Νέα

Επιλογή Πολεμικής Τέχνης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα poly omorfos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 114K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
...Και ψάχνεις για αδύνατα σημεία στην ψυχολογία του επίσης. Η γλώσσα του σώματος προδίδει τις κινήσεις του αντιπάλου σου, την εμπειρία του, την επικείμενη αντίδραση του. Η χροιά της φωνής του επίσης τα τονίζει την ψυχολογική του κατάσταση. Όπως και να έχει, πρώτα θα κοιτάξω να υπερισχύσω με τα λόγια, μετά με την ψυχολογία και τέλος, αν είναι απαραίτητο, με τα χέρια...
Με το στόμα μάρα μάρα, με τα χέρια κρατημάρα, που έλεγαν και οι παλιοί...
σε τετοιες περιπτωσεις παντως η πολλη σκεψη μπορει να κανει ζημια.
επιπλεον η συμπλοκη πρεπει παντα να ναι η τελευταια των επιλογων σου...
ακομα και αν ο αντιπαλος ειναι φαινομενικα του χεριου σου...
οποιος ψαχνεται καποια στιγμη.."τη βρισκει"!

Επισκέπτης
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Μετά είναι η εμπειρία, που αποκτιέται στην παλαίστρα, αλλά σε κάποια αθλήματα ή πολεμικές τέχνες νομίζω δεν έχει νόημα να φας το ξύλο της αρκούδας για μια φορά που θα σου τύχει κάτι στο δρόμο.

Οι τσαμπουκάδες τού δρόμου είναι εντελώς άσχετοι μέ τίς πολεμικές τέχνες.Αυτή είναι η δυτική-καταναλωτική αντίληψη.Οι πολεμικές τέχνες είναι παράδοση, πολιτισμός καί στάση ζωής.

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
Οι τσαμπουκάδες τού δρόμου είναι εντελώς άσχετοι μέ τίς πολεμικές τέχνες.Αυτή είναι η δυτική-καταναλωτική αντίληψη.Οι πολεμικές τέχνες είναι παράδοση, πολιτισμός καί στάση ζωής.
ετσι ακριβως!
οποιος εχει ασχοληθει εστω και μια μερα σοβαρα με πολεμικες τεχνες
δεν ειναι δυνατον να λεει τετοια πραγματα..

Επισκέπτης
ετσι ακριβως!
οποιος εχει ασχοληθει εστω και μια μερα σοβαρα με πολεμικες τεχνες
δεν ειναι δυνατον να λεει τετοια πραγματα..

Είχα τήν χαρά καί τήν τιμή νά ασχοληθώ σοβαρά μέ μία πολεμική τέχνη πού απαιτεί υψηλή έως πολύ υψηλή διανοητική κατάσταση.Θυμάμαι ότι στό ξεκίνημα τών αρχαρίων, οι δάσκαλοί μου όταν ανακάλυπταν βίαιες καί επιθετικές προσωπικότητες τούς έστελναν κατευθείαν στό σπίτι τους.

iggy

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2006
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Γι'αυτό είπα ότι πρέπει να εκπαιδεύεις πρώτα τη γρήγορη και ψύχραιμη σκέψη και την γρήγορη αντιδραση. Παιχνίδια σκέψης, αντίληψης, βιβλία ψυχολογίας, και βελτίωση ορίων σωματικής και νοητικής αντοχής το προωθούν αυτό. Πάνω απ'ολα όμως είναι η εμπειρία, και η κοινωνικότητα που  βοηθάει στη μελέτη αντιδράσεων.Π.Χ. όσο πιο πολύ κόσμο γνωρίζεις και μιλάς, και ψυχολογείς τη συμπεριφορά του καθένα, καταλαβαίνεις πιο εύκολα, που μπορεί να οδηγήσει μια κατάσταση.

iggy

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2006
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Οι τσαμπουκάδες είναι για τα ανώριμα κομπλεξικά παιδάκια, οποιασδήποτε ηλικίας, που δεν ξέρουν  να επιβληθούν αλλιώς. Που έχουν ,κυρίως, προβλήματα έκφρασης της σεξουαλικότητας τους. Αν είναι να τσακωθείς, κάνε το για σοβαρό λόγο.

Επισκέπτης
Γι'αυτό είπα ότι πρέπει να εκπαιδεύεις πρώτα τη γρήγορη και ψύχραιμη σκέψη και την γρήγορη αντιδραση. Παιχνίδια σκέψης, αντίληψης, βιβλία ψυχολογίας, και βελτίωση ορίων σωματικής και νοητικής αντοχής το προωθούν αυτό. Πάνω απ'ολα όμως είναι η εμπειρία, και η κοινωνικότητα που  βοηθάει στη μελέτη αντιδράσεων.Π.Χ. όσο πιο πολύ κόσμο γνωρίζεις και μιλάς, και ψυχολογείς τη συμπεριφορά του καθένα, καταλαβαίνεις πιο εύκολα, που μπορεί να οδηγήσει μια κατάσταση.

Πρίν (πολύ πρίν) από όσα αναφέρεις απαιτειται ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ γιά ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ασχολούμαστε μέ μία συγκεκριμένη πολεμική τέχνη.Αυτό είναι τό πρωταρχικό!

pepermint

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2009
Κριτικές
3
Like
189
Πόντοι
6
αυτοαμυνα εχει κανει κανεις?τι λεει απαιτει πολυ καιρο για να μαθεις?

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
Είχα τήν χαρά καί τήν τιμή νά ασχοληθώ σοβαρά μέ μία πολεμική τέχνη πού απαιτεί υψηλή έως πολύ υψηλή διανοητική κατάσταση.Θυμάμαι ότι στό ξεκίνημα τών αρχαρίων, οι δάσκαλοί μου όταν ανακάλυπταν βίαιες καί επιθετικές προσωπικότητες τούς έστελναν κατευθείαν στό σπίτι τους.
πριν καποια χρονια παρασυρομενος απο τη στιγμη και το θυμικο μου χτυπησα πρωτος εναν τυπο σε μια καφετερια..
την επομενη μερα πηγα μονος μου και ζητησα συγνωμη απο το δασκαλο μου γιατι θεωρησα πως πρωτιστως ντροπιασα εκεινον.
αυτη ηταν η πρωτη και η τελευταια φορα που χτυπησα ανθρωπο εκτος προπονησης...

iggy

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2006
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Πρίν (πολύ πρίν) από όσα αναφέρεις απαιτειται ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ γιά ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ασχολούμαστε μέ μία συγκεκριμένη πολεμική τέχνη.Αυτό είναι τό πρωταρχικό!

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Bushido !!!

Κώδικας τιμής, τρόπος ζωής, αντίληψης...
Και ακόμα και αν δεν γνωρίζεις μια πολεμική τέχνη, να γνωρίζεις τον εαυτό σου και να προσπαθείς να τον βελτιώσεις. Οι ακραίες καταστάσεις δεν είναι μόνο κομμάτια από χολυγουντιανές ταινία περιπέτειας. Είναι καταστάσεις που παρουσιάζονται ξανά και ξανά μέσα σου, ενδόμυχες, που σε γεμίζουν προβλήματα και άγχος, για ασήμαντες αφορμές.
Η μεγαλύτερη πάλη έχει αντίπαλο τον ίδιο σου τον εαυτό. Και η μεγαλύτερη νίκη, επίσης.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους να μάθεις τον εαυτό σου είναι οι πολεμικές τέχνες...

iggy

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2006
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
αυτοαμυνα εχει κανει κανεις?τι λεει απαιτει πολυ καιρο για να μαθεις?

Αϊκίντο. Πρακτικό , χωρίς ακροβατικά και μαθαίνεις σχετικά γρήγορα. Αλλά είναι πολύ παραπάνω από αυτοάμυνα, αν προσέξεις λίγο την νοοτροπία του.

lustforlife

Τιμημένος
Εγγρ.
9 Σεπ 2010
Κριτικές
82
Like
43
Πόντοι
1.246
πριν καποια χρονια παρασυρομενος απο τη στιγμη και το θυμικο μου χτυπησα πρωτος εναν τυπο σε μια καφετερια..
την επομενη μερα πηγα μονος μου και ζητησα συγνωμη απο το δασκαλο μου γιατι θεωρησα πως πρωτιστως ντροπιασα εκεινον.
χαχαχαχα :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

pireas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
16
ταβερνοξυλο ...

στην ελλαδα ολοι πανε γα να μαθουν να δερνουν...αν πατε γι αυτο καλυτερα παρτε μια μπερεττα και τελος...δε πα να ξερεις και φουτζιτσου,αμα σε κοπανησω με το λοστο στην κεφαλα ξερος θα μεινεις...

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
ταβερνοξυλο ...

στην ελλαδα ολοι πανε γα να μαθουν να δερνουν...αν πατε γι αυτο καλυτερα παρτε μια μπερεττα και τελος...δε πα να ξερεις και φουτζιτσου,αμα σε κοπανησω με το λοστο στην κεφαλα ξερος θα μεινεις...
Μεσα εισαι... ;)

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
ποιά τέχνη κάνεις ακριβώς?

pireas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
16
...και παιρνουν και τα μυαλα αερα και νομιζουν οτι θα φανε ολο τον κοσμο μεχρι που ερχεται η στιγμη και κοτευουν...

ενας που ξερει πχ μποξ  αν πλακωθει με καποιον που δεν ξερει ε λογικο ειναι ο πρωτος να τον σαπισει...ΟΜΩΣ αν γινει τσαμπουκας και παει ο μποξερ να δειρει και φαει μια ωραιοτατη καρεκλια απο πισω και του ανοιξει το κεφαλι τοτε μαλλον δε μετραει η ''πολεμικη τεχνη'' ...

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.337
Πόντοι
8.645

σε συγχώρησε ο μιγιάγκι χίτμανσαν;

pireas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Φίλε η προσέγγισή σου είναι εντελώς λάθος.Καμμία πολεμική τέχνη δέν τήν "μαθαίνεις".Τήν βιώνεις μέχρι νά πεθάνεις.
γιατι ειναι λαθος? δεν μπορεις να μαθεις 40-50- τεχνικες? μερος της πολεμικης τεχνης ειναι κι αυτο...

Επισκέπτης
γιατι ειναι λαθος? δεν μπορεις να μαθεις 40-50- τεχνικες? μερος της πολεμικης τεχνης ειναι κι αυτο...

Είναι λάθος διότι οι πολεμικές τέχνες δέν είναι σεμινάρια μαγειρικής πού τά παρακολουθείς καί παίρνεις δίπλωμα.Είναι κάτι πολύ περισσότερο.Μέ αντιλαμβάνεσαι νομίζω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom