Νέα

«Ερείπια: Οροθετικές Γυναίκες. Το Χρονικό Μιας Διαπόμπευσης»-Οι προβολές του Ντοκιμαντέρ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα antisthenis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 384
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Προφανως, αυτά που γράφω δεν ειναι απο το μυαλό μου.
Οταν η λιστα αναμονής για εναν ναρκωμανη ειναι μεχρι 4 χρονια, για τι υποδομές μου μιλάς?
Οταν μεχρι πριν 3 μηνες βγηκε το ΙΦΕΤ και κατειγγειλε τον ΟΚΑΝΑ για ελλειψη μεθαδονης και λοιπων υποκαταστατων
ενω ταυτοχρονα ειχαν βγει στην επιφανεια καταχρήσεις των οικονομικών απο διοικητικους του ΟΚΑΝΑ
για τι υποδομες μου μιλας?

Οσο για την προληψη. Θα σου πω για αρχη ενα πραγμα.
Κακη ενημερωση. Ποιος τολμα να μιλησει στα παιδιά ανοιχτα και ρεαλιστικα για τα ναρκωτικά?
Τσουβαλιαζουμε ΟΛΑ τα ναρκωτικά, ιντριγκάρουμε τα παιδιά, πανε να δοκιμασουν λιγο χορτο (που πλεον σχεδον ολοι δοκιμαζουν)
βλεπουν οτι δεν ειναι τιποτα και αρκετοι ΘΕΩΡΟΥΝ οτι ΚΑΙ τα υπολοιπα ναρκωτικα ΔΕΝ θα ειναι τιποτα.

ΔΕΝ υπαρχει σωστη και αντικειμενικη πληροφορηση για τα ναρκωτικά.

Οσο για μηχανισμο επανενταξης??
Αυτό δεν υπαρχει καν.

η λίστα αναμονής στον ΟΚΑΝΑ είναι πλέον 2-3 μήνες... μεθαδόνη δεν είχε ποτέ έλλειψη (και γιατί να έχει 3 ευρώ το κιλό κάνει)..

αααα ναι και μια ζωή όλο κι κάτι θα βγεί στην επιφάνεια... κυνήγι μαγισών καλά κρατεί...

violetta24

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2012
Like
1
Πόντοι
16
η λίστα αναμονής στον ΟΚΑΝΑ είναι πλέον 2-3 μήνες... μεθαδόνη δεν είχε ποτέ έλλειψη (και γιατί να έχει 3 ευρώ το κιλό κάνει)..

αααα ναι και μια ζωή όλο κι κάτι θα βγεί στην επιφάνεια... κυνήγι μαγισών καλά κρατεί...

:2funny:

Εχεις καποιο στοιχειο για αυτό?

Γιατί η Μενη Μαλλιωρη η προεδρος του Οκανα μεχρι πριν 2 μηνες αλλα ελεγε.

Η μηπως ξερεις καλύτερα απόλους?  :helpplea:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
:2funny:

Εχεις καποιο στοιχειο για αυτό?

Γιατί η Μενη Μαλλιωρη η προεδρος του Οκανα μεχρι πριν 2 μηνες αλλα ελεγε.

Η μηπως ξερεις καλύτερα απόλους?  :helpplea:

και τι ακριβώς έλεγε η Μινέρβα... ???

διότι κάτι ξέρω και εγώ...

violetta24

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2012
Like
1
Πόντοι
16
και τι ακριβώς έλεγε η Μινέρβα... ???

διότι κάτι ξέρω και εγώ...

μεσα ιουνιου ελεγε ατι απο 6μιση χρονια που ηταν την προηγουμενη 5ετια
η λιστα μειωθηκε στα 3μιση χρονια.

Εσυ τους 2-3 μηνες που τους ειδες? Εκτος αν μιλαμε για ατομο
με AIDS, καρκίνο ή εγκυο γυναικα τότε ανηκει στην ομαδα ευπαθων ατομων
και μπαινει μπροστά στη σειρα αναμονης.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Ναι, πως ουρά κάνουν να πάνε.

Όταν όμως τους πιάσουνε για κανένα ντηλάρισμα, για καμία τσαντιά τότε αρχίζουν τα κλαψουρίσματα στον δικαστή ότι είναι πρεζάκια και να τους δώσει μία ευκαιρεία.

Τους αναλαμβάνει το σύστημα και ανάλογα τους βρίσκει καμία θεσούλα.

Μόνον να μην είναι σε τίποτε κλειστά προγράμματα, Ιθάκη δηλαδή, γιατί δεν αντέχουν και την κοπανάνε.

Τα καϋμένα τα παιδιά.....

violetta24

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2012
Like
1
Πόντοι
16
Ναι, πως ουρά κάνουν να πάνε.

Όταν όμως τους πιάσουνε για κανένα ντηλάρισμα, για καμία τσαντιά τότε αρχίζουν τα κλαψουρίσματα στον δικαστή ότι είναι πρεζάκια και να τους δώσει μία ευκαιρεία.

Τους αναλαμβάνει το σύστημα και ανάλογα τους βρίσκει καμία θεσούλα.

Μόνον να μην είναι σε τίποτε κλειστά προγράμματα, Ιθάκη δηλαδή, γιατί δεν αντέχουν και την κοπανάνε.

Οι ναρκωμανείς οσο σωματικά άρρωστοι είναι αλλο τόσο είναι και ψυχικά και νοητικά.
δεν περιμενω να το κατανοησεις βεβαια, αλλα απλα το λεω..

Υ.Γ εντάξει το ευκαιρία,
αλλα αυτό το καημένος το σκότωσες...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
μεσα ιουνιου ελεγε ατι απο 6μιση χρονια που ηταν την προηγουμενη 5ετια
η λιστα μειωθηκε στα 3μιση χρονια.

Εσυ τους 2-3 μηνες που τους ειδες? Εκτος αν μιλαμε για ατομο
με AIDS, καρκίνο ή εγκυο γυναικα τότε ανηκει στην ομαδα ευπαθων ατομων
και μπαινει μπροστά στη σειρα αναμονης.

Αλεξανδρούπολη .. 2 εβδομάδες
Κομοτινή... 1 μήνας
Καβάλα.. 5 μήνες

αααα ναι και στο κάτω κάτω τόσα έχουμε τόσα δίνουμε... δεν θα έχουμε και top priority κάποιους οι οποίοι ενώ γνωρίζανε το τι είναι τοξικοεξάρτηση (και μην μου πεί κανενας καμμιά παπαριά ότι δεν ξέρανε ή παρασυρθήκανε) θελήσανε να πειραματιστούνε με τους κινδύνους της παρόλες τις φωνές περί του αντιθέτου και τώρα έρχονται και μου ζητάνε την βοήθεια μου...

θα την δώσω ... αλλά επειδή οι πόροι είναι λίγοι θα αξιολογήσω και θα βάλω προτεραιότητες.. και θα προτιμήσω να δώσω δέκα υποτροφίες σε αριστούχους για να κάνουν μεταπτυχιακά από το να δώσω αύξηση χρηματοδότησης στα προγράμματα αυτά...

Λαμία.. 2 μήνες

εντάξει είσαι τώρα.. με στοιχεία του ΟΚΑΝΑ και όχι παπαριες από δημοσιογράφους...

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
οι νοικοκυρες με τα ναρκωτικα ποσο σχεση εχουν?

Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Κριτικές
7
Like
173
Πόντοι
16
Καταγγελία – Έκκληση για τις φυλακισμένες οροθετικές στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες οροθετικών γυναικών που μεταφέρθηκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Θήβας, για πλήρη εγκατάλειψή τους ως προς τις ιατρικές και φαρμακευτικές τους ανάγκες.

Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου οι 7 οροθετικές που κρατούνταν στο Κορυδαλλό, για να δοθεί ο χώρος αυτός στους οροθετικούς άνδρες, που είναι περίπου 120, και μέχρι πρόσφατα μέρος αυτών κρατείτο στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Είχαμε καταγγείλει παλιότερα τη διακριση φύλου, ότι τους άνδρες οροθετικούς τους κρατούσαν στο νοσοκομείο των φυλακών, ενώ τις γυναίκες, και μάλιστα τις διαπομπευμένες που κρατήθηκαν έως 11 μήνες με σταδιακή αποφυλάκιση, τις κρατούσαν στα υπόγεια του Κορυδαλλού.

Επιστρέφοντας στην καταγγελία και έκκλησή τους, να πούμε ότι από τη στιγμή που μεταφέρθηκαν, δεν μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις τους αυτές που δεν νοσούν (2 τον αριθμό), δεν δίδονται φάρμακα σε αυτές που πρέπει να τα λαμβάνουν (5 τον αριθμό) και δεν υπάρχει γιατρός παθολόγος για άλλα επείγοντα θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Επίσης, δεν υπάρχει ζεστό νερό για να πλυθούν, παρά το ότι το πρόβλημα της υγείας τους απαιτεί επιμελημένη καθαριότητα.

Η καταγγελία απευθύνθηκε σε μέλη της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η οποία και θα δημοσιοποιήσει δεόντως το θέμα και θα προσπαθήσει να βοηθήσει για λύση αυτού του σοβαρού προβλήματος.

Σε τι συνθήκες όμως; Σε συνθήκες κατάρρευσης της υγείας, σε συνθήκες παντελούς έλλειψης αντιρετροϊκών φαρμάκων για 9.000 ασθενείς στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της γενικότερης κατάρρευσης. Παράδειγμα, η πρόσφατη καταγγελία από την παράταξη ιατρών Α.Ρ.Σ.Ι. (20-9-2013), για το νοσοκομείο της Νίκαιας:

«Τραγικές ελλείψεις φαρμάκων. Σε ακραίο σημείο έχει φέρει το νοσοκομείο μας η ελλιπής χρηματοδότηση. Η ισορροπία τρόμου ανάμεσα στα εξαιρετικά χαμηλά κονδύλια και τις ανάγκες των ασθενών, τις τελευταίες ημέρες κατέρρευσε. Έτσι παρατηρήθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε αντιβιοτικά, αντιπηκτικά, φάρμακα για τους ασθενείς με AIDS. Στην προσπάθεια να βρεθούν χρήματα για κρίσιμα φάρμακα, ακυρώθηκε η αγορά άκρως απαραίτητων ιατρικών μηχανημάτων, για την οποία έχει ολοκληρωθεί η νόμιμη και χρονοβόρα διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, το φαρμακείο συνεχίζει να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση…»

Μαζί με τους/και τις ιατρούς που αγωνίζονται για την παροχή υγείας σε όλους και όλες τους ασθενείς, και εναντίον των απολύσεων απαραίτητου προσωπικού, ζητάμε την άμεση επίλυση του προβλήματος που μας κατάγγειλαν κρατούμενες από τις φυλακές της Θήβας.

violetta24

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2012
Like
1
Πόντοι
16
Αλεξανδρούπολη .. 2 εβδομάδες
Κομοτινή... 1 μήνας
Καβάλα.. 5 μήνες

αααα ναι και στο κάτω κάτω τόσα έχουμε τόσα δίνουμε... δεν θα έχουμε και top priority κάποιους οι οποίοι ενώ γνωρίζανε το τι είναι τοξικοεξάρτηση (και μην μου πεί κανενας καμμιά παπαριά ότι δεν ξέρανε ή παρασυρθήκανε) θελήσανε να πειραματιστούνε με τους κινδύνους της παρόλες τις φωνές περί του αντιθέτου και τώρα έρχονται και μου ζητάνε την βοήθεια μου...

