα το Γιονκερς. Παντρευτηκε και την ανηψια του επικεφαλη του crew που εχει ακινητα και νοικιαζει οικογενειακως στη Φλοριντα και βεβαιως εχει μια πολυ μεγαλη "οικογενεια"να οτν στηριζει σε καθε του επαγγελματικο βημα.

Αυτες ειναι οι ΗΠΑ, η χωρα των μεγαλων ευκαιριων για απαντες. Οτιδηποτε τετοιο στην Ευρωπη ειναι απλα αποκύημα φαντασιας.
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.922
Πόντοι
3.556
ΕΕ έχεις τα ίδια δικαιώματα με τους γηγενείς,ΗΠΑ είσαι ενας τριτοκοσμικος αρχίδας χωρίς βίζα.
Εννοειται πως δε συζηταμε για ανειδικευτους. Ανειδικευτος οπου να πας, σε περιμενει αγγουρι, αλλου πιο μακρυ, αλλου πιο πικρο, αλλου πιο στριφτο, αλλα σιγουρα θα ειναι αγγουρι.
Μιλαμε για καταρτισμενο προσωπικο.
Πχ ενας γιατρος με ορεξη για δουλεια θα βγαλει:
Στην Ελλαδα 1200 ευρω το μηνα
Στη Γερμανια 4000 ευρω το μηνα
Στην Αμερικη 15000 ευρω το μηνα

Το ιδιο ο μηχανικος, ο πληροφορικαριος, κλπ

Και εκει που ειναι η μεγαλη διαφορα ειναι το μπιζνες. Οποιος συγκρινει την Αμερικη με τη μπανανια της Ευρωπης αναφορικα με το μπιζνες, τοτε σιγουρα χρειαζεται γυαλια. Μιλαμε για τερατωδεις διαφορες. Στην Ευρωπη αν εχεις μια καλη ιδεα θα κανουν το παν για να μην πλουτισεις. Η πλουτοκρατια της Ευρωπης ειναι ικανη να θυσιασει δικα της κεφαλαια και να εχει ζημιες, απλα και μονο να σε δει να αποτυγχανεις και να μεινεις για παντα φτωχος.
Στην Αμερικη αν εχεις μια καλη ιδεα, σε λενε "θελουμε να πλουτισεις, και μεσα απο σενα να πλουτισει και το κρατος μας, απο τους φορους και την αναπτυξη που εσυ και ολοι σαν και εσενα φερνετε εδω και πολλα χρονια"
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Θα δωσω ενα απλο παραδειγμα για την χαωδη διαφορα Αμερικης -Ευρωπης.
Πχ ο τυπος που εκανε τα Μικελ. Εκανε ο,τι εκανε, ανοιξε μαγαζι σε καθε πολη της Ελλαδας και εφτασε στο σημειο που πρεπει να περασει τα συνορα αν θελει πραγματικα να γιγαντωθει. Και εκει αρχιζουν τα δυσκολα γι αυτον. Στα επομενα 50 χιλιομετρα, επρεπε να ασχοληθει με Αλβανια, Σκοπια, Βουλγαρια, Τουρκια.
Στο ακουσμα και μονο αυτου, σου ερχεται λιποθυμια.

Ο ιδιος τυπος αν ητανε Αμερικη, θα ειχε ανοιξει οσα ανοιξε Ελλαδα επι 50 φορες, γιατι απλα ολες οι πολιτειες της Αμερικης εχουν πανω κατω το ιδιο καθεστως και παντου μιλανε την ιδια γλωσσα, οποτε η επιχειρηση του απλως δεν ειχε ταβανι.

Στην Ελλαδα, αν ανοιγε μαγαζι στο...Σταντανσκι, επρεπε να ανοιξει νεα εταιρια με Βουλγαρικο ΑΦΜ, να εκτελωνιζει προιοντα, να μαθει ολιγα βουλγαρικα, να περναει ελεγχους στα συνορα, για να παει απλα να δει το μαγαζι του.

Τωρα λοιπον που αρχισε η αρχη του τελους για τα Μικελ νομοτελειακα, ο τυπος που ειχε την ιδεα κλεινει τον κυκλο του με ας πουμε 20.000.000 στην τσεπη. Στην Αμερικη ο ιδιος τυπος θα ειχε βγαλει 1 δις

Ενα απλο παραδειγμα, υπαρχουν χιλιαδες παρομοια, μην εστιασετε παρακαλω στο παραδειγμα καθαυτο
 

Wrath_

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2020
Μηνύματα
744
Like
588
Πόντοι
86
Τύποι κάπου ο αυνανισμός να έχει και κάποιο όριο :wanker:

Μιλάει ο φελλός- κοσμογυρισμενος εξπατ της Κύπρου για Αμερική :2funny::2funny:

Και χρησιμοποιει ως επιχείρημα ότι βγάζει 4-5k στην Κύπρο στα 40 του. Εγώ δέχομαι ότι τα βγάζει όντως... Ας του πει κάποιος ότι για 40αρη professional με average σπουδες και skills τα 4-5k Αμερική είναι peanuts. Και οι below average περισσότερα παίρνουν.

Έχεις δει ρε νούμερο ποτέ payslip 15-20k ?? Μηνιαίο ρε αυνανα, μη μπερδευτείς και νομίζεις ότι μιλάμε για ετήσιο...

Μάντεψε!!! Δεν μιλάω για exceptional περιπτώσεις, τέτοια ποσά παίζουν Αμερική για στοιχειωδως αρχιδατους επαγγελματίες.

Μην απαντήσεις καν, είσαι απλά αστείος.

Ο George σε γενικές γραμμές καλά τα λέει, προσωπικά μόνο περί Ολλανδίας διαφωνώ. Μπορείς να βγάλεις σοβαρό χρήμα Ολλανδία και χωρίς δική σου μπίζνα.
 
Τελευταία τροποποίηση:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Και ποιος τους εμποδίζει να ανοίξουν μαγαζιά στις ΗΠΑ?Goodies ή Μικελ?Η Aldi και η Lidl έχουν επεκταθεί ΗΠΑ και πάνε μια χαρά.
 

Frank DeSimone

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2021
Μηνύματα
378
Like
964
Πόντοι
81
Εννοειται πως δε συζηταμε για ανειδικευτους. Ανειδικευτος οπου να πας, σε περιμενει αγγουρι, αλλου πιο μακρυ, αλλου πιο πικρο, αλλου πιο στριφτο, αλλα σιγουρα θα ειναι αγγουρι.
Μιλαμε για καταρτισμενο προσωπικο.
Πχ ενας γιατρος με ορεξη για δουλεια θα βγαλει:
Στην Ελλαδα 1200 ευρω το μηνα
Στη Γερμανια 4000 ευρω το μηνα
Στην Αμερικη 15000 ευρω το μηνα

Το ιδιο ο μηχανικος, ο πληροφορικαριος, κλπ

Και εκει που ειναι η μεγαλη διαφορα ειναι το μπιζνες. Οποιος συγκρινει την Αμερικη με τη μπανανια της Ευρωπης αναφορικα με το μπιζνες, τοτε σιγουρα χρειαζεται γυαλια. Μιλαμε για τερατωδεις διαφορες. Στην Ευρωπη αν εχεις μια καλη ιδεα θα κανουν το παν για να μην πλουτισεις. Η πλουτοκρατια της Ευρωπης ειναι ικανη να θυσιασει δικα της κεφαλαια και να εχει ζημιες, απλα και μονο να σε δει να αποτυγχανεις και να μεινεις για παντα φτωχος.
Στην Αμερικη αν εχεις μια καλη ιδεα, σε λενε "θελουμε να πλουτισεις, και μεσα απο σενα να πλουτισει και το κρατος μας, απο τους φορους και την αναπτυξη που εσυ και ολοι σαν και εσενα φερνετε εδω και πολλα χρονια"
θα διαφωνησω μονο ως προς τους γιατρους....τη σημερινη εποχη ενας καλος καρδιοχειρουργος στην Ελλαδα βγαζει 30.000 Ευρω το μηνα (τα ανεπισημα βεβαιως ειναι το 90% των εσοδων του). Γενικα οι καλοι χειρουργοι στην Ελλαδα βγαζουν και καλα λεφτα .Στις δε ΗΠΑ οι καλοι χειρουργοι και συγκεκριμενα νεα υορκη βγαζουν περιπου 120,000 δολαρια το μηνα (μικτα) Γερμανια ενας καλος χειρουργος βγαζει 15,000 το μηνα. Με απλα λογια για χειρουργους...Ελλαδα η ΗΠΑ, αχαχαχαχα
 
Τελευταία τροποποίηση:
  • Like
Αντιδράσεις: azurus
Εγγρ.
9 Μαρ 2021
Μηνύματα
184
Like
262
Πόντοι
1
Γερμανια μαγκες απο αποψη ζωης ειναι χαλια.Οποιος λεει το αντιθετο νομιζω λεει ψεμματα.Δεν εχει τιποτα να κανεις.Ιδιως χειμωνα τετοια αποχη ειναι ολοι σπιτια τους.Ενα σαββατο κουτσα στραβα αντε και καμμια κυριακη να δουνε budesliga.Κυριολετικα δεν εχει τιποτα και οι Γερμανοι αν δεν ειχαν δωσει την εστιαση στους ξενους(τουρκους,ελληνες,κουρδους,σλαβους,αραβες,ιρανους κλπ) θα ηταν μεσα στα σπιτια τους 24 ωρες το 24ωρο.Μονο κανα ποδηλατο η κανα αθλημα και αυτο αν εχει καλο καιρο(πραγμα σπανιο).Μονο νοτια Γερμανια προς Bavaria ειδα λιγο να κινειται το πραγμα.Hesse,Northwest Phestfalia και οσο ποιο βορεια πηγαινεις τοσο πιο καταθλιπτικα ειναι.Ολλανδια ειναι παρομοια φαση.Σκανδιναβια το ιδιο και χειροτερα.Ολα τα γερμανικα κρατη ειναι καπως ετσι.Αμερικη δεν εχω παει και δεν γνωριζω αλλα απο φιλους και γνωστους μου εχουν πει οτι ολα ειναι ακριβα.Ιδιως μεσα στις μεγαλες πολεις θες χοντρο πορτοφολι για να κινηθεις.
 
Εγγρ.
9 Μαρ 2021
Μηνύματα
184
Like
262
Πόντοι
1
Θεσσαλονίκη είναι μόνο για να ψωλάρεις όλη μέρα και να χαζεύεις τα μουνάκια.Τί δουλειά να κάνεις;Μπορείς να γίνεις ντελίβερι ή picker στη Σίνδο και το Καλοχώρι για 600 ευρώ,δουλειές με μέλλον :confused:
Θεσσαλονικη φιλε μου παει για φουντο απ ολες τις αποψεις.Θες δουλεια?λεφτα?οικοδομηση?ενοικια?κινηση στους δρομους?παρκινγκ?νυχτερινη ζωη?αθλητισμος?Περιοχες που εχουν γινει γκετο απο αλλοδαπους?οτι τα πανεπιστημια ειναι γιαφκες αριστερων και ναρκομανων?Δεν εχω δει την πολη σε χειροτερη φαση πραγματικα.Θυμιζει κεντροασιατικη πολη τυπου Τουρκμενισταν,Τζατζικισταν,Ουζμπεκισταν χωρις να τρολαρω.Τετοιο χαλι δεν εχω ξανα δει!!!!
 

agronnn1991

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Μηνύματα
737
Like
592
Πόντοι
86
Αφήστε τη Κύπρο έχω κια νέα πρόταση.. Ισημερινό Γουινέα τύποι.. Καλοκαίρι όλο το χρόνο να μην έχει κρύο, Φτην άμα έχεις ένα σπίτι και νοικιάζεις Ελλάδα 700ευρω πας εκεί και είσαι βασιλιάς, γκόμενές μαυρες φτηνές που μονο και μόνο που είσαι λευκος θα στην πέφτουνε αυτές θα σε θεωρούν κάτι σαν το γκομενο της γειτονιας..
 

agronnn1991

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Μηνύματα
737
Like
592
Πόντοι
86
εχω 3 αδειες ταξι εδω στην ελλαδα..πάντως ειμαι οκ γενικώς δεν εχω παράπονο για να φύγω και τέτοια,αλλα σχετικά με αυτο που ειπες για ελληνες,οσους οδηγούς εχω βάλει ελληνες ηταν οι χειρότεροι τσογλαναραιοι και κουτοπόνηροι ενω οσους οδηγούς εχω βάλει ξενους η συνεργασία ηταν άψογη
Άσε βρε φίλε με τι σανο.. Που τις βρήκες τις 3 άδειες.. Μέχρι 2 επιτρέπεται.. Και βρήκες να τα νοικιάζεις κιόλας.. Εγώ έναν που ξέρω ψάχνει οδηγό να το νοικιάσει ολόκληρο, γιατί δεν βγάζει μια ο ίδιος, δε συμφέρει μου λέει, καλύτερα να το νοικιάσω.. Έβαλε αγγελίες σε ίντερνετ ότι το νοικιάζει. Μόνο ένας αλβανος ενδιαφέρθηκε που ιθελε νε είναι επιδοτούμενο στο ΙΚΑ και μισό μήνα άδεια το χρόνο κια τα χαλάσανε.. Έλληνας ούτε ένας δεν ενδιαφέρθηκε να δουλέψει? και μας λες για ταξί.. Ότι χειρότερο σε επένδυση υπάρχει αυτή τη στιγμή..
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Γερμανια μαγκες απο αποψη ζωης ειναι χαλια.Οποιος λεει το αντιθετο νομιζω λεει ψεμματα.Δεν εχει τιποτα να κανεις.Ιδιως χειμωνα τετοια αποχη ειναι ολοι σπιτια τους.Ενα σαββατο κουτσα στραβα αντε και καμμια κυριακη να δουνε budesliga.Κυριολετικα δεν εχει τιποτα και οι Γερμανοι αν δεν ειχαν δωσει την εστιαση στους ξενους(τουρκους,ελληνες,κουρδους,σλαβους,αραβες,ιρανους κλπ) θα ηταν μεσα στα σπιτια τους 24 ωρες το 24ωρο.Μονο κανα ποδηλατο η κανα αθλημα και αυτο αν εχει καλο καιρο(πραγμα σπανιο).Μονο νοτια Γερμανια προς Bavaria ειδα λιγο να κινειται το πραγμα.Hesse,Northwest Phestfalia και οσο ποιο βορεια πηγαινεις τοσο πιο καταθλιπτικα ειναι.Ολλανδια ειναι παρομοια φαση.Σκανδιναβια το ιδιο και χειροτερα.Ολα τα γερμανικα κρατη ειναι καπως ετσι.Αμερικη δεν εχω παει και δεν γνωριζω αλλα απο φιλους και γνωστους μου εχουν πει οτι ολα ειναι ακριβα.Ιδιως μεσα στις μεγαλες πολεις θες χοντρο πορτοφολι για να κινηθεις.

Γιατί Αμερική νομίζεις οτι έχει καμιά φοβερή ζωή?Μόνο σε καμιά πολύ μεγάλη πόλη κάνεις κάτι.
Γερμανία έχεις τα μουνολίβαδα δίπλα πετάγεσαι κάθε τρεις και πέντε,ΗΠΑ πού να πας?Στην καλύτερη να γαμήσεις καμιά μαύρη,οι λευκές είναι entitled.Χώρια που έχει άπειρες χοντρές.
 

fun_tou_bou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2021
Μηνύματα
764
Κριτικές
8
Like
895
Πόντοι
366
ο xenitemenos ούτε παπατζής είναι,ούτε εριστικός(να βρίζει με το παραμικρό).αν και διαφωνώ σε πολλά σε ότι αφορά το νησί,όντας 11,5 χρόνια εδώ(ναι τόσα..),παρόλα αυτά, είναι από τις αξιόλογες φωνές.επίσης δεν είναι κομματόσκυλο..
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
θα διαφωνησω μονο ως προς τους γιατρους....τη σημερινη εποχη ενας καλος καρδιοχειρουργος στην Ελλαδα βγαζει 30.000 Ευρω το μηνα (τα ανεπισημα βεβαιως ειναι το 90% των εσοδων του). Γενικα οι καλοι χειρουργοι στην Ελλαδα βγαζουν και καλα λεφτα .Στις δε ΗΠΑ οι καλοι χειρουργοι και συγκεκριμενα νεα υορκη βγαζουν περιπου 120,000 δολαρια το μηνα (μικτα) Γερμανια ενας καλος χειρουργος βγαζει 15,000 το μηνα. Με απλα λογια για χειρουργους...Ελλαδα η ΗΠΑ, αχαχαχαχα

Ενας μέσος γιατρός Ελλάδα βγάζει κάπου 3000 ευρώ το μήνα,Γερμανία κάπου 7000 μηνιαίως και ΗΠΑ 12000 δολλάρια μηνιαίως.Καθαρά,μετά από φόρους κτλ.
Δικηγόρος Ελλάδα κάπου 1500 μηνιαίως,Γερμανία 4000 ευρώ και ΗΠΑ 8000 δολλάρια.Ο μέσος δικηγόρος όχι ο τοπ.
Μηχανικός Ελλάδα κάπου 1000,Γερμανία 3000,ΗΠΑ 6000 δολλάρια.
120000 δολλάρια το μήνα βγάζουν μόνο μερικοί πλαστικοί χειρούργοι,τοπ δικηγόροι partners σε πολύ μεγάλες δικηγορικές εταιρίες,investment bankers στη Wall Street,ελάχιστοι πληροφορικάριοι στη Silicon Valley,μεγαλομάνατζερς και CEO μεγάλων εταιρειών και κάποιοι σούπερ μηχανικοί στην πετρελαιοβιομηχανία.Αλλά αυτοί είναι 1% του συνόλου.
Για αυτές τις θέσεις του 1% υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός,πέφτουν κορμιά.Αν δεν είσαι Αμερικανός και από σχετικά εύπορη οικογένεια με διασυνδέσεις ... καλά κρασιά.Ούτε του Αγίου Πούτσου.
Δεν είναι οι ΗΠΑ που ήταν παλιά που πήγαινε ο άλλος έπλενε πιάτα για δέκα χρόνια και γινόταν εφοπλιστής.
 
Τελευταία τροποποίηση:

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Μηνύματα
14.190
Like
18.283
Πόντοι
3.656
Θεσσαλονικη φιλε μου παει για φουντο απ ολες τις αποψεις.Θες δουλεια?λεφτα?οικοδομηση?ενοικια?κινηση στους δρομους?παρκινγκ?νυχτερινη ζωη?αθλητισμος?Περιοχες που εχουν γινει γκετο απο αλλοδαπους?οτι τα πανεπιστημια ειναι γιαφκες αριστερων και ναρκομανων?Δεν εχω δει την πολη σε χειροτερη φαση πραγματικα.Θυμιζει κεντροασιατικη πολη τυπου Τουρκμενισταν,Τζατζικισταν,Ουζμπεκισταν χωρις να τρολαρω.Τετοιο χαλι δεν εχω ξανα δει!!!!

Καλά είναι μωρέ αν βγάζεις έστω χιλιάρικο και ψιλοδικτυωθείς.Είσαι μέσα στα μουνάκια,κέντρο μπορείς να κυκλοφορήσεις δεν είναι όπως στην Αθήνα,έχεις παραλία για περπάτημα,καλοκαίρι πας για μπάνιο όποτε γουστάρεις,για Ελλάδα καλά είναι να ζεις εκεί.
 

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Μηνύματα
1.337
Κριτικές
61
Like
3.078
Πόντοι
7.216
Ενας μέσος γιατρός Ελλάδα βγάζει κάπου 3000 ευρώ το μήνα,Γερμανία κάπου 7000 μηνιαίως και ΗΠΑ 12000 δολλάρια μηνιαίως.Καθαρά,μετά από φόρους κτλ.
Δικηγόρος Ελλάδα κάπου 1500 μηνιαίως,Γερμανία 4000 ευρώ και ΗΠΑ 8000 δολλάρια.Ο μέσος δικηγόρος όχι ο τοπ.
Μηχανικός Ελλάδα κάπου 1000,Γερμανία 3000,ΗΠΑ 6000 δολλάρια.
120000 δολλάρια το μήνα βγάζουν μόνο μερικοί πλαστικοί χειρούργοι,τοπ δικηγόροι partners σε πολύ μεγάλες δικηγορικές εταιρίες,investment bankers στη Wall Street,ελάχιστοι πληροφορικάριοι στη Silicon Valley,μεγαλομάνατζερς και CEO μεγάλων εταιρειών και κάποιοι σούπερ μηχανικοί στην πετρελαιοβιομηχανία.Αλλά αυτοί είναι 1% του συνόλου.
Τύπε οι μισθοί που έβαλες για ελλάδα αφορούν υπαλληλίσκους σαν και τα μούτρα σου.
Το 80% των επαγγελμάτων που αναφέρεσαι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες στην ελλάδα και βγάζουν κατα ΜΟ τα τριπλά.
 
Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Μηνύματα
5.935
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Άσε βρε φίλε με τι σανο.. Που τις βρήκες τις 3 άδειες.. Μέχρι 2 επιτρέπεται.. Και βρήκες να τα νοικιάζεις κιόλας.. Εγώ έναν που ξέρω ψάχνει οδηγό να το νοικιάσει ολόκληρο, γιατί δεν βγάζει μια ο ίδιος, δε συμφέρει μου λέει, καλύτερα να το νοικιάσω.. Έβαλε αγγελίες σε ίντερνετ ότι το νοικιάζει. Μόνο ένας αλβανος ενδιαφέρθηκε που ιθελε νε είναι επιδοτούμενο στο ΙΚΑ και μισό μήνα άδεια το χρόνο κια τα χαλάσανε.. Έλληνας ούτε ένας δεν ενδιαφέρθηκε να δουλέψει? και μας λες για ταξί.. Ότι χειρότερο σε επένδυση υπάρχει αυτή τη στιγμή..
καλα ρε...μη βαράς..ε ολο και κατι παραπάνω θα ξερεις εσυ :tooth:
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Τύπε οι μισθοί που έβαλες για ελλάδα αφορούν υπαλληλίσκους σαν και τα μούτρα σου.
Το 80% των επαγγελμάτων που αναφέρεσαι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες στην ελλάδα και βγάζουν κατα ΜΟ τα τριπλά.

Δηλαδή εσύ ισχυρίζεσαι οτι ο μέσος γιατρός Ελλάδα βγάζει 9000 ευρώ καθαρά,ο μέσος δικηγόρος 4500 ευρώ και ο μέσος μηχανικός 3000 ευρώ?
Δε νομίζω.
Μην πω οτι πολλοί δικηγόροι και μηχανικοί πένονται κιόλας και παίρνουν επιδόματα.
 

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Μηνύματα
1.337
Κριτικές
61
Like
3.078
Πόντοι
7.216
Δηλαδή εσύ ισχυρίζεσαι οτι ο μέσος γιατρός Ελλάδα βγάζει 9000 ευρώ καθαρά,ο μέσος δικηγόρος 4500 ευρώ και ο μέσος μηχανικός 3000 ευρώ?
Δε νομίζω.
Μην πω οτι πολλοί δικηγόροι και μηχανικοί πένονται κιόλας και παίρνουν επιδόματα.
Ως μηχανικός, ελευθερος επαγγελματίας στην ελλάδα άσε με να ξέρω καλύτερα!!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom