Εδώ και 20 σελίδες τουλάχιστον, μια χαρά τα λέτε μεταξύ σας Χρυσαυγίτες και Νεοδημοκράτες.
Τελικά το Bou.com είναι ένα Δεξιό καφενείο (δεν το λέω υποτιμητικά για τα καφενεία).
Απλώς, αυτό μπορεί να οδηγήσει ένα σώφρονα άνθρωπο σε δύο συμπεράσματα:
1. Πολιτική συζήτηση δεν γίνεται μέσα σε ένα χώρο - στο συγκεκριμένο site και στο συγκεκριμένο thread - όπου οι επικρατούσες αναλογίες πολιτικών απόψεων δεν έχουν καμία σχέση με το τι συμβαίνει πράγματι στην κοινωνία, όπου ο ένας στους δύο, με τάση προς τους τρεις προς πέντε ΔΕΝ είναι δεξιοί.
2. Η ιδιαιτερότητα του περιεχομένου του site (αγοραίος έρωτας) και η "κατάληψή" του από δεξιούς-ακροδεξιούς, μόνο τυχαία δε μπορεί να είναι και δε μπορεί παρά να σε βάζει σε κάποιες σκέψεις.
Μία πρώτη σκέψη είναι ότι το σπορ είναι ακριβό και δεν απευθύνεται σε "μη έχοντες".
(Πχ εγώ ως πρώην ιδιωτικός υπάλληλος και νυν άνεργος, έχω ξεχάσει το λόγο για τον οποίο έγινα κάποτε μέλος του site.)
Άρα εδώ βρίσκονται μαζεμένοι άνθρωποι που έχουν ένα οικονομικό περίσσευμα για να το ξοδεύουν στην συγκεκριμένη διασκέδασή τους.
Προσωπική μου παρατήρηση είναι ότι όσοι εδώ μέσα, δεν είστε 25άρηδες - άρα, υπάρχει καβάντζα από γονείς κλπ - είστε αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες κλπ.
Δε λέω ότι δεν τραβάτε ζόρι, αλλά όπως και να το κάνουμε εκπροσωπείτε ένα συγκεκριμένο οικονομικό status, γεγονός που περνάει και στις πολιτικές σας αντιλήψεις.
Βιοπαλαιστές με την παλιά έννοια του όρου; Δεν θα το έλεγα...
Σημείωση: Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η άλλη πολιτική όχθη περιλαμβάνει μόνο οικονομικά αναξιοπαθούντες.
Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι κατά τα φαινόμενα, το site έχει περιορισμένη ή πιο εξειδικευμένη για να το πούμε ήπια, κοινωνικο-οικονομική και εν τέλει, πολιτική βιοποικιλότητα.