[pre][/pre]δηλαδη η 17ν που διαλεγε γονους καλης οικογενειας ηταν δικαιολογημενη;;
Νομικά όχι, ηθικά για κάποιους ναι. Εκ πρώτης, δεν εκτέλεσε ποτέ γόνο καλής οικογένειας, αλλά τέλος πάντων, θέλεις λίγο διάβασμα...
Η 17Ν δρούσε όπως δρουν όλες οι ένοπλες συνωμοτικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο.
Εκτελούν για να στείλουν ένα πολιτικό μήνυμα και παράλληλα, να παρέμβουν δραστικά στις πολιτικές εξελίξεις.
Για άλλους (εντός κοινής γνώμης) η παρέμβαση ήταν "προς παραδειγματισμό" και για άλλους ήταν εντελώς προβοκατόρικη ή καθαρά εγκληματική. Διαλέγεις και παίρνεις.
Εν ολίγοις, για να στο θέσω απλοϊκά, η 17Ν εξηγούσε με πολυσέλιδες προκηρύξεις γιατί εκτέλεσε το εκάστοτε θύμα της.
Η εκτέλεση του Παύλου Φύσσα, υπό αυτό το πρίσμα, δηλαδή της ένοπλής δράσης, πως θα μπορούσε να εξηγηθεί;
Σκοτώσαμε έναν ράπερ γιατί δε μας άρεσαν οι στίχοι του;
Αν ρωτάς εμένα, όχι, δεν είμαι υπέρ της ένοπλης βίας - αντιθέτως είμαι συνειδητός ειρηνιστής που σημαίνει ότι ούτε καν απαντώ με βία, στη βία.
Αλλά άλλο πως πράττω εγώ και άλλο πως αναλύουμε πολιτικά και ιστορικά, τα διάφορα γεγονότα.