Επισκέπτης
Κι όμως μάγκες, εγώ πρόλαβα κι έκανα μπάνιο στην Πειραϊκή - γινόταν το σώσε.
Ο πατέρας μου πρόλαβε μπάνιο στο Σκαραμαγκά , σε γαμάτη θάλασσα.
Έχει και φωτογραφίες.
1952 ...
Κι όμως μάγκες, εγώ πρόλαβα κι έκανα μπάνιο στην Πειραϊκή - γινόταν το σώσε.
τα ''επιχειρηματα'' μου ανυπομονουν να ερθουν στην φατσα σου
Έχει και φωτογραφίες.
1952 ...
γαβ γαβ κουνελακιμια ζωή μπράβοι και νταβατζήδες, τα μαντρόσκυλα των αφεντικών...
γαβ γαβ κουνελακι
http://1-ps.googleusercontent.com/x/[URL unfurl="true"]www.stormfront.org/s12.postimg.org/g9ty15pq5/xnewpic1.png.pagespeed.ic.nThIEfPDzo.jpg[/img[/URL]]
[/quote]
Τι θυμίζει...τι θυμίζει... Α ναι! Είναι παραλλαγή αυτού:
[img]http://s22.postimg.org/43ivcyhoh/xaa.jpg
Ολοφάνερα νεοναζιστικό περιοδικό με περιεχόμενο όπως το άρθρο με τίτλο "Εθνικοσοσιαλισμός και νεότητα" του Καλέντζη κλπ κλπ.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΕΠΑΣ, ΤΕΥΧΟΣ 3, ΙΟΥΝΙΟΣ 2013
ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.... ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ
http://[URL unfurl="true"]www.politeianet.gr/components/com_virtuemart/shop_image/product/9542317554D3CC36334547187F23B39B.jpg[/img[/URL]]
Ο φασισμός δεν είναι κόμμα, δεν είναι πολιτική τάση, δεν είναι μια παραίσθηση βίας που θολώνει το κρύσταλλο της δημοκρατίας και χαμηλώνει τη λάμψη του διαφωτισμού. Είναι τα κόμματα, είναι η πολιτική, είναι η προϋπόθεση της δημοκρατίας στις κοινωνίες του διαφωτισμού. Είναι το δήθεν άκρο που βγαίνει από τα σπλάχνα του κτήνους.
Στο τεύχος αυτό παρουσιάζουμε κείμενα που πραγματεύονται όψεις της γενικής μας αντίληψης ότι [size=17pt]οι φασιστικές αξίες (η περιφρόνηση στον αδύναμο, η υποταγή στον δυνατό και οι διάφορες εκφάνσεις των κοινωνικών αυτών παθολογιών):
- διαποτίζουν την καθημερινότητα της αστικής δημοκρατίας,
- είναι απαραίτητες για την καπιταλιστική ανάπτυξη και την άλλη όψη της, την καπιταλιστική λεηλασία,
- στερεώνονται στην ευγονική πολιτική και την αντιμετώπιση του πληθυσμού ως "βιομάζας" - ως σωμάτων που είναι, παράγουν και αναπαράγουν εμπορεύματα, που μπορούν να εξοντωθούν, να διαμελισθούν, να διαιρεθούν, να ανακυκλωθούν, να τηλερυθμιστούν, να γίνουν αόρατα.[/size] [...] (Από την έκδοση)
[/quote]
η ρίζα του φασισμού είναι το μίσος και η απέχθεια κατά του μετρίου που θέλει να επιβληθεί και να παρασιτίσει
Έχει και φωτογραφίες.
1952 ...
