Νέα

Επιλογή Πολεμικής Τέχνης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα poly omorfos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 113K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

fontas.dimi

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2014
Κριτικές
2
Like
35
Πόντοι
6
Αυτό που βλέπω όμως γενικά είναι ότι αν και υπάρχουν σχολές και γυμναστήρια που κάνουν kick boxing,karate,kung fu,Tae kwo do και τόσα άλλα δεν υπάρχουν εκπαιδευτές σοβαροί επιπέδου..Πολλοί απατεώνες που δεν ξέρουν την τύφλα τους..

Από φίλους που το χουν πάρει σοβαρά το θέμα ότι πολεμική τέχνη κι αν διαλέξεις θα πρέπει να κάνεις πολύ sparring δηλαδή να χτυπιέσαι σε πραγματικές συνθήκες μέσα στο ριγκ γιατί αλλιώς αν σου κάτσει παλιοκατάσταση θα τις φας άσχημα..

sbl

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2008
Like
2
Πόντοι
16
propatria.jpg

MAD MAX(1)

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2005
Κριτικές
9
Like
367
Πόντοι
26
μεθοδος spetznaz..ΓΙΑ ΠΟΛΥ ξυλο λεμε...

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.777
Πόντοι
6.030
Ρε μαγκες,μηπως ξερει κανεις ο σιφου αλεξιου που τους εδερνε ολους(λεμε τωρα...), τι απεγινε;

Foukariaris2020

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2020
Like
928
Πόντοι
96
για το hapkido τι γνώμη έχετε;

Δεν έχουμε.
Πήγαινε καμια ελληνορωμαϊκή (εαν είσαι νέος), boxing, kick-boxing, muay thai, mma (εαν βρεις σοβαρό club). Τα υπόλοιπα είναι για πιτσιρίκια ή θα πέσεις κατά πάσα πιθανότητα σε ατζαμήδες προπονητές.

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.777
Πόντοι
6.030

modelo20

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2009
Κριτικές
2
Like
1.100
Πόντοι
81
Καλησπέρα παιδιά
Είμαι σε δίλημμα τί πολεμική τέχνη να αρχίσω.
Σκέφτομαι
Πυγμαχία
Kickboxing
Muay Thai
Τί γνώμη έχετε;

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.438
Πόντοι
206
Καλησπέρα παιδιά
Σκέφτομαι
Πυγμαχία
Kickboxing
Muay Thai
Τί γνώμη έχετε;
Ξεκίνα τρέξιμο για να αποφεύγεις τους τσαμπουκαλήδες :cheesy:
Πέρα από την πλάκα, αν σε ενδιαφέρει κυρίως η εκγύμναση και η διάπλαση, η πυγμαχία είναι η καλύτερη

troubaman

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
28
Like
10.413
Πόντοι
3.296
Καλησπέρα παιδιά
Σκέφτομαι
Πυγμαχία
Kickboxing
Muay Thai
Τί γνώμη έχετε;
Kick boxing. Ωραιότατο αθλητικοτατο και μαθαίνεις τα βασικά που βρίσκουν εφαρμογή σε κάθε σχεδόν πολεμική τέχνη.
Το Muay Thai είναι συγγενές του άθλημα με ιδιαίτερες χαρακτηριστικές κινήσεις.
Μπορείς από ένα σημείο και μετά να ξεκινήσεις και Brazilian Jiu-jitsu ώστε να είσαι αποτελεσματικός και σε μάχη σώμα με σώμα όταν οι αποστάσεις μοιραία θα παραβιαστούν η τέλος για μάχη στο έδαφος.
Η ελληνορωμαϊκή πάλη επίσης είναι μια καλή αυθεντική πολεμική τέχνη.
Τις πολεμικές τέχνες τις μαθαίνουμε για εκγύμναση σώματος και νου.
Για να βελτιωθούμε ως άνθρωποι και όχι για να κάνουμε τους νταηδες.
Όσο η σωματική μας ικανότητα μεγαλώνει οφείλουμε να έχουμε μεγαλύτερη ηρεμία και μικρότερη ευθιξία σε προκλήσεις της καθημερινότητας.

modelo20

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2009
Κριτικές
2
Like
1.100
Πόντοι
81
Ξεκίνα τρέξιμο για να αποφεύγεις τους τσαμπουκαλήδες :cheesy:
Πέρα από την πλάκα, αν σε ενδιαφέρει κυρίως η εκγύμναση και η διάπλαση, η πυγμαχία είναι η καλύτερη
Έχω κοντά στο σπίτι μου πυγμαχία και θέλω κάτι ποιο normal

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.915
Πόντοι
6.946
Τύπε ξεκίνα την μέγιστη πολεμική τέχνη, συχνά απαντώμενη στο χώρο, το μπραβιλίκι.

linear

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Νοε 2014
Κριτικές
17
Like
4.358
Πόντοι
2.836

Johnny Red2

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
4 Οκτ 2023
Κριτικές
91
Like
18.887
Πόντοι
25.036
βρωμοξυλο με τεχνη παιδες....να σαι λιγο της δουλειας να χεις μπρατσα,να σαι και λιγο γρηγορος μη σε προλαβει,να ξερεις βσσικα πραματα για το πως λειτουργει το σωμα και μπααααμ....αγκωνια στη μουρη!...καλοι οι τσαμπουκαδες τετοιου ειδους αλλα προσοχη γιατι στην κωλοεποχη μας τραβανε οπλο για πλακα....
Του χέστη η μάνα δεν έκλαψε ποτέ :cheesy:
:cheesy::cheesy:

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Κριτικές
97
Like
11.521
Πόντοι
17.885
Αρχισα πολεμικές τέχνες από τα 15 και είμαι 40! Δεν σταμάτησα ΠΟΤΕ! Πλέον έχω το δικό μου "κολλάζ" και ότι και αν μαθαίνω το προσαρμόζω σε αυτό που θέλω εγώ! Εχω κάνει ένα σωρο, και αυτό που προτείνω είναι: ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑ 6 μηνάκια τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, ΔΕΝ θα σαι ΠΟΤΕ καλός μαχητής! Η πυγμαχία είναι ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ. Δίνει κίνηση, μεταφορά βάρος, άμυνα, αποφυγές, αντίληψη χώρου/αντιπάλου, τα χέρια είναι ΜΑΚΡΑΝ ότι πιο πρακτικό να μάθει κάποιος και ξεκλειδώνει την όποια επόμενη τέχνη διαλέξετε!
Αν ντε και καλά έπρεπε να σας προτείνω ένα πλήρες πακέτο είναι 1 χρόνο πυγμαχία 1 χρόνο κικ μπόχινγκ και 1 χρόνο ΚΑΤΙ ΜΕ ΛΑΒΕΣ ,ΟΧΙ αικίντο! Τέλος 1 χρόνο κραβ μαγκα/αυτοάμυνα.
Μετά μέσα από τα ρούχα ας έχετε και μια στολή του σούπερμαν! :grin:

ftoxos ergatis

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιαν 2020
Like
7.054
Πόντοι
1.056
Μετά μέσα από τα ρούχα ας έχετε και μια στολή του σούπερμαν! :grin:
μεσα απο τα ρουχα καλυτερα να εχεις ενα τετοιο, σε περιπτωση που σου ερθει μπουλουκι η εχει κ αυτος ενα παρομοιο. αλλα........ ελλαδα

Συνημμένα

• glock2-800x800.jpg
    glock2-800x800.jpg
    47,2 KB · Εμφανίσεις: 22

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Κριτικές
97
Like
11.521
Πόντοι
17.885
μεσα απο τα ρουχα καλυτερα να εχεις ενα τετοιο, σε περιπτωση που σου ερθει μπουλουκι η εχει κ αυτος ενα παρομοιο. αλλα........ ελλαδα
και απ αυτά ξέρω αλλά καλύτερα μαχαίρι ή κάτι ανάλογο γιατί το όπλο είναι σχεδόν απολύτως δεσμευτικό (αφαίρεση ζωής) και παρουσιάζει θέματα...
πάνω από 9άρι η βολή είναι θανάσιμη, βολές που έχουν σκοπό τον τραυματισμό/ακινητοποίηση ΔΕΝ εγγυώνται επιτυχία και σπαταλούν πυρομαχικά, ο χρόνος γεμίσματος είναι καθοριστικός, σε πιεσμένα σενάρια μπορεί εύκολα να σημαδέψεις καρδιά/κεφάλι κτλ και να πας ισόβια, άσε που σε δικαστήριο κτλ θα σε πάει αίμα! Αντίθετα ένα μαχαίρι ή κάτι ανάλογο με κάποια σχετική εκπαίδευση μπορεί να χτυπήσει σοβαρά κάποιον χωρίς παραπάνω φόβους και η θέα του αίματος οι φωνές πόνου κτλ να κάνει και τους άλλους να το σκεφτούν και τέλος του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.438
Πόντοι
206
Να πω μια ιστορία να γελάσουμε. Φοιτητής βρήκα έναν χώρο ενασχόλησης με πυγμαχία και ξεκίνησα με ενθουσιασμό.
Άρχισα να κάνω τις ασκήσεις και με τον καιρό μάθαινα την τεχνική. Σαν άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος απόκτησης καρδιοαναπνευστικής αντοχής.
Ώσπου μια μέρα μετά από βδομάδες ο προπονητής με φώναξε να ανέβω στο ρινγκ για να παλέψω με έναν συναθλητή.
Καταλήξαμε να κάνουμε γύρες στο ρινγκ, ουσιαστικά εγώ όπως ο Σαρλώ στη διάσημη σκηνή σε ρινγκ, αποφεύγοντας τα χτυπήματα, ουσιαστικά να "χορεύουμε" γύρω γύρω. Ο προπονητής με σταματάει και με δίνει εντολή να χτυπήσω επιτέλους, όμως το ίδιο έργο επαναλαμβανόταν χωρίς να χτυπάω τον αντίπαλο και να κάνω γύρες στο ρινγκ αποφεύγοντας τον άλλον.
Κάποια στιγμή ο προπονητής αγανακτισμένος με φωνάζει να χτυπήσω, όμως δε χτυπούσα. Και άρχισε να ωρύεται "ΧΤΥΠΑΑΑΑ". Μέχρι που και ο αντίπαλος σταματημένος μου έλεγε χτύπα με και εγώ ίσα που τον χτύπησα, τον ακούμπησα δηλαδή. Ο προπονητής είχε γίνει μελιτζανί σαν τον Ομπραντοβις και τέλος μου λέει σήκω φύγε. Στον χώρο πήγα μερικές φορές ακόμα αλλά δεν ήταν πια το ίδιο.
Μετά από χρόνια είχα ξεκινήσει μαθήματα ζίου ζίτσου που είναι πιο κοντά στον χαρακτήρα μου ως αυτοάμυνα κυρίως.

ftoxos ergatis

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιαν 2020
Like
7.054
Πόντοι
1.056
και απ αυτά ξέρω αλλά καλύτερα μαχαίρι ή κάτι ανάλογο γιατί το όπλο είναι σχεδόν απολύτως δεσμευτικό (αφαίρεση ζωής) και παρουσιάζει θέματα...
πάνω από 9άρι η βολή είναι θανάσιμη, βολές που έχουν σκοπό τον τραυματισμό/ακινητοποίηση ΔΕΝ εγγυώνται επιτυχία και σπαταλούν πυρομαχικά, ο χρόνος γεμίσματος είναι καθοριστικός, σε πιεσμένα σενάρια μπορεί εύκολα να σημαδέψεις καρδιά/κεφάλι κτλ και να πας ισόβια, άσε που σε δικαστήριο κτλ θα σε πάει αίμα! Αντίθετα ένα μαχαίρι ή κάτι ανάλογο με κάποια σχετική εκπαίδευση μπορεί να χτυπήσει σοβαρά κάποιον χωρίς παραπάνω φόβους και η θέα του αίματος οι φωνές πόνου κτλ να κάνει και τους άλλους να το σκεφτούν και τέλος του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ
μονο στη θεα οτι το κρατας, θα πει συγνωμη για την ενοχληση θα γυρισει και θα φυγει. και γιατι δεν εχει επιτυχια η βολη στο ποδι? αν στριμωχτεις και ζορισουν τοσο πολυ τα πραγματα, τοτε θα το χρησιμοποιησεις βεβαια. και μονο το κροτο που θα ακουσει και θα τρομαξει απο αυτον, και μετα που θα νιωσει τη σφαιρα μεσα στο μπουτι του ειναι υπερ αρκετο για να μετανοιωσει την ωρα και τη στιγμη που αποφασισε να σε κλεψει-πουλησει τσαμπουκα με σκοπο να σε ξυλοκοπησει κτλ. συν τη παρεα του, αν εχει, που θα τραπει σε φυγη, η χεσμενοι με δακρυα στα ματια θα σου λενε.... ηρεμησε μπρο.... ολα καλα μπρο.... τσιλ τσιλ μπρο.... φευγουμε μπρο.... οσο για το μαχαιρι, θελει καλη εκπαιδευση, και.... λιγοι εχουν ορεξη να κατσουν να μαθουν

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom