alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.280
- Πόντοι
- 8.006
Εγω δεν ειπα οτι ειναι μπαμπουλας η Βορεια Κορεα, εγω για δημοκρατια μιλησα. Εκτος αν πιστευεις οτι ειναι και παραδειγμα δημοκρατιας που πρεπει να το ζηλευουμε. Η ελευθερια του λογου ειναι η κυριοτερη εκφραση της δημοκρατιας. Αρα αυτοαναιρεισαι. Αν θεωρεις οτι ελλειμμα δημοκρατιας ειναι η αθετηση προεκλογικων υποσχεσεων, ειναι μια πρωτοτυπη αποψη που δεν μπορω να συμμεριστω, γιατι οταν πριν τις εκλογες του 2015 φωναζουμε οτι οι υποσχεσεις ειναι παραμυθια και μην τους πιστευετε και παει ο κοσμος και ψηφιζει Τσιπρα που υποσχεται να βγει ο ηλιος απο τη δυση, ε δεν φταιει η δημοκρατια ρε μεγαλε, αλλά οσοι ψηφιζουν με την ιδια σοβαροτητα που παιζουν το πουλι τους.α) Την Βόρειο Κορέα τήν έχουν κάνει μπαμπούλα τά διεθνή ΜΜΕ, γιά νά "τρώνε τό φαί τους" τά πρόβατα - υπήκοοι τών υπολοίπων κρατών. Ο προηγούμενος μπαμπούλας ήταν η Λιβύη, ο προπροηγούμενος τό ΙΡΑΚ, τό Αφγανιστάν κ.ο.κ.
Εγώ δέν τρώω τέτοιο κουτόχορτο.
β) Αυτο τό δικαίωμα πού έχουμε δέν είναι "δημοκρατία" αλλά "ελευθερία τού λόγου". Προφανώς έχεις μπερδέψει τίς έννοιες. Η ελευθερία τού λόγου στίς δυτικές κοινωνίες φτάνει μέχρι εκεί πού δέν ενοχλεί πραγματικά τό σύστημα. Όποιος τό ενοχλεί πραγματικά τόν τρώει τό σκοτάδι.
Απο πού κι ως που φταιει η δημοκρατια αν καποιοι υποσχονται ό,τι να' ναι και μετα δεν μπορουν να το πραγματοποιησουν? Τι πρεπει να γινει δηλαδη για να εχουμε δημοκρατια?