Ξέρετε ποιοι σας ψηφίζουν; Το έχετε ψάξει;
Αντίθετα, πόσοι αριστεροί έως και κομμουνιστές θα κατέβουν στο δρόμο, όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις;
Κατά τη γνώμη μου, οι 4 στους 5, θα κατέβουν έτοιμοι για κάθε αγώνα, ώστε να μη στερηθούν τις ελευθερίες που κατέκτησαν μετά από τόσες θυσίες.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΕΠΑΣ, ΤΕΥΧΟΣ 3, ΙΟΥΝΙΟΣ 2013
ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.... ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ
http://[URL unfurl="true"]www.politeianet.gr/components/com_virtuemart/shop_image/product/9542317554D3CC36334547187F23B39B.jpg[/img[/URL]]
Ο φασισμός δεν είναι κόμμα, δεν είναι πολιτική τάση, δεν είναι μια παραίσθηση βίας που θολώνει το κρύσταλλο της δημοκρατίας και χαμηλώνει τη λάμψη του διαφωτισμού. Είναι τα κόμματα, είναι η πολιτική, είναι η προϋπόθεση της δημοκρατίας στις κοινωνίες του διαφωτισμού. Είναι το δήθεν άκρο που βγαίνει από τα σπλάχνα του κτήνους.
Στο τεύχος αυτό παρουσιάζουμε κείμενα που πραγματεύονται όψεις της γενικής μας αντίληψης ότι [size=17pt]οι φασιστικές αξίες (η περιφρόνηση στον αδύναμο, η υποταγή στον δυνατό και οι διάφορες εκφάνσεις των κοινωνικών αυτών παθολογιών):
- διαποτίζουν την καθημερινότητα της αστικής δημοκρατίας,
- είναι απαραίτητες για την καπιταλιστική ανάπτυξη και την άλλη όψη της, την καπιταλιστική λεηλασία,
- στερεώνονται στην ευγονική πολιτική και την αντιμετώπιση του πληθυσμού ως "βιομάζας" - ως σωμάτων που είναι, παράγουν και αναπαράγουν εμπορεύματα, που μπορούν να εξοντωθούν, να διαμελισθούν, να διαιρεθούν, να ανακυκλωθούν, να τηλερυθμιστούν, να γίνουν αόρατα.[/size] [...] (Από την έκδοση)
[/quote]
Ππάπιε και συνάδελφοι, ήθελα να θέσω υπόψη σας έναν ορισμό για τον φασισμό, που άκουσα πρόσφατα από τον Στέλιο Ράμφο, σε τηλεοπτική του συνέντευξη:
Έλεγε λοιπόν ότι ο φασισμός είναι μια διαστρέβλωση του γερμανικού νεορομαντισμού.
Μου φαίνεται ολίγον επιεικής ο χαρακτηρισμός αυτός, αφού και ο γερμανικός νεορομαντισμός δεν κρίνεται εντελώς αθώος ιστορικά, σε διάφορα επίπεδα.
Επίσης, ο Ράμφος ήταν πολύ διαχυτικός στην κριτική του προς την σύγχρονη αριστερά, γεγονός που κάπως μου έκανε εντύπωση.
Γενικά, ποια είναι η γνώμη σας για το θέμα και ειδικά για τον Στέλιο Ράμφο, καθώς θεωρείται ένας από τους τελευταίους Έλληνες στοχαστές.
ποσοι κομμουνιστες ειναι βολεμενοι - διορισμενοι σε δημοσιο, οργανισμους, δεη, οσε, συνδικαλιστες, καθηγητες που δεν τους κουναει κανεις γιατι το δημοσιο θα ζει ενω ολοι οι αλλοι θα εχουμε πεθανει και γι αυτο δεν προκειται να βγουν στου δρομους να ξεβολευτουν?
ρε μαν που τον ξερεις αυτον??μπουρας βασιλης
τι κανει αυτος?
δερνει!
Ρε μαλάκες
κι ο Σαμαλάκας έλεγε
1)ότι θα καταργησει το χαράτσι
2)δεν θα βάλει άλλους φόρους ....
Κάποιος από την εξέδρα να μας πετάξει τη μπάλα πίσω...Ρε μαλάκες
κι ο Σαμαλάκας έλεγε
1)ότι θα καταργησει το χαράτσι
2)δεν θα βάλει άλλους φόρους ....