BIdonistis
Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Οκτ 2023
- Like
- 48
- Πόντοι
- 0
Με 300 παλμούς την ώρα που κάτι σου συμβαίνει, είναι αδύνατο βάση πιθανοτήτων να στοχευσεις με όπλο στο πόδι, μπούτι κλπ. Στα 5 μέτρα να είναι ο άλλος και μπορεί να αστοχήσεις. Όσες βολές και να έχεις στο σκοπευτήριο και όσα κέντρα στο στόχο, γίνονται σε πλήρη ηρεμία και χωρίς άγχος και στρες. Υπάρχει λοιπόν πολύ ειδική εκπαίδευση που δεν αφορά πολίτες για να λειτουργείς καλά υπό στρες και φυσικά ολοκληρώνεται σε κανονική εμπόλεμη ζώνη. Αν έχετε κάνει Ιράκ κάποιοι πάω πάσο. Το πιο πιθανό για κάποιον απλό άνθρωπο που όπλο φορεί, είναι ότι στον πολύ γρήγορο χρόνο που θα εξελιχθεί ένα κακό σενάριο, θα αυτοπυροβοληθει τραβώντας το όπλο από τη θήκη. Έρευνες τα λένε όλα αυτά και όχι από το μυαλό μου παρ όλο που έχω αρκετά στενή σχέση με το χώρο. Επίσης στο μπούτι κατεβαίνει και η μηριαια αρτηρία. Που αν χτυπηθεί, ο άλλος θα πεθάνει σε λίγα λεπτά. Άρα πας μέσα βάση της νομοθεσίας μας. Στην κοιλιακή χώρα πάλι πας άκλαφτος συνήθως. Και αυτά με διαμετρημα 9mm . Και το 22 είναι ικανό να σκοτώσει. Σε διαμετρηματα 40 και 45 απλά δεν υπάρχει περίπτωση σε ένα τέτοιο σενάριο, αυτός που θα πυροβολησεις σε cqb συνθήκες (close quarter combat) να επιβιώσει. Άρα πάλι πας μέσα. Δύσκολα θα τραβήξεις, πολύ δύσκολα θα πυροβολήσει και εξαιρετικά δύσκολα θα τη γλιτώσεις, ενώ έχεις νόμιμο όπλο πάντα και αποδεδειγμένα βρίσκεσαι σε αυτοάμυνα. Αν σου τραβήξουν όπλο και δεν ρίξουν οπότε τραβήξεις και ρίξεις εσύ πρώτος, πας μέσα. Να μου πεις πας μέσα ζωντανός... αλλά... Ελλάδα δυστυχώς. Πάντως θέλω να πω ότι μην θεοποιουμε τα όπλα και αισθανόμαστε ατρωτοι. Στα χέρια ενός εγκληματία έχουν άλλη αποτελεσματικότητα απ ότι σε ενός απλού ανθρώπου. Αυτά και συγνώμη αν κούρασα.