Νέα

Επικίνδυνοι σκύλοι χωρίς φίμωτρο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα erevnitis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 56K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Ναι μα λέω πως είναι περίεργο για ανθρώπους να τους πειράζουν τα γαυγίσματα.

Αλλά πολλές φορές, μερικά σκυλιά που είναι αφημένα σε μικρό χώρο γαυγίζουν συνέχεια είτε επειδή είναι μόνα τους είτε επειδή πεινούν κτλπ.
Θυμάμαι έναν που είχε πάρει σκύλο αρχές περασμένου καλοκαιριού, το είχε λίγο στο μπαλκόνι του κ μέσα και μετά στην πυλωτή του.
3 μήνες ξυπνούσα συνέχεια μέσα στη νύχτα, γαύγιζε ακατάπαυστα. Ούτε μέσα το έβαζε ούτε κ βόλτα το πήγαινε.
Εντάξει αυτός το ειχε στρεσαρισμενο το σκυλάκι. Θα γαυγιζε απο ανια η ψυχούλα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Ναι μα λέω πως είναι περίεργο για ανθρώπους να τους πειράζουν τα γαυγίσματα.

Αλλά πολλές φορές, μερικά σκυλιά που είναι αφημένα σε μικρό χώρο γαυγίζουν συνέχεια είτε επειδή είναι μόνα τους είτε επειδή πεινούν κτλπ.
Θυμάμαι έναν που είχε πάρει σκύλο αρχές περασμένου καλοκαιριού, το είχε λίγο στο μπαλκόνι του κ μέσα και μετά στην πυλωτή του.
3 μήνες ξυπνούσα συνέχεια μέσα στη νύχτα, γαύγιζε ακατάπαυστα. Ούτε μέσα το έβαζε ούτε κ βόλτα το πήγαινε.
Ο περιορισμός αυτος συνιστά κακοποιηση. Κακώς υπεμενες αυπνία 3 μηνες. Επρεπε να τον καταγγειλεις εστω και ανωνυμα

Afypnismenos

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2021
Like
829
Πόντοι
81
Ο καλύτερος τρόπος για να οπλοφορείς νόμιμα.

Φυσικά οι περισσότεροι καθυστερημένοι, άχρηστοι και άσχετοι παίρνουν Pitbull για να το παίξουν σκληροί νομίζοντας πως δαγκώνουν εύκολα ανθρώπους.
Αν εξαιρέσουμε πως δεν μπορούν καν να τα ξεχωρίσουν (άλλο το αμερικάνικο πιτμπουλ, άλλο το στανφορσαιρ τεριέ, άλλο ο αμερικάνος μπούλης), είναι ανθρωποκεντρικά σκυλιά και επιθετικότητα βγάζουν μόνο στα άλλα ζώα (μιας και για αυτό έχουν εκτραφεί) ενώ σπάνια να στραφούν κατά ανθρώπων (εξαίρεση τα παιδιά διότι τους αφυπνίζουν τα ένστικτα του μικρού θηράματος).

Οι γνώστες και παίκτες θα διαλέξουν presa canario, dogo argentino, gsd (working line), malinois, ovcharka, boerboel, tosa inu, fila brasileiro (η καλύτερη επιλογή αλλά άντε να το φέρεις από Βραζιλία).
Ανάλογα αν θες σωματοφυλακή ή φύλαξη χώρου, αν έχεις οικογένεια, αν μένεις σε θερμό ή κρύο περιβάλλον, αν γνωρίζεις καλό εκτροφέα, αν η γέννα είναι καλή και αν το σκυλί έχει τα κατάλληλα ένστικτα. Προφανές και σημαντικότερο εκπαίδευση και στους 2 σας, υπάρχουν πολλοί σκύλοι οι οποίοι αν και έχουν την κατάλληλη ράτσα έχουν φοβικότητα ή αδύναμο δάγκωμα.

Τώρα όσον αφορά τα δύο σκουπίδια στο Γαλάτσι, διάβασα πως ήταν γνωστοί τραμπούκοι της περιοχής(οι φωτογραφίες άλλωστε αποδεικνύουν με τι υπανθρώπους έχουμε να κάνουμε), είχαν τα σκυλιά μονίμως στην ταράτσα, δεν τα έδεσαν όταν ανέβηκαν οι μπάτσοι, φάσκουν και αντιφάσκουν στις καταθέσεις, κ.λπ.

Κρίμα που τη σφαίρα την έφαγε ο σκύλος και όχι αυτοί.

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.791
Πόντοι
216
Ο περιορισμός αυτος συνιστά κακοποιηση. Κακώς υπεμενες αυπνία 3 μηνες. Επρεπε να τον καταγγειλεις εστω και ανωνυμα
Νομίζεις θα πετύχαινε τίποτα πέρα από το να του γίνει επίπληξη ή κανένα πρόστιμο;
Απλά θα συνέχιζε το ίδιο βιολί ειδικά αν είναι και κανένας γέρος που είναι στ' αρχίδια του.
Πρέπει να ενοχλούνται και άλλοι στη γειτονιά και να αποδειχθεί οτι όντως υπάρχει κακοποίηση.
Αν απλά το σκυλί γαυγίζει τις γάτες στην πυλωτή 2 τη νύχτα επειδή ο βλάκας δεν το μαζεύει και ξυπνάει τον Νταή, σιγά τα ωά.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Νομίζεις θα πετύχαινε τίποτα πέρα από το να του γίνει επίπληξη ή κανένα πρόστιμο;
Απλά θα συνέχιζε το ίδιο βιολί ειδικά αν είναι και κανένας γέρος που είναι στ' αρχίδια του.
Πρέπει να ενοχλούνται και άλλοι στη γειτονιά και να αποδειχθεί οτι όντως υπάρχει κακοποίηση.
Αν απλά το σκυλί γαυγίζει τις γάτες στην πυλωτή 2 τη νύχτα επειδή ο βλάκας δεν το μαζεύει και ξυπνάει τον Νταή, σιγά τα ωά.
Πλεον με τη νεα νομοθεσια οι ποινές ειναι σκληροτατες.
Ο περιορισμος σε μπαλκονι συνιστα απο μονος του κακοποιηση ζώου.

Και πιστεψε με, τα δικαστηρια παντα "μεταβαλλουν" τις συμπεριφορες των ανθρωπων

Ελαχιστοι ειναι αυτοι που θα οδηγηθουν σε ενα δικαστηριο για την συμπεριφορα τους και μετα θα την επαναλαβουν σαν να μην τρεχει τιποτα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Ο καλύτερος τρόπος για να οπλοφορείς νόμιμα.

Φυσικά οι περισσότεροι καθυστερημένοι, άχρηστοι και άσχετοι παίρνουν Pitbull για να το παίξουν σκληροί νομίζοντας πως δαγκώνουν εύκολα ανθρώπους.
Αν εξαιρέσουμε πως δεν μπορούν καν να τα ξεχωρίσουν (άλλο το αμερικάνικο πιτμπουλ, άλλο το στανφορσαιρ τεριέ, άλλο ο αμερικάνος μπούλης), είναι ανθρωποκεντρικά σκυλιά και επιθετικότητα βγάζουν μόνο στα άλλα ζώα (μιας και για αυτό έχουν εκτραφεί) ενώ σπάνια να στραφούν κατά ανθρώπων (εξαίρεση τα παιδιά διότι τους αφυπνίζουν τα ένστικτα του μικρού θηράματος).

Οι γνώστες και παίκτες θα διαλέξουν presa canario, dogo argentino, gsd (working line), malinois, ovcharka, boerboel, tosa inu, fila brasileiro (η καλύτερη επιλογή αλλά άντε να το φέρεις από Βραζιλία).
Ανάλογα αν θες σωματοφυλακή ή φύλαξη χώρου, αν έχεις οικογένεια, αν μένεις σε θερμό ή κρύο περιβάλλον, αν γνωρίζεις καλό εκτροφέα, αν η γέννα είναι καλή και αν το σκυλί έχει τα κατάλληλα ένστικτα. Προφανές και σημαντικότερο εκπαίδευση και στους 2 σας, υπάρχουν πολλοί σκύλοι οι οποίοι αν και έχουν την κατάλληλη ράτσα έχουν φοβικότητα ή αδύναμο δάγκωμα.

Τώρα όσον αφορά τα δύο σκουπίδια στο Γαλάτσι, διάβασα πως ήταν γνωστοί τραμπούκοι της περιοχής(οι φωτογραφίες άλλωστε αποδεικνύουν με τι υπανθρώπους έχουμε να κάνουμε), είχαν τα σκυλιά μονίμως στην ταράτσα, δεν τα έδεσαν όταν ανέβηκαν οι μπάτσοι, φάσκουν και αντιφάσκουν στις καταθέσεις, κ.λπ.

Κρίμα που τη σφαίρα την έφαγε ο σκύλος και όχι αυτοί.
Ορθότατη τοποθετηση

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Μπορεί οι ιδιοκτήτες να πίστευαν οτι στα πλαίσια της νόμιμης άμυνας έπρεπε ο μπάτσος να δαγκώσει το σκύλο αφού ο σκύλος δεν οπλοφορούσε.

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.251
Πόντοι
5.097
Μπορεί οι ιδιοκτήτες να πίστευαν οτι στα πλαίσια της νόμιμης άμυνας έπρεπε ο μπάτσος να δαγκώσει το σκύλο αφού ο σκύλος δεν οπλοφορούσε.
εχεις και αλλα εξυπνα?

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.251
Πόντοι
5.097
λεω να ανοιξω και ενα νημα επικινδυνοι ανθρωποι χωρις φιμωτρο. :confused:

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
6.808
Πόντοι
1.406
Να καταλαβετε καποια στιγμη οτι αλλο οι ανθρωποι και αλλο τα υπολοιπα ζωα,σκυλοι γατες ουρακοταγκοι λεοπαρδαλεις ρινοκεροι κτλ, και οτι οσο και αν σεβομαστε ολες τις μορφες ζωης δεν θα τις βαλουμε στην ιδια θεση με την ανθρωπινη.
Επειδη καποιοι εχετε αποτυχει στις ανθρωπινες σχεσεις σας και βρηκατε υποκαταστατο στην επαφη με τα ζωα δεν θα ευθυγραμιστει ολη η υπολοιπη κοινωνια με την διαταραχη σας

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786
Το σκυλί όπως το μάθεις είναι. Αυτά περί επιθετικών ρατσών που λένε είναι πίπες! Απλά πρόκειται για δυνατά και γυμνασμένα σκυλιά τα οποία τα παίρνουν κάποιοι και τα κάνουν φονικές μηχανές. Άκουγα τις προάλλες ότι κάποιος έδινε στον σκύλο του ωμό κρέας να τρώει. Σκέτο. Για να συνηθίζει, λέει! Μετά από κάτι μήνες το σκυλί τα τίναξε. Μάλλον από μύκητες! Επίσης, απαγόρευε να το χαϊδεύουν...! Για να γίνει άγριο!

Τον σκύλο τον παίρνεις για συντροφιά και φύλακα. Δεν χρειάζεται να τον "εκπαιδεύσεις" σε κάποιον παπάρα που σου λέει ότι όταν το πας βόλτα θα πρέπει να περπατάει δίπλα σου κι όταν σταματάς να κάθεται! Αν το σκυλί νοιώσει ότι είναι μέσα στην οικογένεια, τότε αυτομάτως γίνεται φύλακας. Χωρίς πολλά πολλά.

Γι' αυτό κι ο σκύλος δεν είναι για όλους. Αν μένεις σε διαμέρισμα, άστο. Μην πάρεις. Ή πάρε κανένα από αυτά τα μικρά που είναι σαν σφουγγαρόπανα! Ο σκύλος ΣΚΥΛΟΣ θέλει άπλα. Ιδανικά αν έχετε κήπο.

Αυτά πιστεύω είναι τα βασικά. Τα υπόλοιπα... βαριέμαι τώρα να τα γράφω! :tooth:

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.276
Πόντοι
2.586
Τον είχαν για λίγο στο μπαλκόνι και τότε ήταν μία χαρά. Μετά που τον κατέβασε στην πυλωτή και είχε ελεύθερο χώρο, γαύγιζε γιατί ήταν μόνος του.

Είχα μιλήσει με την φιλοζωική και μου είχαν πει πως από την στιγμή που δεν είναι δεμένος και ο χώρος στον οποίο βρίσκεται υπερβαίνει τα Χ τετραγωνικά δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

ΥΓ.: Μιλάμε το σκυλί γαύγιζε ασταμάτητα για ώρες, απίστευτο πράγμα.

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.276
Πόντοι
2.586
Να καταλαβετε καποια στιγμη οτι αλλο οι ανθρωποι και αλλο τα υπολοιπα ζωα,σκυλοι γατες ουρακοταγκοι λεοπαρδαλεις ρινοκεροι κτλ, και οτι οσο και αν σεβομαστε ολες τις μορφες ζωης δεν θα τις βαλουμε στην ιδια θεση με την ανθρωπινη.
Επειδη καποιοι εχετε αποτυχει στις ανθρωπινες σχεσεις σας και βρηκατε υποκαταστατο στην επαφη με τα ζωα δεν θα ευθυγραμιστει ολη η υπολοιπη κοινωνια με την διαταραχη σας
Καλά που το είπες γιατί ετοιμαζόμουν το δικό μου να το γράψω στο φροντιστήριο από Σεπτέμβρη.

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.252
Πόντοι
3.556
Να πω και γω τη μαλακία μου ως κάτοχος από έφηβος 2 σκύλων, Μalinois στο παρελθόν, γερμανικό ποιμενικό τώρα

Δεν υπάρχει επικίνδυνος σκύλος. Υπάρχει ανεκπαίδευτος σκύλος και μαλακισμένο αφεντικό .-

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.276
Πόντοι
2.586
Να πω και γω τη μαλακία μου ως κάτοχος από έφηβος 2 σκύλων, Μalinois στο παρελθόν, γερμανικό ποιμενικό τώρα

Δεν υπάρχει επικίνδυνος σκύλος. Υπάρχει ανεκπαίδευτος σκύλος και μαλακισμένο αφεντικό .-
Το θέμα είναι ελέγχεται το μαλακισμένο αφεντικό;

Άλλα κράτη κατέληξαν στην απαγόρευση συγκεκριμένων ρατσών.
Πιο εύκολη αν κ άδικη λύση αλλά μήπως είναι η μόνη ρεαλιστικά υλοποιήσιμη;

Και εδώ συζητούμε για καμμιά επίθεση εναντίον ανθρώπου που γίνεται κάθε πόσους μήνες. Το πόσες επιθέσεις γίνονται σε άλλα σκυλιά δεν λέγεται.

Θυμάμαι κ φέτος που ένας σκότωσε με βαλίστρα έναν σκύλο σε ένα μπαλκόνι και αποδείχθηκε ότι αυτός είχε σκοτώσει το δικό του και η αστυνομία δεν είχε κάνει τίποτα, ούτε στον σκύλο ούτε στο αφεντικό του.

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.252
Πόντοι
3.556
Το θέμα είναι ελέγχεται το μαλακισμένο αφεντικό;

Άλλα κράτη κατέληξαν στην απαγόρευση συγκεκριμένων ρατσών.
Πιο εύκολη αν κ άδικη λύση αλλά μήπως είναι η μόνη ρεαλιστικά υλοποιήσιμη;
Η απαγόρευση ράτσας είναι μαλακία.

Όχι το μαλακισμένο αφεντικό δεν ελέγχεται άμεσα, μπορείς όμως να το αποτρέψεις .. πως ?

Αντί να απαγορεύσεις τη ράτσα μπορείς για συγκεκριμένες να θεσπίσεις προϋπόθεση κατοχής μόνο την αγορά από εκτροφέα. Ταυτόχρονα με την αγορά, την εγγραφή για υποχρεωτική εκπαίδευση του σκύλου παρουσία σου και την πλήρη κατοχή με την ολοκλήρωση. Αυτά λόγω κόστους και κυρίως χρόνου αποτρέπουν πολλούς !

Και εδώ συζητούμε για καμμιά επίθεση εναντίον ανθρώπου που γίνεται κάθε πόσους μήνες. Το πόσες επιθέσεις γίνονται σε άλλα σκυλιά δεν λέγεται.

Θυμάμαι κ φέτος που ένας σκότωσε με βαλίστρα έναν σκύλο σε ένα μπαλκόνι και αποδείχθηκε ότι αυτός είχε σκοτώσει το δικό του και η αστυνομία δεν είχε κάνει τίποτα, ούτε στον σκύλο ούτε στο αφεντικό του.
Επίθεση σε άνθρωπο από τη δική μου εμπειρία δεν έχει συμβεί ποτέ (εκπαιδευμένα και τα 2). Μόνο σε σκύλο μια φορά που το άλλο είχε έρθει απειλητικά εξ αρχής.

Ναι το είχα ακούσει το περιστατικό στην Πετρούπολη. Καθαρή ψυχασθένεια !

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.522
Πόντοι
9.931
Κελεπουρι ο ιδιοκτήτης του σκύλου διαβάζω. Σεσημασμένος. Έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για βιασμό, και περιμένει δικαστήριο για δεύτερο βιασμό και απειλή. Έχει επίσης καταδίκες για αντιστάση για ρίψη μολότοφ σε αστυνομικούς, για σωματικές βλάβες κλπ. Καλο παιδί. Νοικοκύρης.

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.276
Πόντοι
2.586
Επίθεση σε άνθρωπο από τη δική μου εμπειρία δεν έχει συμβεί ποτέ (εκπαιδευμένα και τα 2). Μόνο σε σκύλο μια φορά που το άλλο είχε έρθει απειλητικά εξ αρχής.

Ναι το είχα ακούσει το περιστατικό στην Πετρούπολη. Καθαρή ψυχασθένεια !
Ναι εννοείται πως και για αυτά ευθύνονται οι ακατάλληλοι ιδιοκτήτες που τα αφήνουν έξω χωρίς λουρί.

Τώρα για τον τύπο ψυχασθένεια ναι κ προσπαθούσε κ με φόλες για χρόνια κτλπ.

Να πω την αλήθεια αν ήμουν στην θέση του και είχα το σκυλάκι μου βόλτα και μου ερχόταν το άλλο λυτό και μου το κατασπάραζε, εν βρασμώ όπως σίγουρα θα ήμουν, του το άνοιγα το κεφάλι. Και μετά ίσως και του ιδιοκτήτη του.

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.252
Πόντοι
3.556
Ναι εννοείται πως και για αυτά ευθύνονται οι ακατάλληλοι ιδιοκτήτες που τα αφήνουν έξω χωρίς λουρί.
Εξαρτάται τι εκπαίδευση έχει το σκυλί. Εμένα και λυτό να το έχω και σε απόσταση δεν κάνει τίποτα αν δεν πω κάτι. Βέβαια για να αποφύγω οποιαδήποτε εμπλοκή δεν το βγάζω ώρες που κυκλοφορούν άλλοι με τα δικά τους.
Τώρα για τον τύπο ψυχασθένεια ναι κ προσπαθούσε κ με φόλες για χρόνια κτλπ.

Να πω την αλήθεια αν ήμουν στην θέση του και είχα το σκυλάκι μου βόλτα και μου ερχόταν το άλλο λυτό και μου το κατασπάραζε, εν βρασμώ όπως σίγουρα θα ήμουν, του το άνοιγα το κεφάλι. Και μετά ίσως και του ιδιοκτήτη του.
Αν άλλο σου κατασπαράξει το δικό σου στην καλύτερη εν βρασμώ άντε να του ρίξεις καμιά μπουνιά, με το που θα σου δαγκώσει το χέρι και νιώσεις πόνο τέλειωσες ... είναι όλα ανοργάνωτα και στο φλου .. μόνο τον ιδιοκτήτη μπορείς να τρέξεις με μηνύσεις που τραβάει καιρό και άντε να αποδείξεις ...μπά χα λο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom