ιπταμενε η πολιτικη της χ.α. σε σχεση με αυτη του κκε..........ποια η διαφορα?(η οικονομικη)
Λοιπόν
Για εμάς :
1) η οικονομία πρέπει να ειναι ελεύθερη, κοινώς επιτρέπεται η ιδιωτική κτήση σε συντελεστές παραγωγής. Οχι όμως στο καθεστώς του πλήρους ανταγωνισμού. Υπάρχουν κι άλλες μορφές αγοράς. Προτεραιότητα ειναι οι εθνικές πολιτικές. Τέτοια ειναι πχ οτι δε μπορεί να μένει χωρίς καράβι μια σειρά νήσων του Αιγαίου επειδή δε κερδίζουν πολλά οι πλοιοκτήτες. Θα πάνε κι ας έρθουν στα ίσια τους.
2) Η οικονομία γενικά πρέπει να εξασφαλίζει ενα ελάχιστο όριο διαβίωσης σε ολους τους πολίτες. Απο εκεί και πέρα όποιος ειναι αρκετά ικανός μπορεί να αναλάβει επιχειρηματική δράση και να κερδίσει. Θα υπάρχει όμως μια οροφή κερδών και τιμών για τους λίγους και μια οργάνωση αγοράς προς όφελος των εχόντων μειονέκτημα διαπραγματευτικό, δηλαδή των περισσοτέρων, είτε αγοραστών (καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης) είτε προμηθευτών (π.χ.κτηνοτρόφοι). Ο τρόπος με τον οποίο η οικονομία θα δίνει κάτι σε κάθε πολίτη ειναι με "μέρισμα" στον εθνικό πλούτο, δηλαδή φυσικούς πόρους όπως πετρέλαιο, μεταλλεύματα, φυσικό αέριο (αυτό για παράδειγμα γίνεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Καταρ). Ετσι ο εθνικός πλούτος θα γίνει πραγματικά εθνικός, θα μοιραστεί στο Εθνος.
3) Πάνω απο κάθε οικονομική πολιτική για εμας ειναι τα εθνικά θέματα και οι πολιτικές. Ενα θέμα δε πρέπει κατ' εμάς να το ορίζουν οι οικονομικές σκοπιμότητες αλλα οι εθνικές ανάγκες, πολιτικές και αξιοπρέπεια. ΠΧ αν υπάρχει άγονη γραμμή πρέπει να επιδοτείται απο το κράτος και να αναγκαστεί ακόμα ο πλοικτήτης να πάει (με τη σημερινή κατάσταση).
4) Άλλος βασικός πυλώνας της οικονομικής μας ιδεολογίας ειναι τα πολυμετοχικά σχήματα.
Σήμερα το συνηθέστερο ειναι μια επιχείρηση να ανήκει σε εναν ή το πολυ 2-3. Υπάρχει και το σχήμα να ανήκει σε όλους τους εργαζομένους της. Εδω ειναι μια θεμελιώδης διαφορά με τον κομμουνισμό. Ο κομμουνισμός λέει οτι οι εργαζόμενοι παίρνουν τον πλούτο και εννοεί οτι τον παίρνουν μέσω του κράτους που εχει την απολειστική ιδιοκτησία και τους δίνει μισθούς πείνας και δέιψας. Εμείς επιλέγουμε ως ορθότερο/αποτελεσματικότερο το σχήμα να ειναι συνιδιοκτήτες της οικονομικής μονάδας (βιοτεχνία ή βιομηχανία) οι εργαζόμενοι της. Αυτό μπορεί να γίνει με συντελεστές βαρύτητας κάθε εργασίας. Φυσικά δε μιλάμε για κεφάλαιο, οχι οτι χρειάζεται να βάλουν χρήματα. Μιλάμε για εργασία, ποσοστό επι των κερδών ως αμοιβή της εργασίας.
Συμμετοχή σε πολυμετοχικό σχήμα θα μπορούν να έχουν και οι έξεις: δήμος/νομαρχία/εργαζόμενοι/ενας επιχειρηματίας. Κάθε ενας δίνει διαφορετική πνοή στην εταιρεία και υπάρχει πολύ καλύτερη διανομή κερδών (δηλαδή υπεραξίας ) απ οτι να τα πάρει ολα ενας άνθρωπος όπως συμβαίνει σήμερα.