θα την δώσω ... αλλά επειδή οι πόροι είναι λίγοι θα αξιολογήσω και θα βάλω προτεραιότητες.. και θα προτιμήσω να δώσω δέκα υποτροφίες σε αριστούχους για να κάνουν μεταπτυχιακά από το να δώσω αύξηση χρηματοδότησης στα προγράμματα αυτά...

Λαμία.. 2 μήνες

εντάξει είσαι τώρα.. με στοιχεία του ΟΚΑΝΑ και όχι παπαριες από δημοσιογράφους...

Προφανώς αναφερομουν για το ΚΕΝΤΡΟ της Αθηνας.
Αν ειχαμε χρονιαία λίστα αναμονής και στην επαρχια
θα ειχαμε δεκαδες μικρες ''ομονοιες'' και ''πατησιων'' σε ολη την Ελλάδα.

Κατα τάλλα, ναι
ειδαμε πως αξιολογεί και χρησιμοποιεί το κράτος τα οικονομικα του.  :cheesy:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Οι ναρκωμανείς οσο σωματικα αρρωστοι ειναι αλλο τοσο ειναι και ψυχικα και νοητικά.

δεν καταλαβαίνω γιατί ο ναρκομανής είναι περισσότερο σωματικά και νοητικά άρρωστος από τον καπνιστή ή τον αλκοολικό ..

στο κάτω κάτω της γραφής η χημική εξάρτηση από τα αλκαλοειδή είναι θέμα μιας εβδομάδος μετά από την οποία ο οργανισμός παύει να είναι εξαρτημένος από την ουσία... εντάξει είναι διαβολοβδομάδα γιατί ο απεξαρτώμενος έχει πόνους, εμετούς κλπ κλπ αλλά αντιμετωπίζονται με συντηριτική θεραπεία...

σε αντίθεση με την νικοτίνη για την οποία η χημική εξάρτηση του ανθρώπινου οργανισμού είναι από 2-5 χρόνια...

από κει και πέρα είναι θέμα του ιδιου να μην ξαναπάρει.. και όταν κάποιος βγαίνει από τον βούρκο, τραβάει το ζόρι της αποτοξίνωσης και μόλις τελειώσει παει κι ξαναπέρνει ναρκωτικά τότε είναι αξιος της μοίρας του...

Επισκέπτης
δεν καταλαβαίνω γιατί ο ναρκομανής είναι περισσότερο σωματικά και νοητικά άρρωστος από τον καπνιστή ή τον αλκοολικό ..

στο κάτω κάτω της γραφής η χημική εξάρτηση από τα αλκαλοειδή είναι θέμα μιας εβδομάδος μετά από την οποία ο οργανισμός παύει να είναι εξαρτημένος από την ουσία... εντάξει είναι διαβολοβδομάδα γιατί ο απεξαρτώμενος έχει πόνους, εμετούς κλπ κλπ αλλά αντιμετωπίζονται με συντηριτική θεραπεία...

σε αντίθεση με την νικοτίνη για την οποία η χημική εξάρτηση του ανθρώπινου οργανισμού είναι από 2-5 χρόνια...

από κει και πέρα είναι θέμα του ιδιου να μην ξαναπάρει.. και όταν κάποιος βγαίνει από τον βούρκο, τραβάει το ζόρι της απ[οτοξίνωσης και μόλις τελειώσει παει κι ξαναπέρνει ναρκωτικά τότε είναι αξιος της μοίρας του...
σωστοτατος :rockon: :rockon:

violetta24

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2012
Like
1
Πόντοι
16

από κει και πέρα είναι θέμα του ιδιου να μην ξαναπάρει.. και όταν κάποιος βγαίνει από τον βούρκο, τραβάει το ζόρι της απ[οτοξίνωσης και μόλις τελειώσει παει κι ξαναπέρνει ναρκωτικά τότε είναι αξιος της μοίρας του...

:headbang:

Καμμια σχέση η μορφίνη(ηρωινη) με την νικοτίνη. Το οτι εχουν ΚΑΠΟΙΕΣ ομοιοτητες στην χημική δομη τους (το αλκαλοειδη ειναι ΠΑΡΑ πολυ γενικο) δεν παιζει κανενα ρολο.

Για αρχή η νικοτίνη δεν παίζει με τους υποδοχείς ''του πόνου'', ούτε ειναι κατασταλτική ουσία στην δόση που χρησιμοποιείται.
Απλα διεγειρει το ΚΝΣ και σε καποια φαση ερχεται ο εθισμος.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Οι ναρκωμανείς οσο σωματικά άρρωστοι είναι αλλο τόσο είναι και ψυχικά και νοητικά.

Υ.Γ εντάξει το ευκαιρία,
αλλα αυτό το καημένος το σκότωσες...

Παπαριές λες.

Χωρίς να ξέρεις τίποτε.

Ούτε για ναρκωτικά, ούτε για εξαρτήσεις, ούτε για το τι γίνεται στην πιάτσα.

1.Τα ναρκωτικά είναι ωραία. Αλλοιώς δεν θα τα παίρναμε. Αλλά ΟΛΟΙ που τα παίρνουν ξέρουν ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από τα χέρια τους. Δεν γίνονται όμως ΟΛΟΙ εξαρτημένοι. Ακόμη και όταν κάνουν ηρωΐνη. Αυτοί που γίνονται εξαρτημένοι απλά δεν έχουν θέληση και γίνονται εξαρτημένοι.

2. Ακόμη όμως και αυτοί που παίρνουν ναρκωτικά δεν σημαίνει ότι θα γίνουν ρεμάλια στην Ομόνοια που θα ψυρίζουν καμία γριά. Ούτε ότι θα βαράνε στον πούτσο τους στην Γερανίου.
Διότι υπάρχουν ακόμη και ηρωϊνομανείς που τρυπιούνται κάθε μέρα αλλά την ρεγουλάρουν την δόση.
Για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί γιατρόι εξαρτημένοι από την μορφίνη που όμως το ελέγχουν και είναι διάγουν ζωή νορμάλ, αναισθησιολόγοι που κάνουν φεντανύλ.
Αυτοί δεν παθαίνουν σχεδόν τίποτε για να μην πω και πεθαίνουν κανονικά για να μην πω ότι τρέφονται από την ηρωΐνη.
Παράδειγμα ο Μπάρροουζ. Δεν θα τον ξέρεις αλλά λέμε τώρα.
Ή οι Στόουνς

3. Όλα τα πρεζάκια έχουν μία συγκεκριμένη νοοτροπία. Ατύχησαν από την ζωή την ρημάδα, η κενωνία τους χρωστάει, το κράτος πρέπει να τους κάνει καλά και να τους ζήσει.

4. Αυτοί που θέλουν να το κόψουν το κόβουν.
Προσωπικά έχω δει πρεζάκια να ξενροβολάνε για μία βδομάδα αλλά μετά το έχουν κόψει.
Ξέρω τελειωμένα πρεζάκια που το κόψανε με την μία χωρίς μεθαδόνες, χωρίς ΟΚΑΝΑ, χωρίς 18άνω, χωρίς φάρμακα, χωρίς ομάδες, χωρίς υποστήριξη από ψυχολόγους και άλλους παρατρεχάμενους. Απλά απφάσισαν να το κόψου και το έκοψαν. Υπέφεραν βέβαια για μία βδομάδα αλλά ΚΑΝΕΝΑ πρεζάκι δεν πέθανε από στερητικά.
Έχω δει τελειωμένους αλκοολικούς με ζωή δύο μηνών να το κόβουν πράγμα που είναι απείρως δυσκολότερο από την πρέζα.
Έχω δει καπνιστές των 5 πακέτων την ημέρα να το κόβουν. Αυτό και αν είναι δύσκολο
Θέληση χρειάζεται. Και να μην έχεις την πρεζάκικιη νοοτροπία.

5. Δεν χρειάζεται καμία κρατική παρέμβαση, δεν χρειάζονται βίλες στο Παλιό Ψυχικό για τις πρεζούδες, δεν χρειάζεται ένα κάρο προσωπικό, ψυχολόγοι, ψυχίατροι μέχρι art και dance therapists.
Υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγεται Ανώνυμοι Αλκοολικοί και κάνει θαύματα. Το οποίο δε χρειάζεται παρά μία αίθουσα που μπορεί να είναι σε οποιονδήποτε χώρο.
Χρειάζαεται όμως η απόφαση να το κόψεις και χρειάζεται να ακολουθείς τα βήματα μία ζωή.
Ανάλογα προγράμματα Ανωνύμων υπάρχουν για τον τζόγο, την κόκα, την πρέζα.
Πόσοι όμως έχουν το θάρρος να τα ακολουθήσουν;

Αυτά και τέλος.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
Και ξέρουμε πολύ καλά να εφευρίσκουμε ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
:headbang:

Καμμια σχέση η μορφίνη(ηρωινη) με την νικοτίνη. Το οτι εχουν ΚΑΠΟΙΕΣ ομοιοτητες στην χημική δομη τους (το αλκαλοειδη ειναι ΠΑΡΑ πολυ γενικο) δεν παιζει κανενα ρολο.

Για αρχή η νικοτίνη δεν παίζει με τους υποδοχείς ''του πόνου'', ούτε ειναι κατασταλτική ουσία στην δόση που χρησιμοποιείται.
Απλα διεγειρει το ΚΝΣ και σε καποια φαση ερχεται ο εθισμος.

αυτό κατάλαβες εσύ ??? ότι είπα ότι η μορφίνη είναι ίδια με την νικοτίνη ???

αντε κοπέλα μου να μάθεις ελληνικά και μετά συζητάμε...

violetta24

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2012
Like
1
Πόντοι
16
αυτό κατάλαβες εσύ ??? ότι είπα ότι η μορφίνη είναι ίδια με την νικοτίνη ???

αντε κοπέλα μου να μάθεις ελληνικά και μετά συζητάμε...

Τα αντε κοπελα μου
και το αχρειαστο υφάκι να το αφήσεις για αυτές που γνωριζεις προσωπικα.

Καλο βραδυ  :)

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
επιμενω... τι σχεση εχουν οι νοικοκυρες με τα ναρκωτικα?

violetta24

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2012
Like
1
Πόντοι
16
Παπαριές λες.

Χωρίς να ξέρεις τίποτε.

Ούτε για ναρκωτικά, ούτε για εξαρτήσεις, ούτε για το τι γίνεται στην πιάτσα.

1.Τα ναρκωτικά είναι ωραία. Αλλοιώς δεν θα τα παίρναμε. Αλλά ΟΛΟΙ που τα παίρνουν ξέρουν ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από τα χέρια τους. Δεν γίνονται όμως ΟΛΟΙ εξαρτημένοι. Ακόμη και όταν κάνουν ηρωΐνη. Αυτοί που γίνονται εξαρτημένοι απλά δεν έχουν θέληση και γίνονται εξαρτημένοι.

2. Ακόμη όμως και αυτοί που παίρνουν ναρκωτικά δεν σημαίνει ότι θα γίνουν ρεμάλια στην Ομόνοια που θα ψυρίζουν καμία γριά. Ούτε ότι θα βαράνε στον πούτσο τους στην Γερανίου.
Διότι υπάρχουν ακόμη και ηρωϊνομανείς που τρυπιούνται κάθε μέρα αλλά την ρεγουλάρουν την δόση.
Για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί γιατρόι εξαρτημένοι από την μορφίνη που όμως το ελέγχουν και είναι διάγουν ζωή νορμάλ, αναισθησιολόγοι που κάνουν φεντανύλ.
Αυτοί δεν παθαίνουν σχεδόν τίποτε για να μην πω και πεθαίνουν κανονικά για να μην πω ότι τρέφονται από την ηρωΐνη.
Παράδειγμα ο Μπάρροουζ. Δεν θα τον ξέρεις αλλά λέμε τώρα.
Ή οι Στόουνς

3. Όλα τα πρεζάκια έχουν μία συγκεκριμένη νοοτροπία. Ατύχησαν από την ζωή την ρημάδα, η κενωνία τους χρωστάει, το κράτος πρέπει να τους κάνει καλά και να τους ζήσει.

4. Αυτοί που θέλουν να το κόψουν το κόβουν.
Προσωπικά έχω δει πρεζάκια να ξενροβολάνε για μία βδομάδα αλλά μετά το έχουν κόψει.
Ξέρω τελειωμένα πρεζάκια που το κόψανε με την μία χωρίς μεθαδόνες, χωρίς ΟΚΑΝΑ, χωρίς 18άνω, χωρίς φάρμακα, χωρίς ομάδες, χωρίς υποστήριξη από ψυχολόγους και άλλους παρατρεχάμενους. Απλά απφάσισαν να το κόψου και το έκοψαν. Υπέφεραν βέβαια για μία βδομάδα αλλά ΚΑΝΕΝΑ πρεζάκι δεν πέθανε από στερητικά.
Έχω δει τελειωμένους αλκοολικούς με ζωή δύο μηνών να το κόβουν πράγμα που είναι απείρως δυσκολότερο από την πρέζα.
Έχω δει καπνιστές των 5 πακέτων την ημέρα να το κόβουν. Αυτό και αν είναι δύσκολο
Θέληση χρειάζεται. Και να μην έχεις την πρεζάκικιη νοοτροπία.

5. Δεν χρειάζεται καμία κρατική παρέμβαση, δεν χρειάζονται βίλες στο Παλιό Ψυχικό για τις πρεζούδες, δεν χρειάζεται ένα κάρο προσωπικό, ψυχολόγοι, ψυχίατροι μέχρι art και dance therapists.
Υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγεται Ανώνυμοι Αλκοολικοί και κάνει θαύματα. Το οποίο δε χρειάζεται παρά μία αίθουσα που μπορεί να είναι σε οποιονδήποτε χώρο.
Χρειάζαεται όμως η απόφαση να το κόψεις και χρειάζεται να ακολουθείς τα βήματα μία ζωή.
Ανάλογα προγράμματα Ανωνύμων υπάρχουν για τον τζόγο, την κόκα, την πρέζα.
Πόσοι όμως έχουν το θάρρος να τα ακολουθήσουν;

Αυτά και τέλος.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
Και ξέρουμε πολύ καλά να εφευρίσκουμε ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

Ολα αυτά που γράφεις, τι σχεση εχουν με αυτά που εγραψα εγω?

ελα Χριστε και Παναγια.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.799
Πόντοι
1.206

Ρε σύ το "καϋμός" κι εγώ το έγραφα με α-υ και διαλυτικά και μου το διόρθωναν όλα τα ηλεκτρονικά "διορθωτήρια" μέχρι που το άλλαξα κι εγώ σε α-η.
Σε λίγο θα αναγκασθώ να γράφω και το τραίνο με έψιλον ή το αυγό με βήτα, όπως μας γαμήσανε τη γλώσσα διάφοροι "προοδευτικοί" ισοπεδωτήρες των πάντων...

violetta24

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2012
Like
1
Πόντοι
16
Ρε σύ το "καϋμός" κι εγώ το έγραφα με α-υ και διαλυτικά και μου το διόρθωναν όλα τα ηλεκτρονικά "διορθωτήρια" μέχρι που το άλλαξα κι εγώ σε α-η.
Σε λίγο θα αναγκασθώ να γράφω και το τραίνο με έψιλον ή το αυγό με βήτα, όπως μας γαμήσανε τη γλώσσα διάφοροι "προοδευτικοί" ισοπεδωτήρες των πάντων...

γιατί δεν γραφεις και με περισπωμένες στην καθαρεύουσα?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom