Εχω εργαστει 12 συναπτα ετη Ελλαδα διπλα στον ορισμο των ψωλαδων και βυσματων (συν στρατους, κλπ), μη οντας εγω τετοιος. Οταν λεμε ορισμο, εννοω ορισμο.
Οχι απλα ξερω πολυ καλα τι παιζει, αλλα ξερω και τι θα επρεπε να γινει (ακριβως) για να αλλαξει ολο αυτο. Αλλα επειδη δεν προκειται να αλλαξει, τουλαχιστον οχι για τη γενια μας, εχω ακολουθησει το δικο μου δρομο, στον οποιο επι του παροντος το βυσμα εχει χασει εντελως τα ιχνη μου, ενω εγω βγαζω περισσοτερα απο αυτον, πληρωνοντας λιγοτερα και το κυριοτερο, χωρις να καταφερει να με διωξει απο τη χωρα μου. Και το καλυτερο ειναι πως αυτος βαραει καθημερινα καρτα, εστω και αν τα ξυνει στο γραφειο, ενω εγω δουλευω οποτε θελω.
Πες μου ειλικρινα. Του φορεσα μια σουβλα κοκορετσι στον κωλο ναι η οχι;
Ηθελα να εχω τον Λακη τωρα απο μια μερια για να το αναλυσουμε...
Δεν κατάλαβες.Εσύ εισπράτεις τη δουλειά του βύσματος και αυτός τη δική σου.Αυτή είναι η ισορροπία που ανατρέπεται.Αμα φύγεις αυτός εισπράτει μηδέν και εσύ γλιτώνεις το βάρος.Είναι η εύκολη λύση.Δεν είναι οτι σε διώχνει.Αυτός μέσα σε θέλει να υποφέρεις.Εσύ δραπετεύεις.
Βασικά κατά την άποψη των βυσμάτων τα μη βύσματα είναι για τον πούτσο εντελώς,δεν αξίζουν μία.Το να την κοπανάς δεν τους αρέσει καθόλου θεωρούν οτι ανατρέπεις την κοινωνική ισορροπία και τα κεκτημένα και δημιουργείς αστάθεια και προβλήματα.
Πάρε π.χ. έναν εργαζόμενο σήμερα Ελλάδα μη ΔΥ,μη βύσμα.Τα έχει όλα εναντίον του.1.5 εκατομμύρια εργαζόμενοι να πρέπει να θρέψουν 1.5 εκατομμύριο συνταξιούχους και 1 εκατομμύριο ΔΥ.Συν οτι τον έχει χρεώσει η γενιά του Πολυτεχνείου με τρελό χρέος 300 δις.Πώς να τα καταφέρει αυτός?Πρέπει να δουλεύει 25% για αυτόν,25% για τους συνταξιούχους,25% για τους ΔΥ και 25% για την εξόφληση του χρέους.Δηλαδή αν δουλεύει 8 ώρες,μόνο τις 2 εισπράττει αυτός,θα παίρνει μπαρμπούτσαλα.
Τώρα φαίνεται αυτό πολύ και την κοπανάνε όλο και περισσότεροι,σου λέει ο άλλος δεν είμαι μαλάκας να γίνω υποζύγιο.Στα αρχίδια μου άμα συσσώρευσε χρέη ο Ανδρέας,έφαγα εγώ από αυτά?Τι με νοιάζει αν παίρνουν συντάξεις από τα 60,εγώ τα τρώω?Γιατί να πληρώνω εγώ τους ΔΥ?Και επειδή οι ψωλάδες είναι περισσότεροι πρέπει να με βάλουν να δουλεύω για αυτούς?Τι λογική είναι αυτή?
Το έχουν καταλάβει τώρα.Και μόνο το χρέος να είχαν να πληρώσουν και όχι τα άλλα,πάλι θα την έκαναν.
Τελευταία τροποποίηση: