Υπαρχουν δουλειες εξω, απλα πολλοι ελληνες ειναι βυσματα και παιρνουν χαρτζιλικι απο γονεις. Προτιμουν το ευκολο και σιγουρο χιλιαρικο και φαι μαμας.
ο ανταγωνισμος ειναι πολυ μεγαλυτερος εξω (παγκοσμιος για αρκετες θεσεις) πρεπει και εσυ να το παλευεις και να κανεις τις σωστες κινησεις στο σωστο χρονο.
Παραθετω συνοψη απο κουβεντα με 35αρα δικηγορο.
Η τυπισα ειναι 35 χρονων. Ανυπαντρη. Πολυ καλο μουνι για Ελληνικα δεδομενα.
Δουλευει σε γραφειο για 650 καθαρα το μηνα. Παλαιοτερα (2013) ειχε μια βυσματικη θεση (λογω πατερα) που καταργηθηκε και απο τοτε τη μνημονευει.
Ζει σε σπιτι που ανηκει στους γονεις της.
Ηθελε σαν τρελη να τη πηδηξω το καλοκαιρι (απο την ιδια ειχα φαει ακυρο πριν 10+ χρονια)
Λοιπον ακουστε τωρα
Ηθελε να παει να δουλεψει στο Στρασβουργο η στο Λουξεμβουργο στο Ευρωπαικο δικαστηριο. Η σε θεση σε μεγαλη δικηγορικη. Απο γνωστους της πιστευει οτι με την εμπειρια της θα μπορουσε να χτυπησει 10 χιλιαρικα καθαρα (σαν να λεμε 20 μεικτα) το μηνα.
Γνωρισε εναν τυπο στις διακοπες. Αυτος λεει δεν ειχε τιποτα και την ηθελε για το σπιτι της. Αυτη τουλαχιστον εχει ενα σπιτι λεει. (Της την ειπα αργοτερα οτι οι γονεις της εχουν το σπιτι και ξυνισε αλλα τεσπα)
Λογω αγαμιας, πηγε με εναν 10 χρονια μικροτερο.
Παραιτηθηκε απο τη δουλεια με τα 650 γιατι λεει δεν αξιζε και ψαχνει κατι καλυτερο.
Μου ελεγε να ερθει εδω που ειμαι να βρειμια δουλεια και να ζησουμε μαζι (χωρις να την εχω πηδηξει καν μιλαμε, οχι να ειχαμε σχεση εστω εξ αποστασεως)
Μιας και ειμαι στο εξωτερικο εδω και χρονια να παραθεσω καποιες σκεψεις.
Ανθρωπος που πιστευει οτι θα παει εξωτερικο με βιογραφικο ελλαδας και θα παρει μεγαλο μισθο ειναι απλα μαλακας. Παντα στην αρχη θα σε ριξουν στα λεφτα. Πολυ απλα γιατι ξερουν απο που ερχεσαι και ποσα βγαζεις. Αν εισαι πχ σινιορ αναλυστ ελλαδα, εξω θα σε παρουν σαν αναλυστ. Αυτος ειναι ο κανονας τα υπολοιπα ειναι εξαιρεσεις.
Αν δουλευεις για 700 ευρω στην Ελλαδα (και μαλιστα με πτυχιο) στα 35 κατσε εκει που εισαι. Το εξωτερικο δεν ειναι για γατακια. Ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος. Αν κανεις δουλεια που κοστολογειται τοσο σημαινει οτι δεν εισαι παραγωγικος. Συνεπως δεν πας για παραπανω. Ενα κλασικο παραδειγμα ειναι πολλες θεσεις σε σερβις σεντερ (πχ ΙΒΜ στη μπρατισλαβα, Σιτιμπανκ πιο παλια Αθηνα) στις οποιες στα οικονομικα κανουν χειροκινητες δουλειες, κοπι πειστ και μαλακιες. Οι αντιστοιχες θεσεις Ολλανδια θελουν καλο ΜΒΑ (οχι απο την ΑΣΟΕ), γνωσεις προγραμματισμου κλπ. Θυμαμαι εναν μαλακα που μου εγραφε να τον βοηθησω να μπει στην εταιριαπου δουλευα τοτε. Χωρις προυπηρεσια, χωρις πρακτικη, χωρις εξτρα γνωσεις, περιμενε να βρει δουλεια σαν αυτη που βρηκα μετα απο καμποσα χρονια δουλειας. Η Ελλαδα μου φαινεται βγαζει πολλους αποφοιτους με επιπεδο κοινης λογικης ιδιο με τον πιθηκου.
Αναφορικα με το νουμερο πανω, 20 χιλιαρικα μεικτα βγαζουν δικηγοροι που ξεκινανε δικηγορικες εταιριες τυπου αρεντ κλπ. Και ομως μεγαλη μεριδα ανθρωπων (και των γονιων τους) στην Ελλαδα, νομιζουν οτι αξιζουν τα παντα. Δε βλεπουν πχ οτι δουλευουν για τριχες, οχι ,αξιζουν 20πλασια. Μπορει να ειναι 35 η αλλη και να μην τη θελει κανενας για γαμο, αλλα αξιζει το πριγκηπα κλπ.
Και ρωταω τυποι, ποσοι παραιτουνται για να βρουν καλυτερη δουλεια? Για να παραιτηθεις πρεπει να εχεις πλατες απο πισω. Με 700 ευρω το μηνα τετοιες πλατες δε φτιαχνεις. Αλλα ας ειναι καλα η Αγια Ελληνικη οικογενεια, που χαρτζιλικωνει τα παιδια της στα 30φευγα.
Και το τελευταιο. Εισαι 35. Δε σε θελει κανεις για δεσμευση. Δε εχεις δουλεια. Δεν εχει χτισει κατι στη ζωη σου. (το οτι εισαι χαζη δεν το αναφερω καν). Δεν εχει κατσει στον τυπο που ειναι μπροστα σου καν. Και παρολα αυτα πιστευεις οτι καποιος που εχει τη δουλεια του, θα σε παρει , θα σε ταιζει, με ανταλλαγμα λιγο ξυνο (αφου ειναι ελλεινιδα) γαμησι. Και αναρωτιεμαι κυριοι. Αυτη ειναι ναυαγιο? Η καποιος στην αγορα θα της το προσφερε αυτο?
Μεσα μου πιστευω πως ειναι ναυαγιο. Αλλα εχοντας δει τυπους 29 χρονων να παντρευονται γυναικες που ειναι 39, εχω αρχισει να πιστευω οτι ισως ο Ελληνας εχει πιασει πατο.