Νέα

Επιστροφή σχολικών βιβλίων!!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sonyp900
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 85
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.444
Πόντοι
506
Ενας ΦΡΑΠΕΣ θα μας σωσει!!!!!!!!!
Στη ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ,θυμαμαι που πηγαινα σχολειο και η/ο Δασκαλος με αποκαλουσε ο γιος του Βοθρατζη και για οτι γινοταν φταιγαμε τα παιδια της Λαικης ταξης,ρε ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Επρεπε να το πεις στον πατέρα σου αυτό, να πάει να αδειάσει τον αχόρταγο στο κεφάλι του δάσκαλου

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
εμενα με εβαζαν τελευταιο θρανιο στο δημοτικο(σε ολο το δημοτικο ειχα 2 δασκαλους,ο ανδρας κ η γυναικα του) γιατι μπροστα ελεγε πρεπει να καθονται οι γιοι/κορες των πλουσιων κ εγω δεν ημουν απο πλουσια οικογενεια..βεβαια μπροστα εβαζε και τον γιο πχ του φουρναρη γιατι επαιρνε τζαμπα ψωμι,τον γιο του εφοριακου κλπ..

τωρα βεβαια οπου βρει τους γονεις μου καμαρωνουν οτι ηταν δασκαλοι μου κ λενε:εμεις το λεγαμε οτι θα παει ψηλα....
ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΠΛΕ,σε αυτη την χωρα..
Ασε ρε φιλε με τους μαλακες τους δασκαλους εδω αν ο Παππους σου υπηρχαν υπονοιες οτι ηταν Αριστερος σε ξεσκιζαν,ή με την κολοποδια θα γυρισουμε στην Χουντα,σαν τον Χριστοδουλο που την εποχη της Χουντας διαβαζε,ΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!!!

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Επρεπε να το πεις στον πατέρα σου αυτό, να πάει να αδειάσει τον αχόρταγο στο κεφάλι του δάσκαλου
Μεγαλε εχεις ιδεα απο εποχη ΧΟΥΝΤΑΣ και δεξιας,αστα καλυτερα

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
καλα ποτε πηγατε δημοτικο κ συνεβαιναν τετοια πραγματα? κ που? *P

επι του θεματος... μια χαρα σωστο ειναι το μετρο αντι να κανουν τα βιβλια αχρηστα, οπως τα κανουν οι περισσοτεροι, ας τα δινουν πισω
κ επειδη κατι ειπωθηκε για σχολικες στολες... εμεις δλδ που δεν τις εχουμε καταργησει τι παθαμε?

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
καλα ποτε πηγατε δημοτικο κ συνεβαιναν τετοια πραγματα? κ που? *P

επι του θεματος... μια χαρα σωστο ειναι το μετρο αντι να κανουν τα βιβλια αχρηστα, οπως τα κανουν οι περισσοτεροι, ας τα δινουν πισω
κ επειδη κατι ειπωθηκε για σχολικες στολες... εμεις δλδ που δεν τις εχουμε καταργησει τι παθαμε?
Δεκαετια 70,δεν ειμαστε ολοι νεοι εδω μεσα...

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.444
Πόντοι
506
Μεγαλε εχεις ιδεα απο εποχη ΧΟΥΝΤΑΣ και δεξιας,αστα καλυτερα
Α! για τόσο παλιά... Πρόλαβα και εγώ για πολύ λίγο την ποδιά και το εξαήμερο αλλά ευτυχώς μετά αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στην χώρα (81 ;)) και αυτά... τέλος

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
α ετσι πες ριτσαρντ μπιρ... ενταξει τοτε..

κ εγω προλαβα 1η δημοτικου νομιζω το εξαημερο... ευτυχως μετα μας τελειωσε

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.444
Πόντοι
506
α ετσι πες ριτσαρντ μπιρ... ενταξει τοτε..

κ εγω προλαβα 1η δημοτικου νομιζω το εξαημερο... ευτυχως μετα μας τελειωσε
το 71' γεννηθείς είμαι, αυτό με τον `ριτσαρντ μπιρ' δεν το κατάλαβα;

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Εγώ προτείνω να επαναφέρουμε επίσης τη μπλε ποδιά (κάτω απο το γόνατο φυσικά), το πηλίκιο με την κουκουβάγια, τον αριθμό μητρώου ραμένο πάνω στο πουλόβερ (σαν το Άουσβιτς ένα πράμα), καθώς και το κούρεμα με την ψιλή.
Τι λέτε;              :boobies:     

Κρίμα που δεν πρόλαβα τα ανωτέρω μέτρα- θα κολλούσα ένσημα αντιστασιακού από παιδί και θα μπορούσα να κάνω καρριέρα (διότι περί καρριέρας πρόκειται) αριστερού...
Ευτυχώς μεγάλωσα μέσα στο μπάχαλο του "εκδημοκρατισμού" της εκπαίδευσης και των καταλήψεων...

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί διαμαρτύρεστε για το μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πιο προηγμένες εκπαιδευτικά χώρες...
Σε τί θίγει την προσωπικότητα του μαθητή και τις ελευθερίες του;
Αντίθετα τον διδάσκει υπευθυνότητα και σεβασμό στην περιουσία, στην ιδιοκτησία και στο περιβάλλον, αφού ας μην κρυβόμαστε, τα βιβλία φειγ βολάν τα κάναμε παίζοντας μπουγέλο την τελευταία μέρα του σχολείου...

Τι; Αν τα διδαχθεί αυτά πώς θα κλέβει κάλπες, θα κάνει βανδαλισμούς, πορείες και καταλήψεις;

Αυτό ναι, δεν το είχα σκεφτεί...

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
5.009
Πόντοι
606
εμενα με εβαζαν τελευταιο θρανιο στο δημοτικο(σε ολο το δημοτικο ειχα 2 δασκαλους,ο ανδρας κ η γυναικα του) γιατι μπροστα ελεγε πρεπει να καθονται οι γιοι/κορες των πλουσιων
ηλιθια νοοτροπια,δειγμα στενομυαλιας της εποχης...

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Κρίμα που δεν πρόλαβα τα ανωτέρω μέτρα- θα κολλούσα ένσημα αντιστασιακού από παιδί και θα μπορούσα να κάνω καρριέρα (διότι περί καρριέρας πρόκειται) αριστερού...
Ευτυχώς μεγάλωσα μέσα στο μπάχαλο του "εκδημοκρατισμού" της εκπαίδευσης και των καταλήψεων...

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί διαμαρτύρεστε για το μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πιο προηγμένες εκπαιδευτικά χώρες...
Αντίθετα τον διδάσκει υπευθυνότητα και σεβασμό στην περιουσία, στην ιδιοκτησία και στο περιβάλλον, αφού ας μην κρυβόμαστε, τα βιβλία φειγ βολάν τα κάναμε παίζοντας μπουγέλο την τελευταία μέρα του σχολείου...

Τι; Αν τα διδαχθεί αυτά πώς θα κλέβει κάλπες, θα κάνει βανδαλισμούς, πορείες και καταλήψεις;

Φιλταταε εγω που ειμαι αγγραματος τα βιβλια μου απο το δημοτικο και τις 3 ταξεις του γυμνασιου τα εχω ολα(μετα δουλευα βοηθος στο βυτιο),γιατι ο πατερας και αυτος αγραματος μας ειχε μαθει οτι τα βιβλια πρεπει να τα σεβεσαι.Το 81 αλλαξαν πολλα προς το πολυ καλυτερο ....ωσπου στο τελος το παραγαμησαμε

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Φιλταταε εγω που ειμαι αγγραματος τα βιβλια μου απο το δημοτικο και τις 3 ταξεις του γυμνασιου τα εχω ολα(μετα δουλευα βοηθος στο βυτιο),γιατι ο πατερας και αυτος αγραματος μας ειχε μαθει οτι τα βιβλια πρεπει να τα σεβεσαι.Το 81 αλλαξαν πολλα προς το πολυ καλυτερο ....ωσπου στο τελος το παραγαμησαμε

Και που τα έχεις ρε βόθρε τα διάβασες ποτέ;
Και εγώ τα έχω κρατήσει και σαπίζουν στο υπόγειο όποτε σε λίγο καιρό θα πάνε για ανακύκλωση...
Αν τα έπαιρνε κάποιος άλλος μετά από εσένα που θα ήταν το κακό δηλαδή;

Για το αν τα πράγματα καλυτέρευσαν από το 1981 και μετά έχω άλλη άποψη...Θα συμφωνήσω όμως στην τελευταία σου φράση.

Και για αγράμματος, γράφεις καλύτερα από πολλούς "γραμματιζούμενους"...Μπράβο!

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
23
Πόντοι
16
Και που τα έχεις ρε βόθρε τα διάβασες ποτέ;
Και εγώ τα έχω κρατήσει και σαπίζουν στο υπόγειο όποτε σε λίγο καιρό θα πάνε για ανακύκλωση...
Αν τα έπαιρνε κάποιος άλλος μετά από εσένα που θα ήταν το κακό δηλαδή;

Για το αν τα πράγματα καλυτέρευσαν από το 1981 και μετά έχω άλλη άποψη...Θα συμφωνήσω όμως στην τελευταία σου φράση.

Και για αγράμματος, γράφεις καλύτερα από πολλούς "γραμματιζούμενους"...Μπράβο!

φιλε η δεξια ηθελε τον κοσμο αμορφωτο για να τους πλαθει οπως θελει...
να εχει κοκους,να φερνει χουντες,να φερνει καραμανληδες..

παλι καλα που ηρθε ο ανδρεας κ πηγε σχολειο κ το παιδι του φτωχου κ εβγαλε ψωμακι κ ο φτωχος κ η μπατσαρια βρηκε την θεση που επρεπε να ειχε,οπως σε ολο τον κοσμο δηλαδη κ οχι εποχες χωροφυλακων..

η μονη μαλακια του ανδρεα ηταν τα συνδικατα και οτι εβαλε το χερακι του να ευτελιστουν οι διαπροσωπικες σχεσεις..να γινουν οι γυναικες πουτανες λογω αποτομης υπερβολικης προβολης κ ελευθεριας κ να παρουν την σημερινη μορφη τους,δηλαδη να ανδροφερνουν σε χαρακτηρα κ συμπεριφορα..

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.444
Πόντοι
506
Το θέμα της ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων δεν είναι τόσο σοβαρό, ούτε οπισθοδρομικό, ούτε επαναστατικό, σαφώς να ανακυκλώνονται αρκεί όταν ξεκινά η σχολική χρονιά να υπάρχουν σε όλα τα σχολεία, μέχρι και το τελευταίο χωριό

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
φιλε η δεξια ηθελε τον κοσμο αμορφωτο για να τους πλαθει οπως θελει...
να εχει κοκους,να φερνει χουντες,να φερνει καραμανληδες..

παλι καλα που ηρθε ο ανδρεας κ πηγε σχολειο κ το παοιδι του φτωχου κ εβγαλε ψωμακι κ ο φτωχος κ η μπατσαρια βρηκε την θεση που επρεπε να ειχε,οπως σε ολο τον κοσμο δηλαδη κ οχι εποχες αστυφυλακων..

Μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα...΄Η σε παράλληλη διάσταση...
Πάντως αυτές τις απόψεις που ήταν στη μόδα στα early 80s, τότε που ο ανδρέας ήλεγχε τις μάζες με τον μπαμπούλα της ανύπαρκτης δεξιάς, τις έχουν αποκηρύξει και οι ίδιοι οι πασόκοι...Εσύ γιατί επιμένεις τώρα, δικό σου πρόβλημα.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66

Περιμένω με αγωνία την άποψή σου για την πρόταση που έκανα.
Να επαναφερθούν δηλαδή οι μπλε ποδιες (που ο Παττακός θα μετράει το μάκρος τους με τη μεζούρα), το πηλίκιο με την κουκουβάγια, ο αριθμός μητρώου που θα κοσμεί το πουλόβερ (όπως και στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης) και το κούρεμα με την ψιλή.
Α, και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ, η απαγόρευση να πας σινεμά και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Είναι η παράδοση της "δεξιάς παιδείας" και πρέπει να την διατηρήσουμε, τι διάολο.

Υ.Γ. Όσο για την κλοπή κάλπης που λες, σου υπενθυμίζω οτι εκείνος που την έκανε (και έγινε διάσημος έκτοτε στο πανελλήνιο με το παρατσούκλι "Καλπογιάννης") ήταν ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ελευθέριος Καλογιάννης, το 1985. Βούτηξε την κάλπη που ψηφίζανε για Πρόεδρο Δημοκρατίας και την μετέφερε στα γραφεία του κόμματός του. Ουδέποτε τιμωρήθηκε, φυσικά.
Θα ήθελα την άποψή σου και γι'αυτή την "παράδοση" της Δεξιάς. Θα σε ευγνωμονούσα δε αν μου απαντούσες ΜΟΝΟ σ' αυτό και δεν συμπεριλάμβανες στην άποψή σου τον Τεμπονέρα, τον Τσίπρα, τον Φιντέλ Κάστρο η το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.
Θενκς προκαταβολικά.

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
26
Πόντοι
2.057
Ετσι είναι, να γίνονται σαίτες όπως λένε οι περισσότεροι εδώ μέσα! Να εκτονόνονται τα παιδάκια ενάντια στο κακό σύστημα.Αφού και αυτοί ουσιαστικά τα πληρώνουν με τους αμεσους και έμεσους φόρους!
Να ξαναπαίζονται μίζες κάθε χρόνο με τις νέες προμήθειες. Πως θα δείξουμε ότι είμαστε χώρα μεγιστάνων ( όχι πακιστάνων)
Φτωχοί Ευρωπαίοι Βορειοαμερικάνοι είσαστε πίσω! Γιατι εσείς τα δίνετε σε κάθε μαθητή με την υποχρέωση, να τα επιστεέψει πάλι σε αριστη κατάσταση στο σχολείο για τον επόμενο( ειδ άλλως το πληρώνει.
Μυαλά....

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Σε αυτή την χώρα την σαχλαμάρα την βαφτίζουμε "επανάσταση"!Δυστυχώς όλοι περνάμε από αυτό το λούκι...το να μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά την αντίληψη ότι το κάψιμο των βιβλίων είναι μαγκιά...είναι απλά κατάντια!
Βέβαια και  η επιστροφή των βιβλίων στο τέλος της χρονιάς δεν είναι λύση...θεωρητικά το βιβλίο μπορεί να σε βοηθήσει να επαναφέρεις μία γνώση που είχες διδαχθεί παλιότερα...αν το έχεις επιστρέψει το βιβλίο... :huh:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom