Νέα

Εργασία Σεζόν στην Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα riding
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 51
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
657
Πόντοι
96
Τυπε τόσα έπαιρνα και γω το 2021.

Steuerklasse 1
40 stunden pro Woche
τυπε,εχω γυρισει απο τη γερμανια πριν 9 μηνες.ξερω τι παιζει και δε ρωταω τυχαια.σαφως και υπαρχουν δουλειες που μπορει να βγαζεις 10.000 το μηνα αλλα εδω μιλαμε συγκεκριμενα για τα τουριστικα επαγγελματα.ας μας πει καποιος που δουλευει σε κουζινα εστιατοριου τι λεφτα βγαζει.για τα ενοικια θα μιλησουμε μετα γτ αυτα τα 750 ευρω,θα αφορουν γκαρσονιερα σε χωριο,50 χλμ εξω απο καποια πολη.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.750
Πόντοι
216
Θα βάλεις κάτω πόσες ώρες θα δουλεύεις, τι δουλειά θα κάνεις και πόσα σου βγαίνουν ανά ωρα και θα δεις αν σε συμφέρει/θέλεις να το κάνεις η όχι.

Εγώ για νησιώτη νταβατζή (τονίζω το νταβατζής δεν τσουβαλιάζω όλους τους νησιώτες) προσωπικά δε θα δούλευα ούτε για 1500 ευρώ την ώρα, για λόγους αρχής, αλλά αντικειμενικά πιστεύω πως αν βγαίνουν καθαρά πάνω από 7-8 ευρώ την ώρα, δεν είναι τόσο άσχημα για τα δεδομένα της χώρας. Αν παίζουν και τιπς, ακόμα καλύτερα. Αν η δουλειά είναι εύκολη (άλλο να σηκώνεις τηλέφωνα κάθε μισή ώρα, άλλο να ντανιάζεις μπύρες καταμεσήμερο) παλεύεται. Αν παίζουν και τυχερά ακόμα καλύτερα

Τελευταία τροποποίηση:

BestNot

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2024
Like
690
Πόντοι
81
Εγω πάντως
Ευχαριστως θα κοιμόμουνα με μουνάρα
δωρεάν διατροφή
και να με πληρώνουνε 1500 ευρώ

Μόνο για καλοκαίρι που με ζώνουνε οι κάβλες

Αν αλλάζανε και μουνάρα
Μαζί με τα σεντόνια
Κάθε μήνα
Ακόμα καλύτερα

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.750
Πόντοι
216
Εγω πάντως
Ευχαριστως θα κοιμόμουνα με μουνάρα
δωρεάν διατροφή
και να με πληρώνουνε 1500 ευρώ

Μόνο για καλοκαίρι που με ζώνουνε οι κάβλες

Αν αλλάζανε και μουνάρα
Μαζί με τα σεντόνια
Κάθε μήνα
Ακόμα καλύτερα

Φαντάσου όμως τη μουνάρα να μη σου καθόταν, αντ αυτού να έφερνε και τον γκόμενο στο δωμάτιο :confused:

BestNot

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2024
Like
690
Πόντοι
81

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
3.704
Πόντοι
456
Πάντως για έναν νεώτερο τα 1500 με διατροφή και στέγαση (αν είναι ανθρώπινη) δεν είναι άσχημα για την σημερινή ελλαδα
Τραγικά είναι τύπε.
Σαιζόν δούλευες και ξεκωλιαζώσουν με την προοπτική ότι τον υπόλοιπο χρόνο θα κάθεσαι.
Δηλαδή τα 1500 αυτά πρέπει να του φτάσουν για όλη τη χρονιά.
Αλλιώς πώς θα βρεις δεύτερη δουλειά, για μισό χρόνο δεν προσλαμβάνει κανείς εκτός σεζόν.

• Like
Αντιδράσεις: riding

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.637
Πόντοι
2.356
Θα βάλεις κάτω πόσες ώρες θα δουλεύεις, τι δουλειά θα κάνεις και πόσα σου βγαίνουν ανά ωρα και θα δεις αν σε συμφέρει/θέλεις να το κάνεις η όχι.

Εγώ για νησιώτη νταβατζή (τονίζω το νταβατζής δεν τσουβαλιάζω όλους τους νησιώτες) προσωπικά δε θα δούλευα ούτε για 1500 ευρώ την ώρα, για λόγους αρχής, αλλά αντικειμενικά πιστεύω πως αν βγαίνουν καθαρά πάνω από 7-8 ευρώ την ώρα, δεν είναι τόσο άσχημα για τα δεδομένα της χώρας. Αν παίζουν και τιπς, ακόμα καλύτερα. Αν η δουλειά είναι εύκολη (άλλο να σηκώνεις τηλέφωνα κάθε μισή ώρα, άλλο να ντανιάζεις μπύρες καταμεσήμερο) παλεύεται. Αν παίζουν και τυχερά ακόμα καλύτερα
Συμφωνώ. Έτσι είναι.

Το πρόβλημα με τα νησιά είναι ότι ειδικά στις Κυκλάδες είναι όλα πανάκριβα. Πιστεύω ότι όλες οι σεζονίστικες εργασίες πλέον έχουν σοβαρή έλλειψη προσωπικού για πολλούς λόγους. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σπάνια μπορεί κάποιος να βρει κάτι καλό. 1500 ευρώ που λένε κάποιοι για εργασία χωρίς ρεπό για 5 μήνες ή 6 ή ακόμα και 3 είναι κάτι παράλογο. Δεν νομίζω κάποιος να το δεχτεί - και αν το δεχτεί πολύ εύκολα θα αποφασίσει να πιστολιάσει...

Ένα καλό ποσό για να πας σεζόν είναι να σου δώσουν 2000Ε καθαρά +διαμονή+διατροφή και τουλάχιστον ένα ρεπό την εβδομάδα. Και εργασία όχι πάνω από 9-10 ώρες τη μέρα. Και να μένεις σε αξιοπρεπείς συνθήκες κια όχι με άλλους 5 σε τρώγλες...

Συγκεκριμένα οι εταιρείες σεκιούριτι που είναι ο κλάδος μου κλαίγονται με μαύρο δάκρυ που δνε βρίσκουν για το καλοκαίρι στα αεροδρόμια - καλά να πάθουν. Ποιός θα πάει για πενταροδεκάρες εκεί πέρα; Εδώ δεν πάνε στον τουρισμό που έχει και κάποια συν αν πας πχ σερβοτόρος.

Και πάλι όλα αυτά τα σεζονίστικα επαγγέλματα είναι γαμάτα αν είσαι μέχρι 25 ετών βαριά - ή αν είσαι παραπάνω αλλά για senior ρόλους με αμοιβές 3-5 χιλιάρικα το μήνα (για έμπειρους επαγγελματίες σεφ, f&b και λοιπά managerial επαγγέλματα στο τουρισμό.

Τελευταία τροποποίηση:

makis406

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2010
Like
83
Πόντοι
1

makis406

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2010
Like
83
Πόντοι
1
τυπε,εχω γυρισει απο τη γερμανια πριν 9 μηνες.ξερω τι παιζει και δε ρωταω τυχαια.σαφως και υπαρχουν δουλειες που μπορει να βγαζεις 10.000 το μηνα αλλα εδω μιλαμε συγκεκριμενα για τα τουριστικα επαγγελματα.ας μας πει καποιος που δουλευει σε κουζινα εστιατοριου τι λεφτα βγαζει.για τα ενοικια θα μιλησουμε μετα γτ αυτα τα 750 ευρω,θα αφορουν γκαρσονιερα σε χωριο,50 χλμ εξω απο καποια πολη.
Ναι φιλε μου γκαρσονιερα εινα 40 χμ απο την Στουτγκαρδη,ειναι λιγο βαρετα στο χωριο αλλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα δυστυχως

OP
OP
R

riding

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
9.315
Πόντοι
2.306
Πρόπερσι σε νησιά της Μαγνησίας,από τα μισά ταβερνάκια εστιατόρια που καθόμασταν,βγαίναν απ τις κουζίνες Πακιστανοί κ ίσως Μπαγκλαντεσιανοι

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
10.257
Πόντοι
3.506
Σαντορίνη οι περισσότεροι σερβιτόροι ξένοι ήτανε.Από Αλβανοί μέχρι πάκια.Ενας πάκης στο παραλιακό καφέ μπέρδευε συνεχώς την παραγγελία,με ρώτησε κάπου 5 φορές τι καφέ ήθελα και μετά από δέκα λεπτά ξαναερχόταν και ρωτούσε συγγνώμη δεν κατάλαβα,έχω μπερδευτεί.
Σε ένα άλλο παραλιακό εσταιτόριο παρήγγειλα σουβλάκι απο τον κατάλογο και η σερβιτόρα άρτι αφιχθείσα απο Ρωσία με ρωτάει τι είναι αυτό το σουβλάκι.Μου ακούγεται περίεργο.Περιμένετε να ρωτήσω το αφεντικό.Καλά λέω δουλεύεις σερβιτόρα στην Ελλάδα και δεν ξέρεις τι σημαίνει σουβλάκι?Προφανώς δεν πατάνε Ελληνες,μόνο στα πολύ κυριλέ ακριβά δούλευε προσωπικό από Ελλάδα.

Καντηλανάφτης

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Σεπ 2019
Κριτικές
38
Like
4.869
Πόντοι
5.646
Σαντορίνη οι περισσότεροι σερβιτόροι ξένοι ήτανε.Από Αλβανοί μέχρι πάκια.Ενας πάκης στο παραλιακό καφέ μπέρδευε συνεχώς την παραγγελία,με ρώτησε κάπου 5 φορές τι καφέ ήθελα και μετά από δέκα λεπτά ξαναερχόταν και ρωτούσε συγγνώμη δεν κατάλαβα,έχω μπερδευτεί.
Σε ένα άλλο παραλιακό εσταιτόριο παρήγγειλα σουβλάκι απο τον κατάλογο και η σερβιτόρα άρτι αφιχθείσα απο Ρωσία με ρωτάει τι είναι αυτό το σουβλάκι.Μου ακούγεται περίεργο.Περιμένετε να ρωτήσω το αφεντικό.

Ομορφιές δηλαδή

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
9.177
Πόντοι
2.456
Όποιος νομίζει πως πάει στα Fridays ή στο κυριλέ εστιατόριο της Αθήνας και το φαγητό του το φτιάχνει Σεφ 5 αστέρων να μου δω τους κωδικούς pin της τράπεζας του κάτι να δω από περιέργεια δεν θα κάνω ανάληψη να είναι σίγουρος.
Τα καφέ μπαρ εστιατόρια της Αθήνας Θεσσαλονίκης εχουν στην κουζίνα στη συντριπτική πλειοψηφία Πακιστανους (οι οποίο φυσικά απαγορευονται να μπουν από την κανονική πόρτα του μαγαζιού οι δήθεν ηλεκτρονικές κάρτες μαγειρεύεται κτλ κτλ)
Τη δεκαετία του 90 βαριά μέχρι τον Ραφήνα Πρωθυπουργο οι έως 25 πήγαιναν σεζόν γιατί με τα λεφτά αυτά ζούσαν μια χαρά το χειμώνα ενώ και ο τουρισμός δεν ήταν τόσο ενταντικος όσο τώρα υπό μια έννοια και τα tips ΣΕ ΟΛΟΥΣ ήταν μια χαρά
Φυσικά ο τουρισμός γαμηθηκε 24 ώρες το 24ωρο το κόστος ζωής επίσης τα τιπς έγιναν bullying κάθε κοτετζης έκανε το κοτετσι rbnb και φυσικά όλοι κλαίγονται αλλά για λεφτά μόνο
Το αεροδρόμιο ΕλΒενιζελος έκανε μαγκιες και σιγά σιγά πάει να βάλει λιιιγο μυαλό
Τα Αστέρια πχ στη Γλυφάδα οταν απαιτούν από τη γκομενιτσα να σχολαει 01.00(άρα να χρειάζεται ταξι) με 1000 ευρώ δε θα βρίσκει ποτέ να μένει κάποια πάνω από μηνα.Το να διαφημίζει πως δίνει πάνω από το βασικό γελάει ο κόσμος.
Έρχεται το Ελληνικό το 2030
Χρειάζονται καμμια 10.000 εργαζόμενοι retail ξενοδοχεία και με Κυριακές.Θα βρουν κόσμο με 892 (πιο πάνω από το βασικο χαψαχαψ)?
Π
Ο
Τ
Ε

1tetris

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2025
Like
153
Πόντοι
1
Στα 46 σου και με τις συνθήκες που σου ανέφερε με ποιο ποσό θα το σκεφτόσουν σοβαρά να πας;

Όποιος νομίζει πως πάει στα Fridays ή στο κυριλέ εστιατόριο της Αθήνας και το φαγητό του το φτιάχνει Σεφ 5 αστέρων να μου δω τους κωδικούς pin της τράπεζας του κάτι να δω από περιέργεια δεν θα κάνω ανάληψη να είναι σίγουρος.
Τα καφέ μπαρ εστιατόρια της Αθήνας Θεσσαλονίκης εχουν στην κουζίνα στη συντριπτική πλειοψηφία Πακιστανους (οι οποίο φυσικά απαγορευονται να μπουν από την κανονική πόρτα του μαγαζιού οι δήθεν ηλεκτρονικές κάρτες μαγειρεύεται κτλ κτλ)
Τη δεκαετία του 90 βαριά μέχρι τον Ραφήνα Πρωθυπουργο οι έως 25 πήγαιναν σεζόν γιατί με τα λεφτά αυτά ζούσαν μια χαρά το χειμώνα ενώ και ο τουρισμός δεν ήταν τόσο ενταντικος όσο τώρα υπό μια έννοια και τα tips ΣΕ ΟΛΟΥΣ ήταν μια χαρά
Φυσικά ο τουρισμός γαμηθηκε 24 ώρες το 24ωρο το κόστος ζωής επίσης τα τιπς έγιναν bullying κάθε κοτετζης έκανε το κοτετσι rbnb και φυσικά όλοι κλαίγονται αλλά για λεφτά μόνο
Το αεροδρόμιο ΕλΒενιζελος έκανε μαγκιες και σιγά σιγά πάει να βάλει λιιιγο μυαλό
Τα Αστέρια πχ στη Γλυφάδα οταν απαιτούν από τη γκομενιτσα να σχολαει 01.00(άρα να χρειάζεται ταξι) με 1000 ευρώ δε θα βρίσκει ποτέ να μένει κάποια πάνω από μηνα.Το να διαφημίζει πως δίνει πάνω από το βασικό γελάει ο κόσμος.
Έρχεται το Ελληνικό το 2030
Χρειάζονται καμμια 10.000 εργαζόμενοι retail ξενοδοχεία και με Κυριακές.Θα βρουν κόσμο με 892 (πιο πάνω από το βασικο χαψαχαψ)?
Π
Ο
Τ
Ε

1tetris

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2025
Like
153
Πόντοι
1
Σε ένα άλλο παραλιακό εσταιτόριο παρήγγειλα σουβλάκι απο τον κατάλογο και η σερβιτόρα άρτι αφιχθείσα απο Ρωσία με ρωτάει τι είναι αυτό το σουβλάκι.
Κάμακας και δεν πήρες τηλέφωνο να της το εξηγήσεις; δεν φτουρούσε για σπονσορέτα;

OP
OP
R

riding

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
9.315
Πόντοι
2.306
Επίσης πρόπερσι στην Αθήνα,πήγα για πιτόγυρο στου Μπαϊρακτάρη νομίζω,μόλις τελειώσαμε το φαΐ με την παρέα,μας λέει η σερβιτόρα να μαζέψουμε το τραπέζι;Ναι απαντάμε,μας λέει πάρτε τα πράγματα σας από πάνω και αρπάζει το ψευτοτραπεζομαντιλο απ τις 4 γωνιές, το κάνει σαν πουγκί και το βάζει σ ένα καφάσι και το στειλε στον Πακιστανο.

Μπαμ μπαμ,δεν το ξαναδα πουθενά αυτό.

Οπως ήταν τα πιάτα με τα λάδια,σως κλπ,πουτανα όλα σ λέει θα τα συμμαζέψει το Πακι!

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
9.177
Πόντοι
2.456
Επίσης πρόπερσι στην Αθήνα,πήγα για πιτόγυρο στου Μπαϊρακτάρη νομίζω,μόλις τελειώσαμε το φαΐ με την παρέα,μας λέει η σερβιτόρα να μαζέψουμε το τραπέζι;Ναι απαντάμε,μας λέει πάρτε τα πράγματα σας από πάνω και αρπάζει το ψευτοτραπεζομαντιλο απ τις 4 γωνιές, το κάνει σαν πουγκί και το βάζει σ ένα καφάσι και το στειλε στον Πακιστανο.

Μπαμ μπαμ,δεν το ξαναδα πουθενά αυτό.

Οπως ήταν τα πιάτα με τα λάδια,σως κλπ,πουτανα όλα σ λέει θα τα συμμαζέψει το Πακι!
Ο χρόνος είναι χρήμα
Τα 5 λεπτά νωρίτερα που κερδισε-φυγατε με αυτά καιβμε αυτά είναι άλλο ένα γέμισμα
Σημειωτέον σε 2 σουβλατζιδικα που πριν 20 χρόνια είχαν 10 τραπέζια και τώρα έχουν 50 γεμάτα από τις 10.00

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
16.247
Πόντοι
6.515
Πρόπερσι σε νησιά της Μαγνησίας,από τα μισά ταβερνάκια εστιατόρια που καθόμασταν,βγαίναν απ τις κουζίνες Πακιστανοί κ ίσως Μπαγκλαντεσιανοι
Μέσα στις κουζίνες σχεδόν όλοι είναι Ασιάτες, Αφρικανοί
Σε πενταστερα έχει κι ελληνες

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
9.177
Πόντοι
2.456
Το μοντέλο της ελληνικής οικονομίας καλώς ή κακώς είναι ο Μπάμπης και η κυρα Σουλα
Τα 4-5 Hilton (λέμε τωρα) θα προσλάβουν με όλα νόμιμα αλλά και φυσικά τα γνωστά "δίνουμε αποδοχές πάνω από τον βασικό" (βλέπετε πχ Lidl 1050 κτλ) και χαίρονται πως ο άλλος θα πάει να σχολαει 2.00 και να δίνει τα μισά στο ταξί ή να "συμπεριλαμβάνεται" και η Κυριακή ή να δίνει 4000 δυάρι ή ή ή
Πολλά ή άλλα κατά τα λοιπά δεν βρίσκουν κοσμο

• Like
Αντιδράσεις: geoMan

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom