Οι ναρκωμανείς οσο σωματικά άρρωστοι είναι αλλο τόσο είναι και ψυχικά και νοητικά.
δεν περιμενω να το κατανοησεις βεβαια, αλλα απλα το λεω..
Υ.Γ εντάξει το ευκαιρία,
αλλα αυτό το καημένος το σκότωσες...
Παπαριές λες.
Χωρίς να ξέρεις τίποτε.
Ούτε για ναρκωτικά, ούτε για εξαρτήσεις, ούτε για το τι γίνεται στην πιάτσα.
1.Τα ναρκωτικά είναι ωραία. Αλλοιώς δεν θα τα παίρναμε. Αλλά ΟΛΟΙ που τα παίρνουν ξέρουν ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από τα χέρια τους. Δεν γίνονται όμως ΟΛΟΙ εξαρτημένοι. Ακόμη και όταν κάνουν ηρωΐνη. Αυτοί που γίνονται εξαρτημένοι απλά δεν έχουν θέληση και γίνονται εξαρτημένοι.
2. Ακόμη όμως και αυτοί που παίρνουν ναρκωτικά δεν σημαίνει ότι θα γίνουν ρεμάλια στην Ομόνοια που θα ψυρίζουν καμία γριά. Ούτε ότι θα βαράνε στον πούτσο τους στην Γερανίου.
Διότι υπάρχουν ακόμη και ηρωϊνομανείς που τρυπιούνται κάθε μέρα αλλά την ρεγουλάρουν την δόση.
Για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί γιατρόι εξαρτημένοι από την μορφίνη που όμως το ελέγχουν και είναι διάγουν ζωή νορμάλ, αναισθησιολόγοι που κάνουν φεντανύλ.
Αυτοί δεν παθαίνουν σχεδόν τίποτε για να μην πω και πεθαίνουν κανονικά για να μην πω ότι τρέφονται από την ηρωΐνη.
Παράδειγμα ο Μπάρροουζ. Δεν θα τον ξέρεις αλλά λέμε τώρα.
Ή οι Στόουνς
3. Όλα τα πρεζάκια έχουν μία συγκεκριμένη νοοτροπία. Ατύχησαν από την ζωή την ρημάδα, η κενωνία τους χρωστάει, το κράτος πρέπει να τους κάνει καλά και να τους ζήσει.
4. Αυτοί που θέλουν να το κόψουν το κόβουν.
Προσωπικά έχω δει πρεζάκια να ξενροβολάνε για μία βδομάδα αλλά μετά το έχουν κόψει.
Ξέρω τελειωμένα πρεζάκια που το κόψανε με την μία χωρίς μεθαδόνες, χωρίς ΟΚΑΝΑ, χωρίς 18άνω, χωρίς φάρμακα, χωρίς ομάδες, χωρίς υποστήριξη από ψυχολόγους και άλλους παρατρεχάμενους. Απλά απφάσισαν να το κόψου και το έκοψαν. Υπέφεραν βέβαια για μία βδομάδα αλλά ΚΑΝΕΝΑ πρεζάκι δεν πέθανε από στερητικά.
Έχω δει τελειωμένους αλκοολικούς με ζωή δύο μηνών να το κόβουν πράγμα που είναι απείρως δυσκολότερο από την πρέζα.
Έχω δει καπνιστές των 5 πακέτων την ημέρα να το κόβουν. Αυτό και αν είναι δύσκολο
Θέληση χρειάζεται. Και να μην έχεις την πρεζάκικιη νοοτροπία.
5. Δεν χρειάζεται καμία κρατική παρέμβαση, δεν χρειάζονται βίλες στο Παλιό Ψυχικό για τις πρεζούδες, δεν χρειάζεται ένα κάρο προσωπικό, ψυχολόγοι, ψυχίατροι μέχρι art και dance therapists.
Υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγεται Ανώνυμοι Αλκοολικοί και κάνει θαύματα. Το οποίο δε χρειάζεται παρά μία αίθουσα που μπορεί να είναι σε οποιονδήποτε χώρο.
Χρειάζαεται όμως η απόφαση να το κόψεις και χρειάζεται να ακολουθείς τα βήματα μία ζωή.
Ανάλογα προγράμματα Ανωνύμων υπάρχουν για τον τζόγο, την κόκα, την πρέζα.
Πόσοι όμως έχουν το θάρρος να τα ακολουθήσουν;
Αυτά και τέλος.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
Και ξέρουμε πολύ καλά να εφευρίσκουμε ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.