δεν απαντάω για σένα, αλλά για τους τρίτους που τυχαίνει να σε διαβάζουν
Λοιπόν, θα απαντήσω εγώ για σας, μιας και έκανα μία συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα (εγκληματικότητα μεταναστών - Αλβανοί - θέσεις ΧΑ) εκτός thread, με κάποια παιδιά που γνωρίζουν καλά λόγω ρεπορτάζ (όχι Mega και τέτοια, μην ανησυχείτε) την άποψη της ΧΑ επάνω σε αυτό το ζήτημα. Μου είπαν - περιληπτικά:
- Η ΧΑ δεν διαχωρίζει θέμα λαθρομεταναστών και θέμα εγκληματικότητας λαθρομεταναστών, διότι όλοι οι λαθρομετανάστες έχουν ήδη διαπράξει αδίκημα, εφόσον εισήλθαν παράνομα στην χώρα.
- Το μεγαλύτερο ποσοστό των λαθρομεταναστών προέρχεται από αυτές τις χώρες της Ασίας που συχνότερα θίγει η ΧΑ, ενώ π.χ. οι Αλβανοί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έχουν τουλάχιστον τα απαραίτητα νόμιμα χαρτιά.
- Οι λαθρομετανάστες από τις ασιατικές χώρες έρχονται μέσω Τουρκίας, γεγονός που εγείρει όλα τα γνωστά ζητήματα για την στάση της γειτονικής χώρας απέναντι στην Ελλάδα.
- Υφίστανται και τα θέματα κουλτούρας αναφορικά με την κοινωνικοποίηση των ασιατών λαθρομεταναστών.
Αυτά εν ολίγοις.
Οι αντιρρήσεις μου πάνω στο όλο θέμα:
Τον "κοσμάκη" τον απασχολεί η ασφάλειά του - άρα, στην καθημερινότητα πρωτεύει το ζήτημα της εγκληματικότητας, γιατί αυτό φοβίζει τον απλό πολίτη.
Θέτω λοιπόν το πολιτικό ερώτημα:
Η στάση αυτή της ΧΑ, βλέπει το ζήτημα της πραγματικής εγκληματικότητας από ορθή σκοπιά; Όχι, κατά τη γνώμη μου!
Γιατί ακόμα και αν "εξαφανίζονταν" οι ασιάτες λαθρομετανάστες, η εγκληματικότητα θα διατηρούσε τα πολύ υψηλά ποσοστά της από τους νόμιμα διαμένοντες Αλβανούς, Βαλκάνιους και Ανατολικοευρωπαίους. Άρα το πρόβλημα στην κοινωνία θα παρέμενε, περίπου ως έχει...