kartakhs
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Δεκ 2008
- Like
- 2
- Πόντοι
- 166
χαχα και αυτο σωστοπάει και αντίστροφα.
αν μιλάγαν τα χρυσαύγουλα, δε θα βρίσκαν ούτε την ψήφο τους...
χαχα και αυτο σωστοπάει και αντίστροφα.
πάει και αντίστροφα.
risky game φιλε μου εκτος απο εκδικηση θελω και την ζωη μου.σε καταλαβαινω δηλωσες και μαγκαι σου ακραιος αλλα...
πάει και αντίστροφα.
γτ ειναι αδιαφορα?"Πασης φυσεως οφειλες του δημοσιου"σημαινει πληρης αναγνωριση του δημοσιου χρεους,ναι η ου?
Εγω αυτο διαβαζω,αυτο καταλαβαινω,τα σεναρια με τις επιχειρησεις που τους χρωστα το δημοσιο κλπ.,κλπ.,κλπ. ειναι αδιαφορα.
Επειδη δεν το εχεις καταλαβει ΟΛΗ η ιστορια γινεται πρωτα και κυρια για να σωθει ο τραπεζικος τομεας.
Ο ελληνικος τραπεζικος τομεας για την ακριβεια,οι ξενες τραπεζες ειναι μεν εκτεθειμενες στο ελληνικο δημοσιο,δεν ειναι ομως ζητημα ζωης και θανατου για αυτες.
Οταν το καταλαβετε τα ξαναλεμε.
τύπε δεν είμαι ακραίος
είμαι γενικά κατά της μαλακίας που λέγεται εκλογές, όπως και του συστήματος που μας είπαν στο Γυμνάσιο ότι λέγεται Δημοκρατία
έχω πάρα πολλές απόψεις και ιδέες περί πολιτευμάτων, κλπ αλλά είναι ooftopic να τις παραθέσω εδώ.
απλά έτσι όπως αντιμετωπίζουν αυτοί τον Έλληνα στο χαβαλέ, τους αξίζει ανάλογη στάση από μέρους μας...
Για παράδειγμα, κατ έμε
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ Η ΨΗΦΟΣ ΕΝΟΣ 60 ΧΡΟΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΖΙΡΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΕΧΕΙ ΤΑΙΣΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΞΕΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΛΠ
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ,
να μετράει το ίδιο με την ψήφο
ΕΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΩΣΑΝ ΑΡΩΝ ΑΡΩΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ
ή αν το θες κι αλλιώς
ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΝΟΣ 18χρονου ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ...
Τελευταίο post για σήμερα (το δις εξαμαρτειν...)
Τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα τελείωσε...Οι τράπεζες θα συγχωνευτούν ελλείψει αντικειμένου...Αν πάνε καλά τα πράγματα (λέμεεεεεεε τώρα) θα ξαναγίνουν ότι ήταν σε 30 χρόνια..Και πάλι δεν πρόκειται γιατί για να πάνε καλά τα πράγματα, θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία, οπότε αν αλλάξει δε θα ξανακάνουν οι τράπεζες τα ίδια πράγματα...
Η αξία των τραπεζών έχει βυθυστει τα τελευταία χρόνια στο 1/3 ή 1/5 (δεν είμαι σίγουρος, ψάξτο). Αυτό σημαίνει πχ ότι ο πλούσιος έχασε τα 200 εκατ. από τα 300 εκατ. αλλά και ότι ο φτωχομπατήρης συνταξιούχος έχασε 2 χιλ. από τις 3 χιλ. Αυτό βέβαια έχει τεράστιο οικονομικό κόστος και κυρίως τα φράγκα των μικρων γιατί αυτά θα έπεφταν στην "πραγματική" οικονομία, τα πολλά θα έφευγαν έξω.
Πρακτικά, αν κλείσουν οι τράπεζες, θα μετράς εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά για μήνες. Διαφορετικά: μπορεί να σου βρωμάει ο ψαράς, αλλά αν θέλεις ψάρια το χρειάζεσαι..Ομοίως, αν θέλεις εγχρήματη οικονομιά, χρειάζεσαι τις τράπεζες...Σου ξανάπα βέβαια ότι οι τράπεζες τελείωσαν με τη σημερινή τους μορφή...θα γυρίσουν στη δεκαετία του 80 (θυμήσου ταινίες από Ψάλτη).Με λίγα λόγια δε θα δίνουν δάνεια παρά μόνο σε επιχειρήσεις τεράστιες και ούτε και θα διαχειρίζονται καταθέσεις γιατί εσύ θα έχεις 200 ευρώ, εγώ 180 ευρώ και οι λεφτάδες θα έχουν φύγει...
Ουσιαστικά, οι τράπεζες είναι το τελευταίο διαπραγματευτικό όπλο της ελληνικής οικονομίας έναντι των δανειστών. Όχι γιατί είναι καλές, απλά γιατί ετυχε να έχουν τα ίδια συμφέροντα, είναι οργανωμένες και ισχυρές (συγκριτικά με τις υπόλοιπες οργανώσεις στην Ελλάδα, δυστυχώς, συμπεριλαμβανομένου και του κράτους). Να σου δώσω ένα παράδειγμα: αν δεν πληρώνεις το στεγαστικό σου, η ελληνική τράπεζα έχει ΣΥΜΦΕΡΟΝ να μη σου πάρει το σπίτι (τώρα τουλάχιστον). Αν κλείσει, το δάνειο θα μεταφερθεί σε μια ξένη και η ξένη θα στο πάρει. Γιατί;;;Αν πχ χρωστάς 100 χιλ. στη τράπεζα, η τράπεζα εμφανίζει απαίτηση 100 χιλ. Αν σου πάρει το σπίτι (που θα πιάνει 30 χιλ.) θα γράψει ζημιές (100-30=70 χιλ.). Αντίθετα, αν κλείσει, θα πουλήσει (βάσει νόμου) την απαίτηση για 10 χιλ. και ο ξένος θα στο πάρει γιατί θα γράψει κέρδη (30-10-20). Απλά πράγματα....
Στο ξαναλέω (πολύ αισιόδοξος είσαι, δεν έχεις αντιληφθεί που βρίσκεται η κατάσταση): εδω είναι τελειωμένα όλα...και οι τράπεζες...διαχείρηση χρεών και καταστροφής γίνειται...το μόνο που μένει είναι να περάσει χρόνος για να γίνουν τα απαραίτητα να βγούμε από το ευρώ (δεν κάνει μια μέρα, πέρνει 2-3 χρόνια-έτσι λένε τουλάχιστον κεντρικοί ξένοι θεσμικοί)...Από τον Φλεβάρη αφήσαν την Ελλάδα να βράζει στο ζουμί της...τελειώσαν όλα...Πώς ξαναρχίζουν;;;;;;;;;;;;Για μένα, μόνο με δήμευση περιουσιών και χρημάτων (και στέκει νομικά σε όλες τις χώρες)...
Τα λέμε
κλασσικα...η πνευματικη οκνηρια που εχει φαει οποιον δεν ψηφιζει αριστερα..η ψήφος στο δεκανίκι του συστήματος είναι μια ανέξοδη επιλογή... είναι ένα έγκυρο "δε γαμιέστε"...
παθητικών ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την κρίση από τον καναπέ...
ηττημένων που ψάχνουν για σωτήρες...
Για παράδειγμα, κατ έμε
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ Η ΨΗΦΟΣ ΕΝΟΣ 60 ΧΡΟΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΖΙΡΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΕΧΕΙ ΤΑΙΣΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΞΕΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΛΠ
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ,
ΕΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΩΣΑΝ ΑΡΩΝ ΑΡΩΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ
ή αν το θες κι αλλιώς
Και ποιος θα το κρινει αυτο?Για παράδειγμα, κατ έμε
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ,
ή αν το θες κι αλλιώς
....ενώ απο το 74 μέχρι σήμερα οι ΠΑΣΟΚΟΝΔΚΚΕ δεν υφαρπάζουν την ψήφο σου!
κλασσικα...η πνευματικη οκνηρια που εχει φαει οποιον δεν ψηφιζει αριστερα..
το ενδεχομενο να μην φταιει αυτος αλλα ΕΣΥ που δεν του δινεις να καταλαβει οτι εχεις κατι ενδιαφερον να του πεις το εχεις σκεφτει?
δεν αντιλέγω αν και προσωπικά δεν έχω συνεισφέρει ούτε λίγο στα ποσοστά τους αφού δεν τους έχω ψηφίσει ποτέ.
Όμως από όλο το συρφετό που έχει ξεφυτρώσει δε θα έδινα ποτέ την ψήφο μου σε εγκληματίες, με τρικυμία εν κρανίω και ιδεολογικό παφλασμό στον κουβά ενός νεωτερικού φασισμού. Το ποσοστό που θα πάρει η ΧΑ δε θα είναι από ανθρώπους ιδεολογικά ταυτισμένους, αλλά παρερμηνεύοντες τη γλυκιά ρητορία που ακολουθεί σαν πιστό σκυλί τέτοιες κοινωνικές συνθήκες, θα εκφράσουν την αγανάκτησή τους και το θυμικό με την ψήφο τους εκεί.
Αν βγει ο Μιχαλολιάκος σε ανοικτή ακρόαση και εκφράσει θέσεις/ προγράμματα (?!) κλπ μάλλον στο 0.5% θα πάει και πολύ λέω.