Νέα

Επιλογή Πολεμικής Τέχνης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα poly omorfos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 113K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

BIdonistis

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2023
Like
48
Πόντοι
0
Με 300 παλμούς την ώρα που κάτι σου συμβαίνει, είναι αδύνατο βάση πιθανοτήτων να στοχευσεις με όπλο στο πόδι, μπούτι κλπ. Στα 5 μέτρα να είναι ο άλλος και μπορεί να αστοχήσεις. Όσες βολές και να έχεις στο σκοπευτήριο και όσα κέντρα στο στόχο, γίνονται σε πλήρη ηρεμία και χωρίς άγχος και στρες. Υπάρχει λοιπόν πολύ ειδική εκπαίδευση που δεν αφορά πολίτες για να λειτουργείς καλά υπό στρες και φυσικά ολοκληρώνεται σε κανονική εμπόλεμη ζώνη. Αν έχετε κάνει Ιράκ κάποιοι πάω πάσο. Το πιο πιθανό για κάποιον απλό άνθρωπο που όπλο φορεί, είναι ότι στον πολύ γρήγορο χρόνο που θα εξελιχθεί ένα κακό σενάριο, θα αυτοπυροβοληθει τραβώντας το όπλο από τη θήκη. Έρευνες τα λένε όλα αυτά και όχι από το μυαλό μου παρ όλο που έχω αρκετά στενή σχέση με το χώρο. Επίσης στο μπούτι κατεβαίνει και η μηριαια αρτηρία. Που αν χτυπηθεί, ο άλλος θα πεθάνει σε λίγα λεπτά. Άρα πας μέσα βάση της νομοθεσίας μας. Στην κοιλιακή χώρα πάλι πας άκλαφτος συνήθως. Και αυτά με διαμετρημα 9mm . Και το 22 είναι ικανό να σκοτώσει. Σε διαμετρηματα 40 και 45 απλά δεν υπάρχει περίπτωση σε ένα τέτοιο σενάριο, αυτός που θα πυροβολησεις σε cqb συνθήκες (close quarter combat) να επιβιώσει. Άρα πάλι πας μέσα. Δύσκολα θα τραβήξεις, πολύ δύσκολα θα πυροβολήσει και εξαιρετικά δύσκολα θα τη γλιτώσεις, ενώ έχεις νόμιμο όπλο πάντα και αποδεδειγμένα βρίσκεσαι σε αυτοάμυνα. Αν σου τραβήξουν όπλο και δεν ρίξουν οπότε τραβήξεις και ρίξεις εσύ πρώτος, πας μέσα. Να μου πεις πας μέσα ζωντανός... αλλά... Ελλάδα δυστυχώς. Πάντως θέλω να πω ότι μην θεοποιουμε τα όπλα και αισθανόμαστε ατρωτοι. Στα χέρια ενός εγκληματία έχουν άλλη αποτελεσματικότητα απ ότι σε ενός απλού ανθρώπου. Αυτά και συγνώμη αν κούρασα.

modelo20

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2009
Κριτικές
2
Like
1.100
Πόντοι
81
Με 300 παλμούς την ώρα που κάτι σου συμβαίνει, είναι αδύνατο βάση πιθανοτήτων να στοχευσεις με όπλο στο πόδι, μπούτι κλπ. Στα 5 μέτρα να είναι ο άλλος και μπορεί να αστοχήσεις. Όσες βολές και να έχεις στο σκοπευτήριο και όσα κέντρα στο στόχο, γίνονται σε πλήρη ηρεμία και χωρίς άγχος και στρες. Υπάρχει λοιπόν πολύ ειδική εκπαίδευση που δεν αφορά πολίτες για να λειτουργείς καλά υπό στρες και φυσικά ολοκληρώνεται σε κανονική εμπόλεμη ζώνη. Αν έχετε κάνει Ιράκ κάποιοι πάω πάσο. Το πιο πιθανό για κάποιον απλό άνθρωπο που όπλο φορεί, είναι ότι στον πολύ γρήγορο χρόνο που θα εξελιχθεί ένα κακό σενάριο, θα αυτοπυροβοληθει τραβώντας το όπλο από τη θήκη. Έρευνες τα λένε όλα αυτά και όχι από το μυαλό μου παρ όλο που έχω αρκετά στενή σχέση με το χώρο. Επίσης στο μπούτι κατεβαίνει και η μηριαια αρτηρία. Που αν χτυπηθεί, ο άλλος θα πεθάνει σε λίγα λεπτά. Άρα πας μέσα βάση της νομοθεσίας μας. Στην κοιλιακή χώρα πάλι πας άκλαφτος συνήθως. Και αυτά με διαμετρημα 9mm . Και το 22 είναι ικανό να σκοτώσει. Σε διαμετρηματα 40 και 45 απλά δεν υπάρχει περίπτωση σε ένα τέτοιο σενάριο, αυτός που θα πυροβολησεις σε cqb συνθήκες (close quarter combat) να επιβιώσει. Άρα πάλι πας μέσα. Δύσκολα θα τραβήξεις, πολύ δύσκολα θα πυροβολήσει και εξαιρετικά δύσκολα θα τη γλιτώσεις, ενώ έχεις νόμιμο όπλο πάντα και αποδεδειγμένα βρίσκεσαι σε αυτοάμυνα. Αν σου τραβήξουν όπλο και δεν ρίξουν οπότε τραβήξεις και ρίξεις εσύ πρώτος, πας μέσα. Να μου πεις πας μέσα ζωντανός... αλλά... Ελλάδα δυστυχώς. Πάντως θέλω να πω ότι μην θεοποιουμε τα όπλα και αισθανόμαστε ατρωτοι. Στα χέρια ενός εγκληματία έχουν άλλη αποτελεσματικότητα απ ότι σε ενός απλού ανθρώπου. Αυτά και συγνώμη αν κούρασα.
Πολύ καλά τα λες συμφωνώ....για να γίνεις αποτελεσματικός πρέπει να το έχεις δουλέψει πολύ!
Και εννοώ στο μυαλό. Πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και στο μαχαίρι.
Όλα αυτά θέλουν πολύ δουλειά για να βγουν και οι πιθανότητες είναι μικρές.
Εγώ θέλω να βρω μια πολεμική τέχνη να ξεφεύγω λίγο από την καθημερινότητα να γυμνάζομαι παράλληλα και να παίζουμε και κάνα δυο μπουνιές σαν άντρες.

BIdonistis

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2023
Like
48
Πόντοι
0
Πολύ καλά τα λες συμφωνώ....για να γίνεις αποτελεσματικός πρέπει να το έχεις δουλέψει πολύ!
Και εννοώ στο μυαλό. Πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και στο μαχαίρι.
Όλα αυτά θέλουν πολύ δουλειά για να βγουν και οι πιθανότητες είναι μικρές.
Εγώ θέλω να βρω μια πολεμική τέχνη να ξεφεύγω λίγο από την καθημερινότητα να γυμνάζομαι παράλληλα και να παίζουμε και κάνα δυο μπουνιές σαν άντρες.
Έτσι. Για μπουνιές... πυγμαχία η kick box για τα sparring. Για σοβαρή αυτοάμυνα μόνο και μόνο επειδή είναι όντως πολεμικές τέχνες και όχι αθλήματα όπως καράτε κλπ, άρα δεν έχουν κανόνες, Krav Maga (ισραηλ) και Systema( Ρωσια). Με το Krav Maga εκπαιδευονται οι Golani και με το systema οι Spetznatz. Αν και ειδικά στο Krav Maga, από τότε που ιδρύθηκε ομοσπονδία IKMF και αναγνωριστεί σαν τέχνη, έχει πέσει η αποτελεσματικότητα. Το χωρισανε σε Civilian, military κλπ. Η εκπαίδευση στο Ισραήλ περιελάμβανε και βολές με όπλα υπό στρες με αλλαγές γεμιστηρων, μάχη με μαχαίρι επίθεση και άμυνα, καθώς και με ραβδί. Τωρα πια έχει νοθευτει αλλά και πάλι είναι δραστικό σε πραγματικές συνθήκες.

• Like
Αντιδράσεις: linear

zeus1984

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2009
Like
70
Πόντοι
1
Εγώ που είμαι 40 ετών, δίχως κανένα θέμα υγείας. Έχετε να προτείνετε κάποια τέχνη αντί για γυμναστήριο, γιατί κάνω δουλειά γραφείου;

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.763
Πόντοι
1.756
το καλυτερο ειναι να μαθεις 2 τεχνες, η μια μαχητικη και η αλλη αυτοαμυνα....
πανε Κικ μποξ για μαχη και εκγυμναση ή Κιοκουσιν καρατε.....μετα πανε να μαθεις αυτοαμυνα (οχι Αικιντο κ μαλακιες)...τεχνικες αφοπλισμου ...Κραβ ειναι καλα....Σιστεμα....Νιντζιτσου ειναι καλο για τεχνικες, αλλα δεν υπαρχουν καλοι δασκαλοι,οι πιο πολλοι ειναι μουφες με αγορασμενες ζωνες...
μετα θα εισαι πολεμικη μηχανη...
και μου το ειπε δασκαλος του Νιντζιτσου αυτο....

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.763
Πόντοι
1.756
πρωτα απ ολα θα σε τρεχουν για οπλοφορια....και αδεια οπλοφοριας δεν παιρνεις με τιποτα,εκτος αν εχεις εισοδηματα πανω απο 250.000 ευρω....2ον κατα πασα πιθανοτητα θα σκοτωσεις κανεναν αθωο...
τα οπλα μονο για home defence.....

BIdonistis

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2023
Like
48
Πόντοι
0
πρωτα απ ολα θα σε τρεχουν για οπλοφορια....και αδεια οπλοφοριας δεν παιρνεις με τιποτα,εκτος αν εχεις εισοδηματα πανω απο 250.000 ευρω....2ον κατα πασα πιθανοτητα θα σκοτωσεις κανεναν αθωο...
τα οπλα μονο για home defence.....
Μπορεί να έχεις 1.000.000 εισοδήματα και να μην πάρεις ποτέ άδεια ούτε στα γόνατα για άλλους λόγους. Μπορεί επίσης να έχεις πολύ λιγότερα μα πολύ όμως από τις 250.000 που λες και να έχεις κανονικότατα. Υπάρχουν άλλα κριτήρια και σίγουρα παίζουν ρόλο και οι γνωριμίες. Το μεγάλο εισόδημα είναι ένας λόγος να στηρίχτηκε για να στη βγάλουν. Όχι Ο λόγος όμως.
Ακόμα και αν την έχεις και ρίξεις προκαλώντας θάνατο 95% πας μέσα. Αν το βγάλεις και απειλήσει χάνεις όπλο και άδεια.
Κοινώς είναι χρήσιμο μόνο αν αντί.ετωπισεις κατάσταση όπου θα σε σκοτώσουν άρα ο θάνατος σου ή ζωή μου και ας τρέχω μετά. Σε κάποιες πολιτείες της Αμερικής (όχι πχ νέα Υόρκη που είναι πολύ κοντά,στο δικό μας μπουρδελοσυστημα όσο αφορά τα οπλα) αν είναι νόμιμο και ο άλλος όντως αποτέλεσε απειλή για σένα λέτε καλημέρα με τον αστυνομικό και συνεχίζει ο καθένας το δρόμο του.

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.763
Πόντοι
1.756
Μπορεί να έχεις 1.000.000 εισοδήματα και να μην πάρεις ποτέ άδεια ούτε στα γόνατα για άλλους λόγους. Μπορεί επίσης να έχεις πολύ λιγότερα μα πολύ όμως από τις 250.000 που λες και να έχεις κανονικότατα. Υπάρχουν άλλα κριτήρια και σίγουρα παίζουν ρόλο και οι γνωριμίες. Το μεγάλο εισόδημα είναι ένας λόγος να στηρίχτηκε για να στη βγάλουν. Όχι Ο λόγος όμως.
Ακόμα και αν την έχεις και ρίξεις προκαλώντας θάνατο 95% πας μέσα. Αν το βγάλεις και απειλήσει χάνεις όπλο και άδεια.
Κοινώς είναι χρήσιμο μόνο αν αντί.ετωπισεις κατάσταση όπου θα σε σκοτώσουν άρα ο θάνατος σου ή ζωή μου και ας τρέχω μετά. Σε κάποιες πολιτείες της Αμερικής (όχι πχ νέα Υόρκη που είναι πολύ κοντά,στο δικό μας μπουρδελοσυστημα όσο αφορά τα οπλα) αν είναι νόμιμο και ο άλλος όντως αποτέλεσε απειλή για σένα λέτε καλημέρα με τον αστυνομικό και συνεχίζει ο καθένας το δρόμο του.
δικαιουσαι αδεια οπλοφοριας(οχι την απλη,οπλοκατοχης) αν δηλωνεις πανω απο 250.000....
Νταξ αν δηλωνεις πανω απο 250.000 και εισαι σαν τον Εσκομπαρ φυσικα και δεν θα στην δωσουν.....
Μιλαμε για νομοταγεις πολιτες....πιθανα θυματα απαγωγης...δικηγορους που φοβουνται αντιποινα...κτλ..
Οσο για νομοθεσια...Μονο open carry οπως στην Αμερικη....το καλυτερο συστημα....

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
38.912
Πόντοι
10.411
J2Sqf4e.gif

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Κριτικές
1
Like
2.793
Πόντοι
456
Και το Κραβ Μάγκα είναι πολύ δυνατή τέχνη
εκανα μια 5ετια αλλα το μετάνιωσα...με κέρδισε η πυγμαχια και το κατάλαβα οταν καναμε σπαρινγκ.Τωρα πλεον τα εχω παρατήσει ολα εχω ενα σάκο σπιτι απλα για καυλαντα

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Κριτικές
1
Like
2.793
Πόντοι
456
το καλυτερο ειναι να μαθεις 2 τεχνες, η μια μαχητικη και η αλλη αυτοαμυνα....
πανε Κικ μποξ για μαχη και εκγυμναση ή Κιοκουσιν καρατε.....μετα πανε να μαθεις αυτοαμυνα (οχι Αικιντο κ μαλακιες)...τεχνικες αφοπλισμου ...Κραβ ειναι καλα....Σιστεμα....Νιντζιτσου ειναι καλο για τεχνικες, αλλα δεν υπαρχουν καλοι δασκαλοι,οι πιο πολλοι ειναι μουφες με αγορασμενες ζωνες...
μετα θα εισαι πολεμικη μηχανη...
και μου το ειπε δασκαλος του Νιντζιτσου αυτο....
αυτο ειναι το καλυτερο οντως...το κραβ μαγκα ειναι απλα για να μαθεις 2-3 πράγματα παραπανω...και το bjj ειναι πολυ δυνατο ειδικα για ενας με εναν.Αλλα εγω παλι αν γυρναγα το χρονο πισω μαλλον πυγμαχια θα ξεκινουσα

fatasstits

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2020
Like
503
Πόντοι
81
Συμφωνώ με τα προηγούμενα καρντασια, η πυγμαχία είναι το πρώτο. Μετά κικμποξ . Αν δεν μπορείς να πας σε γυμναστήριο πυγμαχίας, τουλάχιστον κάνε λίγο σκιαμαχία στο σπίτι σου, ειδικά τις ευθέιες γροθιές (jab-cross οπως το λένε διεθνώς) και τους βηματισμούς. Τουλάχιστον να έχεις μια μικρη ιδέα από την κίνηση, την ταχυδύναμη και την ροπή του σώματος. Και φυσικά αν μπορείς να κάνεις σχεδόν κάθε μέρα καμψεις/έλξεις/βυθίσεις ή οτιδήποτε σου δίνει δύναμη και αντοχή στους μυς κάντο γιατί είναι το πρώτο βασικό. ΑΛΛΑ, δεν χρειάζεται να κάνεις το μάγκα ποτέ και πουθενά. Ότι κάνεις το κάνεις για σένα. Και έχε και κανένα αντικείμενο μαζί σου. Δεν μιλάω για μαχαίρια που άμα είναι μάπα και δεν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς θα στα βάλουν στο κώλο. Ούτε και για όπλα που εκεί χοντραίνει το παιχνίδι πολύ. Έχει διάφορα πράγματα πλέον για αυτοάμυνα που μπορείς να αγοράσεις νομιμα.

Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
εκανα μια 5ετια αλλα το μετάνιωσα...με κέρδισε η πυγμαχια και το κατάλαβα οταν καναμε σπαρινγκ.Τωρα πλεον τα εχω παρατήσει ολα εχω ενα σάκο σπιτι απλα για καυλαντα
Ειμαι κατα των πολεμικων τεχνων προαγουν μονο την βια και ειμαι κατα της βιας.Ειμαι υπερ της καταργησης των πολεμικων τεχνων,δε βοηθανε τη κοινωνια να παει μπροστα αντιθετα τη πανε πισω προαγοντας μονο βιαιες προσωπικοτητες.

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Κριτικές
1
Like
2.793
Πόντοι
456
Ειμαι κατα των πολεμικων τεχνων προαγουν μονο την βια και ειμαι κατα της βιας.Ειμαι υπερ της καταργησης των πολεμικων τεχνων,δε βοηθανε τη κοινωνια να παει μπροστα αντιθετα τη πανε πισω προαγοντας μονο βιαιες προσωπικοτητες.
παρτο αλλιως...δεν εξηγω βαριεμαι ειναι αργα

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Κριτικές
1
Like
2.793
Πόντοι
456
τριψου στη βια αλλα μην την εφαρμοσεις ποτε εξω..τωρα με καταλαβες?
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

μονο αν κινδυνευεις πραγματικα...και να εισαι κατα..αλλα τριψου

Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
τριψου στη βια αλλα μην την εφαρμοσεις ποτε εξω..τωρα με καταλαβες?
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

μονο αν κινδυνευεις πραγματικα...και να εισαι κατα..αλλα τριψου
Αυτο που λες δε κολλαει τοσο συναγωνιστη.Οταν καποιος ειναι κατα της βιας δε μπορει να ασχοληθει με αυτην.Γενικα δε βρισκω το λογο να υπαρχουν ολα αυτα τα βιαια αθληματα μονο κακες και επιθετικες προσωπικοτητες δημιουργουν.

Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
Αρχισα πολεμικές τέχνες από τα 15 και είμαι 40! Δεν σταμάτησα ΠΟΤΕ! Πλέον έχω το δικό μου "κολλάζ" και ότι και αν μαθαίνω το προσαρμόζω σε αυτό που θέλω εγώ! Εχω κάνει ένα σωρο, και αυτό που προτείνω είναι: ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑ 6 μηνάκια τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, ΔΕΝ θα σαι ΠΟΤΕ καλός μαχητής! Η πυγμαχία είναι ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ. Δίνει κίνηση, μεταφορά βάρος, άμυνα, αποφυγές, αντίληψη χώρου/αντιπάλου, τα χέρια είναι ΜΑΚΡΑΝ ότι πιο πρακτικό να μάθει κάποιος και ξεκλειδώνει την όποια επόμενη τέχνη διαλέξετε!
Αν ντε και καλά έπρεπε να σας προτείνω ένα πλήρες πακέτο είναι 1 χρόνο πυγμαχία 1 χρόνο κικ μπόχινγκ και 1 χρόνο ΚΑΤΙ ΜΕ ΛΑΒΕΣ ,ΟΧΙ αικίντο! Τέλος 1 χρόνο κραβ μαγκα/αυτοάμυνα.
Μετά μέσα από τα ρούχα ας έχετε και μια στολή του σούπερμαν! :grin:
Εγω συναγωνιστη ειμαι κατα των πολεμικων τεχνων και κατα της βιας.Οι πολεμικες τεχνες μονο κακο κανουν δημιουργουν προσωπικοτητες βιαιες και αυτο δε κανει καλο στη κοινωνια να δημιουνται επιθετικες προσωπικοτητες.Κατα τη αποψη μου θα επρεπε να καταργηθουν οι πολεμικες τεχνες δε βρισκω το λογο να υπαρχουν.Τουλαχιστον καποιος που κανει πολεμικες τεχνες πρεπει να εχει μια αρχη,να εφαρμοζει αυτα που εμαθε μονο αν ερθει και τον δειρει ο αλλος χωρις λογο ή μονο αν καποιος χτυπησε επιτηδες ή βιασε(οχι σε κατι αλλο περα απο αυτα τα 2) ενα οικογενειακο προσωπο δικο του.

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
Kick boxing. Ωραιότατο αθλητικοτατο και μαθαίνεις τα βασικά που βρίσκουν εφαρμογή σε κάθε σχεδόν πολεμική τέχνη.
Το Muay Thai είναι συγγενές του άθλημα με ιδιαίτερες χαρακτηριστικές κινήσεις.
Μπορείς από ένα σημείο και μετά να ξεκινήσεις και Brazilian Jiu-jitsu ώστε να είσαι αποτελεσματικός και σε μάχη σώμα με σώμα όταν οι αποστάσεις μοιραία θα παραβιαστούν η τέλος για μάχη στο έδαφος.
Η ελληνορωμαϊκή πάλη επίσης είναι μια καλή αυθεντική πολεμική τέχνη.
Τις πολεμικές τέχνες τις μαθαίνουμε για εκγύμναση σώματος και νου.
Για να βελτιωθούμε ως άνθρωποι και όχι για να κάνουμε τους νταηδες.
Όσο η σωματική μας ικανότητα μεγαλώνει οφείλουμε να έχουμε μεγαλύτερη ηρεμία και μικρότερη ευθιξία σε προκλήσεις της καθημερινότητας.
Το θέμα είναι ότι οι πολεμικές τέχνες δε βοηθάνε στη Εκγύμναση σώματος και νου αλλά βοηθάνε στο να δημιουργούν επιθετικές,βίαιες και κακές προσωπικότητες,η κοινωνία δε πρέπει να έχει τέτοιες προσωπικότητες γιατί μετά καταστρέφεται.Δε τις θέλω καθόλου τις πολεμικές τέχνες μόνο κακό κάνουν.Η ζωή έχει τόσα ωραία πράγματα να ασχοληθείς γυναίκες,ζωγραφική,να βλέπεις ταινιες,ταξίδια και πια αλλά γιατί να ασχοληθείς με την βία?ποιος ο λόγος?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom