Νέα

«Ερείπια: Οροθετικές Γυναίκες. Το Χρονικό Μιας Διαπόμπευσης»-Οι προβολές του Ντοκιμαντέρ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα antisthenis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 384
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Κριτικές
7
Like
173
Πόντοι
16
http://[URL unfurl="true"]www.tokaravani.gr/wp-content/uploads/2013/11/Afisa_A3mainkaravani-690x350.jpg[/img[/URL]]

Πήγα χθές στην προβολή του ντοκυμαντέρ για τις οροθετικές,ήταν αρκετός κόσμος γύρω στα 300 άτομα απο όλες τις ηλικίες.ξεκίνησε περίπου 20.30 και κράτησε περίπου 55 λεπτά μετά το τέλος της προβολής ακολούθησε συζήτηση με τους ακροατές και τους παραγωγούς..καταρχάς το ντοκυμαντέρ αυτο αφορά και μόνο να το δούν αυτόι που υποστηρίζουν τις συγγεκριμένες κοπέλες και τις πράξεις τους.σε μια φάση σηκώθηκα και εγώ να κάνω  ερωτήσεις και πήρα τις παρακάτω απαντήσεις..

ΕΓΩ:Εχουν δικαστεί όλες οι οροθετικες και έχουν αθωωθεί όλες?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:OXI.εχουν γίνει οι δίκες για 8 απο αυτες και εκκρεμουν οι υπόλοιπες.μάλιστα στις 4 του μήνα αναβλήθηκε μια απο αυτές.

ΕΓΩ:αυτά που λέτε και λένε ότι δεν ήξεραν οτι ειναι οροθετικές και το έμαθαν μετά δεν ισχύει καθώς επειδή τις γνωρίζω προσωπικά ΗΞΕΡΑΝ πολύ πρίν τις συλλήψεις του 2012 οτι ειναι οροθετικές και εκδίδονταν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:ΝΑΙ όχι όλες όμως αλλά η πλειηψοφία γνώριζε οτι ειναι οροθετικές.

ΕΓΩ:Απο όλες αυτές έχει παέι καμιά σε πρόγραμμα απεξάρτησης και θεραπείας?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ.

ΕΓΩ:Κάνανε παράπονα για τις συνθήκες στην φυλακή,στις χαρτόκουτες που έμεναν πολλές απο αυτές ήταν καλύτερες οι συνθήκες διαβίωσης?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Δέν το γνωρίζουμε απο μέσα το θέμα,οτι μας λέγανε μέσα απο συνεντέυξεις απο τις κοπέλες.

anestis_38

Σπουδαίος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
17
Like
1.013
Πόντοι
2.240
Το ντοκυμαντερ που εχει στα ενδιαφεροντα "Ερείπια: Οροθετικές Γυναίκες. Το Χρονικό Μιας Διαπόμπευσης» Εκφράζει την άποψη ότι όλο αυτο ηταν στημενο για προεκλογικους λογους. Απο ψεις; Και τελικά ποσο φοβάται ο μεσος μπουρδελιαρης τα ΣΜΝ δεδομενου οτι τα ελευθερα στοματικα ξαναξεκινησαν, σαν να μην τρεχει τιποτα...

batraxos!!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2012
Κριτικές
5
Like
4.757
Πόντοι
606
Το ντοκυμαντερ που εχει στα ενδιαφεροντα "Ερείπια: Οροθετικές Γυναίκες. Το Χρονικό Μιας Διαπόμπευσης» Εκφράζει την άποψη ότι όλο αυτο ηταν στημενο για προεκλογικους λογους. Απο ψεις; Και τελικά ποσο φοβάται ο μεσος μπουρδελιαρης τα ΣΜΝ δεδομενου οτι τα ελευθερα στοματικα ξαναξεκινησαν, σαν να μην τρεχει τιποτα...
γιατι ποτε σταματησαν ασε ρε φιλε ολοι ετση τον δινουν

Γιώργος Ξύδης

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.700
Πόντοι
2.597
Δεν υπάρχει ήδη τόπικ για αυτό; Νομίζω κάπου είχα πετύχει σχετική συζήτηση.  :think:

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
ο τρόπος που παρουσιάζεται το θέμα δείχνει το πολιτικό παιχνίδι που στήθηκε στην περίπτωση αυτή
για μένα υπήρχε μια πρώτης τάξεως αφορμή να κάνει ότι έκανε η πολιτική ηγεσία αλλά και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία να διορθωθούν κάποια πράγματα που αφορούν την υγεία των πελατών και των ιεροδούλων
σαν ντοκυμανταιρ είχε ενδιαφέρον...

anestis_38

Σπουδαίος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
17
Like
1.013
Πόντοι
2.240
ο τρόπος που παρουσιάζεται το θέμα δείχνει το πολιτικό παιχνίδι που στήθηκε στην περίπτωση αυτή
για μένα υπήρχε μια πρώτης τάξεως αφορμή να κάνει ότι έκανε η πολιτική ηγεσία αλλά και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία να διορθωθούν κάποια πράγματα που αφορούν την υγεία των πελατών και των ιεροδούλων
σαν ντοκυμανταιρ είχε ενδιαφέρον...
Συμφωνω απόλυτα. Χάθηκε η ευκαιρία να ρυθμιστεί ή έστω να μαζευτεί αυτό το χάλι - γιατί για χάλι πρόκειτε. Εκαντονταδες πορνεία που κανένα δεν έχει άδεια, εργαζόμενες που δε ξέρει κανείς αν είναι -οχι απλα νόμιμες εκδιδόμενες- νομίμως στην Ελλάδα, χώροι απίστευτης βρωμιάς κτλ. Και μέσα σ' ολα παίρνουν και δίνουν τα ακάποτα. Δε θα τη βγάλουμε καθαρή σε αυτόν τον τόπο...

Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Κριτικές
7
Like
173
Πόντοι
16

http://[URL unfurl="true"]www.fylosykis.gr/wp-content/uploads/2014/01/sadness.jpg[/img[/URL]]

Δίκη επτά χρηστριών, οροθετικών γυναικών
fylosykis | 31/01/2014 | 0 σχόλια

της Χρύσας Μπότση*

Ευελπίδων, 31/1/2014

Η δίκη είχε στο πινάκιο αριθμό 18. Το δικαστήριο, ποινικό. Παρόντες/ρούσες η ομάδα δικηγόρων που υποστηρίζει τις οροθετικές του Απρίλη 2012, υπόθεση Χρυσοχοΐδη Λοβέρδου. Στα σκαλιά του κτιρίου Νο 7 νταγκλάρει η Χριστίνα. Φτιαγμένη αποκοιμιέται με το καλαμάκι στο στόμα. Από το χέρι της κρέμεται το τοστ που της πήραμε. Η κοιλίτσα της είναι φουσκωμένη. Πάλι έγκυος είμαι, λέει. Τεσσάρων μηνών. Δεν έχει νόημα η ερώτηση «Ποιός είναι ο πατέρας;» Κάποιος ευυπόληπτος πολίτης, ένας απελπισμένος μετανάστης, ένας άλλος χρήστης για μια δόση. Είναι άστεγη. Θυμάμαι την προσπάθεια να τη βάλουμε σ’ ένα ξενώνα θυμάτων Trafficking κατ’ εξαίρεση, στην Πεντέλη! Πόσο απίστευτα naive είμαστε αλήθεια!

Η Χριστίνα γέρνει πίσω ροχαλίζοντας, η πορτοκαλάδα χύνεται, στο θόρυβο της Ευελπίδων η χαμένη της ζωή τραβά τα βλέμματα. Κάθε μέρα τη βλέπω λέει ο υπαστυνόμος που ήρθε να καταθέσει για εκείνη την απίθανη νύχτα που στην ΟΜΟΝΟΙΑ γινόταν της τρελής. 50 -50 τις φέρνανε. Μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το ‘χω πει στην κατάθεσή μου. Δεν τις προσήγαγα. Τις προσήγαγαν! Η Χριστίνα είναι πάντα στην περιοχή. Ήρθε όμως στο δικαστήριο. Η Χριστίνα ξυπνά προσωρινά. Σηκώνεται, με φιλά, ξαναπέφτει.

Δίπλα της, το σκωπτικό χαμόγελο της Ράνιας. Είναι επίσης άστεγη. Όμως παίρνει τα φάρμακά της, πηγαίνει στον ΟΚΑΝΑ. Τα παπούτσια της χάσκουν ανοιχτά και το καφέ αμπέχονό της καλύπτει τα υπόλοιπα. Καπνίζει, συζητά, θυμάται.

«Τίποτα ακόμη» λέει. Ούτε σπίτι, ούτε τίποτα. Αλλά το παλεύω. Δεν πίνω πια. Κανα χάπι να με κρατά. Κρυώνω το πρωί και το βράδυ στο δρόμο. Με μαζεύουν σχεδόν κάθε μέρα. Για εξακρίβωση. Ποιά εξακρίβωση; Μπαίνω στο τμήμα και τους ξέρω όλους.

Τρείς μάνες βρίσκονται τριγύρω. Χλωμές, αδυνατισμένες με τα μάτια βουρκωμένα. Η μάνα της Βίκυς, μεγαλοστέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας, έχασε τη δουλειά της  μόλις το πρόσωπο της κόρης της βγήκε στο διαδίκτυο. Μοναχοπαίδι η Βίκυ σε μια δεμένη οικογένεια. Δεν ήταν πολύ ελεύθερη. Όλα ξεκίνησαν όταν έφυγε για το Πανεπιστήμιο στη Β. Ελλάδα. Την πάτησε. Τώρα όμως, είναι μια πανέμορφη κοπέλα που παρακολουθείται στο Λαϊκό, έχει ελέγξει το νόσημά της, λυπάται τον ταλαίπωρο γιατρό της και κοιτά ταραγμένη τη μητέρα της. «Τη άλλη φορά δεν θα ‘ρθεις  στο δικαστήριο της λέει. Σου κάνει κακό» Η μάνα σκουπίζει το πρόσωπο και σκληραίνει η φωνή της.

«Θα ‘ρθω γιατί θέλω να μιλήσω. Πρέπει να με ακούσουν» λέει κι απομακρύνεται. «Να μην στείλετε το παιδί σας μακριά από το σπίτι» λέει  λίγο πιο πέρα, στον 55χρονο υπαστυνόμο που ομολογεί πως έχει κόρη σ’ αυτή την ηλικία. «Μήπως το δικό σας παιδί γλυτώσει»

«Κατάθεση ψυχής η μάνα» αποφαίνεται σε λίγο ο υπαστυνόμος, ατημέλητα ντυμένος με το μπλουτζίν του και το άνορακ. Δακρύζουν τα μάτια του. «Είμαι 35 χρόνια στο πεζοδρόμιο» λέει. «Μου λένε να τους μαζέψω. Διαμαρτύρονται οι μαγαζάτορες, οι περίοικοι. Τους μαζεύω, τους ξαναφήνω. Τη λύση, είναι σίγουρο, δεν θα τη δώσω εγώ. Τελευταία που τους μάζεψα, τους συγκέντρωσα επίτηδες έξω από το Υπουργείο Υγείας. Κάποιος βγήκε να μου πει πως τους χαλάω την εικόνα. Ποια εικόνα;;»

Οι δίκες έχουν σκαλώσει. Στο αριθμό πινακίου 7. Η έδρα τρώγεται με τη νομιμότητα μιας γεώτρησης. Η δική μας υπόθεση δεν θα δικαστεί. Στην απέναντι πλευρά, απίστευτα τραγική ειρωνεία, η αδελφή της Μαρίας, η Σωτηρία. Κατά τη σύλληψή της η Μαρία, δήλωσε το όνομα της αδελφής της και αν και το διόρθωσε στην ανάκριση, το σύστημα, απελπιστικά αργό, εγκαλεί συνεχώς τη Σωτηρία. Αμάν κάναμε με την ταυτοποίηση. Μητέρα 3 παιδιών, δεν βλέπει την αδελφή της. Τη βλέπει όμως ο υπαστυνόμος, εκεί που την έβλεπε πάντοτε.

Τα μαζεύουμε, ενώ η έδρα αναζητά τις κατηγορούμενες, τους μάρτυρες για να ορίσει νέα δικάσιμο. Αν και ανάσκελη και ροχαλίζει η Χριστίνα, απαντά «παρούσα» μόλις ακούει το όνομά της. Πως αλήθεια ξυπνά;

Συζητώ με τη Ράνια για τις ουσίες στην αγορά: «Το ΦΑ που έχει μπει και στους χώρους των gay είναι νέα ηρωίνη με κάτι αναμεμειγμένη. Πολύ δυνατή. Βγήκε στην αγορά τους τελευταίους 3-4 μήνες. Κάνει 8 Ε το γραμμάριο. Είναι καινούργιο. Έχουν ήδη πεθάνει τρείς που ξέρω εγώ. Κι αυτά μαύροι τα φέρνουν. Η Γερανίου έχει καθαρίσει. Η αγορά πάει προς την Κουμουνδούρου. Α, η 18χρονη Μαριάννα νοσηλεύεται στο ΓΚΝΑ.» Το κορίτσι που έχει βιώσει την κακοποίηση από την παιδική του ηλικία, με τα μάτια γαλάζιες λίμνες, κωφό από το ξύλο, πιθανά θα πάει σε τμήμα απεξάρτησης στην Ισπανία. Εδώ δεν μπορούμε. Αποτύχαμε!»

Το ξέρουμε πως έχουμε αποτύχει.

Η έδρα αποφάσισε. 28 Μαρτίου η επόμενη δικάσιμος. Πήρα ταξί για να φύγω. Δεν με κρατούσαν τα πόδια μου.

* Μέλος της ACTUP, μέλος της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης των διωκόμενων οροθετικών γυναικών και γιατρός λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός.

Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Κριτικές
7
Like
173
Πόντοι
16
Αποζημίωση για άδικη προφυλάκιση σε 2 από τις διαπομπευθείσες οροθετικές γυναίκες.

Οι οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύθηκαν και προφυλακίστηκαν για πολλούς μήνες το 2012 κερδίζουν μια πρώτη - μικρή - δικαίωση.

Εκδικάστηκε σήμερα η προσφυγή δύο οροθετικών γυναικών, από τις διαπομπευθείσες τον Μάιο του 2012 με το πογκρόμ που είχε εξαπολύσει - λίγο πριν τις πρώτες βουλευτικές εκλογές - ο τότε υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, για αποζημίωση λόγω άδικης προφυλάκισης.

Το δικαστήριο έκρινε άδικη την προφυλάκισή τους και επιδίκασε αποζημίωση 10€ ανά ημέρα προφυλάκισης για την καθεμιά από τις δύο προσφυγούσες.

Είναι μια πρώτη δικαίωση, σε θεσμικό επίπεδο, για την προφυλάκιση, την κακομεταχείριση και τις επιπτώσεις στη ζωή τους. Ωστόσο, είναι το χαμηλότερο ποσό αποζημίωσης που μπορούσε να δώσει το δικαστήριο.

Παράλληλα, εκκρεμούν αρκετές ακόμα μάχες σε δικαστικό επίπεδο. Έντεκα εκ των γυναικών πρόκειται να δικαστούν με πλημμεληματικές κατηγορίες στις 23 Ιανουαρίου του 2015, εξ αναβολής, ενώ εκκρεμούν ακόμα δύο δίκες για πλημμελήματα τον Σεπτέμβριο.

Αναμένεται επίσης η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το αν θα εκδικάσει προσφυγή εκ μέρους οροθετικών γυναικών και οργανώσεων για την ίδια υπόθεση.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
Εμ βεβαια,γιατι στην Ελλαδαρα ολα γίνονται για πολιτικους σκοπους και οι καθικαραδες εκμεταλευοντε τα παντα και παντου προκειμενου να κερδισουν λιγο πολιτικο εδαφος.Πριν απο τα περιστατικα αυτα τοσα χρονια δεν ηξερε κανενας καριολης υπουργος να κανει κατι για τις πουτανες στο δρομο για τα πρεζακια που χρηζουν βοηθειας και για το εμποριο ναρκωτικων που γινετε στα σενα του κεντρου.Μολις εσκασε η πολιτικη βοβμβα τρεξαν να ενδιαφερθουν. Γαμημενοι πουστηδες ολοι τους. Πειραν τα κακομοιρα πλάσματα τα βαλαν φυλακη για να πει ο μεσος μαλακας Ελληνας ''να ειδες? κατι κανανε τελικα''.Τους εμπορους ομως δεν τους αγκιζουνε εκει τους γινοντε τα πολιτικα τους αρχιδια σαν κουκουτσια απο καρπουζι.Να πας να γαμηθεις κυριε Λοβερδο που η μονη φορα που χρησημοποιησες την ιδιοτητα σου για αυτο το θεμα ηταν για τις μερες που κρατησε η ολη φαση.Τις βαλανε φυλακη γιατι? Επειδη ειναι σωματικα και ψυχολογικα διαταραγμενες και θα εκαναν τα παντα για τη δοση τους? Αυτος που πηγε και τις πηδαγε και στην ουσια εκμεταλευτικε την αρρωστια της για να παρει φτηνο και απροφυλαχτο σεξ δεν πρεπει να διοχθει? Αν εγω παω και παρω το τζοκερ που μολις κερδισε ενας καθηστερημενος δεν θα πρεπει να κατηγωρηθω για εκμεταλευση?Αντι να κοιταξουν να να φτιαξουν ενα συστημα που να αποτρεπει τους πολιτες απο τα ναρκωτικα και να καθαρισουν τους δρομους απο το εμποριο κυνηγανε τα παιδακια που εχουν ειδη χαθει εχοντας γινει χρηστες ηρωινης.Να πατε να πνηγειτε ξεφτιλες πολιτικοι της πουτσας.Αλλα δεν φταιτε εσεις,εμεις φταιμε με δε σας εχουμε βαλει την καρεκλα σας στον κολο και δε σας εχουμε γαμησει με αυτην.

klintbruce

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2012
Like
6
Πόντοι
1
πουτανας γιοι πολιτικοι-να στησουμε κρεμαλες στη βουλη.

zdrinis

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2014
Like
2
Πόντοι
16
"Η Κατερίνα δραπέτευσε". Το τελευταίο αντίο από μια οροθετική που διαπόμπευσε ο Λοβέρδος

εγω προσωπικα ειμαι κατα της δημοσιοποιησης
ομως καθε ανθρωπος εχει το δικαιωμα να ξερει αν ο αλλος εχει μια μολυσματικη ασθενεια για να προφυλαξει τον εαυτο του
κ οταν πολλοι δεν λενε την αληθεια στο συντροφο τους η δε τους νοιαζει το θεμα περιπλεκεται
οποτε δν ξερω ποιο ειναι το σωστο

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
23.295
Πόντοι
5.006
Πέθανε μια από τις οροθετικές που είχε διαπομπεύσει ο Λοβέρδος
«Εγινε πια κι αυτό και τώρα ο κύριος Λοβέρδος μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η κοινωνία σχεδόν καθάρισε από αυτές τις κοπέλες κι αυτό το φρόντισε ο ίδιος.
Εξευτέλισαν το παιδί μου, ήρθαν στο χωριό και το ΚΕΕΛΠΝΟ εξέτασε το εγγόνι μου μέσα στο σχολείο, μας εκθέσανε όλους, μας ξεφτίλισαν.
Πήγαν τα κορίτσια στο υπόγειο της Γ' πτέρυγας του Κορυδαλλού αντί να τα φροντίσουν στα νοσοκομεία. Τους πέταγαν το φαγητό από τα κάγκελα και εκείνα την ίδια ώρα κατάπιναν μπαταρίες.
Δημόσια μας εξευτελίσανε και τώρα εγώ δημόσια ανταποδίδω λίγο πριν θάψω την κόρη μου ότι μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Και αυτό το λέω κι εγώ η μητέρα της, δημόσια, με το όνομά μου. Ευμορφία Κουλουριώτη»

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom