Νέα

Επιστροφή σχολικών βιβλίων!!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sonyp900
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 85
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.444
Πόντοι
506
Μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα...΄Η σε παράλληλη διάσταση...
Πάντως αυτές τις απόψεις που ήταν στη μόδα στα early 80s, τότε που ο ανδρέας ήλεγχε τις μάζες με τον μπαμπούλα της ανύπαρκτης δεξιάς, τις έχουν αποκηρύξει και οι ίδιοι οι πασόκοι...Εσύ γιατί επιμένεις τώρα, δικό σου πρόβλημα.
Γιατί ο Μητσοτάκης με το `βρώμικο '89' την `κάθαρση' και την `ξευτιλισμένη Ελλάδα του πασοκ' τι έκανε;
Κια ποιος σου είπε ότι την έχουν αποκηρύξει; απλά, την έχουν συγχωρέσει...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Περιμένω με αγωνία την άποψή σου για την πρόταση που έκανα.
Να επαναφερθούν δηλαδή οι μπλε ποδιες (που ο Παττακός θα μετράει το μάκρος τους με τη μεζούρα), το πηλίκιο με την κουκουβάγια, ο αριθμός μητρώου που θα κοσμεί το πουλόβερ (όπως και στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης) και το κούρεμα με την ψιλή.
Α, και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ, η απαγόρευση να πας σινεμά και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Είναι η παράδοση της "δεξιάς παιδείας" και πρέπει να την διατηρήσουμε, τι διάολο.

Υ.Γ. Όσο για την κλοπή κάλπης που λες, σου υπενθυμίζω οτι εκείνος που την έκανε (και έγινε διάσημος έκτοτε στο πανελλήνιο με το παρατσούκλι "Καλπογιάννης") ήταν ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ελευθέριος Καλογιάννης, το 1985. Βούτηξε την κάλπη που ψηφίζανε για Πρόεδρο Δημοκρατίας και την μετέφερε στα γραφεία του κόμματός του. Ουδέποτε τιμωρήθηκε, φυσικά.
Θα ήθελα την άποψή σου και γι'αυτή την "παράδοση" της Δεξιάς. Θα σε ευγνωμονούσα δε αν μου απαντούσες ΜΟΝΟ σ' αυτό και δεν συμπεριλάμβανες στην άποψή σου τον Τεμπονέρα, τον Τσίπρα, τον Φιντέλ Κάστρο η το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.
Θενκς προκαταβολικά.

Τα μέτρα αυτά είχαν ξεπεραστεί πολύ πριν καταργηθούν και νομοθετικά και φυσικά δεν έχουν καμια θέση στη συγχρονη κοινωνία...Το να τα επικαλείσαι 40 χρόνια μετά την κατάργησή τους και να τα συσχετίζεις μάλιστα με ένα ορθό μέτρο με οικολογικές και οικονομικές παραμέτρους δε δείχνει προοδευτισμό αλλά βαθύτατη αντιδραστικότητα...

Το γεγονός ότι ένας βουλευτής της νδ έκανε μια χονδροειδέστατη απρέπεια προς τους θεσμούς, δίδει σήμερα το δικαίωμα στους πολιτικούς επιγόνους και οπαδούς αυτών των οποίων το όνομα δεν πρέπει να αναφέρω, λες και είναι ο Βοντελμορτ από το χάρυ πόττερ, να κλέβουν κάλπες από καθόλα νόμιμες διαδικασίες;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Για ποιες σημερινές κλοπές κάλπης μιλάς str8;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Για αυτές που γίνονται στις πρυτανικές εκλογές φυσικά...

Δεν το γνωρίζω, ειλικρινά.
Αλλά σου έδωσε κάποιο απο τα γραπτά μου την εντύπωση οτι υποστηρίζω κάτι τέτοιο, αν φυσικά συμβαίνει όντως και δεν είναι απλώς φαιά προπαγάνδα;

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δεν το γνωρίζω, ειλικρινά.
Αλλά σου έδωσε κάποιο απο τα γραπτά μου την εντύπωση οτι υποστηρίζω κάτι τέτοιο, αν φυσικά συμβαίνει όντως και δεν είναι απλώς φαιά προπαγάνδα;

Συμβαίνει, δεν είναι φαιά προπαγάνδα και δεν είπα ότι το στηρίζεις...
Πώς θα μπορούσες να το στηρίξεις άλλωστε αφού δεν ήξερες ότι συμβαίνει;

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Τα χρησιμοποιησα τα παλια βιβλια ειδικα ιστοριας και μαθηματικων,οσο δεν τα ανοιγα τοτε τα ανοιξα στα γεραματα

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Μου αρέσει πάντως που όσα ανάγονται στην παράδοση της παλιάς δεξιάς (Μακρόνησος, εκλογές του 61 που ψήφιζαν και τα δέντρα ώστε να βγει ο "εθνάρχης" Καραμανλής, παιδεία του 50 με κούρεμα δια της ψιλής κλπ) τα προσπερνάμε ως "παλιά" και ξεπερασμένα ως προς την παράδοση της σύγχρονης Δεξιάς.
Ενώ αν πρόκειται να μιλήσουμε για τα εγκλήματα του Στάλιν π.χ. (ως προς τα οποία ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αριστεράς έχει διαχωρίσει τη θέση του ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΗΔΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ), αυτά ισχύουν εις το διηνεκές και επικρέμονται επί της κεφαλής όλων των αριστερών.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Συμβαίνει, δεν είναι φαιά προπαγάνδα και δεν είπα ότι το στηρίζεις...
Πώς θα μπορούσες να το στηρίξεις άλλωστε αφού δεν ήξερες ότι συμβαίνει;

Και να το ήξερα δηλαδή, λες οτι θα το υποστήριζα;
Πάντα με την υπόθεση εργασίας οτι ισχύει, φυσικά.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
όχι ρε παιδιά, να μην επιστρέφονται τα βιβλία. τα πιο πολλά έχουν σημειώσεις των μαθητών, που γίνονται και με την παρότρυνση των εκπαιδευτικών προς διευκόλυνση της μελέτης. άρα δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. μπορούν βέβαια να ανακυκλωθούν, αλλά ας σεβαστούμε και το γεγονός ότι κάποιοι (έστω ελάχιστοι) μαθητές μπορεί να τα θέλουν για να ανατρέξουν κάποια στιγμή σ' αυτά για την ανάκτηση μιας γνώσης.

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
23
Πόντοι
16
Μου αρέσει πάντως που όσα ανάγονται στην παράδοση της παλιάς δεξιάς (Μακρόνησος, εκλογές του 61 που ψήφιζαν και τα δέντρα ώστε να βγει ο "εθνάρχης" Καραμανλής, παιδεία του 50 με κούρεμα δια της ψιλής κλπ) τα προσπερνάμε ως "παλιά" και ξεπερασμένα ως προς την παράδοση της σύγχρονης Δεξιάς.
Ενώ αν πρόκειται να μιλήσουμε για τα εγκλήματα του Στάλιν π.χ. (ως προς τα οποία ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αριστεράς έχει διαχωρίσει τη θέση του ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΗΔΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ), αυτά ισχύουν εις το διηνεκές και επικρέμονται επί της κεφαλής όλων των αριστερών.

ειναι γνωστη μεθοδος της δεξιας..

αν οι αριστεριστες ή αριστεροι κανουν καναν τραμπουκισμο στα αμφιθεατρα,στις συνελευσεις αυτο πιστωνεται σε ολη την αριστερα,αν πιασεις συζητηση για τεμπονερα,θα πιστωθει σε εναν 'αμυαλο' παπαριδη..

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Τα καταφέρατε πάλι και το πήγατε το θέμα στον Στάλιν και στην Δεξιά!! :2funny:

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
ειναι γνωστη μεθοδος της δεξιας..

αν οι αριστεριστες ή αριστεροι κανουν καναν τραμπουκισμο στα αμφιθεατρα,στις συνελευσεις αυτο πιστωνεται σε ολη την αριστερα,αν πιασεις συζητηση για τεμπονερα,θα πιστωθει σε εναν 'αμυαλο' παπαριδη..

πανομοιότυπη μέθοδο ακολουθεί και η αριστερά

Επισκέπτης
Οχι γιατι να τα επιστρεφουμε πισω?Τζαμπα κολοχωρτα ειναι...θα πιασουν τοπο.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Τα καταφέρατε πάλι και το πήγατε το θέμα στον Στάλιν και στην Δεξιά!! :2funny:

Το μέτρο της επιστροφής των σχολικών βιβλίων (για "οικολογικούς" λόγους, που επικαλούνται αυτοί που άφησαν να καεί η Πάρνηθα και χάρισαν τα καμένα στο Καζίνο, η και για "οικονομικούς" λόγους, απο αυτούς που διατηρούν στρατιές αξιωματικών για την προστασία του κάθε παπάρα βουλευτή) παραπέμπει -κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον- στην γνήσια δεξιά παράδοση, γι αυτό και το σχολίασα ως τέτοιο.
Είναι η παράδοση που θέλει τους 16χρονους μαθητές σούζα, να μην δικαιούνται να κάνουν καμμιά "παρασπονδία" ως προς το ασφυκτικό και βαρύ -και μη μου πει κανένας οτι δεν ισχύει κάτι τέτοιο- περιβάλλον του σχολείου.
Να μην κάνουν κοπάνες, να επιστρέφουν άθικτα τα βιβλία κλπ.
Αν σας πάει τόση γεροντίλα πάσο, εμένα θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω πάντως.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
.... ως προς το ασφυκτικό και βαρύ -και μη μου πει κανένας οτι δεν ισχύει κάτι τέτοιο- περιβάλλον του σχολείου.
.....

το περιβάλλον του σημερινού σχολείου είναι όντως βαρύ. για τους εκπαιδευτικούς όμως, όχι για τους μαθητές.

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Το μέτρο της επιστροφής των σχολικών βιβλίων (για "οικολογικούς" λόγους, που επικαλούνται αυτοί που άφησαν να καεί η Πάρνηθα και χάρισαν τα καμένα στο Καζίνο, η και για "οικονομικούς" λόγους, απο αυτούς που διατηρούν στρατιές αξιωματικών για την προστασία του κάθε παπάρα βουλευτή) παραπέμπει -κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον- στην γνήσια δεξιά παράδοση, γι αυτό και το σχολίασα ως τέτοιο.
Είναι η παράδοση που θέλει τους 16χρονους μαθητές σούζα, να μην δικαιούνται να κάνουν καμμιά "παρασπονδία" ως προς το ασφυκτικό και βαρύ -και μη μου πει κανένας οτι δεν ισχύει κάτι τέτοιο- περιβάλλον του σχολείου.
Να μην κάνουν κοπάνες, να επιστρέφουν άθικτα τα βιβλία κλπ.
Αν σας πάει τόση γεροντίλα πάσο, εμένα θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω πάντως.
Δεν είναι θέμα γεροντίλας ρε fethry!Και εγώ δεν είμαι υπέρ της επιστροφής των βιβλίων όπως ανέφερα και πιο πάνω αλλά για άλλους λόγους!Μην το κάνουμε όμως και "μαγκιά" το κάψιμο των βιβλίων!Γιατί η μία "μαγκιά" φέρνει την άλλη και μετά απορούμε γιατί έχει γεμίσει αυτός ο τόπος με  :jerking: !!!!

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
το περιβάλλον του σημερινού σχολείου είναι όντως βαρύ. για τους εκπαιδευτικούς όμως, όχι για τους μαθητές.

Ενώ για τους μαθητές, με όλο το άγχος που συσσωρεύεται πάνω στο κεφάλι τους για τις εξετάσεις στα ΑΕΙ, το μέλλον τους κλπ, είναι σαν να πηγαίνουν διακοπές;

Υ.Γ. Σου απάντησα μόνο και μόνο γιατί δεν ήθελα να νομίσει κανείς οτι αποφεύγω να το κάνω. Ξέρεις όμως πολύ καλά οτι δεν επιθυμώ διάλογο με σένα, ξέρεις και τους λόγους.
Θα το εκτιμούσα αν το καταλάβαινες και πορευόσουν αναλόγως.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Δεν είναι θέμα γεροντίλας ρε fethry!Και εγώ δεν είμαι υπέρ της επιστροφής των βιβλίων όπως ανέφερα και πιο πάνω αλλά για άλλους λόγους!Μην το κάνουμε όμως και "μαγκιά" το κάψιμο των βιβλίων!Γιατί η μία "μαγκιά" φέρνει την άλλη και μετά απορούμε γιατί έχει γεμίσει αυτός ο τόπος με  :jerking: !!!!

Δεν είναι μαγκιά, αυθόρμητη και συμβολική αντίδραση απο 16ρηδες είναι.
Και όλοι το έχουν κάνει, νομίζω, ακόμα και οι έχοντες σήμερα καταπιεί το μπαστούνι του καθωσπρεπισμού.
Μακάρι να λυνόταν μόνο απ' αυτό το χρόνιο πρόβλημα της παιδείας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom